Forum » Omrežja in internet » Kako preverit razpeljavo kablovja po hisi?
Kako preverit razpeljavo kablovja po hisi?
Lombi ::
Hej. Imam en projektic in sicer poskusam resevat infrastrukturo po bajti.
Hisa je prepredena z RJ45 in koaksialnimi kabli, RJ45 se zberejo v kleti, koaksialni pa v skatli od lj.kabla. Problem je v tem, da se je klet prodala in se bo razsula, tako da gredo switchi iz kleti papa - s tem pa cela zicna infrastruktura po bajti. Zadevo hocem resevat tako, da bi "hub" popeljal en stuk visje - nekateri kabli gredo mimo te sobe (mislim da sem jih vecino ze "polovil"), drugi pa se v klet stekajo preko cevi ki potekajo v fasadi in nimam direktnega dostopa do njih.
1.) Kaksen bi bil najbolj efektiven nacin iskanja po kateri poti gre posamezna zica? Trenutno si pomagam z 20m sondo, 150eur za wire tracer se mi zdi malo veliko (a to kje izposojajo?).
2.) Kaksna bi bila najbolj elegantna resitev povezave kablovja, ki gre mimo sobe? Razmisljal sem, da bi RJ45 kable lovil po ceveh od koaksialnih in jih zdruzil v lj.kabel boxu? Obstaja kaksna boljsa varianta?
Najlepsa hvala za odgovore, upam da nisem prevec zakompliciral :)
Hisa je prepredena z RJ45 in koaksialnimi kabli, RJ45 se zberejo v kleti, koaksialni pa v skatli od lj.kabla. Problem je v tem, da se je klet prodala in se bo razsula, tako da gredo switchi iz kleti papa - s tem pa cela zicna infrastruktura po bajti. Zadevo hocem resevat tako, da bi "hub" popeljal en stuk visje - nekateri kabli gredo mimo te sobe (mislim da sem jih vecino ze "polovil"), drugi pa se v klet stekajo preko cevi ki potekajo v fasadi in nimam direktnega dostopa do njih.
1.) Kaksen bi bil najbolj efektiven nacin iskanja po kateri poti gre posamezna zica? Trenutno si pomagam z 20m sondo, 150eur za wire tracer se mi zdi malo veliko (a to kje izposojajo?).
2.) Kaksna bi bila najbolj elegantna resitev povezave kablovja, ki gre mimo sobe? Razmisljal sem, da bi RJ45 kable lovil po ceveh od koaksialnih in jih zdruzil v lj.kabel boxu? Obstaja kaksna boljsa varianta?
Najlepsa hvala za odgovore, upam da nisem prevec zakompliciral :)
moja video predavanja za adobe in wordpress: 321.si
moje slike in animirani filmi: lo.si
moje slike in animirani filmi: lo.si
...:TOMI:... ::
Če je možnost, v kleti z knauf ploščami zapri stikala. To je "skupna" infrastruktura, če so kupili klet, ni nujno, da moraš vse vrči ven.
To je dokaj težka zadeva, da je treba urejati že obstoječe stanje. S tacerjem so problemi, ker ne veš katero žico boš zajel, električno ali podatkovno, res pa je, da je tehnologij več, kapacitivna in induktivna.
Lahko pa narediš nadometne inštalacije na novo, ker iskanje povzroča sive lase in izgubo časa.
Omarico CATV operaterja pusti pri miru, to ni tvoja last.
To je dokaj težka zadeva, da je treba urejati že obstoječe stanje. S tacerjem so problemi, ker ne veš katero žico boš zajel, električno ali podatkovno, res pa je, da je tehnologij več, kapacitivna in induktivna.
Lahko pa narediš nadometne inštalacije na novo, ker iskanje povzroča sive lase in izgubo časa.
Omarico CATV operaterja pusti pri miru, to ni tvoja last.
Tomi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Internet po hiši (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14548 (9338) | XS!D3 |
» | Katere UTP kable v hišo?... cat 5e, 6, 6A, 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5528 (4797) | čuhalev |
» | USB priključki že v ziduOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 7256 (5769) | Azrael |
» | Centralna Sesalna Naprava in Home TheaterOddelek: Loža | 3089 (2222) | blazen |
» | CAT7 S/STP kabelOddelek: Omrežja in internet | 2747 (2522) | gumby |