» »

ali dela Athlon XP na epox EP-8KTA+

ali dela Athlon XP na epox EP-8KTA+

SanSan ::

Prijatelj ima plosco Epox EP-8KTA+ in bi rad zamenjal procesor. Na netu sem gledal in pise za to plosco, da XP Athloni niso "priporoceni" za to plosco, ker naj ne bi delovali stabilno, delujejo pa dobro stari Athloni brez XP oznake.
Kaj naj naredi?
Tudi niso omenjeni Duroni XP. Ali ti deluejo normalno?
Ve mogoce kdo ce se kje dobijo se stari Athloni in ali so boljsi od novi duronov?

Thanx for help!

SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.
  • premaknil: ToniT ()

kuglvinkl ::

Hja, to se je dogajal z ABitom na KT133A do rev. 1.3. Uradno ni podprt, nekaterim dela, nekaterim se malo zalomi.

Lahko probaš, skurt verjetno ne moreš nič. Če bo delal, super, če ne, skoči po TB. Ponekod se jih še da dobiti (nazadnje sem videl nekje 1.3 GHz za 16k SIT).

Duron XP ne obstaja, imaš samo Spitfire on Morgan core.

Ali Morgan ali TB? Odvisno za kaj rabiš. Večja količina L2 cahcha se pozna.

Kaj ma Duron (Morgan)? T. diodo, ki te v tem primeru ne briga, ker plata ne bere, SSE, če obstaja SW optimiziran za to kul, samo pozna se ne veliko, ker ga spet prehiti oz. zjebe 64k L2. Se manj greje. (TB 1.4 MHz, je zaenkrat jedro, ki odda največ W).

Točne cifre sem izgubil iz glave, ampak, moj svet bi bil, da čekiraš reviewje Druon 1300. Na vseh dobrih reviewjih je primerjava z Athloni (TB's) pa boš videl al tvegat z Bolho al it po novga Morgana za 12k SIT.

Aha, ne vem, kateri chipset ima ta plata. Če je KT133 potem je nakup TB vprašljiv, ker je možnosti, da dobiš B verzijo (100 FSB) jako majhna, v štacunah je pa izključno C. V tem primeru kupi Durona.

BTW: bratrancu se 1GHz Duri navije na 1450 MHz zračno, neodklenjen (naEpox kt333, prva plata).
Your focus determines your reallity

SanSan ::

Hvala za odgovor.

Sploh ne vem kje sem tega Durona XP pobral. Vrejetno sem nekje bezno slisal, pa zdaj bedarije govorim.

Ja plosca ima via kt133 chipset in zdaj me se samo zanima, ce bo duron (morgan) gor delal OK? Teh podatkov namrec ne najdem na epoxovi strani. TB mi ne disi prevec, ker ni mogoce dobit novega plus tega pa je tudi na testih odrezal v povprecju le okoli 6% slabse od 1.2 TB. Pa se manj se greje in se ga da lepse navit. Pa bomo pac malo kompenzirali.
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.

VASkO ::

probaj dat zaden BIOS gor pa procesor not pa bos vido. Drugace pa bi moral delat, saj dela na 100mhz FSBju Duron-morgan (sem mel to plato tudi pa gre samo do nekje 107mhz FSBja)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kaj gre na ASUS A7V133-M

Oddelek: Strojna oprema
71312 (1230) SodVina
»

Duron 1.3 ali Athlon XP 1600+

Oddelek: Kaj kupiti
221763 (1412) HUDiR
»