» »

Dokup rama

Dokup rama

Yacksy ::

Rami so se prav svinjsko pocenili in odločil sem se za nakup enega 2700 rama.
Sedaj imam 256 MB Samsunovega rama, ki mi zelo dobro služi. Z njim pridem na Abit KR7A na 173MHz FSB.
Ali naj kupim 1 komad 512MB, ali 2x 256
Meni bolj ljuba odločitev je 1x 512.
Na voljo imam 4 DIMM reže (še 3 so mi ostale). Imel sem željo, da bi nabavil malo več spomina, pa je bil tako drag. Cenejši kot je pa zdaj ne vem če bo še kdaj.
Ima mogoče kdo predlog za firmo rama?
Pogoj je samo to, da pride do cca 180MHz FSB, več ne bom nikoli šel, saj ma plata KT 266A severni most, jaz pa tudi nisem neki strastni navijalec. Rad malo privijem uro, a ne vem kakšne višave mi nikoli niso preveč dišale.
  • premaknil: ToniT ()

R0K ::

2x256 je bolje kot 1x512.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: R0K ()

Trubadur ::

Ja mene tut zanima kero firmo?Kingmax,Corsair,Kingston?
Berite Thomasa!

boštjan ::

za te firme boš moral malo več odštet kot so ti infinioni ali pa samsungi.načeloma vela pravilo da najbolje sistem deluje z dvema indentičnima ramoma.no jaz gonim 2 različna 2100 pa sem oba spravo na 147 brez problema.

matej97 ::

ROK: Zakaj je boljše imet 2X256 rama in ne 1X512?

Nekaj sem slišal, da je boljše 2X256, če maš nForce plato, vendar je jaz nimam. Imam pa MSI KT333 ARU. Torej kaj se mi zdaj bolj splača?

Glede na to, da je v mojih lokalnih trgovinah ram še kar drag (256ddr,333mhz je 17.000), bom ga kupil v Ljubljani.

Me pa znima v kateri trgovini v Ljubljani ga naj kupim. AGT, Mlacom... še katera?

lp

če maš nForce2 plato se bolj splača 2X256,kot pa 1X512,zarad funkcije dual chanel,ki jo ta chipset podpira.Če maš v prihodnje načrt si tako plato kupit pol je bolje 2X256.
Rame pa idi kupit v AGT,mlacom ali pa megahit,so zelo podobne cene,edino kar ni isto so proizvajalci rama.pokliči in vprašaj kere rame majo

kuglvinkl ::

Morda komu znano, če delajo AGTjevi DDR 333 na CAS2 pri 166 MHz?
Your focus determines your reallity

če se ne motim so definirani kot cas2.5,nisem pa 100%,boš mogo mail poslat al pa poklicat in vprašat.

V mailu pravijo, da je Samsung :) Aja, pol pa kul.

Heh, zgleda, da bo res treba da t 35+k za RAMe.

Boštjan hvala za odgovor.

Glede na to, da nisem "navijač", a moram paziti še na katere druge lastnosti rama?

Glede znamke pa so najboljši Corsair, Samsung ?

Pa še to: a mi je ta cas zelo pomemben?

Če ga misliš gont na default frekvenci, je vseeno, kakšen je, potem se odloči glede na ceno in garancijo.

Zgodovina sprememb…

če nisi navijač pol corsair ni za tebe ,ker boš denar beg metal.samsung,infinion so za tiste ki ne dajo dosti ali skoraj nič na navijanje.mile volje lahko kupiš ram na cas2,5 pol pa v biou našponaš timnge,pri privzeti hitrosti in bi moglo normalno delat.če pa ne,pol pa so rami za kur..Tudi kingstoni so zelo v redu.

Hehe to sem hotel slišat. ;)

Cene so po večini iste, tako da se samo pozanimam glede garancije.

Koliko pa je ponavadi garancija. 1 ali 3 leta?

Tnx for all the answers.

v AGT je doživljenjska

Ali je res tako slabo, če bi nabavil 1x 512. Če nabavim 2x 256 je praktično potem konec nadgrajevanja, saj so s 4. režo ponavadi problemi?
Kje v bistvu je potem slabost dveh palč z različnima kapacitetama?

Matek ::

Ena palčka je boljša kot dve, če nimaš plošče oz. chipseta, ki podpira dual channel. Tako da raje nabavi eno palčko.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Čaki malo, zdaj pa eden tako, drugi pa spet drugače. Saj vem da težim, a če bom zajebal tukaj bo morala s tem kišta delat še kar vrsto let. Zakaj bi bila 1 palčka 512MB boljša? (Prej imam že 256MB)
Pa zakaj bi bile 2 palčki boljši?

Če še nisem napisal, plata je Abit KR7A (KT266A)

ti kar 1X512MB rama nabavi pa vse ok.

Bom eno palčko 512 kupu. Če bo kaj boljše ali slabše bom poročal.

Matek ::

Dve palčki sta boljši na nForce2 čipovju, ker podpira Dual Channel in se zapisuje na oba naenkrat al nekaj takega, ne vem točno kak deluje, poišči na googlu če te zanima. Na vseh ostalih ploščah, ki tega ne podpirajo, je bolje kupiti ram v eni sami palčki. Upam da razumeš. Sicer lahko dokupiš še 256 k tvojim obstoječim 256 in ne boš opazil razlik, a vedar je malce stabilnejši sistem z eno samo palčko.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18716921 (8960) Vlad Tepeš
»

Kateri rami za Abit NF7-s v2.0?

Oddelek: Kaj kupiti
81642 (1343) EvilDare
»

DDR ram z Samsung TCCD chipi! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Navijanje
61136171 (20589) Tilen
»

Razlika med DDR266 in DDR400 ramom

361945 (1514) boštjan
»

epox 8RDA+

221800 (1383) ferdo

Več podobnih tem