» »

Samsung Galaxy S3 - kako prenesti aplikacije na micro SD kartico

Samsung Galaxy S3 - kako prenesti aplikacije na micro SD kartico

vančika ::

Pozdravljeni, Potrebujem pomoč glede prenosa aplikacij iz telefona na vstavljeno micro SD kartico, saj mi telefon reagira počasi (več aplikacij kot imam naloženih, bolj počasi reagira). Imam vstavljeno 32Gb micro SD kartico, torej kar veliko spomina, kamor bi prestavila aplikacije, ki to dovoljujejo. Poskusila sem z aplikacijo App Manager, s katero sem aplikacije s tablice prestavljala na zunanjo spominsko kartico, na telefonu pa s to aplikacijo ne gre. Ali kdo ve zakaj oz. kako se to naredi? Lp, V.

Hayabusa ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

vančika ::

Hvala, Hayabusa!!
Očitno imam problem z SD kartico, ker ko pogledam:
- nastavitve -> upravitelj programov -> odpiram vsako aplikacijo posebej, vendar mi ne pokaže možnosti "premakni na SD". Se mi zdi, kot da sploh kartice ni notri... Kakšen predlog?

Hayabusa ::

V file managerju preveri če ti telefon sdkartico sploh vidi oz je mountana.

vančika ::

Popravek - SD kartico mi pokaže na "Shrambi", tudi koliko je na njej zasedenega in koliko praznega spomina, App 2 SD in AppMgr III pa ne omogočata prenosov aplikacij... Bi morala kartico formatirati, ker je namreč še nisem?

Boomer ::

Imam enako težavo, le da imam Samsung Galxy S3 mini z kartico Samsung 32GB C10 UHS. Kartica je normalno vidna in uporabna na telefonu le aplikacij se ne da prenašat nanjo

dukedl ::

Pomoje bi lahko to rešila z Link2SD, samo rabiš rootan telefon. Kolegici dela bp
lp dukedl

vančika ::

Hvala dukedl, ampak nimam pojma preveč o tehniki - o rootanju sem brala, da lahko pošteno "zmrda" telefon...Bi mi to naredili na Samsungovem servisu, ali pa morda kakšen drug nasvet? Telefon sem kupila pred manj kot mesecem dni, je enkraten, jaz pa se bojim svoje nerodnosti in nevednosti ter si ne bi želela ostati brez.

black ice ::

Verjetno ne. Najdi lokalnega guruja.

vančika ::

Black ice, hvala! Se javi kakšen Mariborčan?

Boomer, si se ti kaj zanimal o rešitvi tvojega problema?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vančika ()

Map ::

Ampak pazi, ker po rootanji nimaš več garancije.

vančika ::

Hvala union! Pravkar sem preletela blog na Slo-Androidu in nisem več prepričana, da bi bilo dobro rootati nov telefon :( vsaj ne sama.

6151 ::

Če delaš po navodilih ne moreš nič uničiti. Mogoče bo malo več časa vzelo. Je pa težavnost odvisna od proizvajalca.
Preveri pa telefon, da ni kaj z njim narobe, recimo da ni kakega dead pixla na ekranu, da kamera dela vredu, itd.. Če je seveda čisto nov (Morebitno uveljavljanje garancije pred rootom)

Če bi jaz kupil samsunga bi ga definitivno prvi teden rootal, zaradi njihovega crappy vmesnika.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

vančika ::

Ok, to pa je vzpodbudno, 6151! Hvala. Takole je - telefon je res čisto nov, nič dead pixlov, kolikor vidim, kamera tudi dela ok. Telefon je kupljen pri Mobitelu, naročnino pa imam pri simobilu. Telefon je model GT-I9300, z androidom 4.1.2, jedro 3.0.31-836582, pa še kup ostalih podatkov. Morda lahko kdo priporoča link do navodil za rootanje za takšen telefon?

KoMar- ::

Kdo pravi, da bo telefon deloval kaj hitreje, če bodo aplikacije nameščene na SD kartici? Večina jih itak podpira, da jih tja premakneš oz. so že privzeto nameščene tam.

Odsvetujem rootanje.

kmetek ::

Nekje je bil podatek, da z rootanjem ne izgubiš ničesar.....to je kot če bi na kupljen PC z WIN 7/8 dal gor piratske igre itd, ter izgubiš garancijo? Yea, right.....zažgala se bo matična? 8-O

andromedar ::

Načeloma rootanje omogoči nalaganje custom firmwara ali custom kernela (ki omogoča navijanje SoC-a) - to pa lahko uniči/poškoduje hardware.
Eh?

KoMar- ::

vančika ni tip uporabnika, ki bi rabil rootat svoj telefon in ne vem, zakaj mate vsi tak fetiš na to. Tudi ni vredno ogrozit garancije zaradi tega.

andromedar ::

Nimamo fetiša na to, samo vančika opisuje problem, ki se ga da rešit s programom Link2SD, ki pa zahteva root telefona.
Eh?

KoMar- ::

Link2SD je čisto preveč advanced za tole. Ima OS, ki podpira move apps to SD, večina appov to podpira, rabiš samo prisilit tiste, ki nimajo v manifestu tega, da se tudi tja inštalirajo. Za to rabiš zgolj http://forum.xda-developers.com/showthr...

Še enkrat me zanima, zakaj mislite, da bo telefon delal ful hitreje, če bo manj appov na internal storageu. Navsezadnje gre za S3, ki ima prostora, kolikor češ. In pa večina aplikacij se po defaultu namesti na SD kartico oz. external storage, a lahko, prosim, govorimo o konkretnih aplikacijah? vančika?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

Master_Yoda ::

IMHO gre za to da ima miljon aplikacij naenkrat odprtih, po moznosti se kaksne taksne ki spamajo notification bar, in to bremza telefon. Ker je notranji pomnilnik hitrejsi od SD kartic.

Bolf3nk ::

to tudi meni ni jasno, kako ji lahko s3 trokira? lol en kup spam šrota

Boomer ::

vančika je izjavil:

Black ice, hvala! Se javi kakšen Mariborčan?

Boomer, si se ti kaj zanimal o rešitvi tvojega problema?

kolikor sem raziskal naj bi samsung omejil aplikacije le na internal storage, lahko rešiš z rootanjem, ampak izgubiš garancijo. Jst bom kar pustil kot je in imel SD kard le za multimedijo, dokler traja garancija


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Medion P7332 "hekanje"

Oddelek: Programska oprema
202061 (937) barracuda
»

HTC Desire - ROOT SD card

Oddelek: Pomoč in nasveti
152012 (1410) hojnikb
»

rootanje telefona

Oddelek: Pomoč in nasveti
71476 (1190) joej970
»

Povečanje internega prostora telefona (Android)

Oddelek: Mobilne tehnologije
274601 (3959) Pithlit
»

Android 2.3 prispel za HTC Desire (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6016402 (14013) sgdjkdlsugi4

Več podobnih tem