» »

Pomoč - visual basic - proti plačilu

Pomoč - visual basic - proti plačilu

borut_p ::

Pozdravljeni.

Spisal sem program v visual basicu (visual studio 2012), ki uporablja zunanje datoteke (word, access, pdf) pa ga ne znam pametno pretvoriti v instaler, da bi delal na drugih računalnikih.
Potrebujem nekoga, ki bi mi slednje speljal do konca - seveda proti plačilu (pa da sem poleg da se naučim).

Je kdo pripravljen za kaj takega

Kontakt na zasebno, ali borpus@hotmail.com
Hvala
Borut

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Hvala za link, bom preveril za kaj se gre. Drugače pa imam težavo tudi s sklicevanjem na datoteko (lokacijo slednje) v sami kodi, raznimi uporabljenimi knjižnjicami, itd

mtosev ::

ko sn delal projekte v visual basicu 6 sn upotabljal innosetup. je zelo preprost za narediti stuff. NSIS (nullsoft install system) je tud dober
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

cekr ::

Ne potrebuješ nobenih zunanjih rešitev.Za enostavne rešitve je dobra že zadeva,ki je vgrajena v Studio.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

Sem si pomagal z innosetup, toliko da sem skupaj spravil installer. Zadeva se instalira na druge rač, tudi datoteke prenese pravilno, prišel sem pa spet do naslednje težave.
Ko program starta na drugem rač (ali 32bit ali 64bit), se zadeva ne zalaufa ... rač malo pomelje, nič pa se ne zgodi. V task managerju se pojavi, vendar se po nekaj sekundah izklopi.
Pozna kdo rešitev?
Hvala

cekr ::

Verjetno se ti ni vse inštaliralo.Na začetku programa si postavi nek zapisovalec,da boš videl, koliko daleč pride program.

Pa še: po instalaciji poglej,če ti deluje pravilno z nadgradnjami.Mora zaznati prejšnjo verzijo in potem le to izbrisati za seboj.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Ravno iščem kako bi si tak ali podoben logger uredil pa mi še ni uspelo toliko daleč prebrskati net - imaš kakšno idejo za inno setup?

sem prebral, da se le pripiše /log pri setup .exe file pa je. Vidim pa, da ne instalira potrebne vb datoteke (katere morajo biti posodobljene če češ poganjat vb programe na rač kjer jih ni). samo ko jih pa hočem ročno instalirat ali kopirat mi pa rač ne pusti.
Same težave, jao jao

majlo ::

Probaš z click once deploymentom. Moraš pa pazit, da imaš vse reference skopirane lokalno.
My project
References
copy local - True

Potem preveriš
My project
Publish
Aplication files
Publish status - include (za ziher)

Lahko probaš tudi z Publish vizardom na my project - publish.

Sam sicer ponavadi kar določim, da je target platform X86 - dela na x86 in x64.

Z publishem sem že probal, vendar mi nikakor ne dojame pravilno priložene datoteke (.mdb, .pdf itd), vedno mi javi da jih ne najde.

Sem pa probal kot je predlagal mtosev z innosetupom, kjer sem enostavno iz "releas" skopiral .exe datoteko. Ta program primerno pobere datoteke (.mdb, .pdf itd) in jih prekopira na pravo lokacijo.

Ni mi pa jasno, zakaj se program ne zalaufa. Sem na računalniku posodobil framework na 4.5, poskusil sem kopirat vb60 datoteke, ki se nočejo posodobit (ne vem zakaj, čeprav sem jih downloadal iz microsoftove strani), tako da sem spet na začetku - nimam pojma kaj je narobe.

Hayabusa ::

.net =! VB5/6

Za zagon vb6 program potrebuješ MSVBVM60.dll (MSVBVM50.DLL za VB5) v x:\WINDOWS\system32\.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Delam s programom visual studio 2012, visual basic (verjetno je vb6). Dll je na drugem pc nalozen, kot tudi vsi ostali, ki jih zahteva microsoft po visual basic run-time files (samo da niso istih velikosti kot opcija kjer se jih downloada) - datoteke so v system32 na 32bit mašini in syswow na 64bit mašini. Nikjer ne dela.
Vendar tu ni tezava, saj program preko publisha dela na drugi 32 bitni masini (ker se ustvari oneclick application ne vem kako ugnezdit uporabljene datoteke).
Na drugi strani pa z innosetup nalozim uporabljene datoteke, program pa ne starta.
Tak da, ....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borut_p ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako izdelati program ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
161959 (1351) blackbfm
»

C# in SQLite knjižica