» »

hitrost ventilatorja

hitrost ventilatorja

Blisk ::

Ali je kakšna možnost, da preverim hitrost ventilatorja procesorja in grafike in če je pod naprimer 30% ali pod 500 vrtljajev, mi požene en program.
Ali to gre? Imel bi bat fajl za to, pa da mi task scheduler požene ta bat fajl vsako uro.

hojnikb ::

in zakaj bi to hotu pravzaprav ?
Če je vse ok, se venti sami štelajo in ne grejo pod te vrednosti..
#brezpodpisa

se ja sami štelajo, problem je, ker mi en program zatrokira in sicer pod procesi je, vendar kljub temu ne deluje.
Vem pa da deluje, če je procesor obremenjen vsaj na 50%, torej dela ventilator tudi bolj. Če pa ni pa pomeni, da program sicer laufa pod procesi ampak v resnici ne deluje in ga je potrebno reštartat.
Torej, če obstaja še kaka druga varianta, da ugotavljam ali program deluje ali ne, potem fajn, ker jaz je ne vidim.

za kater program pa gre sploh to ?
#brezpodpisa

nek star program za annalize, ki sicer dobro deluje vendar včasih kar neha delovati in ne naredi izračunov do konca čeprav je v procesih viden.

Smurf ::

Seveda se da. Malce bos edino moral pogooglati kako priti do vrednost ventilatorja v tvojem specificnem primeru (dostikrat se da dobiti ze kar c knjiznico).

ja sej zato tuki sprašujem če je kdo to že kaj delal na tem, ker sam nisem ravno dober v programiranju in skriptah.,

zakaj pa enostavno ne nardiš virtualke in inštaliraš not os, za katerga je bil program v originalu naret ?
ne pa da delaš neke čudne workarounde..
#brezpodpisa

ker je lažje, kot pa eni 55 let stari gospe razlagat kako se uporablja XPmode...

sj nerabi nardit nič druga ko kliknet na program. XPmode naredi vse sam..
#brezpodpisa

Smurf ::

Jaz sem pred leti napisal nek simple windows service za fan control, ampak je bil narejen za tocno specificno plato (pri cemer sem imel tudi na voljo knjiznico), tako da ti ne bo pomagalo prav nic.

Se pravi isces resitev, kjer ne bi bilo potrebno programirati?

Ponavadi razni monitoring programi kar znajo brati hitrost ventilatorjev. Zdej, ce pa imajo funkcijo, da na dolocene evente zalaufajo program, pa ne vem. Je pa vredno po googlat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

batch skripta požene prevečkrat

Oddelek: Programiranje
172045 (880) krneki0001
»

robocopy

Oddelek: Programska oprema
242853 (2292) driver_x
»

Windows 7 XP mode pripravljen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
6610642 (8526) MrStein
»

Windows Vista se bo nalagala hitreje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12511713 (8793) ripmork

Več podobnih tem