Forum » Programiranje » MYSQL concat regex
MYSQL concat regex
BRBR ::
stored proc:
krasno, zdaj pa, ko sestavljeni sql (ki ga sestavi procedura) poženem, pa crkne regex.
kako tole rešit ?
/*ne me vprašat zakaj, tole mi je kar delalo, vsaj 3 mesece*/
SET str = CONCAT(str,'where data REGEXP '^[0-9]{2}$'');
/*in zdaj mi noče procedure shranit ker mora bit takole:*/
SET str = CONCAT(str,'where data REGEXP \'^[0-9]{2}$\'');
krasno, zdaj pa, ko sestavljeni sql (ki ga sestavi procedura) poženem, pa crkne regex.
SQL Error (1139): Got error 'repetition-operator operand invalid' from regexp
kako tole rešit ?
- spremenil: BRBR ()
BRBR ::
Tuel je nekaj narobe s serverjem al pa klientom s katerim editiram stored proc kodo, npr:
Zgornji regexx je OK, spodnji pa pokvarjen. In 100% ziher se jaz tega nisem dotikal, vdi stringi znotraj stored proc pa so 'pokvarjeni' na ta način.
'^(-|\\+){0,1}([0-9]+\\.[0-9]*|[0-9]*\\.[0-9]+|[0-9]+)$' '^(-|\+){0,1}([0-9]+\.[0-9]*|[0-9]*\.[0-9]+|[0-9]+)$'
Zgornji regexx je OK, spodnji pa pokvarjen. In 100% ziher se jaz tega nisem dotikal, vdi stringi znotraj stored proc pa so 'pokvarjeni' na ta način.
Pimoz ::
tole je čist uredu.
zgornje je logično ker interpreter pač nemore vedt kaj in kako če uporablajš iste narekovaje v istih narekovajih ;)
spodnji je pa čisto jasno, da moraš \ escape-at.
zgornje je logično ker interpreter pač nemore vedt kaj in kako če uporablajš iste narekovaje v istih narekovajih ;)
spodnji je pa čisto jasno, da moraš \ escape-at.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Miselni orehi 'Find and Replace' v Wordu - napredna rabaOddelek: Programiranje | 1445 (1119) | Spxy |
» | Regularni izraz - bashOddelek: Programiranje | 801 (647) | Spura |
» | Regularni izraziOddelek: Programiranje | 1561 (1023) | technolog |
» | c# regularni izrazOddelek: Programiranje | 2014 (1712) | darkolord |
» | Regexp, grep, awk problem?Oddelek: Programiranje | 1697 (1419) | Brane2 |