» »

Bitcoin znova na zgodovinskem vrhu

««
16 / 24
»»

gruntfürmich ::

ob zgornjem scenariju lahko vsekakor vključimo tudi mt.gox kot enega izmed akterjev tega balončka; tako gor kot dol...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

marvin42 ::

XIIT je izjavil:

Edina stvar ki jo obžalujem je da sem tista 2,5 bitcoina prodal po tako nizki ceni, saj bi v sredo za to dobil skoraj 500€...
Bom vedel za naslednjič :)

Iz česa pa sklepaš, da se bo ta situacija zdaj kar ponovila?
Mostly Harmless

bond007 ::

Bomo kej prodajal pr 86? Al bomo se mal pocakal, do 100 verjetno ne bo v tem valu prišlo.

slovenec_89 ::

Lepo se je spet dvignil. :)
Po 15. pa jaz nabavim ene 5 kovančkov. ;)

gunserman ::

bond007 je izjavil:

Bomo kej prodajal pr 86? Al bomo se mal pocakal, do 100 verjetno ne bo v tem valu prišlo.

Jest sm prodal :) Zdej rajši počakajmo da konkretno pade :)

Trinitron ::

Morda kdo ve, koliko časa trajajo transakcije iz enega bitcoin accounta na drugega? Sem si prenesel nekaj kovančkov iz bitstamp na mtgox, pa so se mi na prvem že odšteli, na drugem pa jih še ni :(

psickolog ::

Je možno na BitStampu prekiniti prodajo? Sem želel prodati BTC za 87$, pa je na btc-e cena vmes poskocila ze na 94, in sem želel skenslat, pa mi ni uspelo... (poleg tega tudi zelo šteka stran, ampak to je že druga zgodba).

prodajali? kupujte dokler ne bo prepozno!

slovenec_89 ::

gruntfürmich je izjavil:

prodajali? kupujte dokler ne bo prepozno!

Sej bomo, sam ne po 95. Kupuje se ko fajn pade, prodaja, ko fajn naraste. Vse prodal pr 91, kr dober timing.

bond007 je izjavil:

Sej bomo, sam ne po 95. Kupuje se ko fajn pade, prodaja, ko fajn naraste.

mišljeno je bilo za tiste ki še kar čakajo...

M.B. ::

Mi je žal da nisem kupo ko so bli po 50. Sem po 60 pa prodal po 75.

Nevem zakaj je ravno od pol treh začelo rast vse skupaj.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M.B. ()

Eh tut men tipično dnarja zmanjkalo in sm že pr 65 mel vse v kovancih...Zdej čez vikend se pa ne da dnarja gor dobit ane?

mislim da ne. Jaz pa nisem kupoval ko je blo pri 50 ker sem mislo da bo še dol šlo. Po koncu je fajn bit pametn.

Cofko Cof ::

psickolog je izjavil:

Je možno na BitStampu prekiniti prodajo?

Tukaj lahko upravljaš z naročili:
https://si.bitstamp.net/account/orders/
Ars longa,vita brevis.

Prekineš lahko če nisi ravno najboljši kupec/prodajalec ta trenutek.

Somebody is working on opensource Exchange and seems he has a clue.

Zgleda zanimivo. Po moje kaki haskell bi znal bit zelo dober za to. Ga tud finančne institucije za to uporabljajo.

sash69 ::

Na Bitstampu: Account -> Open orders

Lahko prekinjas po mili volji. Upam da vsi to veste in da ne mislite da je mozno prekinit le ce si na listi. :)
So, Eclipse and Xdebug walk into a bar, and then my Apache server dies.

m1h4 ::

ima kdo kako mnenje o temle? https://products.butterflylabs.com/home...

Samo bežen pogled po forumih ti pove da je to scam. Edino kar (maybe) ni scam, so FPGA vezja. (cca 1000€ / 250MH/s)

Mislim, da bo LTC še nekaj časa rastel. Sem imel kar precej izgube, ker sem bil v času velikega padca BTCja odsoten. LTC je padal v identičnem vzorcu, LTC/BTC je ves čas držal stabilno vrednost ~0.02. Sedaj pa zadevica raste, in dokler bo mtgox rastel, bo LTC rastel se malcek hitreje od njega.

No, MTgox je zdaj malo padel, zato tudi LTC ne bo šel višje gor. (Ali pač.. ta kovanec včasih res preseneča..).

Zgodovina sprememb…

kkk7 ::

psickolog je izjavil:

Mislim, da bo LTC še nekaj časa rastel. Sem imel kar precej izgube, ker sem bil v času velikega padca BTCja odsoten. LTC je padal v identičnem vzorcu, LTC/BTC je ves čas držal stabilno vrednost ~0.02. Sedaj pa zadevica raste, in dokler bo mtgox rastel, bo LTC rastel se malcek hitreje od njega.

Če pogledaš na graf boš videl, da ni korelacije med rastjo BTC in LTC - trenutna rast LTC od marca je zgolj posledica govoric, da naj bi se v bodočnosti z LTC lahko trgovalo na MtGox.

Vprašnje admina Bitcoin24 na Stack overflow.

Zgleda spet zamudo vlak. Gre samo gor.

lexios ::

Kar gre gor pride tudi nazaj dol!:D

Tole je bil fake top, tečaj se ne bo še sesul v prah, da bo po 10$/BTC jst ne bi čakal, gre pa v tej fazi v vsakem primeru za balonček, pa naj je to pri 100$ ali 1000$, in se utegne drama ponovit, vsaj dokler ne zrihtajo serverjev (mtgox baje tudi dela na tem).

lexios je izjavil:

Kar gre gor pride tudi nazaj dol!:D Tole je bil fake top, tečaj se ne bo še sesul v prah...

nekateri še kar ne dojamete, pa čeprav vam trobimo že skos: plemenitite DENAR, če sumite da bo zopet kreš!
učiraj si lahko kupil po 60$, danes prodal po 100. je sploh še kaj treba dodajat??? in držiš na borzi denar, da ne ostaneš brez ničvrednih btc, vsak nihljaj pa profitiraš.
ahhh, pa saj steni govorim...;((

gruntfürmich je izjavil:

lexios je izjavil:

Kar gre gor pride tudi nazaj dol!:D Tole je bil fake top, tečaj se ne bo še sesul v prah...

nekateri še kar ne dojamete, pa čeprav vam trobimo že skos: plemenitite DENAR, če sumite da bo zopet kreš!
učiraj si lahko kupil po 60$, danes prodal po 100. je sploh še kaj treba dodajat??? in držiš na borzi denar, da ne ostaneš brez ničvrednih btc, vsak nihljaj pa profitiraš.
ahhh, pa saj botu govorim...;((

Zgodovina sprememb…

StarMafijec ::

gruntfürmich je izjavil:

Ja, tako sm jst naredu - sem prodal, ker sem mislil, da bo šlo še bolj dol, potem je pa samo še rastlo.

učiraj si lahko kupil po 60$, danes prodal po 100. je sploh še kaj treba dodajat?

Si kupu po 60$ in danes prodal po 100$?:) Al čakaš, da bo 500$?8-)

Beri moj post še 1x, tečaj bo še zrastu! In po sami naravi vlagateljev "ki vedo za naslednjič" spet padu in spet zrastu in ...

Verjamem v idejo na dlgi rok in sem probitcoin, upam pa, da se vsi zavedamo, da marsikdo $$$ rabi na kratki rok in da je v tej fazi zadeva balon (pa naj je to pri 100$, 200$ ali 1000$, naivno je pričakovat, da bo zadeva eksponentno rasla v nedogled!) že zaradi same volatilnosti in narave "komitentov" - poleg zgodbic "včer kupu po 60$, dans prodal po 100$!" imaš tud različice "včer kupu po 200$, naj danes prodam po 60$?"! Bo zdj razumljivo?;)

StarMafijec ::

Pod katero postavko se v dohodninski napovedi vpiše bitcoin nakazilo z marketa?

lexios je izjavil:

Si kupu po 60$ in danes prodal po 100$?:) Al čakaš, da bo 500$?8-)
Beri moj post še 1x, tečaj bo še zrastu!

ne, imam btc-je še pred krešem, bi pa učiraj kupil če bi imel denar že nakazan gor. stavim pa tudi jst na daljši rok. drugače pa so moji posti namenjeni 'modrecem' ki so pametni kako bo še padlo in bodo počakali...

maco-maco ::

Zdej pa hitr vn na sonce.
Kaj?

kako bo še padlo in bodo počakali...

Padlo bo, se pa lahko načakaš!:D Vprašanje pa do kam, težko pod letošnje vrednosti, ker je za vso to eksponentno rastjo in "delta funkcijami" tudi malo bolj vzdržna linearna rast v vrednosti, število uporabnikov se širi, razvija se "infrastruktura" (borze, trg)... Se pa lahko še vedno vse sesuje v prah, če se bodo borze šle eksperimente "to cool off", mislim da ni potrebno delat primerjave s Ciprom!

Sicer bi pa okol 50 tud jst zadnjč kupu, pa sm mel isti problem...

A. Smith ::

Zadnjič, ko je btc balon počil, se je praznil še dva meseca.

http://bitcoincharts.com/charts/mtgoxUS...
Just tellin.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: A. Smith ()

Vse je možno, čist komot pa gre tkole.

kkk7 je izjavil:

Če pogledaš na graf boš videl, da ni korelacije med rastjo BTC in LTC - trenutna rast LTC od marca je zgolj posledica govoric, da naj bi se v bodočnosti z LTC lahko trgovalo na MtGox.

Nikjer nisem trdil, da je mesečna korelacija med LTC in BTC močna. Je bila pa v zadnjem BTC crashu korelacija izredno močna, ker se LTC/BTC ratio v tem času ni premaknil iz točne 0.02. Ko je BTC prišel na dno, pa se je vrednost LTC napram BTC povečala, zato, ker je vrednost LTC v primerjavi z USD padla preveč, in nihče ne mara LTCjev pod "realno" vrednostjo.

donfilipo ::

Hm če vzamemo, da je tole definitivno bil crash in da se je balon dejansko izpraznil, celo pod tako imenovano 'realno vrednost', potem je 'sporazumno dojeta:))' vrednost sedaj nekje 100.

In balonček se spet počasi napihuje:)

A fenomen je že tole. Nekako privzeta vrednost 100. Upal bi si trditi, da bo vrednost še dosegala visoke vrhove. In tudi bom, posebej potem, ko bom imel cel kup bitcoinov:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo je izjavil:

Upal bi si trditi, da bo vrednost še dosegala visoke vrhove. In tudi bom, posebej potem, ko bom imel cel kup bitcoinov:))

tudi jaz, če bo takih veliko:))

A fenomen je že tole. Nekako privzeta vrednost 100.

Pomojem je bil tole fake top in fake crash, vsaj slednji je bil umetno vsiljen, če se MtGox in Bitstamp ne bi sesula, bi vrednost še nekaj časa rasla, tko da se balon ni še izpraznil in se sedaj mogoče spet napihuje... Dalo bi se ugotoviti kakšna je korelacija med številom novih uporabnikov in vrednostjo tečaja oz. širšo prepoznavnostjo Bitcoina, ki je v zadnjih mesecih doživel medijski bum in Ciper, od tu trenutna "privzeta vrednost" okoli 100 pomojem. Do marca je trend rasti skoraj linearen in BTC ima še vedno precejšnjo podporo ljudi, ki so kupovali dokler je bil tečaj pod 100 in se zavedajo potenciala. Realna vrednost trenutno pa je pomojem krepko pod 100 in če CIA dobro naštudira psihologijo množic in proda svoj fiat bo balonček počil do konca.

Upal bi si trditi, da bo vrednost še dosegala visoke vrhove. In tudi bom, posebej potem, ko bom imel cel kup bitcoinov
:))

Da se ne bomo narobe razumel, jst to trdim že zdaj, ko bom imel cel kup bitcoinov pa sploh ne bo dvoma!:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

lambda ::

Precejsnje vprasanje je tudi kaksen vpliv ima na ceno sedaj teh 48h trgovanja brez provizije na mtgox ... In kaj bo ko se to zakljuci. Zdi se da se trenutno dogaja precej nekih mikrotransakcij ...

Zdi se da se trenutno dogaja precej nekih mikrotransakcij

api-ji in ddos še teče...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Trend je še vedno bearish, vendar bomo v ponedeljek videli, koliko svežega denarja bo prišlo na trg, kljub temu pa ne smemo pozabiti, da je bitcoin-24 zaprt, kar pomeni 10% manjšo likvidnost bitcoin trga.

Gregor P ::

Saj ne da bi to bila kakšna informacija, samo odprem http://bitcoincharts.com/markets/ in vidim praktično vse rdeče:P
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

lambda ::

Mtgox spet z ogromnim lagom ...

Jebemti pa da so tok neumni da ne dajo omejitve na trgovanje z API-ji...pa potem pride XYZ botov in zafloodajo cel sistem...

Lonsarg ::

Glede na to, da je toliko denarja v teh zadevah, kako da ni denarja za nakup že spisanega borzniškega sistema, preferno nekega, ki se v kaki borzi že uporablja. Resno to, zakaj tok šparajo tile bitcoin borze, denar komot reši vse zadeve v današnjih časih.

Cofko Cof ::

Danes sem zasledil vsaj dve zanimivi storitvi, ki izgledata malo bolj profesionalni. Prva je coinsetter, druga pa kraken. Bomo videli kaj se bo izcimilo. Omogočili naj bi tudi shortanje, nastavljanje limitov,... Predvsem shortanje in boljša kakovost storitev se zdita super, limite ipd. sem si že sam spisal.

Sem pa videl tudi, da je bitcoin-24 prenehal z obratovanjem. Je imel kdo tam kaj sredstev?
Ars longa,vita brevis.

To zna bit tudi zanimivo.

Ni tak da je bitstamp še edini kjer se niso kaka sredstva na vlko zgubla?

Admin od 24 je zgleda na stackowerflow šel po nasvete o zaokroževanju in kaj je najboljše naredit če je več kot 5 zahtevkov na sekundo.

Meni se zdi da bo problem nastav v uporabi bitcoina. Ker če si ga ti kupo ko je bil po par centov al pa nekaj dolarjev je čisto drugače kaj kupit al pa se špilat kako loterijo pa kaj. Ko pa zdaj ko si ga kupo po 80-90$ Pa gledaš na vsaki satoshi.

Lonsarg ::

Jaz sem imal na bitcoin 24 kar nekaj. Celo pri bugu sem bil prisoten, mi je ponesreči iz 300EUR nastalo 1200EUR(4krat mi je prodalo ene in iste bitcoine) zaradi okvare engina za instant order. Potem smo na veliko spamali v chatu naj izklopijo stran za trgovanje in jo tudi so po kake 15 minutah od začetka teh bugov.

Upam da pravično razveljavijo vse zabugane transakcije...

@M.B. bitcoin-central je iz moje strani najbolj zaupanje vredna, so v fazi reorganizacije svoje menjalnice kot banke(torej račun na botcion-central naj bi ščasoma dobil vsaj svoj IBAN in tudi spadal pod bančne zakono o garancije vlog seveda, po Francoski/Evropski zakonodaji) in že sedaj imajo zadaj pravo francosko banko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Tudi jaz sem imel kar precej na denarja in bitcoinov na btc24 - se mentalno pripravljam na najslabše :(
Upam, da bo jutri lastnik dal več informacij o stanju stvari ter da ni vse pokradeno.

jest10 ::

Dans se pa nekej igrajo s TRC. Iz okoli 0,0015BTC je že na 0,0048BTC
««
16 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenski NiceHash izgubil za 56 milijonov evrov bitcoinov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
388118701 (87045) dexterboy
»

Prihodnost ekonomije s kriptovalutami

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
457003 (6175) Lenivec D
»

Za bitcoinom buren teden (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
9834174 (27423) psickolog
»

Milijonske kraje bitcoinov