» »

Pravica do menjave ob uveljavitvi garancije

Pravica do menjave ob uveljavitvi garancije

Tomaž ::

Jaz sem 26.11.2011 kupil napajalnik pri Dinokompu za 45€, ki se mi je 15.07.2012 pokvaril in sem zato uveljavil garancijo in dobil novega ter novo garancijo za 24 mesecev. Čez vikend se je spet pokvaril in sem danes klical na Dinokomp, če je možno da uveljavil garancijo in ga menjam za drugega (dražjega) z doplačilom. Odgovoril mi je da to ni mogoče saj je čas od nakupa več kot tri mesece in da je možen samo odkup, ampak bom za njega dobil mogoče 15€. Je mogoče kakšna zakonska podlaga da bi to lahko dosegel? Alternativa je da ga prodam, ko ga dobim nazaj ampak malo verjetno, da bom dobil toliko za njega kot sem plačal.
|XFX PRO 850W|Intel i7 4770k 4,5|MSI Z87-GD65 GAMING|
|Kingston Hiperx 2x 4Gb|Asus R9 290 Direct CU II OC|
|Intel SSD 520 180Gb|WD Blue 2Tb|Corsair H75|

St235 ::

Ne, pravne podlage, da bi lahko v okviru garancije zahteval vračilo kupnine ni. Lahko poskusiš z stvarno napako glede na to, da se je le ta pojavila v šestih mesecih od kar si prejel nov napajalnik.

Frenckie ::

A ti bi prodajal staro kot novo robo. V enem letu pač zgubi nekaj vrednosti sploh, če je bil na servisu.
Mogoče pa boš uspel n........ koga!!??

Frenckie je izjavil:

A ti bi prodajal staro kot novo robo. V enem letu pač zgubi nekaj vrednosti sploh, če je bil na servisu.
Mogoče pa boš uspel n........ koga!!??

Ko sem ga prvič menjal mi je dal popolnoma novega zato predvidevam, da bom zdaj tudi dobil popolnoma novega tako da nobenega ne bi na....

kmetek ::

pa kaj vi delate z robo, da vam tako pogosto crkava? katera firma napajalnika je? vsakič, ko dobiš novega, garancija teče na novo.

kmetek je izjavil:

pa kaj vi delate z robo, da vam tako pogosto crkava? katera firma napajalnika je? vsakič, ko dobiš novega, garancija teče na novo.

Nič, uporabljal sem ga čisto normalno. Nisem nikoli navijal računalnika ali kaj podobnega tako da je očitno napaka na napajalniku. Napajalnik pa je Rasurbo Silent & Power.

M-XXXX ::

kmetek je izjavil:

Sreča...

Sam sem v enem letu zamenjal 6 ali celo 7 asus plat za 250€+.
2 DOA, 2 crknile same od sebe med delovanjem, ena se ni zbootala, no pri eni sem pa jaz imel prste vmes :D

Šimpanz ::

Nihče ne more servis prisiliti da ti v okviru navadne garancije odkupi naomestni napajalnik in ti proda boljšega. Je pa res da to večina trgovcev rade volje naredi za primerno doplačilo. Drugače pa ti ostane bolha.

Sem bil danes tam, je testiral napajalnik, ugotovil da ne dela in mi dal popolnoma novega original zapakiranega z novo garancijo. Čeprav je original zapakiran, če ga odkupijo ne bom dobil enake cene nazaj. Po mojem je to res dobra volja prodajalca, ker na zgubi sigurno ni saj dobi praktično enako nazaj in še dobi nekaj ko kupim drugega pri njemu. Očitno hoče še večji dobiček imet, da ga odkupi le za sramotno nizko ceno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

garancijsko zamenjani izdelek (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
869596 (7461) medenko
»

Kaj bi vi storili?

Oddelek: Pomoč in nasveti
223855 (2977) drzni86
»

E-mail podpora na mimovrstah?

Oddelek: Kaj kupiti
141767 (1077) kratos
»

Zamenjava diska in garancijski pogoji