Forum » Pomoč in nasveti » Nvidia gpu load 50-80%
Nvidia gpu load 50-80%
imfun ::
Zdravo,
Že nekaj časa opažam da mi grafična kartica v prenosniku ne deluje na 100%. Z MSI Afterburnerjem vidim da je okol 50-80% kar mi povzroča padec fpsjev in kratke zamrzitve slike..
Probal sem tudi overclokat ter najdu par enostavnih nasvetov na netu vendar nič ne pomaga. Temparatura ni problem. Prej pred kakimi 2 mesci tega problema nism meu, nevem kaj se je spremenilo glede tega. Vse drivere imam up-to date.
Je imel kdo podoben problem in kakšne so možne rešitve?
Hvala!
Asus k55vm, i7-3610Q 3.3ghz, Nvidia GT 630m, 8gb ram
Že nekaj časa opažam da mi grafična kartica v prenosniku ne deluje na 100%. Z MSI Afterburnerjem vidim da je okol 50-80% kar mi povzroča padec fpsjev in kratke zamrzitve slike..
Probal sem tudi overclokat ter najdu par enostavnih nasvetov na netu vendar nič ne pomaga. Temparatura ni problem. Prej pred kakimi 2 mesci tega problema nism meu, nevem kaj se je spremenilo glede tega. Vse drivere imam up-to date.
Je imel kdo podoben problem in kakšne so možne rešitve?
Hvala!
Asus k55vm, i7-3610Q 3.3ghz, Nvidia GT 630m, 8gb ram
ramiz?! ::
cebelar123 je izjavil:
Kaj mislis pod "kratke zamrznitve slike..?" se ti sesuje driver?
Če se tako sesuva, je razlog zato previsoka temperatura (zaradi preobremenjenosti) in se zgodi to.
Never regret anything, there's always a reason things happen.
BorutK-73 ::
cebelar123 ::
cebelar123 je izjavil:
Če se tako sesuva, je razlog zato previsoka temperatura (zaradi preobremenjenosti) in se zgodi to.
Za to so krvi drajverji od nvidie. In vsakih toliko časa ga nekaj polomijo. Tako da res ni zmeraj najnovejše najboljše. Se pa to zgodi, če nimaš v nastavitvah nastavljeno na "maximum performance" pač nvidia in njeni drajverji. Meni se je to dogajalo na moji 470tki. Pač driver se sesuje prvič ko preklopi iz varčnega moda na maximum.
ramiz?! ::
cebelar123 je izjavil:
cebelar123 je izjavil:
Za to so krvi drajverji od nvidie. In vsakih toliko časa ga nekaj polomijo. Tako da res ni zmeraj najnovejše najboljše. Se pa to zgodi, če nimaš v nastavitvah nastavljeno na "maximum performance" pač nvidia in njeni drajverji. Meni se je to dogajalo na moji 470tki. Pač driver se sesuje prvič ko preklopi iz varčnega moda na maximum.
Jah pri meni je bilo krivo to, da sem navijal grafično in s tem se mi je pregrevala ... ko se downclockal mi ni niti enkrat več napisalo takega sporočila ... ne pravim pa, da ni možno, da do tega pride zaradi driverjev ...
Never regret anything, there's always a reason things happen.
cebelar123 ::
Bom napisal čeprav je že precej časa od kar je bila tema aktivna.
Jaz sem rešil problem. Zdaj že par mesecev brez bilo kakšnih problemov.
Med sabo sta se tepla Nvidia driver in Creative driver za sound blaster. Creativa sem vzel ven iz računalnika in od tistega trenutka ni bilo več nikakrših težav.
Jaz sem rešil problem. Zdaj že par mesecev brez bilo kakšnih problemov.
Med sabo sta se tepla Nvidia driver in Creative driver za sound blaster. Creativa sem vzel ven iz računalnika in od tistega trenutka ni bilo več nikakrših težav.
Hayabusa ::
Verjetno sta delila skupen irq/dma http://www.oldskool.org/guides/oldonnew... , ko so bile zabave če je zvočna in modem uporabljala isti irq .
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | grafična kaput?Oddelek: Pomoč in nasveti | 908 (839) | globoko grlo |
⊘ | Nov World Record v Dirt 1!Oddelek: Igre | 1524 (1066) | ahac |
» | Slab performance novega racunalnika v enem izmed programovOddelek: Pomoč in nasveti | 3387 (2886) | Ryker |
» | Need for Speed: Shift, Nitro & World Online (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 13437 (9662) | thebaloh |
» | Internet noče dela!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2093 (1807) | Daniel |