Forum » Strojna oprema » Abit BE6 + PIII 800 ?!
Abit BE6 + PIII 800 ?!
pilatus9 ::
A podpira Abit-ka BE6 plata procesor Intel Pentium III 800? z 133Mhz FSB pomnozeno z 6?
Mam namrec MSI socket370 adapter na Slot1 pa mi dela na 400MHz (66FSBx3.5)
Pol moram pa na zacetku stisnit F1 da sploh zazene PC.
Mam pa se en problem z HighPoint HPT366 UDMA66 kontrolerjem.
Ce priklopim CD-ROM in disk IBM 60Gb vsakega na svoj kanal, mi zmrzne zadeva pri nalaganju win2k. Ce pa dam CD-ROM na ATA33 kabel, je pa vse OK. Kaj mi je storiti?
Help appreciated. Pliz.
Mam namrec MSI socket370 adapter na Slot1 pa mi dela na 400MHz (66FSBx3.5)
Pol moram pa na zacetku stisnit F1 da sploh zazene PC.
Mam pa se en problem z HighPoint HPT366 UDMA66 kontrolerjem.
Ce priklopim CD-ROM in disk IBM 60Gb vsakega na svoj kanal, mi zmrzne zadeva pri nalaganju win2k. Ce pa dam CD-ROM na ATA33 kabel, je pa vse OK. Kaj mi je storiti?
Help appreciated. Pliz.
- premaknil: ToniT ()
Jinxy ::
Problem pri prvi verziji BE6 je v tem, da je to v osnovi 100 MHz FSB plata, ne pa 133. Da bi procesor lepo tekel na 133 MHz busu, mora imeti plosca v BIOSU 1/2 AGP mnozilnik in 1/4 PCI mnozilnik, ki pa ju ta plosca nima, ima le 2/3 AGP in 1/3 PCI.
Kaj to pomeni? 133 MHz FSB procesor ti skoraj sigurno ne bo laufal na 133 MHz, probat moras do kam ga lahko spravis. Jest laufam zadeve na 124 MHz in dela OK, na 133 se sploh ne zbudi.
Vse te zadeve nastavljaš v BIOSU (pritisni DEL, ko vidis napis kateri CPU imas in kolk rama). Cpu Soft Menu III. Za procesor si izberi user define, potem bos lahko spreminjal tudi ostale nastavitve. Speed error halt daj na disable (da ti ne bo treba pritiskati F1), AGP divider na 2/3, PCI pa na 1/3. Bus speed si za zacetek nastimaj na 100 MHz, potem pa pojdi v majhnih korakih navzgor...več kot 124 MHz ti pa tako ali tako ne bo delalo!
Glede HPT366...to so jajca od jajc! Meni dela dist pocasneje na ATA66 preko tega kontrolerja, kot pa preko navadnega kabla in ATA33 na navadnem kontrolerju na plati...
LP, Jinxy
Kaj to pomeni? 133 MHz FSB procesor ti skoraj sigurno ne bo laufal na 133 MHz, probat moras do kam ga lahko spravis. Jest laufam zadeve na 124 MHz in dela OK, na 133 se sploh ne zbudi.
Vse te zadeve nastavljaš v BIOSU (pritisni DEL, ko vidis napis kateri CPU imas in kolk rama). Cpu Soft Menu III. Za procesor si izberi user define, potem bos lahko spreminjal tudi ostale nastavitve. Speed error halt daj na disable (da ti ne bo treba pritiskati F1), AGP divider na 2/3, PCI pa na 1/3. Bus speed si za zacetek nastimaj na 100 MHz, potem pa pojdi v majhnih korakih navzgor...več kot 124 MHz ti pa tako ali tako ne bo delalo!
Glede HPT366...to so jajca od jajc! Meni dela dist pocasneje na ATA66 preko tega kontrolerja, kot pa preko navadnega kabla in ATA33 na navadnem kontrolerju na plati...
LP, Jinxy
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje ne pomaga...Oddelek: Navijanje | 1284 (1106) | Karaya 52 |
» | Kateri nabor za P3/celeron socket 370Oddelek: Strojna oprema | 1481 (1308) | SkIDiver |
» | Tualatin mod dela!!!Oddelek: Navijanje | 2377 (1825) | GTi |
» | BH6 Upgrade - pomočOddelek: Kaj kupiti | 1345 (1131) | boha |
» | c466@525...?Oddelek: Navijanje | 1143 (856) | boss_y |