» »

Battlefield 4

Battlefield 4

Temo vidijo: vsi
««
52 / 66
»»

s1m0n ::

Tak ni važno od koga je CPU :) Če na obeh dela igra isto sranje!
Ne zdaj in ne na prejšnjem sistemu BF4 ne obremenjuje grafične kot bi jo moral (nisem še je mel preko 60%) pa če tudi na Ultra z vsemi bonbončki, ki so samo VRAM nafilali.

krispe ::

hmm? je izjavil:

pa ja saj mi je kul se malo "kregat" o intel vs amd vprašanjih. Kišto bi najbrž tak isto nabavo tudi če ne bi tukaj vprašal za nasvet, ker mi intel nikol ni bil všeč...

Trenutno ne moreš primerjat Intel in AMD, ker AMD grozno zaostaja..
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

hmm? ::

krispe je izjavil:

hmm? je izjavil:

pa ja saj mi je kul se malo "kregat" o intel vs amd vprašanjih. Kišto bi najbrž tak isto nabavo tudi če ne bi tukaj vprašal za nasvet, ker mi intel nikol ni bil všeč...

Trenutno ne moreš primerjat Intel in AMD, ker AMD grozno zaostaja..

Dajmo se res osredotočit na pravo vprašanje, ne kako spimpat BF4 da dela solidno, ampak Intel vs AMD hehehe

No da ne bomo samo off topic.
Jaz na GTX 760 igram na 80FPS konstant, vse nastavitve na high, 1920x1080 @ 75Hz

Med igro je poraba grafične kartice le okorog 70%, poraba grafičnega pomnilnika pa med 1.25 - 1.35GB
Temperatura posledično ne preseže 64°C
Poraba sistemskega pomnilnika pa je bila okrog 4.6GB, na koncu runde se nekaj pomnilnika lepo sprosti, ob zaprtju igre pa se sprosti ves pomnilnik (čemu prej na HD 6870 nisem bil priča, kajti po 3 ali več odigranih mapah je bila poraba že zelo blizu 8GB in tudi ob zaprtju igre ni padla poraba pod 6GB, pomagal je le restart računalnika) :)
Aja uporabljam pa OC mode v MSI gaming app (odlična aplikacija mimogrede!) Core: 1090Mhz, Memory: 1502Mhz in Boost: 1155Mhz

fireX88 ::

klkkkkkkkkkk je izjavil:

mal preveč sanjate intel fanboyi.

PS. Drgač imapš zgoraj primer z i7 kater ima tudi FPS drope.

tega nisem rekel, da ni dropov pri intelu. žal pa ne vidiš point-a pri meni, tako da se tudi nebom PONOVNO ubadal s teboj.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fireX88 ()

Zanimivo, lockal sem fps na 60. Zagnal sem tudi auto-tuning v catalystu (ne vem, če ma to kakšen vpliv saj po testu nisem nič spreminjač. Sedaj imam čisto drugačen graf. CPU je večinoma nad GPU, tak 16/10 v "idle". CPU je bolj 50% prej je bil bolj 60%. GPU usage je tk do 100%. GPU memory pa je na 1580 tak cel čas?? Nimam več cpu spikov, seveda pa FPS dropi ostajajo enaki tudi, če grem nižje z nastavitvami (na med/high pa ne grem s principa).
Še ma kdo kakšno idejo razen core unparkanja in nižanja nastavitev?

54j0 ::

Neke "morda delujejo" nastavitve so še "maximum performance mode" in "single display performance mode" v nvidia gonilnikih (za AMD ne vem...). Verjetno so že svetovali, a preveri vse "vsync" nastavitve v gonilnikih in igri, ter zadevo onemogoči, če še ni (nato uporabi fps lock ukaz v konzoli/cfg datoteki). Povišaj še "power limit" grafične kartice, če je to mogoče (v afterburner ipd. programih).

Nisem ves čas spremljal teme, zato me ne linčati, če sem napisal karkoli že napisanega. Meni igra že lep čas dela BP, upočasnitve so bile na china rising mapah - takoj po njihovem izidu, nato se je situacija normalizirala.

klkkkkkkkkkk ::

54jo problem = BF4. Kar pomeni, da lahko nekdo s enakim buildom kot ti ima občutno boljši performance oz. tudi z slabšim. Kakor sem rekel pri Bf4 morapš biti srečko
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7

dečki stvar deluje malo bolje. Sedaj sem odigral rundo paracel storm, ki je prej nekako najbolj zaj***. Procesor se je umiril (ne vem točno zakaj) in ni več spikov. FPS dropi so sedaj res redki in tudi ne več tako drastični kot prej, če ne bi blo fps counterja jih najbrž ne bi zaznaval. Prej sem vas malo nahecal gpu memory usage je dejansko nekako bolj 2300... Morda je še najbolj zalegel fps lock?

Ne pri Mantlu ne Lockat FPS-je

hmm?, kateri Windows pa uporabljaš? (se opravičujem če je že bilo omenjeno)
In procesor si že morda navil? ali je še vedno stock?

vse je stock. 8.1
moram pa z zadovoljstvom poročat, da zadeva deluje bistveno bolje. Sedaj sem še enkrat odigral paracel storm vse na ultra / 1200 in je delovalo brez problema. Samo 1x fps drop pa še to bolj blag. Rekel bi skoraj 60 fps avarage. aja pa morda je pomagal tud gpu tweak opcija gaming...

Zakaj ne lockat fps na mantlu, če pa dela bolje?

heh dela ti bolje?.... lepo vysnc meni dela zelo slabo gametime.maxvariablefps dela kar vredu.

hmm, probaj naviti procesor, +10 fps garantiranih ;)

krispe je izjavil:

hmm, probaj naviti procesor, +10 fps garantiranih ;)

če ga štopa GPU.

hmm... saj nimam vsynca on al kaj?
dela pa res dosti bolje tudi gulf of oman no problem ultra. Še zmeraj ne vem zakaj ne bi lockal fps videt jih tk kao nemrem več kot 46, ekran jih ne prikaže več kot 60. Torej zakaj bi jih rabil več?

Heh... meni je vseeno samo, da je minimum 50 fps-jev. Drgač pa vpliva 60vs 120 fps na miško - zdej nisem expert, ker me take stvari nezanimajo. Vejetno pa boš našel na forumu.

"
bystanderab4 Gaming 26 March 2013 00:29:48
wh3resmycar said:
your mouse will. your mouse movement will tell you the difference between constant 60fps vs constant 120fps (when playing first person shooters).

That is what I mean by it feels more responsive. The time between moving your mouse and the display updating is much faster."

Zgodovina sprememb…

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Heh... meni je vseeno samo, da je minimum 50 fps-jev. Drgač pa vpliva 60vs 120 fps na miško - zdej nisem expert, ker me take stvari nezanimajo. Vejetno pa boš našel na forumu.

"
bystanderab4 Gaming 26 March 2013 00:29:48
wh3resmycar said:
your mouse will. your mouse movement will tell you the difference between constant 60fps vs constant 120fps (when playing first person shooters).

That is what I mean by it feels more responsive. The time between moving your mouse and the display updating is much faster."

Po eni strani je to res, a le , ko imaš vedno najmanj 120 fps. Zaklep fps ni koristen samo zaradi nižje temperature gpu, ampak predvsem zaradi ENAKOMERNEGA prikazovanja. Torej, igralna izkušnja bo zagotovo boljša, če boš imel ves čas 60 fps, kot pa da ti niha med 120 in 60. Če ne drugo, se možgani privadijo na tistih 60 fps in jih vzamejo, kot "defacto" tekoče gibanje. Ko pa ti niha med 120 in 60, so možgani rahlo zmedeni in je izkušnja čudna - na trenutek super gladko, vsake toliko pa opazno zmanjšanje fps (nadležno!). Ne govorim na pamet: ut2004 sem igral pri 200fps in ko sem prešel na 60 v bf3, se mi je prvi teden zdelo, kot da gledam diapozitive. Ko se zdaj vrnem v ut2004, je občutek tak, kot bi gledal mehiške nanizanke s tistim čudnim, "tekočim" načinom snemanja : ).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 54j0 ()

tako je FlyingBee
že med 60 in 70fps limitom je na mouse movementu velika razlika :)
pa omejitev fps-jev mora vedno biti večja ali eneka osveneževanju slike, drugače pride do screen tearinga. Meni najbolj "smooth" deluje če je kak fps nad screen refresh rate-om, npr če mam 75Hz bom dal limit na 80 ali pa 85 FPS, če pa 60Hz pa dam 65 ali pa 70 FPS limit.

možno že ampak glede na to, da sem dominiral že na 0-10 laptop fpsjih si lahk misliš kk je zdaj na 60. Nek micro zamik miške ne more vplivat na to...

hmm? je izjavil:

možno že ampak glede na to, da sem dominiral že na 0-10 laptop fpsjih si lahk misliš kk je zdaj na 60. Nek micro zamik miške ne more vplivat na to...

za tiste profiče je vse pomembno. Tudi meni je vredu locked 70 FPS pa, da je čim manj fps dropov :)

ja morda res raje zaklenem na kakšnih 70 kot 60...
FlyingB zakaj bi bla grafična kriva in ne cpu, če pa grafična lepo dela na 100%, ko je treba procesor pa je bolj na 40% cel čas?
Aha pa še to opazil sem, da je bistveno bolje (manj dropov oz jih sploh ni prav) v 48 p gejmih. Gre vseeno za težavo dice??

r3dkv1c4 ::

hmm? je izjavil:

ja morda res raje zaklenem na kakšnih 70 kot 60...
FlyingB zakaj bi bla grafična kriva in ne cpu, če pa grafična lepo dela na 100%, ko je treba procesor pa je bolj na 40% cel čas?
Aha pa še to opazil sem, da je bistveno bolje (manj dropov oz jih sploh ni prav) v 48 p gejmih. Gre vseeno za težavo dice??

Netcode, fps drop, itd... vse je odvisno od serverja.
Najmanj težav imaš s kakšnim 16p serverjem ampak to je nesmiselno igranje.
Več kot je igralcev počasneje se podatki izmenjujejo in tu nastopijo težave.

fireX88 ::

krispe je izjavil:

There Is Still Hope For BF4!

to je staro že kar nekaj dni. Baje da bo konec mesece prišel popravek...baje...
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

pa kaj je to pravzaprav neki comunity patch al ka (nisem pogledal do konca ker ga model nalaga...)?
Kje potem lahka to testiram, da nabijem te tako zvane profiče...?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hmm? ()

DarwiN ::

Kje potem lahka to testiram, da nabijem te tako zvane profiče...?

Na domačem terenu (Rogue transmission) te nabijem nekje 28/6 k/d. 8-)

Dodaj me in greva 1 proti 1. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

daj nick, sam pol se ne na neke fps drope zgovarjat...

DarwiiiN :)

Pa eno splošno vprašanje za vse... A vam tudi forma v BF tako niha? Mislim, včasih "laufa", hitri prsti, in vsi padajo kot hruške, spet ob drugih primerih pa še miško težko držim in me rešuje samo pozicijska igra oz. zavedanje okolice, nikakor pa ne gun fight... Predvidevam, da je to zato, ker odloča res vsak detajl, in pol kadar nisi segret oziroma nisi igral par dni, se možgani takoj spremenijo v sir..
A vi tudi to opažate? Pa tu seveda ne mislim na težavnostno stopnjo nasprotnikov..

Tole sem napisal kot alibi za primer, če me hmm? pelje scat. :)

hehe, ja vsekakor forma drastično niha pri nekatrih. Še posebaj, če neprekinjeno igraš več ur potem se ti možgani sesirijo in postaneš še sam pasivni opazovalec. No za sebe žal ne morem rečt kaj takega :P

s1m0n ::

A komu zahteva nov plugin za Battlelog a le tega ne gre namestit?

Meni javi update za battlelog, inštalirat je šlo brez problema :)

Catalyst 14.6 beta.

Dragon's Teeth DLC pa naj bi izšel 3. junija.. Po nekaterih informacijah. :)

Kenpachi ::

DarwiN je izjavil:

Pa eno splošno vprašanje za vse... A vam tudi forma v BF tako niha? Mislim, včasih "laufa", hitri prsti, in vsi padajo kot hruške, spet ob drugih primerih pa še miško težko držim in me rešuje samo pozicijska igra oz. zavedanje okolice, nikakor pa ne gun fight... Predvidevam, da je to zato, ker odloča res vsak detajl, in pol kadar nisi segret oziroma nisi igral par dni, se možgani takoj spremenijo v sir..
A vi tudi to opažate? Pa tu seveda ne mislim na težavnostno stopnjo nasprotnikov..

Odvisno. Vcasih M416 ni odgovor na dano bitko.
Zaraki Kenpachi.

AMD Mantle enhancements

Mantle now supports AMD Mobile products with Enduro technologyEnables support for Multi-GPU configurations with Thief (requires the latest Thief update).
Battlefield 4: AMD Radeon HD 8970M (1366x768; high settings) - 21% gain
Thief: AMD Radeon HD 8970M (1920x1080; high settings) - 14% gain
Star Swarm: AMD Radeon HD 8970M (1920x1080; medium settings) - 274% gain

LoL kje pa je r9 280x, ultra, 1920 / 1200, 21 % gain???

Pa tile fantje v dice se tudi malo hecajo zaj moram 18gb dol spet vlect da bom lahko nek comunity fix sporbal pa bom na koncu tak zmeden katero ver. špilat.. še dobro da sem vzel 240 ssd 120 bi mrknil že davno..

Eh jaz sem AUG granadier, zmeraj k gre slabo prešaltam na aug - no vsaj v bf3 je blo tk...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hmm? ()

Se je že kdo prijavil na CTE? Vtisi?

saj pravim vlečem dol teh 18gb tak da mogoče zvečer javim kaj...

galu ::

Gor ni game adminov ali kakih dodatnih pluginov, zato so runde včasih zelo unbalanced. Včeraj sem igral v CTE (A skupina) in nisem opazil neke hude razlike. No ja, je pa res, da je ogromno folka na chatu omenjalo, da je bil tisti dan netcode zelo slab in je vsi dni poprej bilo bolje.

P.S.

-hmm?
"Pa tile fantje v dice se tudi malo hecajo zaj moram 18gb dol spet vlect da bom lahko nek comunity fix sporbal pa bom na koncu tak zmeden katero ver. špilat.."

#firstworldproblems. Some people...
Tako to gre.

galu je izjavil:

Gor ni game adminov ali kakih dodatnih pluginov, zato so runde včasih zelo unbalanced. Včeraj sem igral v CTE (A skupina) in nisem opazil neke hude razlike. No ja, je pa res, da je ogromno folka na chatu omenjalo, da je bil tisti dan netcode zelo slab in je vsi dni poprej bilo bolje.

P.S.

-hmm?
"Pa tile fantje v dice se tudi malo hecajo zaj moram 18gb dol spet vlect da bom lahko nek comunity fix sporbal pa bom na koncu tak zmeden katero ver. špilat.."

#firstworldproblems. Some people...

First World Problems, also known as “White Whine,” are frustrations and complaints that are only experienced by privileged individuals in wealthy countries. It is typically used as a tongue-in-cheek comedic device to make light of trivial inconveniences.

1. Živim na balkanu ne vem kaj je to wealthy country?
2. sem reven -> kišto sem moral kupit za jurija in imam fps drope hehehe -> tolko da ne stradam torej. Verjetno mulci v Kongu nabijajo FPS-je z dost boljšo grafiko
3. Če zaračunaš za špil in prodaš na miljone kopij po svetu ter hočeš izdajat nove produkte na vsakih par tednov in dodatno kasirat medtem k te sploh osnova j*** gre za cyber dobičkarstvo to ni dvoma. Sam se sicer niti ne pritožujem tolko, saj sem špil nabavil 7 mescov po releasu pa se mi niti ne zdi tak hudo zje***.

r3dkv1c4 ::

DarwiN je izjavil:

Absolutno, včasih se zdi kot, da 1. sedim prek računalnikom, 2. pa kot v filmu....vse je odvisno od stresne stopnje delovnega dne.
Po prijateljevem predlogu paše zraven kozarček ali dva vinčka in potem se zadeve hitreje umirijo in igra steče brez napetosti in kvalitetneje.

@hmm?
Da ti bf4 ne dela dobro na kisti za jurja(brez periferije), je nekaj res hudo narobe... Pa s tvojo percepcijo o bogatosti tudi.
Drugace pa ja, galu je dobro zadel. Jamras, ker moras pocakat, da se ti nekaj downloada. Ce to ni first world problem, my friend...
Zaraki Kenpachi.

ah dečki zgleda se bomo morali pomerit in game da ugotovimo kdo je kdo...
@Kenpači
Hm ja saj pravim tale AMD pa dice sta vsega kriva :) Glede bogastva pa lahka rečem sam to, da so najbrž bogati ljudje v AMD in DICE katerim feedam denar, da mam pol občasne fps drope... Če bi bla situacija obrnjena pa bi jim mi prodajali naš cviček in brajdešnico za tak denar, bi pa res lahko trpeli za FWP

Ma kaki, developerji ne dobijo toliko denarja, kot mislis, da ga :)
EA on the other hand...
Zaraki Kenpachi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kenpachi ()

Sam je res smešno, da tudi če dam na high dobim podobne rezultate. V najbolj požrešnih situacijah pade za kakšna 2-3 max fps manj kot na ultra. Drgač je res, da dobim v povprečju več FPS s temi nastavitvami in tudi tistih magičnih 110 - 120 ampak kaj ti bo 110 fps če pol dropa do 50? Verjetno zato, da lahko objavijo dobro povprečje za posamične komponetne...
Procesor sem navil na 4ghz in ne opazim izboljšanja
Probal sem CTE, kar se tiče teh FPS dropov je zgodba enaka.

Tk, da jaz se bom kr sprijaznil s situacija in nehal gledat v fps counter, graf in podobne bedarije ter se osredotočil na akcijo. Če bo pa imel še kdo kakšno idejo pa se priporočam...

hojnikb ::

še vedno lahko menjaš igro (heck, sj ni bf4 edina strejačina na tem planetu) in se ne sekiraš več :)
#brezpodpisa

sej zdej so izboljšal tickrate za x3 (30) na nekaterih serverjih.

@hojnik
Katera pa je ta alternativa?

@Flying
Katerih serverjih?

Noben špil ni tako napreden kot BF4 (FPS). Kar so zajebal pri BF4 je tickrate + malo z optimizacijo.

fredii ::

s1m0n je izjavil:

A komu zahteva nov plugin za Battlelog a le tega ne gre namestit?

Si rešu zadevo, ker imam identično težavo?!?
P55A-UD3,i5 750 2.67,RAM 8gb,
Radeon HD7870oc 2gb, SSD180

Zdownloadaš- install - unganseš in na novo prižgeš browser.
««
52 / 66
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Battlefield 1 (Battlefield 5) (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Igre
1996297461 (61492) opeter
»

Battlefield V (2018) (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

61280820 (37419) oo7
»

Battlefield HARDLINE (strani: 1 2 3 4 )

19337079 (25369) matija14
»

Modern Warfare 3 ali Battlefield 3 multiplayer?

354002 (3620) r3dkv1c4

Več podobnih tem