» »

php id vprašanje

php id vprašanje

bigbada ::

Zdravo

http://localhost/sp_vaja2/uredii.php?id=1


ko kliknem na link da bi uredil neki tekst, ki ima dolocen id iz tabele in me preusmeri na novo stran

tam imam:

<html>
<body>
<td>Vnesite novi opis datoteke: <input type="text" name="noviopis"/></td>
<input type="submit" value="Potrdi"/>
</body>
</html>

<?php
session_start();
include("connectDB.php");
include("header.php");
$server = "localhost";
$username = "root";
$database = "blablabla";
$conn = mysql_connect($server, $username) OR DIE (mysql_error());
@mysql_select_db ($database, $conn) OR DIE (mysql_error());

if(!empty($_POST["noviopis"])){
$noviopis=$_POST["noviopis"];
}
//$sql    = "UPDATE datoteke SET opis='".$noviopis."' WHERE ID = '".$id."'";
//$result = mysql_query ($sql, $conn);
			
?>


Zdaj me pa zanima kako naj dobim ta ID, da ga pri UPDATU vnesem not (da vem tocno kateri vnos urejam v tabeli).. torej rad bi ID=1... ce bi v linku bilo
http://localhost/sp_vaja2/uredii.php?id=5
.... potem bi rad id=5...

kako to naredim ? ze eno uro se ubadam s tem, ziher je easy, sam nikakor mi ne uspe
  • spremenilo: bigbada ()

galu ::

$id = $_GET['id'];


Lahko pa razrežeš URL... Ampak GET je narejen lih za to kar ti hočeš.
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: galu ()

Veron ::

ID je ponavadi samo število, zato naredi takole (malo varnosti ne škodi)
$id = intval($_GET['id']);
if($id < 0)
{
 # error, ker verjetno ni bil podan pravilen id kot paramtere
}

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Veron ()

bigbada ::

<html>
<body>
<td>Vnesite novi opis datoteke: <input type="text" name="noviopis"/></td><br />
<td>Vnesite novo ime datoteke: <input type="text" name="novoime"/></td>
<input type="submit" value="Potrdi"/>
</body>
</html>

<?php
session_start();
include("connectDB.php");
include("header.php");
$server = "localhost";
$username = "root";
$database = "sp2";
$conn = mysql_connect($server, $username) OR DIE (mysql_error());
@mysql_select_db ($database, $conn) OR DIE (mysql_error());

$id = $_GET['id'];

if(!empty($_POST["novoime"])&&!empty($_POST["noviopis"])){
$novoime=$_POST["novoime"];
$noviopis=$_POST["noviopis"];
echo $novoime;

$query = mysql_query("UPDATE datoteke SET ime='".$novoime."', opis='".$noviopis."' WHERE ID = '" .$id. "'");
}


			
?>


Sedaj imam tako vendar mi ne deluje update stavek, v bistvu se ne spremeni ime ter opis, ampak ostane isto... v čem je problem?? slutim da je nekaj z onim if stavkom

keworkian ::

Forma ti manjka.
Obscenities in B-Flat


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

linux skripta

Oddelek: Pomoč in nasveti
191306 (182) Tatankas
»

problem pri sprembi root gesla v MySQL v Ubuntu

Oddelek: Pomoč in nasveti
23817 (397) killa bee
»

Nadaljuj Javanski program

Oddelek: Programiranje
111248 (649) nightrage
»

Jquery

Oddelek: Izdelava spletišč
151177 (901) mk818764
»

[Ubuntu] Samba

Oddelek: Programska oprema
151261 (1051) black ice

Več podobnih tem