» »

kolesarski gsm problem

kolesarski gsm problem

Primorec ::

Ok, za ene ni problem pa vprašam vseeno, mogoče obstaja kje že podobna tema samo iskanje vrne ziljon zadetkov....

Imam eno veliko poleno od telefona, ki me kar precej moti med vožnji s kolesom saj ga ponavadi nimam kam dat..Imam še en galaxy mini ki mi počiva doma v predalu. Iz tega "polena" od telefona je zelo težko prelagat sim kartico v manjšega (zadnji pokrov iz čudne švoh plastike, baterijo je treba prej vn vzet, obraba kontaktov ipd..).
Zamislil sem si, da bi si za minija kupil eno predplačniško kartico, vendar me moti da jo je treba vsakih 90 dni polnit, med zimo bi mi jo verjetno skenslalo.Je tudi jajc vsakdan preusmeritve vklapljat in izklapljat. Skratka malo nerodno vseskupaj..
Najbolje bi bilo če bi imel kako kloniran sim (dve sim kartici z isto številko), pa bi enostavno izklopil poleno, in vklopil minija ter ga vzel na turo..
Kompliciram a ne..
Kako ostali kolesarji tukaj skrbite za dosegljivost med turami?

wini ::

Kolesarske majice imajo zadaj na hrbtu 3 ogromne žepe ... jst imam tam mojega note2 v etuiju (ki ne spada ravno med male telefone). Zarad dosegljivosti se niti ne sekiram, bolj ga imam zaradi sports-tracker aplikacije.

energetik ::

Primorec je izjavil:

Najbolje bi bilo če bi imel kako kloniran sim (dve sim kartici z isto številko), pa bi enostavno izklopil poleno, in vklopil minija ter ga vzel na turo..
Kompliciram a ne..
A veš da sem tud jaz nekaj podobnega razmišljal. To bi bilo verjetno treba vprašat pri operaterju, če obstaja možnost klonirane SIM. Samo ne vem, kaj bi ratalo v primeru, da pozabiš in imaš vžgana oba telefona.

GupeM ::

Imam dve sim kartici pri Simobilu. Vedno je aktivna tista, pri kateri se je nazadnje zgodila neka aktivnost. Če imaš prižgana oba telefona zna bit problem, ker nikoli ne veš kater bo aktiven. Recimo za primer OP:
Imaš prižgano poleno, in prižgeš še minija. Mini dobi signal in je trenutno aktiven. Vsi klici, smsi... bodo od vklopa naprej prišli na minija. Problem se pa zgodi če tvoje poleno "izgubi" signal in ga spet dobi. Od takrat naprej bo aktiven ta in vsi klici bodo prihajali na ta telefon. Če boš z minijem opravil klic ko bo aktivno poleno pa bo spet postal aktiven mini. Ta problem lahko rešiš le tako, da ugasneš poleno ali pa ga daš v način brez povezave.

Če se ti slučajno zgodi da imaš prižgana oba telefona in aktivnega ugasneš, boš nedosegljiv, dokler z neaktivnim ne vzpostaviš povezave (klic, sms,...).

Izgleda pa da to omogoča samo SiMobil

Edit: Očitno tudi Mobitel. Ravno tako samo za naročnike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

Primorec ::

@GupeM: Sedaj sem malo klical na simobil, to res ponuja, vendar le za svoje naročnike, za tiste ki uporabljamo predplačniške sim pa ne..Spet smo eni črne ovce..Bo treba pogledat še druge ponudnike..

energetik ::

Pa še za plačat je dodatna naročnina...
Očitno je še najceneje in najlaže nabavt predplačniško SIM in pač vsakič aktivirat preusmeritev na ceglu.
Itak se mi valja doma ene par neaktiviranih predplačniških SIM, od nabavljenih Mobipaketov.
Je pa res, da imaš potem strošek 5EUR/3mesce.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

Primorec ::

@ energetik: to sem že poštudiral, enostavno bi z moje osnovne predplačniške kartice naredil vsake tri mesece tisti "polni št znesek" sms, pa mi nebi bilo treba kupovat odvečnih kartic..Bi se pa nabralo dobroimetja na sekundarni kartici, to pa ja..Sicer še vedno lahko narediš sms polni nazaj...
Vseeno ostaja jeba s tem vklapljanjem/izklapljanjem preusmeritev.Se velikokrat pozabi..Ni 100% rešitev..

Iščem dalje..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primorec ()

driver_x ::

Zakaj pa rabiš preusmeritev? Jaz imam GSM na kolesu samo za primer, da bi moral kam klicati. Ostali bodo tistih nekaj ur že počakali.

blackbfm ::

kloniru bi sim, menjal celo operaterja zato da bi lahko uporablju dva telefona, namesto da bi porinu tega v en žep? ojoj kam smo pršl:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ena SIM dva aparata ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
224217 (1030) modelno1
»

Kopija sim kartice

Oddelek: Loža
113253 (2963) Zstiller
»

Dual sim telefoni?

Oddelek: Mobilne tehnologije
91380 (1017) Samson
»

2 telefona z isto številko

Oddelek: Mobilne tehnologije
165369 (4593) bajsibajsi
»

Kloniranje (duplikacija) SIM kartice

Oddelek: Mobilne tehnologije
61649 (1602) Mavrik

Več podobnih tem