Forum » Problemi človeštva » Huxley, Orwell in svet 21. stoletja
Huxley, Orwell in svet 21. stoletja
T-h-o-r ::
morda še kdo ni videl stripa, sem dobil creepy občutek, ko sem ga prebral
kapitalizem, demokracija, svoboda, ampak ali jih res živimo?
kapitalizem, demokracija, svoboda, ampak ali jih res živimo?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
Smrkc ::
kapitalizem, demokracija - nerelevantno. Vprašanje svobode je bolj kompleksno in menim, da so redki, ki slednjo uživajo v polni meri. Ostali smo ujetniki vsakodnevne rutine in priučenih stališč.
vostok_1 ::
I for one welcome our new...
just kidding.
Jaz bom se vsekakor pridružil rebelom.
Pa še opazil sem, da zame ni ta hypersocial lifestyle. 1000 frendov, miljon slik postanih vsepovsot, konstantna obveščenost z irelevantini informacijami ...
Sam škoda, ker so taki ljudje few and far inbetween.
Kakšenkrat se sprašujem, kako da sem razvil samokritičnost. Vzgajan niti slučajno nisem bil v tem slogu. Inputi iz okolice pa tudi niso bili nič drugačni kot za ostale.
Spet sumim gensko pogojen vzrok. Radoveden sem bil odkadar pomnem, recimo.
PS. jaz bi mirne volje zagovarjal, da so mlajše generacije manj delovne od starejših. Najmlajše delovno aktivne generacije so trenutno tam 85'-88'. Tej pa so ujele internet in media for mass distraction šele po primarnem formiranju.
Upam, da kaka ustanova preučuje to tematiko na daljši rok.
just kidding.
Jaz bom se vsekakor pridružil rebelom.
Pa še opazil sem, da zame ni ta hypersocial lifestyle. 1000 frendov, miljon slik postanih vsepovsot, konstantna obveščenost z irelevantini informacijami ...
Sam škoda, ker so taki ljudje few and far inbetween.
Kakšenkrat se sprašujem, kako da sem razvil samokritičnost. Vzgajan niti slučajno nisem bil v tem slogu. Inputi iz okolice pa tudi niso bili nič drugačni kot za ostale.
Spet sumim gensko pogojen vzrok. Radoveden sem bil odkadar pomnem, recimo.
PS. jaz bi mirne volje zagovarjal, da so mlajše generacije manj delovne od starejših. Najmlajše delovno aktivne generacije so trenutno tam 85'-88'. Tej pa so ujele internet in media for mass distraction šele po primarnem formiranju.
Upam, da kaka ustanova preučuje to tematiko na daljši rok.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Komunizem + demokracija = možno? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 14478 (10239) | jype |
» | Kitajski disident obsojen na 11 let zaporaOddelek: Novice / Zasebnost | 5785 (4362) | poweroff |
» | Kitajska zahteva obvezno programje za cenzuro (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 8871 (7069) | Mr.B |
» | kaj ste?Oddelek: Loža | 2533 (1959) | undefined |
» | ZDA = Rimski imperij?Oddelek: Loža | 1980 (1689) | undefined |