» »

Namestitev grafične RADEON 9000PRO

Namestitev grafične RADEON 9000PRO

Big Gun ::

Imam računalnik:
-Procesor Celeron 733 MHz
-Matična QDI Advance 10E/10B
-RAM 640 Mb SDRAM
-HDD 80Gb
-Grafična kartica Sapphire RADEON 9000 PRO ATLANTIS 64 Mb
V Windowsih XP Professional nimam nobenih problemov z namestitvijo grafične kartice. Ko namestim Windowse 98 SE delajo dobro, potem dam driverje za grafiko, jih vse lepo naloži gor na disk, ko je končano ponovno zaženem Windowse 98 SE, mi prikaže namizje za 2 sekundi in potem kar zgine in se prikaže črna slika in ne dela več nič. Ko potem ponovno zaženem Windowse 98 SE jih pa noče več zagnati, se takoj pokaže črna slika. Zaženem jih edino v varnem načinu in potem moram izbrati standard vga grafiko, če hočem da mi delajo. In še, če dam standard vga grafiko in dam malo višjo resolucijo 800x600, mi spet zaribajo Windowsi ! Mi bi znal kdo pomagati, kako naj nemestim driverje za grafično kartico, da mi bo delala in kaj naj naredim. Ali je mogoče da RADEON 9000PRO ne dela v Windowsih 98 ??????????:|
  • premaknil: Predator ()

primozetoo ::

Probaj pobrati nove driverje.

boštjan ::

zakaj pa še goniš 98SE,xp so čisto dovolj.9000pro mora tudi v 98 delat.

Big Gun ::

Saj uporabljam Windowse XP, samo nekateri programi in igre ne delujejo (npr.: Colin McRae Rally 2,...:D ). Driverje sem dal najnovejše za Windowse 98 in še zmeraj mi ne dela. Sploh ne morem nastavit višjo resolucijo od 640x480. Grafično mi jo prepozna da je RADEON 9000Pro.
8-O I don't know what to do ??? 8-O

ToniT ::

Povej računalniku, kateri model monitorja uporabljaš in ponovi vajo, če bo potrebno!

zooroo ::

8-) Na bližnicah igric ki ti ne delajo klikni z desno tipkp-lastnosti-zdruzljivost jezicek in izberi os95 ali kar hoces .Meni 90% igric nato dela.

Big Gun ::

Zooroo :D , sem probal to že kdaj naredit, naprimer igra Colin McRae Rally 2 sem nastavil Compatibility Mode da mi zažene kot Windows 98 in nima učinka na nobeno igro. Tudi igra Midtown Madness 2 od Microsofta ne dela ;( v Windowsih XP.

roCkY ::

Na škatli Radeona 9000 pro, ki je v mojem računalniku piše:

Operatyng systems support:
Windows ME
Windows 2000
Windows XP

Kaj pravijo na to gonilniki ne vem? Mam pač XP gor.

Big Gun ::

Saj grafično RADEON 9000Pro mi jo prepozna, samo monitorja mi noče, mi napiše neznan monitor, mi noče nastavit kot prej ko sem imel drugo grafično, mi je nastavilo plug and play monitor in je delalo vse dobro. Z radeonom mi noče prepoznati monitorja.:(

boštjan ::

kero grafo pa si prej mel.mogoče bi format pomagal

Klemenn ::

kaj pa če bi probo ročno nastavit monitor? :\

Big Gun ::

Sem probu vse in ne dela! Pač v Win98 ta grafična ne dela.:D

Dead_Eye ::

kakšen monitor pa sploh imaš?

si preveril kolko ima radeon naštelan default refresh rate - če ima več kot podpira monitor, se ta ponavadi ugasne...
The one and only

ToniT ::

Big Gun:
Prosim, da ne odpiraš podvojenih tem z enako vsebino. Zato sem drugo temo zbrisal.
Preberi si še enkrat
pravila.
(Predvsem 10. člen v tvojem primeru(.

TribesMan ::

Podoben problem sem imel ko sem sestavljal nov comp za kolega, tam sem imel Radeona 9000 (nepro) in mi je zadeva podobno srala vendar na WinXP, ko pa sem karto premaknil v drug racunalnik je vse delovalo OK tudi na WinXP. Zgledalo je isto kot pri tebi Winsi se nalodajo se pokaze desktop za par sekund pol pa black screen, tudi ko sem resetiral ni bilo nic bolje.

No poanta je v tem da sem pogruntal verjeten vzrok, namrec hladilnik je bil priliman na cip samo v enem vogalu (lim je prekrival maksimalni 1/3 cipa) tako da se je zadeva pregrevala, svojo teorijo sem potrdil z dodatnim ventilatorjem, ki je pihal na kartico, potem je vse delovalo. Sicer mi je se zmeri mal cudno zakaj je pa na drugi masini delalo OK ampk tako je blo (mogoce zaradi napajalnih napetosti....) Potem sem sel kartico zamenjat za drugo in AGTjevci face kot so so mi dal kr 9000Pro, ki pa je potem delala BP

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Big Gun ::

TribesMan, ko praviš da da ti je kartico pregrevalo.>:D Jaz imam se en ventilator, kateri jo dobro hladi in ni šans da jo pregreva. Zakaj mi v WinXP dela ta kartica odlično in nimam nobenih problemov z monitorjem. Monitor imam Belinea in podpira 1024x768 60Hz in 800x600 85Hz.:) V Win98 ne dela, bom dal danes gor se Win ME in bomo videli če bo tam delalo:)) .

Še nekaj bi vas vprašal glede TV-OUT. Ko priklopim na TV in nastavim da mi prikaže sliko na tv in na monitorju, mi popače sliko na monitorju (mi jo zvije tako navznoter )(, in naredi manjšo). Tako da moram nastavit da mi prikaže glavno sliko samo na tv in tako mi ne popače slike na ekranu. Za to so pomoje krivi driverji, ker ATI ne zna narediti dobrih draverjev.:D Sem naložil tudi najnovejše driverje in je isto.

Grimlord ::

Jaz tudi mam R9000PRO pa monitor Belinea 15'' , pa Win ME, pa dela vse OK.
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

brenx ::

Pri overlayu si obkljukaj theater mode, pol pa ti bo overlay avtomatsko preneslo na TV pri čemer boš ti lahko med tem še vedno surfal po netu! :) ATI rula!! :)

Big Gun ::

Sem naložil še Windowse ME :P in je isti kurac>:D , lih tako vse skupaj zariba se pojavi black screen.;( |O. Po mojem mnenju ta grafična kartica Radeon 9000PRO dela samo v Win XP, drugi windowsi so stari in se je ne da inštalirat.

ali3n ::

jest sem dans kupu Sapphire RADEON 9000 PRO ATLANTIS 64 Mb, vrgu GF2 ven, dal to not... dela k raketa...
mam pa Win2k Sp3
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Colin McRae Rally 2.0 in Radeon 9100 ne dela !

Oddelek: Pomoč in nasveti
121277 (1142) Boky
»

Novi ATi Catalyst gonilniki

Oddelek: Novice / Grafične kartice
382233 (2233) JLP
»

Radeon 9000 PRO

Oddelek: Kaj kupiti
13983 (816) boštjan
»

Radeon 8500,9000 ali 9100 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1327130 (5121) ferjan
»

graficna ki celo deluje

Oddelek: Kaj kupiti
91211 (942) BendeR

Več podobnih tem