» »

Nvidia gpu load 50-80%

Nvidia gpu load 50-80%

imfun ::

Zdravo,

Že nekaj časa opažam da mi grafična kartica v prenosniku ne deluje na 100%. Z MSI Afterburnerjem vidim da je okol 50-80% kar mi povzroča padec fpsjev in kratke zamrzitve slike..
Probal sem tudi overclokat ter najdu par enostavnih nasvetov na netu vendar nič ne pomaga. Temparatura ni problem. Prej pred kakimi 2 mesci tega problema nism meu, nevem kaj se je spremenilo glede tega. Vse drivere imam up-to date.

Je imel kdo podoben problem in kakšne so možne rešitve?

Hvala!

Asus k55vm, i7-3610Q 3.3ghz, Nvidia GT 630m, 8gb ram

cebelar123 ::

Kaj mislis pod "kratke zamrznitve slike..?" se ti sesuje driver?
 tole?

tole?

Zgodovina sprememb…

ramiz?! ::

cebelar123 je izjavil:

tole?

tole?

Če se tako sesuva, je razlog zato previsoka temperatura (zaradi preobremenjenosti) in se zgodi to.
Never regret anything, there's always a reason things happen.

BorutK-73 ::

imfun je izjavil:

Vse drivere imam up-to date.

Probaj kakšne stare driverje za grafično. Niso vedno vsi driverji OK.

ramiz?! je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

tole?

tole?

Če se tako sesuva, je razlog zato previsoka temperatura (zaradi preobremenjenosti) in se zgodi to.

Za to so krvi drajverji od nvidie. In vsakih toliko časa ga nekaj polomijo. Tako da res ni zmeraj najnovejše najboljše. Se pa to zgodi, če nimaš v nastavitvah nastavljeno na "maximum performance" pač nvidia in njeni drajverji. Meni se je to dogajalo na moji 470tki. Pač driver se sesuje prvič ko preklopi iz varčnega moda na maximum.

ramiz?! ::

cebelar123 je izjavil:

ramiz?! je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

tole?

tole?

Za to so krvi drajverji od nvidie. In vsakih toliko časa ga nekaj polomijo. Tako da res ni zmeraj najnovejše najboljše. Se pa to zgodi, če nimaš v nastavitvah nastavljeno na "maximum performance" pač nvidia in njeni drajverji. Meni se je to dogajalo na moji 470tki. Pač driver se sesuje prvič ko preklopi iz varčnega moda na maximum.

Jah pri meni je bilo krivo to, da sem navijal grafično in s tem se mi je pregrevala ... ko se downclockal mi ni niti enkrat več napisalo takega sporočila ... ne pravim pa, da ni možno, da do tega pride zaradi driverjev ...
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Bom napisal čeprav je že precej časa od kar je bila tema aktivna.
Jaz sem rešil problem. Zdaj že par mesecev brez bilo kakšnih problemov.
Med sabo sta se tepla Nvidia driver in Creative driver za sound blaster. Creativa sem vzel ven iz računalnika in od tistega trenutka ni bilo več nikakrših težav.

Hayabusa ::

Verjetno sta delila skupen irq/dma http://www.oldskool.org/guides/oldonnew... , ko so bile zabave če je zvočna in modem uporabljala isti irq :D.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

grafična kaput?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6908 (839) globoko grlo

Nov World Record v Dirt 1!

Oddelek: Igre
111524 (1066) ahac
»

Slab performance novega racunalnika v enem izmed programov

223387 (2886) Ryker
»

Need for Speed: Shift, Nitro & World Online (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
9313437 (9662) thebaloh
»

Internet noče dela!

192093 (1807) Daniel

Več podobnih tem