» »

Bitcoin znova na zgodovinskem vrhu

««
17 / 24
»»

M.B. ::

@kk7 Zgleda ni pokradeno, samo zaseženo. Več na redditu. Kolkor pač drži.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Lonsarg ::

Ja, vse bo uredu, če le Nemška in Polska banka odmrznejo račun. Zna biti, da bodo zahtevali, da zaradi suma pranja denarja(vse kaže na to) vse račune vereficira z kopijami osebnih dokumentov, kot to že delajo na večino ostalih večjih BTC menjalnicah, kar zna trajati, računov je veliko.

Tisti bug mende ni problem, ker je tako malo efektiranih in v času buga(10-15min) tako ali tako ni bilo možno withdrawat zadev.

Zgleda da je nekomu blazno všeč cena 96$ na Mt Goxu. Polno transakcij par centov ravno okrog te cene.

kkk7 ::

Zadnji update na redditu od lastnika:
Bitcoin-24.com: "The Polish authority closed your [our] Bank account in Poland." by chkgkin Bitcoin

[–]TAiS46 9 points 8 hours ago

Little Update! As some of you know, I had some problems with the German bank accounts in the past. I have solved the problem with moving to Poland and we had also never problems with them.

Why does this all happen? The "Deutsche Bank" in Germany had some phishing attacks / hacker and some funds where send to my bank account. This attacks does not stop on the "Deutsche Bank", because it seems, that it is a very stupid bank! So they closed my bank accounts in Germany and I got an invite from the German police, to tell them, what I am doing. After that I had no problems but my Bank accounts where closed. (this all happen in the start time of bitcoin-24)

In my opinion the problems where fixed. I moved to poland and make all business on the BZWBK. The Germans are now fighting against me and the "Deutsche Bank" has still the same problems, that people are sending me money from stolen bank accounts! THATS NOT MY PROBLEM! The only thing I can do now is to not accept payments from the "Deutsche Bank".

The Germans think now, that I am trying to get money with this methode. So they look now, where I have money and try to close all bank accounts.

Why in Poland? The Germans think, I am a criminal guy and they will stop the crime. They asked the poland for help and they closed my bank account in poland.

I have 7 days to make something against this, otherwise my bank account will be closed for the next 3 month! I am very sure, that we can get back the bank account in the next time. I will not give you a promise, but it is possible, that I will get back the bank account in the next week.

Gregor P ::

Prednost teh BTC-jeva naj bi med drugim bila, da si lahko hitro prenakazujemo BTC-je medseboj:
Are fast. Funds received are available for spending within minutes.

Vendar kot kaže to ne drži pri trgovanju na raznovrstnih borzah; koliko časa traja recimo pri vas, da se BTC-ji nakažejo iz ene borze na drugo, ali pa iz lastne e-denarnice na borzo ter nazaj oz. kje po vašem mnenju to poteka najhitreje?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

bitcoin central in bitcoin 24 sta mi obe prikazale BTCje po 3potrditvah, kar je načeloma v pol ure.

jest10 ::

Gregor P je izjavil:

Prednost teh BTC-jeva naj bi med drugim bila, da si lahko hitro prenakazujemo BTC-je medseboj:
Are fast. Funds received are available for spending within minutes.

Ja, premakneš že. Ampak da lahko prejete BTCje dejansko uporabljaš, moraš čakati na potrditve, kar se lahko zavleče tudi več kot uro. In več BTCjev kot bo v obtoku, slabše bo>:D
Določene alternative BTCju dokaj solidno odpravljajo to slabost. Še vedno pa ni prenosa v trenutku

Število BTCjev v obtoku nima veze. V povprečju se en blok transakcij potrdi vsake 10 minut, ne glede na število(omrežje se prilagaja, da je povprečje vedno 10 minut). Torej večina borz šteje denar za prejet po 3 potrditvah, kar je v idealnih pogojih, da ni bila tvoja transakcija izpuščena, ko se je delal blok transakcije vedno 20-30 minut. Če plačaš nek fee je skoraj ziher, da transakcija ne bo izpuščena.

49106 ::

Določene alternative BTCju dokaj solidno odpravljajo to slabost.

in te alternative so...?

49106 je izjavil:

Določene alternative BTCju dokaj solidno odpravljajo to slabost.

in te alternative so...?

No recimo LTC(2,5min blok) in TRC(2min blok) sta opazno hitrejša.
PPC je v približno istem rangu, vendar za potrditve ne potrebuješ veliko računske moči, kar pa se bo poznalo šele čez čas.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

technolog ::

Lonsarg je izjavil:

Ja, vse bo uredu, če le Nemška in Polska banka odmrznejo račun. Zna biti, da bodo zahtevali, da zaradi suma pranja denarja(vse kaže na to) vse račune vereficira z kopijami osebnih dokumentov, kot to že delajo na večino ostalih večjih BTC menjalnicah, kar zna trajati, računov je veliko.

Tisti bug mende ni problem, ker je tako malo efektiranih in v času buga(10-15min) tako ali tako ni bilo možno withdrawat zadev.

Zakaj potem ne dovolijo vsaj tega, da bi si nakazal BTC nazaj k sebi??

Glede na to, kakšen luzer je lastnik (glede na to, da mu moram celo jaz odgovarjat vprašanja na stackoverflow), dvomim, da je kaj ostalo.

http://stackoverflow.com/questions/1516...

gruntfürmich ::

ko so pizdarije na serverjih, je treba sredstva čimprej dol potegniti... zdaj, btc-je je veliko lažje kot pa denar, ker mtgox že lep čas ni uspešno odkazoval denarja...

jepe! si dobil nakazilo od mtgoxa???
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

MisterR ::

bitstamp ddosajo?

@technolog, ja res je, lastnik Bitcoin24 niti slučajno ni dorasel tej stvari, niti tehnično(bugi), še veliko manj pa iz biznis perspektive. V bistvu mi je prav fascinantno, kako lahko en tak naivnež naredi tako uspešno platformo, brez da ga že prej kak večji igralec ne požre. Res si nisem mislil, ko sem tam ustvarjal račun, da je zadaj tako amaterstvo, preverjat pa nisem šel, velik tržni delež je dal vtis resnosti...

Če je fant pameten, bo ko/če razreši to situacijo celotno bitcoin 24 platformo(database računov ter domeno, sam software je itak treba iz nule spisat...) prodal kakemu drugemu lastniku, ki je pripravljen vložiti denar v resen software, ali pa najti eno ornh ekipo, kot jo ima slovenski BitStamp.

Pa smo ziher da ma BitStamp oren ekipo?

technolog ::

Bitstamp so glih tako nesposobni, mogoče malo manj kot bitcoin24. Več kot 3 tradi na sekundo, pa jim vse začne štekat.

Dokler ne pride servis, ki bo imel ločen pogon in spletno stran, ne bo dobro. Pogon nej bi bil napisan v kakem C, C++ skupaj s kakšno NoSQL podatkovno bazo.

Zgodovina sprememb…

matej_jack ::

Kaj pomeni tako velika prodaja (360 kovancev) pri 88$ na stampu?

sash69 ::

Jah en early adopter jih prodaja. Prej jih je pa nekdo 650 prodajal pa kaj. Ljudje tako samo sebi ceno zbijajo s takimi uber prodajami. :)

Jako težko predvidet kako se bo folk obnašal če po najnižji trenutni ceni prodaš 500+ coinov - prodajalcu se gre očitno da čimprej vse proda, tisti ki pa kupijo pa vidijo, da se je pripravljen spustiti še niže - in tako cena pade. :)

edit: pa ni važno da jih prodaš 500+ - je že 50 zadost, da se bo cena spustila. Trenutno so pač takšni, bolj negotovi časi. :)
So, Eclipse and Xdebug walk into a bar, and then my Apache server dies.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sash69 ()

SasoS ::

Bitstamp se od časa do časa hudo čudno obnaša...
Zdajle je en prodajal po $73, čeprav je market price ~$85. Se ne bi mogli avtomatsko izvršit vsi buy orderji po vrsti od $85 dol? Količina je bila kar precejšnja, market price bi moral it vsaj za par $$ nižje ko se standing buy orderji izvšujejo...

Trinitron ::

Bitstamp je glede na borzni delež majhna riba. Se obrača za mtgox... In tam trenutno velikih sellerjev ni prav dosti.

kkk7 ::

Zadnje bolj relavantne informacije od lastnika Bitcoin-24 na njegovem reddit računu: http://www.reddit.com/user/TAiS46

Povzetek: Po njegovih besedah bitcoini in denar ne bo manjkal; podvojene transkacije so preklicali; delajo na strani za dvig btc in PLN, USD, GBP; stran za dvig naj bi bila končana jutri; dvig bo možen takoj, razen za EUR, kej je njihov račun z evri pri poljski banki blokiran.

Torej tisti, ki imamo evre bomo verjetno še čakali, ker sodni mlini meljejo počasi :)

ps: upam, da so poljska sodišča hitrejša od slovenskih

StarMafijec ::

Bitcoin je že zgodovina ali kako? Borze se tak obnašajo. Pa tudi sestava razpravljalcev v tej temi se je spremenila. Tu so zdaj novi govorci, starih pa ni več. Morda so ti presedli na novo valuto, ki tudi kaj dolgoročno obeta?

Na Litecoin so šli. Govori se da bo mogoče kaj v četrtek, ker traja 2-3 dni da pride denar do Mt goxa z Amerike.

Danes se je zdelo da bo valuta že drugi dan relativno stabilna, zdaj pa taki padec. Jaz pa vse v Bitcoinih cena pa taka lepa.
Postala je bistveno manj spremenljiva kot v četrtek petek, kar pomeni, da lahko delač HFT, al pa čakaš na premike evro gor dol. Tam pa je šlo po 10 gor dol kar pomeni da je bolj dolgočasna. Satoshi dice simulator za kaj bolj zanimivega.

Nisem vedo da v Bitcoinih obstaja tudi "banka" pa borza

Je pa res da so ljudje verjetno kar dosti zgubili pri crashu in bo trajalo malo da se stvari umirijo. Cena pa kr pada pada že cel dan in še bo zgleda.

Še par zanimivh linkov.
Virtualno trgovanje z BTC če komu ni pravega denarja za dat.
BTC rumene strani

Kar priznajmo, da pojma nimamo. Nismo prodali pri 260 USD, zdaj sramežljivo prodajamo pri 55 USD. Rešimo, kar se še da.

lambda ::

Da nekdo zasluži, mora tudi nekdo zgubit. Pravila igre niso tako zapletena, da to ne bi bilo jasno ...

Sam nisem izgubil, sem v profitu v vsakem primeru, tudi če pade na ničlo.

gunserman ::

Potem pravite da ni variante da bo še zrasel?

Leta 2011 je po poku balončka še dolgo časa padal, sedaj bo morda tudi tako. Velja tudi namigniti, da je sedaj rahlo drugače. Imaš še kup drugih konkurenčnejših valut, tako da :(. Not good.

Dobr da imam samo 20€ v akciji:P Že zamenjano v LTC, mogoče bo kaj sreče z njim.

slovenec_89 ::

Na Bitstampu je 52 in še pada.
Sedaj pa vedeti ali je to prava priložnost za nakup ali konec Bitcoina?

gendale ::

kolk sploh traja nakazilo na bitstamp?

sem nakazal gor kako uro nazaj, pa še vedno ni nič
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gendale ()

Tukaj na forumu pravijo, da če nakažeš iz slovenskega računa na bitstampov, ki je tudi slovenski, bi se to moralo zgoditi v nekaj urah (predvsem če to storiš takoj dopoldne); če pa prenakazuješ iz kakšnega računa v tujini na slovenski, potem pa lahko traja tudi 3 dni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Jaz sem nakazal iz nlb računa kako uro nazaj, pa ni še nič (rahlo offtopic, čudno da niso te stvari avtomatizirane in da ni takoj)...

Ne vem sedaj, kakšen postopek imajo pri bitstampu, ampak saj tudi sicer če prek spletnega računa plačuješ v Sloveniji, včasih lahko traja nekaj ur (običajno je najhitreje, če imate vsi račune odprte pri isti banki), če pa to storiš preveč popoldne, se pa lahko zavleče tudi na drugi dan.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

SasoS ::

Ker imajo račun na Unicreditu, traja nekaj ur (povprečno 2 uri, odvisno kako zadaneš medbančno poravnavo). Tudi če je gor praktično takoj (jaz sem nakazoval iz Unicredita) je trajalo še kaki 2 uri da so obdelali...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SasoS ()

ja med računi na isti banki vem da je takoj

pa upn iz ene na drugo slo banko traja kake 30 minu (vsaj zame ponavadi)

zato pa sprašujem za tale bitstamp, nekak ne bi rad zamudil, zdj k je še okol 50 :)

marS ::

včeraj sem nekaj nakazal iz koprške banke, pa še ni gor...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

bedno pol, lih nizko vrednost bova zamudila :(

Saj lahko pa tudi še bolj pade mar ne8-)

upam da, pa da pol spet mal zraste in neki zaslužim

ampak itak sem dal tak minimalen znesek, da mi je ubistvu useeno.... niso glih celi prihranki :D

StarMafijec je izjavil:

Kar priznajmo, da pojma nimamo. Nismo prodali pri 260 USD, zdaj sramežljivo prodajamo pri 55 USD. Rešimo, kar se še da.

velika napaka! res da nismo prodali po 260, vendar moramo sedaj kupovati po 50!!!

evo je prišlo... kupil za okol 63, držim pesti da še kj zraste :)

ps

zdj razumem zakaj so kockarji in borzni posredniki skoz živčni :P

Praktično, ko gledam te tržnice, je več ali manj samo rdeča barva tam te dni:|

mhm, samo s kakimi kratkimi skoki se še da zalužit imo

sicer sm pa jst tole šel čist za foro z denarjem, ki ga lahko tudi zgubim, da vidim kaj bo, ne pričakujem nekega bajnega profita

gendale je izjavil:

evo je prišlo... kupil za okol 63, držim pesti da še kj zraste :)

moral bi kupiti ob 9:00 po 50 in ob 11:00 prodati po 65!:)

ja kaj sem pa jaz kriv ko nakazila trajajo tako dolgo :(

pa če se že gremo tko, moral bi kupit par mescev nazaj in prodat prejšnji teden :D

itak sem pa umes že parkrat prodal in kupil tko da nek minimaln profit je :D

To glede davkov še velja?
Iz navedenega lahko povzamemo, da kapitalski dobički, doseženi z valutnim trgovanjem, niso predmet obdavčitve po ZDoh-1.

slovenec_89 ::

Če tole velja, potem smo dobri. :)
http://www.durs.gov.si/si/davki_predpis...

Hm, a kdo ve zakaj mi je bil IP na bitstampu blokiran za 900 sekund?

Zgodovina sprememb…

Je že nazaj gor, trololo.
««
17 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenski NiceHash izgubil za 56 milijonov evrov bitcoinov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
388118701 (87045) dexterboy
»

Prihodnost ekonomije s kriptovalutami

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
457003 (6175) Lenivec D
»

Za bitcoinom buren teden (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
9834174 (27423) psickolog
»

Milijonske kraje bitcoinov