» »

Računalnik deluje počasi, uporaba CPU >10%

Računalnik deluje počasi, uporaba CPU >10%

flbroker ::

Malo prej zaženem računalnik in ko sem odprl FF in Opero, mi je računalnik freeznil. Hard reset, ponovim, odpira zelo počasi, ctrl+alt+del odpira zelo počasi. V bistvu je neodziven večino časa, ko pa dela pa dela zelo počasi. Odprem task manager, kaže CPU usage od 1%-7%, da faq je narobe? Si mislim mogoče je disk, reset v safe mode, vse dela lepo. Normalen reset, zdaj dela kot da nič ni bilo. To se mi je pojavilo že ene dvakrat v zadnjih par mesecih, pa sem resetiral pa je delal normalno. Kako bi se sploh lotil diagnostike? Na računalniku se ni nič spremenilo (nobenega novega HW ali SW).

Dober dan ::

Mogoče se kdo pri hiši preveč samozadovoljuje brez zaščite in so na obisk prišle kakšne bolezni ali kaj podobnega. Jaz bi na tvojem mestu naredil clean instal windowsa in je mir komedij+rešiš se stare in odvečne nesnage. Edino mogoče disk bi lahko imel težave, ampak če v večini primerov deluje brez težav, razloga za strah naj ne bi bilo.

flbroker ::

Živim sam, imam licenčni Win7 in KIS 2012 pa še zelo tech-savvy sem tako da verjamem da ni nesnaga ampak kaj drugega. Ne bi rad delal clean install-a, zato pa sprašujem.

shadeX ::

that escalated quickly ...

Deluje mi kot hardware napaka..(mogoče disk?)

matobeli ::

enako napako trenutno odpravljam na enem prenosniku. Mi še ni uspelo, tudi po temeljitih čiščenjih ne. Imel je sicer ene 6 virusev ki jih je bitdefender našel. Zdejle grem ravno še memtest skoz spustit če je kaj na spominu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Hayabusa ::

Ubuntu live boot, kako deluje tam ?
Ali v winsih v safe mode ?

Jakka ::

- Ultimate boot cd (popolna diagnostika), preveri disk > Seatools (najde HDD-je od vseh proizvajalcev) Zna kak sektor hecat, pa mede sistem. Pa še stanje diska vidiš. Če maš čas še memtest zalaufaš.
- ali pa samo disk check v Win v sistemu/iz boot medija

- spucaj nesnago z diska (temp stvari) in odstrani v startup stvari, ki se ti zdijo brezveze, CCleaner
- defragmentacija diska, MyDefrag (top zadeva) ali Defraggler - se zelo pozna, kako so podatki zmetani po površini diska

Pa maš lahko v dveh urah do 50% bolj odziven sistem (številka čisto relativna, v praksi se pa ful pozna).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490439785 (5466) jedateruk
»

Random restart računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7512671 (10716) Pero_SLO
»

blue screen med zagonom ali namestitvijo OS

Oddelek: Pomoč in nasveti
211389 (1115) ST-777
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15444124 (26164) BorutK-73

Okužen RAM !

Oddelek: Programska oprema
423219 (2043) Aston_11

Več podobnih tem