» »

forum

forum

Zzzzzzz ::

Alora...

Na netu se najde ceu kup forumov, takšnih in drugačnih. Ampak jst rabim enga, ki se ga da na lahko "vklopit" v kak drug "portal" oz. kakšno drugo spletno stran. Skupni stvari (foruma in "portala") bi morali biti le prijava uporabnika in tabela uporabnikov v bazi (tako da bi jst to povezal s čim manj truda).

A kdo pozna kej takga, ker vseh N forumov pa res ne bi sprobaval, če se pr njih da kej takga na lahko nardit...:\

Ziga Dolhar ::

Živjo

Da bi obstajal tak forum, ki bi se lahko vklopil v TVOJ portal -- naka. Vsak je namreč zelo različen. To je tako, kot bi šel med ameriške indijance iskat nadomestne dele za bušmansko letalo.

Se pa da (načeloma z vsemi forumi) izvesti avtomatsko prijavo v forum, ko se uporabnik recimo prijavi na portal: tega sprogramiraš tako, da ob prijavi podatke [username, pass, oboje v pravilno poimenovanih spremenjljivkah ] posreduje še forumu. Malce programerskega znanja tu ne škodi, da znaš premostiti morebitne težave.

Še to: vsak forum ma svojevrstno bazo uporabnikov [beri: indijanci in letalo] in čudno je pričakovat, da bojo naredil tebi-po-meri-forum...
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Zzzzzzz ::

Sej nočem da bi bil forum narejen po MOJI meri. Če bi to hotel bi ga nardil sam, kein problem. Hotel sem le vprašat, če je kdo kej podobnega delal in če je, kaj je uporabu in na kakšen način se je tega lotu.

Hotel bi le dobit en forum, ki ima prijavo uporabnika (cookije, sessione ipd.) na enem mestu, ne razmetano vsepovsod, da bi vedu, kaj spreminjam. Ker verjetno, če bolj al manj obvladaš PHP, verjetno veš, da ni problem, kaj določen stavek naredi, čemu služi, ampak kje je rep in kje glava trenutnega dogajanja. In to je težko najti v skriptah/programih, ki niso tvoji.

Baza uporabnikov sploh ni problem - tolk znam PHP, sploh ni tako težko se prilagodit drugi tabeli. Ampak nočem se N-krat prilagajat, če preizkusim N forumov.

darh ::

phpBB ima dost lepo modularno osnovo -- ne me napadt če temu ni tako (jest se itak nism nikol kej dobro znajdu tam notr) samo mogolč pa ne boš mel kakih velikih problevo pri modanju
Excuses are useless! Results are priceless!

Zzzzzzz ::

Mhm, bom poskusu.
V bistvu sem že nardil en "poskus" z YabbSE, vendar mi ni ratalo... je blo malce pretežko zame, čeprow sem v PHP-ju že skor eno leto... ;o)

Morda bo pa phpBB boljša izbira...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slo-Tech app

Oddelek: Slo-Tech
466567 (3670) jan_g
»

Iščem: portal/cms + forum za več projektov

Oddelek: Izdelava spletišč
91470 (1205) HardFu
»

PHPbb in mambo?

Oddelek: Izdelava spletišč
151271 (1096) WinsuckeR
»

izdelava portala - najboljša skripta?

Oddelek: Izdelava spletišč
362320 (1711) Looooooka
»

[php] štetje prijavljenih uporabnikov!

Oddelek: Izdelava spletišč
211368 (1105) Brilko

Več podobnih tem