» »

Kje dobiti odgovor za moj Lg TV ?

Kje dobiti odgovor za moj Lg TV ?

robsta ::

Imam Lg TV 47LW470S in sem potegnil kabel od računalnika do TV-ja za uporabo interneta na televiziji.Vse skupaj deluje OK. Za pisanje z priloženim daljincem je pa res zoprno ,ko pa sem se zanimal če obstaja kakšna tipkovnica za moj TV, so mi trgovci večinoma svetovali K-400. To sem tudi kupil , ampak problem je v tem ko vstavim usb enoto v tv , mi javlja ,da USB ne podpira enote.Ali je mogoče treba še kaj posebej nastavit , inštalirat ali kaj.Prosim za pomoč , če kdo obvlada te zadeve .V navodilih nič ne piše ,preklical sem že vrsto servisov Lg, zastopstev Lg ,pa mi nihče ni znal povedat ali pa sploh nisem dobil odgovora, ali je na ta model TV-ja sploh mogoče priklopit tipkovnico, da to funkcijonira. Zato se obračam še na ta forum, če mi zna kdo pomagat.
Drugače pa tipkovnica deluje , ni v okvari,stestirana je bila na računalniku.

lp

Tribal ::

Pozdravljen,

Jaz sem mojo K400 tipkovnico v Samsung tv samo vtaknil in je začela delovati brez problemov. Poglej malo za kakšen update TVja ali pa po kakšnih forumih o podpori tipkovnic za tvoj model TVja.

Han ::

Na 42LS570S deluje ta tipkovnica brezhibno. Si USB dongle vstavil v pravo USB režo?

robsta ::

Ima samo en USB priključek.

Han ::

42LS570S ima 3x USB, ki so si funkcijsko različni. Verjetno tvoj model ne podpira tovrstnih zunanjih naprav...

robsta ::

V slučaju da res ne podpira tipkovnice , ali mogoče kdo ve , če se da to dogradit brez nevem kakšnih velkih drastičnih posegov in stroškov , ali se bom moral brez nakupa novega TV-ja , zadovoljit z tem kar imam , oziroma premikanje po spletu z običajnim dal.upravljalcem.

Han ::

Pregledal sem navodila za tvoj TV, kjer piše, da podpira zgolj USB "storage device". Za uporabo te tipkovnice boš moral nabavit drug TV. Druga opcja je LG Magic remote ali morda kakšen Android telefon, v kolikor omogoča prikaz in uporabo tipkovnice...

shinko ::

Rekel si da imaš povezan tv pa računalnik... s katerim kablom? Če s Hdmi enostavno preklopi tv na pravi imput in uprabljaš internet na tvju s k400, ki jo priklopiš na komp.

robsta ::

Mislim da se imenuje UTP kabel. Glede magic remote-a se še nisem nič pozanimal. A pri tem magic remoutu ni nič pomembno, če določeni tv, oziroma moj model to podpira al ne , al deluje z vsakim tv , sorry nimam pojma o tem . Vse kar vem je to , da so kupci pri določenih Tv-jih dobili to poleg , pa sem mislil da je to samo za tisti Tv , poleg katerega se to dobi.

Han ::

Hmm, izgleda da 47LW470S ne podpira Magic remote. Z opcijo, ki jo je omenil shinko, TV pravzaprav uporabljaš kot monitor.

Jaymz ::

se lahko še jest malo vrinem:)?

Ok, nadaljujem z originalnimi n00b vprašanji (že v naprej hvala za pomoč):

Dedek je po mojem predlogu kupil http://www.mimovrste.com/artikel/135023...

Ima(va) pa naslednja vprašanja:
TV naj bi podpiral do 200mhz osveževanje ampak nama ni ratalo spremenit frekvence.
a) scart kabel vpliva na to?
b) probal je scart zamenjati za hdmi kabel ampak mu potem tv ne dela; catch?
c) sam sem se igral z nastavitvami, ampak v "video settings" nikjer nisem našel nič kar bi se mi zdelo, da lahko softwersko spremenim frekvenco osveževanja.
d) Je pri navadnih programih sploh mogoče navijati hitrost osveževanja ali je po defaultu 50mhz in lahko zadeve dviguješ samo pri HD programih, igralnih konzolah, blue-rayih ipd.?

tl;dr: dedku je model v bigbangu naložil, da je televizija vredna toliko kolikor herzov premore (se razume, da to ni čisto res in da verjetno tudi prodajalec ni želel tega ko povedat AMPAK...) in kakorkoli iz konteksta je že to vzel, se te zapovedi drži sveto IN je v pičkomatrno poslal že mene in TV...večkrat :D
...MorE BeeR...

OK.d ::

Dedek je po mojem predlogu kupil IN je v pičkomatrno poslal že mene in TV...večkrat:))
LPOK.d

Han ::

Praktično na vsa tvoja noob vprašanja imaš podane odgovore v sosednji temi Kateri televizor?

"Frekvence osveževanja" na novodobnih LCD zaslonih ne moreš spreminjat ročno. Pri dražjih modelih se sicer lahko igraš z raznoraznimi nastavitvami, ki delno vplivajo tudi na osveževanje, a v 95% za "optimalno" osveževanje poskrbi elektronika sama.

Kaj imaš povezano preko SCART ali HDMI?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lg Tv in internet

Oddelek: Zvok in slika
131606 (1286) AvtoR
»

Kateri TV

Oddelek: Kaj kupiti
468731 (6348) fpbs
»

LG LED LCD 47LV470S

Oddelek: Zvok in slika
183430 (3057) phixion
»

LED LCD TV - svetovanje za nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8628004 (21332) popster
»

nakup TV - stotič

Oddelek: Zvok in slika
163105 (2768) floyd1

Več podobnih tem