» »

Ocena stroškov projekta

Ocena stroškov projekta

whysoserious ::

Živjo,

Doslej sem večinoma izdeloval predstavitvene spletne strani, trenutno pa sodelujem z večjim (SLO) podjetjem, s katerim sem po uspešnem pilotskem projektu, začel delati na različnih web aplikacijah za avtomatizacijo dela in pretok informacij znotraj podjetja in za sistematizacijo odnosov z rednimi strankami (prej je vse potekalo iz ust do ust & od mejla do mejla, sedaj bi pa radi vse čimbolj avtomatizirali).

V osnovi to pomeni sistem registracije uporabnikov/strank, ki imajo potem glede na izbrano rolo, ki jo določimo v administraciji, možnost dostopa do različnih razdelkov, ki se občasno dodajajo. To je že mimo. Deluje.

• stranka vpiše različne podatke, uploada datoteko, izbira med različnimi formami (ki se pogojno odpirajo glede na izbran checkbox/select - skupno okrog 20 elementov...).

• validacija & zapis v bazo, generiranje thumbnailov.

• pošiljanje emailov na različne naslove glede na to kaj je stranka v obrazcu izbrala. Skupno okrog 10 različnih mejlov/templateov.

• pošiljanje po vnaprej določenih pravilih (če je stranka v določenem polju navedla kodo v razponu 1000-2000 pošljemo določen template na mail1, itd itd)

• pregled vnosov v administraciji - različni pogledi/filtri za ločevanje strank glede na njihovo izbiro v formi.

• različni izvozi v excel

• razvoj na nivoju, da je mogoče kasneje podatke uporabiti tudi v povezavi z morebitnimi novimi aplikacijami (prenos polj, validacija,...

• oblikovanje strani + email predlog

Kar me zadnje čase muči, je kako stroškovno oceniti takšne projekte. Gre za precej odgovorno delo, v smislu, da če gre kaj narobe, lahko to neposredno vpliva na delovanje celotne firme. Po eni strani to niso neke zahtevne in obsežne aplikacije, po drugi pa spet niso ravno simpl - vse je programiranje in oblikovano iz nule. Precej načrtovanja, telefonskih klicov, mejlov, testiranj...
Sem manjši s.p., v štartu sem seveda postavil dokaj nizko ceno, ker tudi nisem vedel, da bo zadeva tako zalaufala in se širila naprej. Sedaj pa iščem argumente kako postavko zvišat in upam, da mi pri tem pomagate :)

Vem da je s tako skopimi podatki težko ocenjevati projekte - morda bi si vendarle kdo upal napisati okviren razpon za zgoraj omenjen primer. Seveda bom vesel tudi čisto splošnega komentarja na celotno situacijo.

Hvala za odgovore.

MrBrdo ::

To je nemogoce ocenit. Ta projekt je lahko 500 eur ali pa 10.000 eur. Odvisno od kvalitete in detajlov.
MrBrdo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ERP/CRM za manjše proizvodno podjetje (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
7116662 (2106) Goran's Blog
»

[HTML5] možnosti le z html, brez javascript itd. (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
566017 (3862) DePalmo
»

Cena izdelave spletne aplikacije

Oddelek: Izdelava spletišč
235844 (4956) 111111111111

Izdelava spletne strani - Poceni (strani: 1 2 3 )

11624776 (23264) Ziga Dolhar
»

Kdo izdela dober spletni portal

392529 (1897) Patricij

Več podobnih tem