» »

Kako pobarvat CD/DVD-ROM?

Kako pobarvat CD/DVD-ROM?

AtaStrumf ::

Sem nabavil novo ohišje za tmalga pa ima sedaj srebrno, CD-ROM je pa bel, pa me ful moti to neskladje, zato sem se odločil, da je barvanje nujno, samo danes nisem uspel najti nobene pametne barve nikjer v LJ in še tehnika mi ni čist jasna. A se da tista plastika spredaj dol al kaj? Sigurno je že kdo med vami to delal, pa me mal zanima kaj ste se naučili pri tem, predvsem katera barva je dobra (kaka v spreju - sem iskal od Revell-a pa sem komaj našel sivo, srebrne nikjer), bi raje matt ne pa kakih glossy zadev, pa mal postopek če se vam da opisat, al pa kak link.

Bevcan ::

Čelno ploščo lahko raztaviš brez izvijačev. Vsaj pri mojem CD-ju in CD-RW-ju. Vzemi enoto iz ohišja, porini v luknico iglo in ročno odpri pekač. Nato ploščico na pladnju trdno primi in potegni navzgor. Pobarvaj. Čelno ploščo snameš tako da ob strani najdeš utore v katere potisneš žebelj in snameš čelno ploščo. Sneti se morajo tudi stikala. Potem snemi še stikala s prednje plošče in barvaj.

Matek ::

Bolje ispasti glup nego iz aviona.

AtaStrumf ::

OK super tehnika mi je jasna, kaj pa barva? Ima kdo kak konkreten predlog. Rabil bi srebrno, da je matt, pa da je lahko dobavljiva.

blblb ::

BoGo ::

White_Dev, kje pa se da ta vinilna barva dobiti? Jaz sem ze enkrat povprasal v Chemo-tu, pa niso imeli... :O

Blisk ::

Greš u štacuno in kupiš sprej za plastiko, sam je mal kriza, ker morš znat barvat, drgač ti bo barva tekla.
Lahk pa tud z penzlom, sam bo mal kriza.
Jst sm kupu sprej u Merkurju.
Lahk pa prašaš u kaki avto štacuni.
Sam če boš kdaj prodajal CDrom, pol vprašanje, če ga boš prodal.

the_unborn ::

js sem cdrome barval z isto barvo kot ohisje, se pravi z akrilno barvo za kovine in je cisto vredu prijelo

BoGo ::

Ja, pozabil sem dodati, da so mi svetovali, da lahko pobarvam z isto barvo, samo naj pred tem posprejam se s temeljno barvo. Ideja mi ni tako vsec. Bom sel po vinilno barvo, ce bodo imeli moj odtenek..

AtaStrumf ::

Jaz sem dons uletu v eno štacuno z barvami za umetnike ipd. in nabavil en akrilni sprej. Sem ga sprobal na enmu starmu ohišju pa rata sicer dobra barva samo je groba na dotik, kar mi da mislit, da je občutljiva na poškodbe. Mam en Merkur čist bliz pa bom šel pogledat če majo to vinilno barvo. Se sliši zelo obetavno, sam zdaj sem si povečal apetit in hočem pofarbat še moje ohišje in ne sam CD-ROM-a od tamalga, tako da za kovino še vedno pride v poštev tale akrilna DEKOR APA barva.

Blisk ::

Preden barvate, probite čist mal barve na zadnji strani, kjer se ne vidi, ker znajo bit barve zlo agresivne in pojejo plastiko.
Men je tko že neki požrlo.

HeiJack ::

Navadna metallic barva (akrilna seveda) cca.1200 SIT, ki jo kupiš v Mer****u (da ne bo reklame) in seveda brezbarvni akrilni lak cca.800SIT; sem pobarval DVD-ROM (slot-in) in oba TEACA pa se odlično obnese!Res da najprej nisem šel čez z lakom,pa se je začelo krušit, zdej ko je pa še ta čez pa lahko z nohtom praskaš pa se nič ne pozna! (mislim da barve, ki so kupijo v raznih ART butikih 2x predrage, pa še iste so in manj jih je!)

AtaStrumf ::

Jaz sem probal to mojo akrilno na eni uni plastiki, ki jo ven zbiješ, ko daš pol noter CD-ROM in se je zelo lepo prijela, samo ne smeš dati preveč. Tam ko sem dal manj je dosti bolje izpadlo in barva sploh ni občutljiva na praskanje ipd. Samo traja pa ene tri dni, da zgubi un beden vonj (če vohaš od blizu). Ko bo šlo zares bom dal tri čist tanke sloje in vmes počakal, da se dobro posuši. To bi moralo izpasti kar dobro. A ta lak tudi dobiš v spreju al kako si ga nanesel. S čopičem vse uničiš pol najbrš.

HeiJack ::

Čim bolj na tenko je treba pobarvat; (raje 3x tenko kot 1x na debelo);lak je tudi v spreju, dovolj je že,če se gre enkrat čisto na tenko čez!Pri laku se dostkrat nardi, da se takoj po barvanju vidi meglica (rahlo belkast odtenek spodnje barve), kar pa izgine po urici sušenja!

Payk ::

Jest bi rad pobarval tudi pladenj. Imam pa dve vprašanji:
1. kaj je to pametno, ker sem pomislu, da če začne barva odpadat ne bi blo glih dobro :\

2. kako naj dobim pladenj ven? Kaj se ga da dobit, ne da bi razstavu enoto? Če je treba razstavt enoto, kaj moram bit na kej posebej pozoren :8)

AtaStrumf ::

Sprednja maska gre čist simple dol, vključno z tistim delom, ki je pritrjen na pladenj, sam pladenj pa ne vem, ker še nisem probal, samo po moje zna bit mal bolj zoprno.

boych ::

Tudi pladenj gre čist izi ven le razšraufat moreš cel pogon, pa pazit da se leče ne dotakneš. Glede srebrne barve pa obstaja en cink spray za hladno cinkanje! en moj kolega si je naredu stekleno ohišje za celotno PC CD drive pa je pobarval s tem cink sprayem, izgleda cool problem je le to, da se na površini potem vidijo prstni odtisi in je potrebno vsake toliko mal popucati!

Payk ::

boych: Ok, najlepša hvala. Malo me še vseeno skrbi zaradi barve, da se ne bi začela kej luščit alpa kej podobnega.

Nejc Pintar ::

če boš lepo pošmirglou po vsakem nanosu se ne sme luščit! (drugače pa toži proizvajalca:D )
Lahko je biti prvi, če si edini!

pblaz ::

jaz sem predvčerajšnjim barval dvd, najprej pa sem probal na enem starem cdju, ki ga ni škoda.
priporočam, da zadevo najprej zbrusiš (da se barva bolje prime), predvsem pa odbrusi stran tisto ko je gor kakšen znak (naprimer Compact Disc Drive), ker se okoli tistega ne naredi najlepše. Če si upaš, lahko pobarvaš tudi pladenj, ampak najprej ga zbrusi in posprejaj zelo na tanko. meni zadeva dela brez problemov, brusil sem pa s tem: B&D in bolj finim šmir papirjem gor
priporočam ti tudi, da snameš dol vse tipke ter pokrovčke za led diode, ločiš tudi pokrovček na sprednji strani pladnja in barvaš šele, ko imaš vse razstavljeno. Če boš šel barvati pladenj, ga snemi iz enote (drive odpreš, tam so neki zatiči, ki držijo pladenj, da ga ne moreš potegnit ven, ki jih samo stisneš in pladenj gre ven. sprobavaj pa ne kakšnem starem cdju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pblaz ()

Karaya 52 ::

Uh, kak komplicirate. Neki spreja za kovino mi je ostalo pa sem odpru CDROM, ga dal ven pa posprejal. Barve ne spravim dol z nohtom.

Nejc Pintar ::

bolj kompliciras vecja je kvaliteta farbanja
Lahko je biti prvi, če si edini!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Barvanje plastike.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1222312 (20695) @nny
»

Barvanje ohišja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
103415 (3098) NobelMan
»

S čim pofarbat ohišje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
263171 (2796) nikonezna
»

Sprej za ohišje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
201944 (1715) Modri dirkač

Več podobnih tem