» »

Nova anketa: še gledate televizijske vsebine?

«
1
2

dmi ::

Sam, po 4 letih popolnega nespremljanja sem si vzel en popoldne, da vidim kaj se vrti.
Sicer sem pričakoval porazen program, ampak ne pa toliko, ogromno globalizacijskega razmišljanja, da sploh ne komentiram nekdaj vsaj malo relevantne "dokumentarne" programe.

krneki0001 ::

nimam TV-ja.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Opkow ::

nimam TV-ja.

pegasus ::

Tudi nimam tvja, v smislu da nimam naročnine na tv in naprave, ki bi bila v funkciji sprejemanja signala. Moj tv je priklopljen na pc kot monitor, program pa si izbiram sam.

Tragikomično je, da je "underground" program z interneta v vseh pogledih boljši od komercialne ponudbe (po pestrosti, kvaliteti in hitrosti dostave). To je en velik fail za obstoječi sistem, ki se bo hočešnočeš moral prilagoditi novi realnosti. Nekdo, ki je to že dojel, je crunchyroll, čakamo še druge tv dinozavre. Adapt or die.

MajorM ::

Imam TV. Ne gledam programov.

KoKi ::

Imam TV, a se na njem prah nabira. Nazadnje sem gledal zlato lisico. Takrat sem moral priklopit anteno, saj je bila zaradi poletnih neviht odklopljena. Planico bom tudi gledal, če se bom spomnil.
# hackable

opeter ::

Imam TV + anteno. Gledam pa večinoma RTVSLO1 (ob sredah zvečer, ko je film tedna, recimo včeraj je bil en super srbski film), ali pa kakšna dokumentarna oddaja, ob četrtkih zna bit kakšen film na RTVSLO2. Dobre filme znajo imet na TV3 Medias, občasno pa še Popek + A kanal (čeprav znajo ponavljat ene in iste filme). Občasno pa gledam še HRT1, HRT2 in ORF1, RTL televizija itn. ko je kakšen film.

Starši pa imajo kabelsko a se mi zdi nesmiselno, ker gledajo itak samo PopTV pa Kanal A ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Spc ::

TV se še samo ponavlja.
Recimo discovery channel katerega imamo v sloveniji ponavlja mythbusters-e izpred 6. let.
History channel ponavlja dokumentarne oddaje izpred 4. let.

Drugi programi pa imajo brezvezne reality show-e, ki so čista bedarija in zapravljanje časa, zato že tvja nisem gledal 3 leta.
 

NavadniNimda ::

Odjavil kablaško TV naročnino pred ene 3 leti. TV, v smislu naprave, pa uporabljam izključno za občasno gledanje ameriških filmov na Blu-Ray.

Echbart ::

Nimam tvja...spremljam preko live stream kakšen šprtni prenos nič več

Aston_11 ::

TV je šel pred pol leta v klet - rezultat, otroci so ponovno odkrili družabne in druge igre, so bistveno bolj zbrani in manj sitni, ostali pa smo ponovno odkrili knjige. za kakšen film pa je tu PC.

Dr_M ::

Redkokdaj gledam tv. Mogoce kaksen sport cez vikend, smucanje, skoke, F1 in motogp. Vec pa skoraj ne. Ucasih tudi po 2-3 tedne ne prizgem tvja.

kuglvinkl ::

Uredniško oblikovan program bo crknu, brez dvoma

Vprašanje pa je, ali bodo dale tablice temu pospešek.

Včasih se je govorilo, da se je družina proti večeru zbrala in se pogovarjala, se igrala ipd. Potem je prišel TV in je bila cela jeba, ko so vsi pasivno ždeli pred TVjem. IMHO bo zdej samo še slabše iz tega vidika. Vsak bo imel svojo tablico, zaradi dvosmernosti komunikacije s tablico pa tudi kavč izgubi svojo vlogo, sja bo vsak ždel v svoji sobi.

Veliki paneli pa bodo samo še za okras ali za "fuzbal" sobe.

Sam bi hotu met cenovo dostopen projektor, to je 500 evrov, s katerim bi si 1x na teden pogledal film po moji izbiri.

TVja pa nimam.
Your focus determines your reallity

[D]emon ::

Pri nas je tv narocnina samo se zaradi mame, ker gleda tv na dnevni osnovi. Drugace je ne bi bilo, niti ne bi bilo TV-ja (ki je neko staro katodno sranje)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Andrej_ID ::

Samo športne prenose. Premier League, v povprečju 1 tekmo na teden, kar znese dve uri tedensko.

Silck ::

Gledam več ali manj svoj program.

Lp
Danas je teško biti lud... Velika je konkurencija!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Silck ()

slovenec_89 ::

Gledam poročila, pa kakšen športni prenos.

dpgangsta ::

zelo malo,prižgan je ponavadi cel dan gleda pa ga nišče ne,tolko da se nekaj oglaša. filmi so tako ali tako vsi stari in še ti se ponavljajo.

fantasycamp ::

ja samo F1 v živo...

LuiIII ::

TV? A to je še!?
No ga nimam.

nsignific ::

Imam cel kup TVjev, a na nobenem TV signala. Imam sicer naročnino na TV, ker to predpogojuje Telemach internet, drugega ponudnika pa pri nas ni.

TV vsebin pa gledam veliko (kar je osnovno vprašanje), vendar nič kar bi bilo na voljo pri naših ponudnikih vsebin.

[D]emon ::

nsignific je izjavil:

Imam sicer naročnino na TV, ker to predpogojuje Telemach internet


E, vids, to je bedarija. Moral bi bit mozno met samo kabelski net brez tvja. Glih jim je pa problem tam en flag preklopit v sistemu, da ti ne posilja tv signala.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

BaToCarx ::

Sem glasoval med 1 in 2 uri/dan, ker v to vključujem vse YT, serije in kar je te TV vsebine dostopne ter filmi.

Zdaj ali je to na TV, monitorju ali kje drugje (tablice..) zame je ist k "televizija", sem pa ugotovil da sem kar zarezal skozi leta v "tv time" in ga zagonim drugje.

Enako se je zgodilo z časom za interaktivne vsebine aka igre.

Je tudi pri vas upadlo z leti ali zdaj redno spremljate "vse" TV ameriške serije/šove/filme? Ker so lahko dostopni?

Sprašujem predvsem, ker imam enga .us prijatelja in on ima tv samo na pc ter pogleda ogromno tega kar je v sezoni. Prijatelj iz švedske pa redno preko neta gleda šport se mi zdi da večinoma nogomet, tenis pa take, in ogromno dokumentarcev.

Zdej trenutno sem spremljal Top gear (UK), Utopia (UK) in pa Vikings (US, 2013). Pa ene par letošnjih filmov sem pogledal, in dokumentarcev. Aja pa tv serijo The boondocks zdej gledam po par epizod na dan, ker bo S04 letos.

Kdaj pa kdaj me prime da grem malo poležavat na kavč in gledat poročila na kanalu A in poptv za dve urci.

Sicer pa jaz in mama čakamo na zmajčke (GoT). :D

Aja zadnje par let mam lokalni radio skoraj 24/7 paljen preko neta, ni tv je pa neki. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaToCarx ()

kronik ::

[D]emon je izjavil:

nsignific je izjavil:

Imam sicer naročnino na TV, ker to predpogojuje Telemach internet


E, vids, to je bedarija. Moral bi bit mozno met samo kabelski net brez tvja. Glih jim je pa problem tam en flag preklopit v sistemu, da ti ne posilja tv signala.


Ni res, dokler lahko obstaja analogen signal je možno sprejem omejit samo z fizičnim filtrom, ki pa ne obstaja, če želiš še internet. Drugo je optika.

Jaz pa najraje gledam HD kanale (Animal HD, HBO HD in History HD) na big TVju, pa še to občasno. Filmov pa si tud več na vlačim dol odkar sem na optiki :D Najbolj komot je na telefonu pogledat kako oddajo na hitro, pred spanjem :P

goranzaric ::

Zvečer če je časa pogledam za kako uro ali dve TV čez dan pa nič ker sem rajši z otrokom zunaj kot da gledam v škatlo. Ponavadi pa gledam ali kakšen film ali pa SciFi ali Discovery ali kaj podobnega.

ABX ::

že 20 let TV free.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

energetik ::

TV imam hkrati kot PC monitor. Večinoma gledam zimske športe, včasih kakšen butast film, ko se mi ne razmišljat, ali pa kakšne dokumentarce.

w00tnes ::

TV sicer imam, ampak se ne spomnim kdaj sem ga nazadnje prizgal

jype ::

How do you know if someone doesn't watch TV?

They tell you.

[D]emon ::

kronik je izjavil:

dokler lahko obstaja analogen signal je možno sprejem omejit samo z fizičnim filtrom, ki pa ne obstaja, če želiš še internet


A nismo baje zdej na digitalno tv preklopil pa tko ? :))
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Utk ::

Jaz ga pa gledam in ga bom, dokler ga ne ukinejo. Ne da se mi iskat po internetu kaj me zanima. Če izmed 30+ kanalov ne najdeš nekaj zanimivega, za preživet tisto uro pred spanjem, je pa nekaj s tabo narobe, ne s programi. Jasno pa da se vsak program težko primerja z raznimi bedarijami, ki jih lahko najdeš na youtubu in gledaš 124324 ur pa jih ne bo zmanjkalo.
Zato pač plačaš teh par evrov, in se drugi ukvarjajo s tem, kaj bi ti morda želel gledat.

Ganon ::

Seveda gledam. Dokumentarce, šport, kakšno zanimivo oddajo, ...

Blisk ::

Se izogibam pranja možganov prek TVja. Pogledam kak film, pa 1x na mesec dnevnik, da vidim če je kaj novega, čeprav nikoli ni.
Pa včasih discovery ali history channel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blisk ()

[D]emon ::

Utk je izjavil:

Zato pač plačaš teh par evrov, in se drugi ukvarjajo s tem, kaj bi ti morda želel gledat.


Problem je v tem, ker ne zelim gledat nicesar od tega, kar mi "drugi" ponujajo. Zato se mi zdi debilno placevati za tv. Bom ze nagruntal nekaj, da mi ne bo treba. =P
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

bosnjakovic ::

Od leta 2006 sploh ne gledam TV.
V zadnjih dveh letih, mogoče 3 krat dirko F1, ampak to sploh več ne gledam na TV, raje počakam na torrent in gledam z spodobnim komentatorjem, najraje BBC in brez reklam.
Spored na SLO, HRT in BBC se mi zdi še kar v redu, vendar včasih (1xmesec) pogledam kaj je na sporedu in potegnem kakšno oddajo katera je bila na TV.
Malo je nenavadno ali celo bizarno, da sploh ne uporabljam TV spored, čeprav sem avtor enega od slovenskih TV sporedov za smartphone, moj APP je downloadolo 3000 do 5000 uporabnikov, jaz ga pa sploh ne uporabljam. Hmm.

Sicer imam v zbirki cca 1300 filmov in nekaj tisoč epizod več kot 100 nadaljevank.

Komercijalne programe ala POP TV ali KanalA ne bi gledal niti pod prisilo, baje so celo filmi razkosani ne samo z reklamami, ampak tudi z drugo vsebino. Fuj in fej.

Najbolj smešena mi je razlaga v stilu: "Jaz gledam samo poročila.". Ravno tega se najbolj izogibam. Zame so najbolj uporabna poročila v lokalnem brezplačniku, v katerem piše kdaj pripeljem psa na cepljenje, kdaj je odvoz kosovnega odpada in podobno.
Politične zdrahe, talk show-i, samopoveličevanje politikov in podobnih. Fuj
Reality show. Fuj, nikoli gledal.
Poročila o katastrofah in nesrečah, whats the point ? Žal ponesrečenim ne morem pomagati, da se obremenjujem s tem, tudi nima smisla.
Šport spremljam občasno. Prej sem mislil da je live pač live in da ni isto če gledaš kasneje. Pa ni res, ni nobene razlike.

ok, bo dovolj, in preveč

mmario82 ::

Vecinoma preko media playera gledam stvari po lastni izbiri, vcasih pred spanjem pogledam se kak dokumentarec na National Geographic-u, druge programske vsebine pa do ene ure na mesec skupaj. Nacionalke pa nisem gledal ze par let...

kriko1 ::

TV? Aja tisto... ni časa za brainwashing :D
Starši gledajo zvečer v dnevni poročila in kasneje film, jaz sploh ne prebavljam TV. Mogoče kak discovery, history in podobne dokumentarce bi še pogledal.

matobeli ::

tudi jaz nimam TVja.

Ga bom pa imel kmalu, ampak me niti ne gane če bo velik ekran imel slučajno zraven tudi TV tuner...

bosnjakovic ::

RE: zelo malo,prižgan je ponavadi cel dan gleda pa ga nišče ne,tolko da se nekaj oglaša.
- uff, turn it off.
RE: Zato pač plačaš teh par evrov, in se drugi ukvarjajo s tem, kaj bi ti morda želel gledat.
- ravno to je problem! Ne dovolim da mi drugi narekujejo in razlagajo kaj je in, kaj se "nosi", kako naj se obnašam in kaj naj gledam.

Utk ::

Kaj je alternativa? Da greš na youtube in gledaš gangman style še stopetdesetič? Samo da slučajno ne bi ujel kakšnega brainwasha.
Ali da si sam potegneš iz neta celo sezono neke nanizanke, ki se vrti v ZDA? Ja, tam ziher ne bo pranja možganov. Pa še spremljat moraš kaj se vrti in kaj je za gledat in kaj ni.
Zmeraj ti drugi določajo kaj boš gledal. Razlika je samo ali izbereš izmed 20-30 programov, ali pa porabiš eno uro, da najdeš na netu kaj "pametnega". Ker če je na televiziji 90% smetja, ga je na internetu 99,9%.

kriko1 ::

Mogoče pa zato nekateri ne gledamo kar HW ter TV sproducira ;)
In obstaja tudi bolj "pametno" razpolaganje s časom kot pa iskanju kaj "pametnega" za gledati.

zero_max ::

A obstaja kak način, da se človek odjavi od RTV prispevka?! Resno.

toxius ::

Po prebiranju odgovorov sem dojel, da je moj način popolnoma v nasprotju z ostalimi, s punco imava 2 TVja, enega v splanici in enega v dnevi. Naročen T-2 L paket + HBO on demand + HD paket + POP NON STOP paket, kar nanese presek programov, ki jih gledam cca 40 gledljivih (vse skupaj vsaj 150 prog... pakete pa imam naročene v tolikšnem številu zato, ker so tako narejeni, da je preveč balasta na kupu in se ne da narediti svoj željeni nabor programov - to se morajo v SLO ponudniki še naučiti) + videoteka. Vsak večer je prižgan kakšen film, če je na kakšen od programov, drugače iz videoteke HBO, če pa tudi tukaj ni nič pa se odpre kakšen HD 3D film iz PCja na TVju ali še raje risanka in si z drago privoščima "domači" kino :), v povprečju je TV v uporabi 2 ure dnevno... TV v dnevni je povezan s PCjem in ozvočenjem po dnevni sobi, imava 2 očal za 3D... tako da uporaba je kar pogosta... Kljub temu sva veliko zunaj (planine, tek na smučeh, badbinton, kolesarjenje...), da ne bo kdo mislil da sva zapečkarja, je pa res da še nimava otrok...

Utk ::

Seveda obstaja. Ampak včasih se ti kaj dost drugega ne da kot sesest na kavč in gledat nekaj.
Tisti, ki tu pišejo, da nimajo oz. ne gledajo tv, upam, da nimajo niti fejsbuka in podobnih bedarij, ki so stokrat bolj neumne in brezvezne. Če ste to sami super ljudje, ki od jutra do noči delate same koristne in zabavne stvari, potem vsaka čast, delite še z drugimi kaj tako strašno dobrega delate. Fejsbuk in youtube preskočite, seveda.

kuglvinkl ::

Utk, seveda. Izključno zgolj in koristne stvari.

V resnici po mojem "mi" - brez TV predvsem beremo. Vsega in svašta. Leposlovje in svojo stroko. Na monitorju, talbcli, e-book readerj in papirju.

@ toxius, sexata kej, al to samo med filmom?
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Kar se mene tiče je stanje sledeče.

Raznorazne informativne oddaje so skorajda nepotrebne, ker do večera večino informacij že preberem na internetu in si o posamezni stvari lahko s pomočjo večih virov ustvarim precej bolj ustrezno mnenje kot ga poda nek kvazi komentator.

Včasih sem dokaj redno spremljal Discovery Channel ter NG.
Prvi je v zadnjih letih postal leglo resničnostnih šovov lovljenja rib in drugega življa, preživetja v naravi,...
NG ima občasno še kak dober dokumentarec, vendar večino programa sestavljajo ponovitve, opažam pa tudi napovednike za ribičijo.
Skratka, en navaden drek.

Kar se tiče filmov in nanizank je program sploh porazen.
Predvajanje deset in več let starih filmov, obvezna vsakoletna ponovitev celotnega sprektra Policijske akademije, filma Sam doma,...
Zaradi raznoraznih avtorskih, komercialnih ter drugih pravic se pri nas predvaja vsaj leto dni stare vsebine. Velika verjetnost je, da sem jih že zasledil nekje drugje in mi do ogleda ponovitve ponovitev ni.

No, tako enkrat na vsakih nekaj mesecev ostane kak dokumentarec na javni TV postaji ter Satirično oko. To pa je tudi vse.

Če torej vse skupaj strnem, v povprečju dnevno gledanju programa namenim manj kot uro, pa še to se po prvih nekaj minutah sprevrže v brezmiselno prestavljanje postaj in iskanje še nevidenih ali kolikor toliko originalnih vsebin.
Malce več časa gre, če upoštevam še vsebine, ki jih potegnem z interneta, vendar več kot uro ali dve dnevno to ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

flipflop ::

Trenutno mam kar izklopljen TV. Naveličan stalnega bombardiranja s slabimi in šokantnimi novicami s pop tv in a kanal. Edino na discovery še kdaj pogledam če je kaj novega, pa fuzbal in kako dirko.

mtosev ::

kakšne 2h na dan mi je dovolj:))
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

zero_max ::

1. Najvčji problemi medijskega prostora:
- neizvirnost
- copy paste vsega živega
- 'vse je laž'
- TV=spam
- TV = pranje možganov
- previsoke plače ljudi v medijskem prostoru, glede na to kaj le-ti sproducirajo

Pod 3. alinejo: Kako lahko človek ve kaj je res in kaj ne? Šport je ves dopingiran vse je predvidljivo? Še najbolj verodostojan stvar na TV je vremenska napoved.

2.Kaj gledam:
- Včasih, med vikendi ulovim kako kriminalko (predvsem Agatha Christie)...tako random, šport (košarko ABA in Evroliga in Evropsko prvenstvo v košarki...pa še ta basket zmeraj manj) in malo Zone Reality in Extreme Channel.
- vreme
- občasno National Geographic in Discovery Channel in VH1
- razno: če mi kdo kaj priporoči...kak res dober film, nadaljevanko
All in all cca. 5 ur/teden pred TV.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2019: televizija je mrtva, naj živi internet

Oddelek: Novice / Ostale najave
439340 (7109) FTad
»

Moja Slovenija VS. VIP šov Kaj gledate?

Oddelek: Loža
222953 (2068) Anney
»

The Lego Movie (2014)

Oddelek: Sedem umetnosti
225224 (4292) oo7
»

Nova anketa: še gledate televizijske vsebine? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
7811348 (8214) LuiIII
»

Še gledate TV vsebine? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
769094 (7377) de199

Več podobnih tem