» »

Poziv k plačilu terjatev - Avto Odar

Poziv k plačilu terjatev - Avto Odar

GrimReaper ::

Včeraj sem dobil po pošti poziv k plačilu terjatev od D&G Avto, ki je prevzel firmo Avto Odar, ki je šla pred kratkim v stečaj.
Gre se pa za opravljen servis konec lanskega leta pri Avto Odar. In zdej piše da naj bi moral njim na račun nakazati denar, kar pa piše da nisem storil.
Plačati moram v roku 14 dni, drugače dajo zadevo naprej sodišču.

Seveda sem pred prejetjem računa le tega plačal z gotovino. Mislim da opcija da bi dobil račun in ga pred tem ne plačal sploh ni možna (oz. kot vidim temo malo nižje, je možno v primeru eBaya).
Na samem računu ni nobenega žiga in podpisa. Sem pa našel žig in podpis v servisni knjigi, kar mislim da bi moral biti zadosten dokaz.

Je še kdo drug imel kdaj tak problem?
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

St235 ::

Kasnejše plačilo je seveda možno in ni nič takšnega. Se pa redko uporablja pri poslovanju z fizičnimi osebami.

Poglej na račun, ki ga imaš ali piše na njemu način plačila. Ponavadi piše plačano z gotovino ali kaj podobnega. Poglej tudi ali piše na računu rok plačila. Ali celo datum plačila.

Drugače pa največ kar lahko narediš je da pošlješ pojasnilo, da je bilo plačano ob prevzemu vozila, ker drugače prevzem ni bil možen. V kolikor je bila splošna poslovna praksa takšna potem bi se moralo izit.

Razlog za te težave je po vsej verjetnosti v tem, da je blagajnik (ali pa šef) porinil denar v žep. Jaz z gotovino plačujem samo še KraljaUlice.

GrimReaper ::

Na računu je samo rok plačila, na tisti dan ko je bil servis opravljen. Načina in datuma plačila pa ne.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

St235 ::

Jaz bi se na tvojem mestu skliceval na to, da je rok plačila isti dan kot je račun izdan, kar jasno nakazuje na to, da je bilo plačano na licu mesta. Kakor tudi na to, da je standardna praksa v RS, da se pri poslovanju z fizičnimi osebami račune poravna pred prevzemom.

Bistveno je da si aktiven in se odzivaš na njihove dopise.

Smoothy ::

Zdravo,

tudi jaz imam isti problem. Na srečo sem si spravil originalen račun in ga seveda nesel na D&G avto. Tam se je neki "šef" dobesedno začel name dret da to ni nobeno potrdilo o plačilu in naj mu plačam ta račun, če mi bo poslal rubežnike in nevem kaj še vse.

Hec je pa tudi v tem da je cena na mojem originalnem računu višja od cene na računu, ki so ga poslali oni meni. Številka računa, kateri rezervni deli,... vse je popolnoma isto samo cena se razlikuje - saj je znesek majhen, vendar s takim odnosom, ki ga imajo naj pa lepo pozabijo da bom jaz tukaj igral mr. NiceGuy-a, tako da bom lepo vse na tržno inšpekcijo nesel in naj potem oni razčistijo.

LP

mailer ::

Če imaš zadevo poravnano mu še enkrat lepo razloži, da si račun poravnal in da do njih nimaš nobenih dolgov ter naj se do tebe obnaša lepo, ker krav pa skupaj pasla le nista. Če se bo spet drl in omenjal rubežnike se pozanimaj kakšen drug dan, če je na šihtu, da bi poravnal račun in vzemi s sabo "pomparco" pa bo hitro spremenil nivo obnašanja. Zadnji stavek je malo za hec, zaleže pa bolje kot karkoli drugega. :D

mat xxl ::

Enostavno, jim odpišita oba priporočeno z povratnico, da sta račun v celoti poravnala na licu mesta z gotovino, kar lahko dokažeta z pričami in, da zahtevata pismeno opravičilo za tako njihovo nezaslišano dejanje. Ob enem jim zagrozite z prijavo na Policijo za poizkus goljufije, saj očitno izterjujejo samovoljno že plačane račune.

Svetujem vsem, da z sumljivimi firmami ali takimi v prisilki ali v stečaju ali pred njim poslujete le z negotovinskimi načili plačila, ker to potem ni težko dokazati ali pa obvezno z pripisom na račun plačano in podpisom.

V tem primeru je vse možno in morda je zadeva zrela za Policijo , samo naj se oni s tem ukvarjajio, ker možno je npr., da je nek zaposleni tam ta denar takrat pobasal v žep in v računalniku prikazal, kao na odprto, rok plačila 14 dni in vas zato sedaj terjajo, vendar oni bodo morda še poizkušali, lahko recimo zoper vas podajo izvržbo na podlagi verodostojne listine in marsikdo se ustraši in plača še 1 x , nikar ne naredite tega, pač pa podajte ugovor in obvezno plačajte takso 40 eur za ugovor , ta denar vam bodo na koncu morali vrniti, hkrati pa, če se to zgodi podajte na Policiji ovadbo za poizkus goljufije zoper to firmo, ki vas terja.

antrim ::

Heh, zastopnika za Avtohiša Odar d.o.o. in D&G Avto d.o.o. sta ista (Daniel Kralj in Mulec Danijela). Smrdi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antrim ()

St235 ::

Glede na to da je D&G prevzel odar je to še kar logično.

mat xxl ::

Ja in smrdi po nategu, imaš ogromno dolgov, daš firmo v stečaj, odpreš novo firmo, kupiš poslovanje stare in terjatve za male pare od stečajnika, daš še temu kako "nagrado" in ja volja , nategnil si vse upnike in delaš isto naprej.

RejZoR ::

Samo da s tem izgubiš tud vse stranke, ki te pogruntajo. Tko je delal Demise štacuna z računalniško opremo. Kao so prodal zadevo, zamenjal vse račune in telefonske in se rešil vseh garancijskih obveznosti. In posledično tud strank (vsaj mene, poznam pa še ene par ljudi s podobnim primerom).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GrimReaper ::

V bistvu nisem imel sam tega problema, ampak moj fotr.
Problem je že rešil. Soseda je delala pri Avto Odar Lesce, in je dala kontakt do Jureta Odarja, ki stanuje v Lescah.
Oče je potem od Odarja dobil blagajniški prejemek, ki je dokaz za plačilo računa.
Odar je še rekel da bo podal kazensko ovadbo zoper D&G Avto.

D&G Avto si je lastil Avtohišo Odar že 6.9.2012:
http://supervizor.kpk-rs.si/podj/743600...
http://supervizor.kpk-rs.si/podj/359403...
Gre se pa za servis oktobra 2012.
Tko da po vsej logiki so potem res oni dajali gotovino v žep in jo sedaj še enkrat terjajo, in ne Odar.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zveza potrošnikov Slovenije - člani

Oddelek: Loža
479798 (6743) mat xxl
»

Vprašanje glede lastništev d.o.o?

Oddelek: Loža
167117 (6332) mitja73
»

ECJ: Za predvajanje glasbe v zobozdravstveni ordinaciji (in še kje) ni potrebno plače (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5419622 (16915) cegu
»

Prepoved plačila preko 50 EUR z gotovino (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10121479 (17527) St235
»

Pipistrel zmagal na Nasinem natečaju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6724151 (19684) FireSnake

Več podobnih tem