» »

Access

Access

user ::

Živjo

Imam težave pri vstavljanju slike v formo Accessa. Rad bi prenesel Animated GIF (*.gif) v formo in sicer tako, da se bo pri odprtju forme izvajal. Lahko kdo pomaga ?

LP Igor

Mercier ::

Tole malo poglej, če ti bo ustrezalo.

Damjan Jagar ::

Bom vprašal kar tukaj da ne bom odpiral nove teme o accessu, ki jih je na forumu že kar nekaj, vendar kljub temu nisem našel rešitve za moj (verjetno majhen) problem.

V Accessu 2000 sem začel z izdelavo podatkovne baze o montažih izdelka. Baza vsebuje podatke kot so stranka, tip avtomobila, tip montaže, datum montaže...

Ker se imena strank in drugih vnosov ponavlja, bi rad da bi mi pri vnašanju že obstoječe stranke prepoznalo vnos in samodokončalo vnos.
Primer: pri ponovnem vnašanju stranke z imenom Stranka bi mi po vnosu črk st ali str prepoznalo vnos in ga dokončalo z imenom Stranka.

Pri določenih vnosih podatka bi rad prepoznavanje že vpisanega podatka. S tem da bi me opozorilo da podatek že obstaja in mi ga po možnosti tudi ne bi pustilo vnesti. Primer: opozorilo in "prepoved" vnosa že obstoječe naročniške številke.

Hvala
http://jagar.si

Izak ::

Sam mam tudi problem z sqlom. Tudi jst nebi odpiru nove teme. Kar poglejte relacijska algebra! ker sm temo postavil v forum Šola. Če kdo zna rešit se priporočam. :D

Damjan Jagar ::

OK... Prvi problem sem nekako rešil. Ni čisto tako kot sem si zamislil, samo bo kr v redu.

Še kar pa potrebujem pomoč pri drugem problemu. To je nezmožnost vnosa istega podatka oz. opozorilo ob takem dejanju.
http://jagar.si

BoGo ::

Cy, mislim da tu moraš vzpostaviti referenčno integriteto ali nekaj v tem smislu, ko vzpostaviš ali urejaš relacije med bazami.
There are 10 kinds of people in this world:
Those who understand binary and those who don't.

Damjan Jagar ::

Ufff... z Accessom sem začel šele ta teden in mi je vse bolj kot ne novo. Mislim da se bom moral še malo načitati.

Mi lahko kdo linka kako stran z primeri? Trenutno prebiram Access 2000 Help, vendar nisem našel še nič kar bi mi pomagalo pri problemu. Stvar bom pa moral rešiti, drugače bo jeba.
http://jagar.si

Relic ::

Pri definiciji polja (field definiton) vklopi Indexed: Yes (No duplicates). Za prvo silo bo že.

Equinoxe ::

Damjan Jagar ::

Relic, Equinoxe, hvala!

@Relic: na Field Definition in opcijo Indexed sem pozabil takoj ko sem uvozil tabelo... Jah... podobna fora kot, ko moj star ata išče očala, ki jih ima na glavi :D

@Equinoxe: tvoj link na forum bom uporabil ob prihodnjih težavah, preden zatežim tukaj. Oziroma se mu posvetim, ko bo kaj časa.


http://jagar.si

Damjan Jagar ::

Nov problem... :8)

Baza je nekako spedenana in jo bo uporabljalo več uporabnikov v mreži. Račune sem jim odprl in dodelil pravice, tako da tu ni problemov.

Sedaj bi rad porihtal Record Lock... se pravi da ima uporabnik ki je prvi odprl formo pravico spreminjanja, brisanja in dodajanja podatkov, ostali naj bi imeli samo pravico branja in bi bili o tem ob zagonu baze tudi obveščeni.

Poizkusil sem variante All Records in Edited Records vendar brez uspeha.
http://jagar.si

Damjan Jagar ::

Spet sem se vrnil k urejanju baze in imam se kar tezave z zgoraj omenjenim problemom (multiuser record locking).

Prosim za nasvete/resitve.
http://jagar.si

Damjan Jagar ::

Problem solved.
http://jagar.si

ToniT ::

Kako, če ni skrivnost?

Damjan Jagar ::

Ni.

V bistvu sem problem "rešil" že prej, vendar sem si predstavljal da gre drugače - podobno kot se da zakleniti v excelovih tabelah.

Kot prvo sem vklopil shared bazo (multiuser), uporabnikom dodelil gesla in pravice ter vrgel file system.mdb na njihove diske (v njem se nahajajo podatki o geslih in pravicah).

Potem pa sem vklopil Edited Records Locking, ki "zaklene" trenutno obdelovan zapis. Se pravi, če s kolegom naenkrat vnašama/popravljama zapis, je tisti ki poskuša zadnji shraniti spremembe obveščen da je bil zapis že popravljen in ti ponudi možnost shraniti tvoj zapis ali pa ostane prejšnji.

Možnost je izbrati tudi All Records Locking (zaklene vse zapise) in No Locks (brez zaklepa).

Moj problem je bil v tem, da nisem zmanjšal časa osveževanja podatkov. To sem sedaj spremenil na 20 oz. 30 sekund, bolje bi pa bilo, če bi ta čas še zmanjšal. Po tolikšnem času se na mojem zaslonu namreč pojavijo podatki, ki jih vnašata moja kolega.
http://jagar.si

ToniT ::

OK!
Hvala za odgovor. Sem mislil, da si našel kako novo rešitev. :D

Damjan Jagar ::

@ ToniT

Ker sem novinec v Accessu, se mi je kar zdelo da ti ne bom povedal nič novega. :8). Pa tako sem se trudil s pisanjem. :))

Mogoče bo pa komu drugemu prišlo prav. :D
http://jagar.si

ToniT ::

Moj post ni bil mišljen kot omaloževanje kogarkoli, temveč sem pač vprašal zato, ker človek nikoli ne ve, ali obstaja še kakšna rešitev za problem, ki je pač ne poznaš.
In ker si na začetku napisal, da Edited Record locking ne dela, sem zato tudi postavil vprašanje in se še enkrat zahvaljujem za tvoj trud pri odgovoru.

Damjan Jagar ::

No problem. ;)
http://jagar.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potrebujem pomoč Access

Oddelek: Programiranje
142569 (2224) lopov
»

Pomoč pri prevodu [Slo - Ang]

Oddelek: Loža
161749 (1418) ZdravkoČolič
»

(Access) query po datumu

Oddelek: Programiranje
211915 (1490) imagodei
»

razložitev nekaterij elementov v visual studio 05

Oddelek: Programiranje
72080 (1885) darkolord
»

[MS Access] Splošen nasvet!

Oddelek: Programiranje
71884 (1729) zavajon

Več podobnih tem