» »

Iščem: portal/cms + forum za več projektov

Iščem: portal/cms + forum za več projektov

Ziga Dolhar ::

V okviru neke organizacije kanimo postavit nek portal, ki bi družil več povezanih projektov.

Vsak od teh projektov bi načeloma moral teči na svoji domeni (ali poddomeni, ev. lahko v poddirektoriju). Vsi projekti bi imeli skupen forum z lastnimi podforumi. Fino bi bilo, če bi lahko imeli skupno bazo uporabnikov.

Sicer bi najraje posvojil sindrom NIH (Not Invented Here), a mi čas seveda ne dopušča, da bi se sam spravil v programiranje česa takega, zato iščem kakšno kul rešitev. Zaenkrat razmišljam v smeri Drupal+phpBB.

Kakšni predlogi?
https://dolhar.si/

HardFu ::

Sam za vse projekte uporabljam Typo3, ki omogoca vecino tega (razen poddirektorije, kar pa resujem tako, da mi vse poddomene in domene, za katere zelim eno instalacijo, kazejo htdocs v isto mapo in potem Typo3 poskrbi, da vse funkcionira kot je treba). S tem sistemom sem postavil ze kar nekaj spletnih strani/intranetov (tako v tujini, kot pri nas) in lahko recem, da me se ni razocaral. Community je ogromen, help za vsakim vogalom, res pa je da je learning curve kar strm :)

O Drupalu pa ne morem nic reci, ker nimam izkusenj

PS: za primer si lahko ogledas http://www.ffa.uni-lj.si/ imajo vse, extranet in intranet, zal pa foruma ne bos videl, ker je znotraj intraneta.

LP
http://codeable.io

Ziga Dolhar ::

mi vse poddomene in domene, za katere zelim eno instalacijo, kazejo htdocs v isto mapo in potem Typo3 poskrbi, da vse funkcionira kot je treba


Takšno rešitev sem si nekako tut jest predstavljal, ni problema.

Kater forum uporablja FFA? Glede foruma je pri meni tako, da me je Slotech neznansko razvadil, in me srat, ko vidim, da "izbris posta" v mnogih forumih pomeni DELETE iz baze :-). Na phpBB sem dal soft-delete mod gor, tko da je za silo kul.
https://dolhar.si/

Icematxyz ::

Drupal. Res pa je da se pričakuje kar nekaj znanja (predvsem PHP) če hočeš sam dopolnjevati in razvijati platformo po svoje in ne uporabljati defoult.

Lahko pa z 1 inštalacije poganjaš več projektov. Lahko imaš različne videze strani in le eno inštalacijo Drupala. Lahko uporabiš dodatke, ki olajšajo na uporabniku prijazen način razširi forum z funkcionalnostmi. Preprosto je tudi uporabljati stvari ki so zakodirane v jedru in so že tam za večino stvari ki ti padejo sprva na pamet. Ampak le ob pogoju da znaš programirati. Drugače si v temi.

Torej če znaš tudi sam kaj programirati uporabi Drupal ali pa poganjaj Drupal kot defoult. Če ne pa uporabi kaj drugega.

Zgodovina sprememb…

HardFu ::

Za Typo3 uporabljam mm_forum plugin, o deletanju pa ti zal ne znam odgovorit, nisem administrator foruma. Mislim, da tudi tu delete ne izbrise ampak samo nastavi deleted=1 v bazi, tako vsaj deluje celoten typo3, tudi ko brises strani, te dobijo deleted=1, vendar pa iz baze ne izginejo.

Fino je tudi ker imas lahko pri Typo3 poljubno stevilo podstrani, vsaki lahko dolocis tudi domeno, kar pomeni da imas lahko znotraj ene instalacije (php fajli + msql baza) poljubno stevilo domen na straneh, katerih sam hoces.
http://codeable.io

Ziga Dolhar ::

Hvala obema za nasvete. Sem si ogledal obe rešitvi. Sem mislil, da bom šel na Drupal, ker ga je svetoval tudi Gandalfar, vendar me nekako ni uspel prepričat. Default inštalacija vse preveč "preprosta", čeprav mi je bila za administriranje prav boleče neintuitivna in nasploh "čudna". Kaj prida možnosti tudi nisem našel.

TYPO3-ja sem se spočeta malo zbal, sploh zarad tolikokratnega omenjanja, kako zelo "zapleten" sistem je, "strma učna krivulja" in podobno. PR jim res ne gre najbolje :-). No, po ponedeljkovi inštalaciji sem ugotovil, da mi je stvar pisana na kožo. V petek in soboto sem noro prebiral dokumentacijo, v soboto zvečer pa lepo ustvaril in objavil prvi projekt. Super stvar, morda mi je bližje tudi zato, ker sem prej par let delal z enim drugim dokaj zapletenim :-).

Next - izbira foruma. 8-)
https://dolhar.si/

HardFu ::

Ok, ce bos rabil kaksno pomoc, mi poslji ZS ali pa pojdi na chat, irc.freenode.net, #typo3, tam je ves cas kdo, ki ti lahko pomaga pri problemih.

LP
http://codeable.io

Brane2 ::

Je kdo že vidu KLONE ?

Kakšen Ruby on Rails neki, tole je C on rocket launcher ! >:D

Small, lean and mean.

SPloh ni mišljeno da bi bilo v isti ligi, kot so stvari, s katerimi se igrate, a definitivno genijalno.

In IMHO povsem uporabno določenih predelavah...
On the journey of life, I chose the psycho path.

strictom ::

OT: A je za ROR že mogoče kaj več gradiva? Kakšni tutoriali. Ker takrat k je ven prišel je blo like, en sajt pa za pol pizde pomoči.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

HardFu ::

Za ROR je blo ze 2 leti nazaj tokliko gradiva, da si se z lahkoto naucil do tistega nivoja, katerega si sam hotel, samo malce se je bilo treba potrudit pa poiskat. Sam sem si pomagal z temle

LP
http://codeable.io


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri CMS

Oddelek: Izdelava spletišč
242287 (1550) GaS
»

Slovenjen CMS?

Oddelek: Izdelava spletišč
274030 (582) gnomee
»

kateri cms izbrati

Oddelek: Izdelava spletišč
203554 (3095) FitnessBoy
»

Najboljši content management system (CMS)

Oddelek: Izdelava spletišč
102366 (2188) nobodyelse
»

CMS primeren za Radio

Oddelek: Izdelava spletišč
141548 (1178) bluefish

Več podobnih tem