Forum » Izdelava spletišč » php id vprašanje
php id vprašanje
bigbada ::
Zdravo
ko kliknem na link da bi uredil neki tekst, ki ima dolocen id iz tabele in me preusmeri na novo stran
tam imam:
Zdaj me pa zanima kako naj dobim ta ID, da ga pri UPDATU vnesem not (da vem tocno kateri vnos urejam v tabeli).. torej rad bi ID=1... ce bi v linku bilo
kako to naredim ? ze eno uro se ubadam s tem, ziher je easy, sam nikakor mi ne uspe
http://localhost/sp_vaja2/uredii.php?id=1
ko kliknem na link da bi uredil neki tekst, ki ima dolocen id iz tabele in me preusmeri na novo stran
tam imam:
<html> <body> <td>Vnesite novi opis datoteke: <input type="text" name="noviopis"/></td> <input type="submit" value="Potrdi"/> </body> </html> <?php session_start(); include("connectDB.php"); include("header.php"); $server = "localhost"; $username = "root"; $database = "blablabla"; $conn = mysql_connect($server, $username) OR DIE (mysql_error()); @mysql_select_db ($database, $conn) OR DIE (mysql_error()); if(!empty($_POST["noviopis"])){ $noviopis=$_POST["noviopis"]; } //$sql = "UPDATE datoteke SET opis='".$noviopis."' WHERE ID = '".$id."'"; //$result = mysql_query ($sql, $conn); ?>
Zdaj me pa zanima kako naj dobim ta ID, da ga pri UPDATU vnesem not (da vem tocno kateri vnos urejam v tabeli).. torej rad bi ID=1... ce bi v linku bilo
http://localhost/sp_vaja2/uredii.php?id=5.... potem bi rad id=5...
kako to naredim ? ze eno uro se ubadam s tem, ziher je easy, sam nikakor mi ne uspe
- spremenilo: bigbada ()
galu ::
$id = $_GET['id'];
Lahko pa razrežeš URL... Ampak GET je narejen lih za to kar ti hočeš.
Tako to gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: galu ()
Veron ::
ID je ponavadi samo število, zato naredi takole (malo varnosti ne škodi)
$id = intval($_GET['id']); if($id < 0) { # error, ker verjetno ni bil podan pravilen id kot paramtere }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Veron ()
bigbada ::
<html> <body> <td>Vnesite novi opis datoteke: <input type="text" name="noviopis"/></td><br /> <td>Vnesite novo ime datoteke: <input type="text" name="novoime"/></td> <input type="submit" value="Potrdi"/> </body> </html> <?php session_start(); include("connectDB.php"); include("header.php"); $server = "localhost"; $username = "root"; $database = "sp2"; $conn = mysql_connect($server, $username) OR DIE (mysql_error()); @mysql_select_db ($database, $conn) OR DIE (mysql_error()); $id = $_GET['id']; if(!empty($_POST["novoime"])&&!empty($_POST["noviopis"])){ $novoime=$_POST["novoime"]; $noviopis=$_POST["noviopis"]; echo $novoime; $query = mysql_query("UPDATE datoteke SET ime='".$novoime."', opis='".$noviopis."' WHERE ID = '" .$id. "'"); } ?>
Sedaj imam tako vendar mi ne deluje update stavek, v bistvu se ne spremeni ime ter opis, ampak ostane isto... v čem je problem?? slutim da je nekaj z onim if stavkom
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | linux skriptaOddelek: Pomoč in nasveti | 1892 (768) | Tatankas |
» | problem pri sprembi root gesla v MySQL v UbuntuOddelek: Pomoč in nasveti | 1279 (859) | killa bee |
» | Nadaljuj Javanski programOddelek: Programiranje | 1727 (1128) | nightrage |
» | JqueryOddelek: Izdelava spletišč | 1801 (1525) | mk818764 |
» | [Ubuntu] SambaOddelek: Programska oprema | 1849 (1639) | black ice |