Forum » Šola » Športni komentator
Športni komentator
MandMx3 ::
Živijo!
No, prvo vam naj povem, da sem punca.. hehe :D
Zelo me zanima služba športnega komentatorja, oz. komentatorke torej, posebej kakšnega nogometnega ali pa moto GP. Ampak ugotavljam, da nimam pojma, kako posameznik lahko pride do tega. Kaj menite, kakšna izobrazba je potrebna? Seveda je znanje o športu definitivno potrebno in tega tudi imam.. Ampak me nekako muči, kako do vsega tega priti, da si na koncu npr. kot Gaber Keržišnik.?? .heh sanje jaa.. ^^
No, prooosim lepo, če malo podebatiramo o tem. :)
Hvala vam!
No, prvo vam naj povem, da sem punca.. hehe :D
Zelo me zanima služba športnega komentatorja, oz. komentatorke torej, posebej kakšnega nogometnega ali pa moto GP. Ampak ugotavljam, da nimam pojma, kako posameznik lahko pride do tega. Kaj menite, kakšna izobrazba je potrebna? Seveda je znanje o športu definitivno potrebno in tega tudi imam.. Ampak me nekako muči, kako do vsega tega priti, da si na koncu npr. kot Gaber Keržišnik.?? .heh sanje jaa.. ^^
No, prooosim lepo, če malo podebatiramo o tem. :)
Hvala vam!
- spremenil: Gandalfar ()
Eureka ::
Hah, moje laično mnenje je, da rabiš namazan jezik oziroma dobre govorne sposobnosti in seveda dobro poznavanje športa, ki ga komentiraš. Samo če pogledamo naprimer Ivota Milovanoviča : Brečko ... Šuler ... Brečko, Brečko nazaj do Šulerja, Šuler izbija ... Pardon, avtogol Ok mal sem se pohecal na koncu, ampak jaz zaspim tukaj ... Za tako komentiranje kot ga izvaja on rabiš samo jajca, da te ni sram takega performansa.
Glede na to, da si punca pa nevem, mislim da je moškim lažje, ker večina takih, ki te spremlja je vsaj po mojem (zaničevalnem) mnenju na nivoju možganskih enoceličarjev in bojo seveda rekli, češ kaj jim bo ena baba, ki nima pojma tle komentirala.
Glede same izobrazbe pa nimam pojma in je moje mnenje tukaj, da tisti papir tukaj skoraj nič ne pomeni ... No, kakšen papir rabiš ti bo kdo drug povedal, ki ima več pojma, jaz sem se le malce olajšal :P Recimo Andrej Stare je zdravnik...
Glede na to, da si punca pa nevem, mislim da je moškim lažje, ker večina takih, ki te spremlja je vsaj po mojem (zaničevalnem) mnenju na nivoju možganskih enoceličarjev in bojo seveda rekli, češ kaj jim bo ena baba, ki nima pojma tle komentirala.
Glede same izobrazbe pa nimam pojma in je moje mnenje tukaj, da tisti papir tukaj skoraj nič ne pomeni ... No, kakšen papir rabiš ti bo kdo drug povedal, ki ima več pojma, jaz sem se le malce olajšal :P Recimo Andrej Stare je zdravnik...
FireBurn ::
Tudi sam se sprašujem kako postati športni komentator. Naprimer Obrez je bil poklicni nogometaš, drugi Obrez dela v uredništvu ekipe, Bavec je bil igralec na POP TV.
Tako da če ne deluješ že nekje poklicno v športnu jaz mislim da moraš na fakulteto za sociologijo, politične vede in novinarstvo.
Zanimivost za Dr. Andreja Stareta :
"Pri desetih letih je pričel zbirati in zapisovati športne statistične podatke, najprej v zvezkih, nato v digitalni obliki. Leta 2012 ima 289 različnih statističnih tabel, ki obsegajo 1300 A4 strani. Zaradi ugleda njegove zbirke statistike od leta 1995 na področjih atletike in drsalnih športov svetuje Mednarodnemu olimpijskemu komiteju."
Tako da če ne deluješ že nekje poklicno v športnu jaz mislim da moraš na fakulteto za sociologijo, politične vede in novinarstvo.
Zanimivost za Dr. Andreja Stareta :
"Pri desetih letih je pričel zbirati in zapisovati športne statistične podatke, najprej v zvezkih, nato v digitalni obliki. Leta 2012 ima 289 različnih statističnih tabel, ki obsegajo 1300 A4 strani. Zaradi ugleda njegove zbirke statistike od leta 1995 na področjih atletike in drsalnih športov svetuje Mednarodnemu olimpijskemu komiteju."
Okapi ::
Izobrazbe (formalne) ne potrebuješ nobene. Namazan jezik, poznavanje športa in vaja. Zraven pa prideš tako, da posnameš demo in ga pošlješ televizijam. Če si dobra, te bo že kdo opazil.
O.
O.
Aa... tak da mislite da si v bistvu lahko po poklicu karkoli? ^^ Samo da pač moraš meti neki talent, pa ljudem pokazat da maš res potencial... ?
Joj pa vem, da so čudna vprašanja to zdaj, prosim ne me obsojat... Mislite da mam kot ženska kake možnosti med komentatorji, ali pa kakšne koli povezanosti v svetu Moto GP-ja ??? :)
Joj pa vem, da so čudna vprašanja to zdaj, prosim ne me obsojat... Mislite da mam kot ženska kake možnosti med komentatorji, ali pa kakšne koli povezanosti v svetu Moto GP-ja ??? :)
JC Denton ::
Če hočeš biti dober komentator probej ne biti kot Gaber Keržišnik. :-P Edino kar zna povedat je, da bodo oglasi in prekinjat zelo solidnega, za moje pojme, strokovnega komentatorja. Ali kak drug slo komentator fuzbala. Ker ima večina frustracije z svojimi ljubljenčki/ favoriti.
Pred časom je bila neka oddaja na TV, kjer se je lahk folk prijavil in sprobal kot komentator, meni je bila ideja všeč in če bi bila dobra, morda bi te pa kje vzeli. Ko poslušam komentatorje mi je zelo pomembno, če ne najpomembnejše, da zna kaj povedat (razložit kakšne stvari in jih narediti gledalcu zanimive) ne samo govoriti.
Pred časom je bila neka oddaja na TV, kjer se je lahk folk prijavil in sprobal kot komentator, meni je bila ideja všeč in če bi bila dobra, morda bi te pa kje vzeli. Ko poslušam komentatorje mi je zelo pomembno, če ne najpomembnejše, da zna kaj povedat (razložit kakšne stvari in jih narediti gledalcu zanimive) ne samo govoriti.
Marelo sem že držala, sicer ne na GP, ampak kolegu na njegovih dirkah, tak da prosim lepo... xD hahah :D
Malo resnosti prosim!
JC Denton; kaka oddaja je pa to bla? ;O A dolgo časa nazaj?
Malo resnosti prosim!
JC Denton; kaka oddaja je pa to bla? ;O A dolgo časa nazaj?
mailer ::
No potem si že v tem športu in nisi ravno "bosa". Za višje ravni je tekoče govorjenje ang, nuja, če znaš še italijansko in špansko pa sploh.
Španščino vem v nulo-študiram.. Angleščina še gre.. Bi mogla povadit.. heheh :P
Zdaj še eno leto študija, pol pa služba... In bi si res rada nekaj takega našla, sam mam občutek da se ne znaajdem.. :/ Sploh ne vem kje iskati kakšne informacije.. haha ne morem kar tak stopit na poptv/kanal a, pa reč, aalo jaz bom pa pri vas... hehe ^^ Kje začeti sploh? Ker mam filing da bi rabla neko dobro podlago, izkušnje...
Zdaj še eno leto študija, pol pa služba... In bi si res rada nekaj takega našla, sam mam občutek da se ne znaajdem.. :/ Sploh ne vem kje iskati kakšne informacije.. haha ne morem kar tak stopit na poptv/kanal a, pa reč, aalo jaz bom pa pri vas... hehe ^^ Kje začeti sploh? Ker mam filing da bi rabla neko dobro podlago, izkušnje...
Gregor5816 ::
Mogoče si mislil "Naj komentator" izpred nekaj let? Temu sem se kar pošteno nasmejal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Moto GP (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 30740 (405) | IL_DIAVOLO |
» | Liga prvakov bo na voljo izklučno naročnikom SiOl-a (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13419 (10658) | oo7 |
» | Slovenski (športni) komentatorji - spisekOddelek: Sedem umetnosti | 12328 (12198) | xplicit90 |
» | (Ne)Samozavest in nacionalna zavest SlovencevOddelek: Loža | 1763 (1484) | Invictus |
» | Imam rešitev, kako si bom lahko ogledal prenos nogometa brez bednih komentarjev!Oddelek: Loža | 3236 (2417) | dela |