Forum » Programska oprema » SpeedFan automatic fan control problem
SpeedFan automatic fan control problem
shadeT ::
Speedfan uporabljam že dolgo, ampak me že dlje časa moti ena stvar in sicer imam nastavljen automatic fan control.
Problem je da je recimo pri x°C yRPM, samo da se x malo poveča, y skoči na 100%.
In to se non stop zaganja iz 40% na 100% ventilator.
Prilagam screene nastavitev, če ima kdo kakšno idejo?
Hvala
Problem je da je recimo pri x°C yRPM, samo da se x malo poveča, y skoči na 100%.
In to se non stop zaganja iz 40% na 100% ventilator.
Prilagam screene nastavitev, če ima kdo kakšno idejo?
Hvala
neres ::
Pod Temperatures moraš nastavit Desired in Warning. Pod Speeds pa min in max, ki naj bo manj kot 100%. Advanced fan control pa lahko izklopiš.
Po mojem imaš ti Warning okoli 50 stopinj in ti zato gre na 100% že tam.
Po mojem imaš ti Warning okoli 50 stopinj in ti zato gre na 100% že tam.
shadeT ::
Hohoho!!! Trenutno sicer nisem doma zato ne morem vedeti če zagotovo deluje pravilno, ampak izgleda da deluje.
Samo Warning sem iz 50 prestavil na 65 :)
Samo Warning sem iz 50 prestavil na 65 :)
Sergio4 ::
Ve kdo kako bi si nastavil v speedfanu, da npr. pod 50 stopinj CPU ventilator dela na 40% od 50-60 stopinj na 70% in od 60 navzgor 100%?
MadMax ::
V configure pod speeds nastaviš minimum na 40%, pod temperatures pa se igraš z nastavitvami (desired in warning) dokler nisi približno zadovoljen.
Da bi pa delal natanko tako kot si želiš boš moral pa kar svoj programček spesnit
Da bi pa delal natanko tako kot si želiš boš moral pa kar svoj programček spesnit
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
MadMax ::
10 stopinj? A si eskim v domačem prebivališču????
Daj desired na 60 in warning na 70 recimo.
Daj desired na 60 in warning na 70 recimo.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
Ve kdo kako bi si nastavil v speedfanu, da npr. pod 50 stopinj CPU ventilator dela na 40% od 50-60 stopinj na 70% in od 60 navzgor 100%?
Desired 50C, Warning 60C. In potem pod Speeds min 40%, max 70%.
Pa pri temperatures (prvi tab) moraš pravo temperaturo (za CPU=vsako jedro posebej) povezat s pravim ventilatorjem, tako da le-tega obkljukaš.
Sergio4 ::
Nič se ne spremeni. Na 10 stopinj sem dal zato, da bi naj program.mislil da je že preko warning temperature in bi fani zaceli delat 100% ampak ni sprrmembe v obratih. Non stop na 50%
Pa lahko ročno spreminjaš hitrost? Ker če ne, moraš najprej tisto uredit (pod Advanced...).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri cheap CPU coolerOddelek: Kaj kupiti | 3853 (2999) | m0LN4r |
» | Piskanje PCOddelek: Strojna oprema | 1910 (1713) | AngelOfDeath |
» | [Nvidia Fan Speed - How-to] Do želene temperature z RivaTunerOddelek: Zvok in slika | 2872 (2628) | Jst |
» | Speedfan in čudne temperatureOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2140 (1996) | kronik |
» | informacije o SpeedFanuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1586 (1218) | Spajky |