Forum » Pomoč in nasveti » Reševanje podatkov iz diska
Reševanje podatkov iz diska
Princo22 ::
Pozdravljeni
Stvar je taka, ne vem kaj točno se je zgodilo. Ker imam 5 diskov sem tega komaj zdaj opazil da nekaj ne štima z enim. In sicer jaz se spomnim da sem hotel image sliko od win7 postavit na usb disk zgleda da je šlo pisat po disku. Zdaj imam particijo veliko 20GB zaseden prostor 220MB in disk je velik 640GB.
Ti programi ala recuva itd. ne dobijo nič kaj posebnega.
Can somebody help me?
Stvar je taka, ne vem kaj točno se je zgodilo. Ker imam 5 diskov sem tega komaj zdaj opazil da nekaj ne štima z enim. In sicer jaz se spomnim da sem hotel image sliko od win7 postavit na usb disk zgleda da je šlo pisat po disku. Zdaj imam particijo veliko 20GB zaseden prostor 220MB in disk je velik 640GB.
Ti programi ala recuva itd. ne dobijo nič kaj posebnega.
Can somebody help me?
ddeben ::
Kolikor vidim je problem v E: disku? Formatiranega imas v Fat32, kar pomeni da ti nikakor ne bo zaznal tistih 640gb. Formatiraj v NTFS.
solatko ::
Datotečni sistem zamenjaš iz fat32 v NTFS brez formatiranja. Podatki ostanejo.
Delo krepa človeka
Datotečni sistem zamenjaš iz fat32 v NTFS brez formatiranja. Podatki ostanejo.
Bom tudi to probal. Sicer sem prek RescuCd zagnal testdisk vendar ne dobi podatkov oz. dobi kar je bilo zbrisano na ti particiji 20gb.
Eno vpršanje, če je paricija velika 20GB in zaženem bilo keri recovery program gleda samo po tem delu diska ali po celotnem preostalem 640GB?
Hayabusa ::
Kolikor vidim je problem v E: disku? Formatiranega imas v Fat32, kar pomeni da ti nikakor ne bo zaznal tistih 640gb. Formatiraj v NTFS.
Ne vem kaj bi rad povedal, fat32 je max velikost particije 2 TB (problem je edino velik cluster size -> slaba izkoriščenost)) oz 4 GB za datoteko
Comparison of file systems @ Wikipedia
Pretvoriš tako:
http://support.microsoft.com/kb/307881/...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Kamran ::
Zdravo,
Kakšne so kaj izkušnje z reševanjem podatkov iz magnetnega trdega diska s preprosto (?) zamenjavo okvarjenega kontrolerja ?
Menda pri novejših trdih diskih to ni več mogoče, ker se preveč specifičnih podatkov o samem trdem disku zapiše v tiste IC-je in še drugam.
Kakšne so kaj izkušnje z reševanjem podatkov iz magnetnega trdega diska s preprosto (?) zamenjavo okvarjenega kontrolerja ?
Menda pri novejših trdih diskih to ni več mogoče, ker se preveč specifičnih podatkov o samem trdem disku zapiše v tiste IC-je in še drugam.
Spajky ::
ma vsi podatki so v firmware diska, tudi fabriški LLF ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Kamran ::
Torej, poleg proizvajalca, modela, datuma izdelave, je dobro, da imaš še isti firmware ? Kaj pa revizija, kje je to napisano ? Je na nalepki, ki je na trdem disku ali na tiskanini kje (PCB) ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB ključ v FATOddelek: Pomoč in nasveti | 5745 (5365) | bbenci2 |
» | Zunanji disk Samsung G2 Portable 500Gb-ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 1268 (1207) | miraldi |
» | Problem s kopiranjem mkv datotekOddelek: Zvok in slika | 8395 (7977) | Jst |
» | NTFSOddelek: Programska oprema | 5383 (4970) | 5er--> |
» | backup na usb diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1253 (1089) | solatko |