» »

c466@525...?

c466@525...?

boss_y ::

Moj sistem: c466, BE-6, v3 3k TV-out, hitachi DVD rom, .... win 9x :|

Zanima pa me za kva se mi sistem zmeri razsuje:(, še predn preden pride v winse če CPU navijem 584MHz. Hlajenje je univerzal, razen spredaj na ohišju je en ventilator.

Mogoče bi pa še prav prišlo nekaj nasvetov, what the fuck lah s temu rač. še nardim. >:D

VASkO ::

zaradi previsoke frekvence PCI vodila, ki je pri 83mhz FSB ze kar 41,5mhz (standardno je 33mhz), zato so naviti vsi diski, ostale IDE naprave, AGP...

boss_y ::

Kaj mi torej preostane da naredim?:\

VASkO ::

preostane ti, da npr. das nacin diska v BIOSu na PIO4 - PIO1, s tem, da je PIO4 hitrejsi in mogoce tudi manj stabilen, ce pa dela, pol pa je v redu, samo to pomeni, da bo disk zlo pocasen, ne bo uporabljal DMA prenosov. Tak bos pac ugotovo, ce je disk krivec za sesuvanje...

morphling1 ::

Tocn to sem ze jaz napisal, pa se je forum vmes sesul in je sel post po gobe, torej znizaj pio mode, pac eni diski so bolj obcutljivi na pci clock kot drugi ,ce te bi zafrkavala se graficna bos to videl ko gres v kak 3d spil in ti stekne. Druga varianta in moj najljubsi hobi navij fsb na 100 kjer ne bos imel nobenih problemov z diski in grafiko , H20 + Tec + malo napetosti v cpu= 100% uspeh:))
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Boky ::

Ce bos disk "downclockal" bos vec zgubo na hitrosti celega sisitema, kot pa z dvigom ferkvence procesorja, tako da ti priporocam da pustis vodilo na 75Mhz.

lord VASCO ::

Kašn ram maš? K dost je odvisn tut od rama. Jz sm mel na P2 400mhz PC100 64MB pa ga nism mogu spraut nad 500mhz (če sm ga je zmrzvou), po sm si ubodu PC133 7.5ns, pa je zelo lepo delu na 533mhz (al kok že k od tega je že kr neki časa), več ga pa nism spravu k je bil hlajenje proca preslb. Celerončki 400 grejo pa ponavad nad 600mhz s kšnmu g-orbom (frend ga je spravu neki čez 600mhz). Tko da probi z ramom.;)

boss_y ::

Mam PC100 128MB, ne vem pa če moja plata podpira 133MHz ram

lord VASCO ::

Jah sej je usen dela pa ram na manjši frekvenci če ti plata ne podpera več k 100mhz FSB-ja;)

VASkO ::

seveda ga podpira, saj je cist enak, le na vecih MHZ lahko dela stabilno. Sicer pa je PC100 cist dovolj za tebe, ker niti 100mhz FSBja nimas, RAM ti dela na hitrosti vodila (83mhz, ko mas navito, 66mhz normalno).

morphling1 ::

boss_y, seveda ti podpira tudi nad 100mhz, Be-6 je ena najboljsih bx plat , fsb. pa lahko spreminjas do 150mhz, pa nad 124mhz ima razmerje 1/4 za pci ,kar je sploh dobro saj imas pri fsb 133mhz , pci normalnih 33mhz (fino za nadgraditev na 133mhz PIII) ,ce imas pa slucajno Be6-II je pa se boljsa saj ima ze soft meni III in nastavljanje fsb po 1mhz. Kot sem pa ze napisal z nekaj truda bos navil na fsb na 100mhz, ter s tem proc na 700mhz
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boss_y ::

Tako, prvo sem probal comp zagnat pri FSB 83mhz pri Disk Pio Mode 1, pa je vseeno zaciklu, pol sem pa še probu pri FSB 100mhz turbo frequency:disabled, to je bla pa tema, pomagal je sam še reset biosa!? (nap.: 2.1V):\ Ne vem a sem jest tok zabit al je pa moj comp še bolj?!

Začetek je vedno težak pravijo, to je pa že preveč :(

morphling1 ::

Ja na 100mhz , ti pa ne bo slo tako lahko, pa tudi 2,1 V je bolj malo za starega celerona , kako teb zmrzne pri 83, a recimo med branjem po disku ker potem bi bil verjetno problem z diskom , drugace ti pa verjetno steka kar proc. , dvigni voltazo na 2.2V do 2.3V . Pa cist tko , kaksen disk imas , ter kaksno hlajenje.
Za fsb 100+ pa brez peltierja in vode ne bo slo.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boss_y ::

Hm disk je WD 10Gb, hlajenje sistema sem pa zasnoval tako da zrak z ventilatorjem spredaj pošiljam v comp napajalnik ga pa ven spravlja, drgač bi dal še en ventilator posebi zadaj, pa ni placa. CPU ima pa navaden hladilnik(tist k zraven dobiš), gledam pa da bi nabavu kakšnga orba. Mogoče kdo kaj ve za kakšno rableno zadevo. Kaj priporočaš-te. Napajalnik je 230W, ohišje midi tower, fotr ma pa en starejši big tower misliš da se mi splača preselt rač v big tower.

morphling1 ::

WD ne bi smel imeti problemov na 83mhz , vse skup presel v big tower, ker je pri midiju tam okol procesorja ful guzva in zaradi tega slab pretok zraka, zamenjaj hladilnik , procesor imas verjetno na slotketu zato das gor lahko tudi volcanota, ali pa tudi orba ki je za celerone se dober.Jaz pa se vedno priporocam vodo seveda , pa tudi procesor se da zbrusit , s tem se nekaj pridobis. Na kateri voltazi si pa od vsega zacetka probal nacit na 581mhz, ker ce si imel default je edina stvar, ki te zeza proc. in ne ostale reci.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boss_y ::

Nap. je bla 2.1V, 2.2V pa še 2.3V pa nič. Tko da ga zdej šponam na 525mhz pa CPU tester sem probu za to ferkv. pa je šlo največ do 34.5˙C. Tko da mislm da je največji problem predvsem v temperaturi, mogoče pa jebe tud napajalnik ki ma sam 230W. Grafična dela 175mhz pa ni nubenih problemov pa še bi šlo velik višje sam pol bi si pa mogu umislt kakšn manjši ventilator. Mogoče je problem tud v tem k ne znam v biosu nastavt L2 catch latency. Sej sm probu različne načine pa ni nč blo od tega. Pa a mogoče poznaš koga k prodaja rablene CPU hladilce?

morphling1 ::

L2 latency pusti na default , napajalnik je se dobr, ko je mene pri Tb nad 1500 zafrkaval napajalnik se je ugasnil ,to pomen da je preslab , pa ce pogledas v motherboard monitorju kolko imas voltazo 5V in 12V ,ce sta dosti nizji recimo 0.3 -0.4 V pod tistimi vrednostmi ,je to tudi znamenje da napajalniku zmanjkuje moci. Ne poznam pa nobenega ki bi prodajal kak hladilnik.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boss_y ::

Niti ni slabo (se mi zdi): +12.4V, -11.9V, 5.03V. Te napetosti kr dost nihajo, sam nikdar več kot za 0.1V. Pa a se ti fajn spoznaš na vodno hlajenje? Kok si ti za to kej pcolal? Pa če hočeš kakšn aftermarket hladilnik a ga moraš lih prek neta kupt, al ga lahko tud v kakšni trgovini pri nas?"počasi se pride daleč"

morphling1 ::

Napajalnik je potem cool. Zracnih hladilnikov boljse kvalitete pri nas ne dobis , kot se celo vrsto drugih stvari ki pridejo prav za dober OC. Na vodno in tudi zracno hlajenje se pa zelo dobro razumem.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boss_y ::

Če pa slučajn kdo koga pozna naj ga pa ne bo sram povedat.Bom jes najprej pol preselu v drug ohišje, še prej bom pa probu vuduja fashat. Upam da ga nam tko zjebu kot ploščo k sm jo pol mogu pelat na servis.:'(

element ::

lord VASCO, jest sm ga na 560 spravu z PC100 ramom (FSB 140) ampak ni pršu u winse, po sm si nabavu 128mb pc133 rama 7ns pa bolš hlajenje (g-orb) po sm ga pa takoj spravu na 600mhz pa mi je od časa do časa zmrznu (drugač sm ga pa laufu na 560 k je delu normalno). :D

Tr0n ::

vec kot na 525 bos tezko priso s tem procesorjem.

boss_y ::

Razlog?!

Tr0n ::

Ker je pac tak model, ki se ne da dobro navijat. Ne dajo se vsi Celeroni dobro navijat.

lord VASCO ::

TrOn, a ti še nikol nisi vidu popravi, k je nad posto? Pi*da mi gre to na qrc, če folk dva odgovora enga za drugmu piše! ;((

Tr0n ::

Zahvali se odlicnemu delovanju tega foruma. Pritisnes Poslji, pa te dobesedno poslje nekam (beri: stran ne obstaja). Potem sem pac se 1x napisal.

OZZY ::

Pa uporabi osveži in poglej, če je stvar poslal. men včasih tako nardi, da me vrže potem ven napako a še vedno sprejme post. Zato jest vedno prej uparabim opcijo copy za tist kar sem napisal in potem pogledam, če je bil odgovor sprejet.
Go with the flow.

boss_y ::

Kva pa če bi jest kakšenga P3 ubodu za slotket, da bi pasu na BE6, sam sm neki slišu, da se 450mhz pa še en ne data dobr navijat. A je to res? The prevailer of good with a voice of silence and a mission of justice... this is Boss_y

Tr0n ::

OZZY: ma ja, celi mastn sem, da se bom zafrkaval s tem forumom. naj ga raje porihtajo.

OZZY ::

tron: Sej so ga. men trenutno leti k strela. Še bolj pa bo, ko bojo novo nabavli.
Go with the flow.

Daedalus ::

TRON meni dela na 581 brez problema:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

boss_y ::

Kva a je strežnik spet šu k vragu?! Vse spet tok pučas!The prevailer of good with a voice of silence and a mission of justice... this is Boss_y

boss_y ::

OZZY: Dej ti men povej, k sm lih tm prej pr enmu prebrav, da lahko nastanitve teme al pa uporabnika spremenim, zakaj men zmeri vse neki štrajka karkol hočm nardit?!The prevailer of good with a voice of silence and a mission of justice... this is Boss_y


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Celeron 500 - kako na 83 MHz?

Oddelek: Navijanje
141287 (1064) Jaxx
»

FSB ne gre cez 83

Oddelek: Navijanje
201351 (1090) migič
»

Navijanje Celerona 400?

Oddelek: Navijanje
211252 (947) McWolf
»

Mislm HUDO! C2 700 -> 1178 YUPI!

Oddelek: Navijanje
91113 (860) Nemelk
»

Optimalna konfiguracija

Oddelek: Kaj kupiti
141228 (981) CCD

Več podobnih tem