» »

Smiselnost moderiranja?

Smiselnost moderiranja?

Temo vidijo: vsi

fantasycamp ::

Opazil sem da se dosti tako imenovanih lahkih nearogantnih komentarjev ki se v Loži ki naj bi bila izpovednica ali bolj človeški netehnični del slotecha briše po volji moderatorja.

Potem imaš možnost tako imenovane demokracije kjer se pritožiš nazaj njemu ki te seveda izpodbije kakorkoli hoče. Kje je tukaj nepristranskost ali objektivnost? So ljudje ki njega nadzirajo?

Ne govorim samo tebi Gandafar, in nočem biti nesramen samo zanima me kakšne pravice sploh imamo če se karkoli ni njemu všeč izbriše tudi če ni žaljivo. Vedno pa en isti odgovor v drugfačnih besedah; ni naslovljeno na temo. Ja kako je to res hudo če samo vpašam topic posterja kje in kaj?

Še enkrat ponavljam nočem da ostali začnete pljuvanje samo zanima me mišljenje o moderiranju?

Gandalfar ::

Sem premaknil v tapravi oddelek ;)

Smurf ::

Hvala bogu za moderatorje, vsaj nekoliko omilijo brezvezno smetenje po temah.

Jaz se nisem videl, da bi izbrisali post, ki je nekaj doprinesel k temi. Mogoce je problem v tebi.

Smurf je izjavil:

Hvala bogu za moderatorje, vsaj nekoliko omilijo brezvezno smetenje po temah.

Jaz se nisem videl, da bi izbrisali post, ki je nekaj doprinesel k temi. Mogoce je problem v tebi.

očitno rabiš očala z veliko dioptrijo, čudim se zakaj so sploh pritožbe, sej po tvoje jih potem ne rabimo...

ABX ::

errare humanum est

Drugače hvala kurcu da obstajajo, ker če ne bi ta stran po hitrem postopku postala 24ur.

Ampak osebno bi raje videl sistem ala slashdot.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ABX je izjavil:

errare humanum est

Drugače hvala kurcu da obstajajo, ker če ne bi ta stran po hitrem postopku postala 24ur.

Ampak osebno bi raje videl sistem ala slashdot.

kako pa to deluje?

ABX ::

http://slashdot.org/

google ti je tuji pojem?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

ABX je izjavil:

http://slashdot.org/

google ti je tuji pojem?

ja vidim stran samo kako se moderira pa ne...

mailer ::

preglednost foruma je odvisna od moderatorjev in tukaj na slotechu so eni slabših. Vtikajo se v posamezne objave, ko pa iščeš na forumu določeno temo ti vrže 27 strani zadetkov. Forum je totalno nepregleden za vsako vprašanje se pojavi nova tema.

2loud4u ::

fantasycamp je izjavil:

Opazil sem da se dosti tako imenovanih lahkih nearogantnih komentarjev ki se v Loži ki naj bi bila izpovednica ali bolj človeški netehnični del slotecha briše po volji moderatorja.

Potem imaš možnost tako imenovane demokracije kjer se pritožiš nazaj njemu ki te seveda izpodbije kakorkoli hoče. Kje je tukaj nepristranskost ali objektivnost? So ljudje ki njega nadzirajo?

Ne govorim samo tebi Gandafar, in nočem biti nesramen samo zanima me kakšne pravice sploh imamo če se karkoli ni njemu všeč izbriše tudi če ni žaljivo. Vedno pa en isti odgovor v drugfačnih besedah; ni naslovljeno na temo. Ja kako je to res hudo če samo vpašam topic posterja kje in kaj?

Še enkrat ponavljam nočem da ostali začnete pljuvanje samo zanima me mišljenje o moderiranju?

Odgovor je popolnoma preprost. Sprijazni se s tem ali si najdi drug forum ali pa pač ne hodi sem. Jaz sem se tega preprosto odvadil, tako da sem le še zelo redko tukaj, ker mi je prekipelo tako s strani moderatorjev, kot tudi (predvsem) s strani kakšnih glupih uporabnikov tukaj, za katere preprosto ne veš, kako sploh lahko obstajajo taki idio*i. Forum ti skratka po mojih premišljenih izračunih ne koristi popolnoma nič, le kadar rabiš kakšno pomoč, pa še takrat je vprašanje, kako se drugi uporabniki odzovejo na tvoje vprašanje, vse ostalo je tukaj na forumu le za prebijanje prostega časa oz. za stvari, ki te zanimajo. Drugače pa sem po kakšnem letu in pol, kolikor sem že uporabljal ta forum ugotovil, da pravzaprav visenje na njem in tudi kateremkoli drugemu forumu popolnoma brezvezno, brez koristi. Ko sem se navadil sem hodit, sem samo cel dan visel tukaj, kot en bedak in se občasno še prepiral s kakšnimi glupimi uporabniki, počasi mi je to postalo že tako bedno, da sem preprosto nehal hodit sem oz. malce pogledam le še občasno. To visenje cel dan za računalnikom za človeka preprosto ni dobro, ker človek rabi gibanje in druge stvari, v tem obdobju, ko sem cele dneve visel na računalniku sem se tudi opazno zredil, še dobro, da sem se odvadil tega visenja tukaj non-stop. Kako se boš pa ti odločil, je pa tvoja odločitev.

Lp
c^2=E/m
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz|16MB L2
Cache|Sapphire HD6850|4GB FB-DIMM|HP 575W

Unknown_001 ::

2loud4u je izjavil:

fantasycamp je izjavil:

Odgovor je popolnoma preprost. Sprijazni se s tem ali si najdi drug forum ali pa pač ne hodi sem. Jaz sem se tega preprosto odvadil, tako da sem le še zelo redko tukaj, ker mi je prekipelo tako s strani moderatorjev, kot tudi (predvsem) s strani kakšnih glupih uporabnikov tukaj, za katere preprosto ne veš, kako sploh lahko obstajajo taki idio*i. Forum ti skratka po mojih premišljenih izračunih ne koristi popolnoma nič, le kadar rabiš kakšno pomoč, pa še takrat je vprašanje, kako se drugi uporabniki odzovejo na tvoje vprašanje, vse ostalo je tukaj na forumu le za prebijanje prostega časa oz. za stvari, ki te zanimajo. Drugače pa sem po kakšnem letu in pol, kolikor sem že uporabljal ta forum ugotovil, da pravzaprav visenje na njem in tudi kateremkoli drugemu forumu popolnoma brezvezno, brez koristi. Ko sem se navadil sem hodit, sem samo cel dan visel tukaj, kot en bedak in se občasno še prepiral s kakšnimi glupimi uporabniki, počasi mi je to postalo že tako bedno, da sem preprosto nehal hodit sem oz. malce pogledam le še občasno. To visenje cel dan za računalnikom za človeka preprosto ni dobro, ker človek rabi gibanje in druge stvari, v tem obdobju, ko sem cele dneve visel na računalniku sem se tudi opazno zredil, še dobro, da sem se odvadil tega visenja tukaj non-stop. Kako se boš pa ti odločil, je pa tvoja odločitev.

Lp

+1

Jst na Slo tech hodim po novem le, ko res ne vem kaj bi delal, pa še takrat skor raje en glup film gledam, sam mi je DVD-jev zmanjkalo pa bo treba spet mal nabavljat al pa isto gledat;((

Bananovec ::

Modi nekako ne razumejo, da je forum zgrajen okrog skupnosti in ne okrog njih.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

[D]emon ::

Slo-tech gre po poti 3Delavnice ... :))
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

nurse013 ::

Po dolgoletnem prebiranju tega foruma se je vame vtisnil občutek da moderatorji brišejo poste ki niso primerni temi, ponekod pa tudi tiste poste nekaterih članov ki jim stopijo na žulj
:)
you gotta be kidding me...

Rainbow Dash ::

pa da mi brišejo male oglase??? to je po moje tut neprimerno..

tk brezveze pisem tole, ker bo komentar v 10 minutah zbrisal en mod... :)

zee ::

moderatorji brišejo poste ki niso primerni temi

Pravi cudez, mar ne?

pa da mi brišejo male oglase??? to je po moje tut neprimerno..

Za male oglase so zelo jasno in tocno dolocena pravila. Ce se jih ne drzis, se nimas kaj cuditi, da ti pobrisejo prispevek.

V splosnem se mi zdi, da glede brisanja najbolj jamra deca, ki misli, da je Slo-Tech mn3njalnik ali podoben tip foruma, kjer lahko povsod smetijo s svojimi prispevki, ki nimajo prav nobene veze s predmetom debate.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

kr?en ::

Se vedno pa je na mn3njalu bolje urejeno kar se tiče odpiranja tem. Samo poglejte v odsek Kaj kupiti, ko je za vsak jebeni PC nova tema, namesto da bi uporabili prilepljeno temo ... Da ne omenjam, kako gre bolj ali manj hitro v offtopic in prepucavanje kateri CPU/GPU je boljši ...

zee ::

kr?en je izjavil:

Se vedno pa je na mn3njalu bolje urejeno kar se tiče odpiranja tem. Samo poglejte v odsek Kaj kupiti, ko je za vsak jebeni PC nova tema, namesto da bi uporabili prilepljeno temo ... Da ne omenjam, kako gre bolj ali manj hitro v offtopic in prepucavanje kateri CPU/GPU je boljši ...

In potem se eni sprasujejo o smiselnosti moderiranja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

kr?en ::

Modi morajo malo bolj zacet brisat/zaklepat teme in preusmerjat uporabnike na ze obstojece teme in tam imeti bolj strogo moderacijo glede postanja. Imo je to bolj pomembno za preglednost celotnega foruma kot pa neko brisanje random offtopic komentarja, ki se ga brez problema ignorira, v seeni temi izmed mnogih podobnih.

BigWhale ::

Moderirati tako, da bi bili vsi zadovoljni in zadovoljeni je nemogoce. :)

Preusmerjanje uporabnikov na ze odprte teme je smiselno v nekaterih primerih, a ne v vseh. Iskanje tocno dolocenega odgovora po 30 strani dolgih temah je nadlezno in neprijetno.

Moderiranje v stilu slashdota je dvorezen mec. Za kaj taksnega je potrebno imeti 'threaded' sistem komentarjev, ker drugace se stvari hitro porazgubijo. Vidne objave so pa tiste, ki so ljudem najbolj vsec, niso pa nujno najbolj koristne, kaj sele relevantne.

Pravila foruma so precej jasno dolocena in moderatorji, bi jih morali, po mojem, se bolj striktno upostevati.

medenko ::

Katastrofa je postal SLO-TECH s strani moderatorjev, nenormalno si prisvajajo pravico.

jype ::

Pridržujejo. Pravico si pridržujejo.

34054 ::

Meni se zdijo čisto v redu. Vsaj debate ostajajo na nekem nivoju. :)

KoMar- ::

Še premalo brišejo. Vsaj online je nekaj reda, če se že v RL obnašate kot govedo ;)

KoMar- je izjavil:

Še premalo brišejo. Vsaj online je nekaj reda, če se že v RL obnašate kot govedo ;)

Hahaha, kruto realno

[D]emon ::

Brisejo premal tam k bi blo treba pa prevec tam k ni treba, ce smo cist iskreni. Sam dobr, lazilci v rit boste trobil svoje. :))
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Takrat, k pobrisejo mene, pobrisejo prevec. K pa ne pobrisejo unga k se ne strinja z mano, pa pobrisejo premal! ;>

black ice ::

BigWhale je izjavil:

Takrat, k pobrisejo mene, pobrisejo prevec. K pa ne pobrisejo unga k se ne strinja z mano, pa pobrisejo premal! ;>

Sounds like Jurček.

black ice je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Sounds like Jurček.

To je bila replika na prejsnje sporocilo. Se oproscam za preveliko subtilnost in prevelik pricakovanja od so-forumasev. Bom drugic uporabil bolj preproste besede. :>

Hm, menda so moderatorji na dopustu?

mtosev ::

modanje je tukaj na psu.nekateri veselo trollajo in se njim nič ne zgodi in tud zaklepajo teme samo zato ker so preleni da bi jih kakovostno moderirali fail
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

kr1ženska ::

Če imate modi kake finančne koristi, potem bi "lahko" posvetili nekoliko več časa nekaterim temam oziroma predvsem lahko bili nekoliko bolj ostri.

Če pa slučajno delate zastonj bi rekla svaka čast, da se vam sploh da vse to brat, da se vam da še s tem ukvarjat. Vsaj nekoliko dvigujte nivo tem še naprej :)

p.s. kolikor sem spremljala teme je precej manj otročjega trolanja od zaklepa nakladalnice. Dobra odločitev :)
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
Elbert Hubbard

"kr1ženska"
da se vam sploh da vse to brat,

matr mamo vojlo...

kr1ženska je izjavil:

Če imate modi kake finančne koristi, potem bi "lahko" posvetili nekoliko več časa nekaterim temam oziroma predvsem lahko bili nekoliko bolj ostri.

Če pa slučajno delate zastonj bi rekla svaka čast, da se vam sploh da vse to brat, da se vam da še s tem ukvarjat. Vsaj nekoliko dvigujte nivo tem še naprej :)

p.s. kolikor sem spremljala teme je precej manj otročjega trolanja od zaklepa nakladalnice. Dobra odločitev :)
ja zaklep nakladalnice je super poteza. not posebej za nekatere kateri smo tam not pisali normalen stuff,modi pa so bili preleni in zaklenili how cool

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

mtosev je izjavil:

kr1ženska je izjavil:

ja zaklep nakladalnice je super poteza. not posebej za nekatere kateri smo tam not pisali normalen stuff,modi pa so bili preleni in zaklenili how cool

Normali stuff ste šli pisat v nakladalnico? Pa sej vi niste normalni. :)) Za to obstajajo teme. Oziroma, kaj sploh je zate normalni stuff?

p.s. mogoče bi morali pa tebi dati nalogo urejanja nakladalnice. Seveda se bomo sodelujoči v nakladalnici lahko pritožili nad tvojimi odločitvami. ;)
Elbert Hubbard

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

Delo moderatorjev in administratorjev foruma je prostovoljno in od tega nimamo financih koristi.

francek1 ::

Gandalfar je izjavil:

Delo moderatorjev in administratorjev foruma je prostovoljno in od tega nimamo financih koristi.

Šenkanemu konju pa se ne gleda v zobe....torej jim je pol oproščeno.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Bananovec ::

Gandalfar je izjavil:

Deljenje informacij navadnih uporabnikov foruma je prostovoljno in od tega nimamo financih koristi.

Fixxed
Tvoj point?

kr1ženska je izjavil:

mtosev je izjavil:

kr1ženska je izjavil:

Normali stuff ste šli pisat v nakladalnico? Pa sej vi niste normalni. :)) Za to obstajajo teme. Oziroma, kaj sploh je zate normalni stuff?

p.s. mogoče bi morali pa tebi dati nalogo urejanja nakladalnice. Seveda se bomo sodelujoči v nakladalnici lahko pritožili nad tvojimi odločitvami. ;)

Res je tudi, da modi ne znajo pojmovati navaden staff in stejejo pod to le to, kar njim ugaja.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Zgodovina sprememb…

Phantomeye ::

Mah, mene naceloma moderiranje ne moti. Sem pa enkrat v en topic nekaj napisal, kar je bilo po mojem mnenju relevantno temi. Mogoče sem šel malo bolj širše, vsekakor pa ne off-topic. Pa je bil post pobrisan, moderator pa je zagrozil, da trollanja ne bo toleriral in da bo drugič podelil nazive.

Sem pisal v pritožbe (2x) glede te poteze in jasno obrazložil ZAKAJ je moj post relevanten. Odgovora nisem dobil, čeprav je moderator naknadno komentiral nekomu v pritožbah.

kr1ženska je izjavil:

mtosev je izjavil:

kr1ženska je izjavil:

lol si ti. to da so drugi pisali debilizme not ne pomeni, da sn jaz in še drugi uporabniki to isto počeli. nesposobni in leni modi so jo zaprli ker jim pač ni blo do modanja teme in so jo zaprli. pogosta praksa zadnje čase na S-T.S-T zelo hitro postaja zelo slab in neuporaben forum zarad nekaterih modov tukaj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Problem moderiranja zelo prometnih tem je predvsem pri locevanju smetja od ne-smetja. V neki tocki, ko je smetja prevec, se tema zapre.

Na zalost se marsikdo, kljub opozorilom ne umiri in takrat je edina pametna resitev, da se tema zaklene.

Gandalfar je izjavil:

In to je bistvo. Dokler ne dobite niti centa za svoje delo, uporabniki ne moramo zahtevati od vas da se bolj poglabljate v delo oziroma zabijate ves svoj prosti čas za to, da brišete traparije oziroma, da se ustavljate pri posameznih postih in pol dni študirate ali bi ga bilo vredno izbrisati ali ne.

mtosev je izjavil:

lol si ti. to da so drugi pisali debilizme not ne pomeni, da sn jaz in še drugi uporabniki to isto počeli. nesposobni in leni modi so jo zaprli ker jim pač ni blo do modanja teme in so jo zaprli. pogosta praksa zadnje čase na S-T.S-T zelo hitro postaja zelo slab in neuporaben forum zarad nekaterih modov tukaj

Tema se je imenovala "Nakladalnica!!" sploh pa, če nisi pisal v nakladalnico debilizma pač nadaljuj s tem v drugih temah. Resnično ne vem, zakaj si sedaj užaljen.
Elbert Hubbard

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Moderiranje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15939051 (35293) šajtrga

Glasovanje za povrnitev nakladalnice

Oddelek: Slo-Tech
333787 (3048) Gandalfar

Več podobnih tem