Forum » Pomoč in nasveti » Prenos trdega diska z OS Xp v drugi PC
Prenos trdega diska z OS Xp v drugi PC
bawjan ::
Pozdravljeni!
Imam Trdi disk sata, na katerem so licenčni xp SP3, prenesel bi ga rad v drugi računalnik. To sem tudi storil. Vzel sem ga iz računalnika HP compaq, na katerem je delalo vse vredu in ga namestil v drug pc z drugačnim hardwerom.
Ampak pojavil se je problem, da se ne zažene. Hoče se zagnati, a se vmes na hitro pojavi moder ekran in se resetira. Sedaj pa me zanima, če je sploh možen prenos diska? Ali obstaja kakšna finta?
Imam Trdi disk sata, na katerem so licenčni xp SP3, prenesel bi ga rad v drugi računalnik. To sem tudi storil. Vzel sem ga iz računalnika HP compaq, na katerem je delalo vse vredu in ga namestil v drug pc z drugačnim hardwerom.
Ampak pojavil se je problem, da se ne zažene. Hoče se zagnati, a se vmes na hitro pojavi moder ekran in se resetira. Sedaj pa me zanima, če je sploh možen prenos diska? Ali obstaja kakšna finta?
DeeCoy ::
Tole bo zelo težko ker so driverji verjetno čisto različni. Boš moral še enkrat namestit pomoje.
korošc ::
Predlog:
daj trdi disk nazaj v star PC in naredi backup vsega kar imaš gor
vstavi v nov pc ter na novo naloži xp sp3 ali 7 po želji
daj trdi disk nazaj v star PC in naredi backup vsega kar imaš gor
vstavi v nov pc ter na novo naloži xp sp3 ali 7 po želji
win64 ::
zbriši vse gonilnike preden prenašaš disk.
In licenca je vezana na strojno opremo, tako da pričakuj težave z aktivacijo, če boš samo disk prenesel.
In licenca je vezana na strojno opremo, tako da pričakuj težave z aktivacijo, če boš samo disk prenesel.
Enron x86 ::
Tale video si poglej, od 0:52:30 dalje. Mislim, da je spodaj v opisu tudi link do programa, ki ga je mojster uporabil.
lp
lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik ne bootaOddelek: Pomoč in nasveti | 1518 (1404) | Boomerang |
» | Nalaganje OS na drugi trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3483 (3107) | daBunks23 |
» | HP ProBook 4710s ( nx631ea ) (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11972 (7238) | stumf |
» | Formatiranje viste problemOddelek: Operacijski sistemi | 3094 (2443) | Gutjerez |
» | pomoč pri nalaganju Windows XPOddelek: Pomoč in nasveti | 2967 (2855) | Invictus |