Novice » Kriptovalute » Bitcoin znova na zgodovinskem vrhu
maco-maco ::
Mogoče bi šel raje spat, da se zgodaj zbudim ter vidim kaj bo. S temile nihanji se da res ogromno zaslužit (ali izgubit). Sam se igram na btc-e in goxu, ampak ne preveč divje. Sem ravno nehal kadit, pa me mal ž
ivci dajejo. Kaj čmo, pa drugič.
Pa ne vem kam si naj drugače nakažem. Tist kar mam na btc-e si bom sicer na kakšen on-line payment procesor, glavnino mam pa na bitstamp (če je kaj narobe, se mi res ne da po Rusiji iskat nekih sumljivih tipov). Drugače pa sem dal včeraj nalog, danes pa je bilo na TRR. Mi ni bilo treba nič dokumentov pošiljat al pa kej druzga.
LP
ivci dajejo. Kaj čmo, pa drugič.
Pa ne vem kam si naj drugače nakažem. Tist kar mam na btc-e si bom sicer na kakšen on-line payment procesor, glavnino mam pa na bitstamp (če je kaj narobe, se mi res ne da po Rusiji iskat nekih sumljivih tipov). Drugače pa sem dal včeraj nalog, danes pa je bilo na TRR. Mi ni bilo treba nič dokumentov pošiljat al pa kej druzga.
LP
Kaj?
Majo zgleda preveč dnarja. Al pa nimajo časa, ker trgujejo na goxu.
Mogoče lahko probamo s samoprijavo (ko po roku za oddajo se sam sebe prijaviš).
To sem se jaz, ko sem mislil da je do konca februarja, ampak je samo do 28 (je blo pa prestopno leto).
Mogoče lahko probamo s samoprijavo (ko po roku za oddajo se sam sebe prijaviš).
To sem se jaz, ko sem mislil da je do konca februarja, ampak je samo do 28 (je blo pa prestopno leto).
Kaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: maco-maco ()
StarMafijec ::
Če naše inštitucije niso sposobne tega vira sredstev interpretirati, je edina opcija nakazilo v kako oazo. Predlagate kakšno?
marS ::
Pa evo, kr ena ruska banka se je pojavila pri nas...na Odmevih so rekli da jih zanimajo vlaganja še posebej v državna podjetja kao imajo kr nekaj mlrd€ za pokurit....poslovna prilka :) le odkod jim denar hmm...
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
gruntfürmich ::
mtgox je uradno ven, ker zmenjujejo serverje. ampak drugje je pa katastrofa, kolikor gledam...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
bo treba držati btc, da nazaj pridejo. ker raja prodaja, pa čeprav z 70% izgubo...
ne morem verjet. pa tako predvidljivo je po eni strani; raja se zažene in takoj zapaničari. in vse naložbe se zgrnejo v prah, namesto da bi jih trmasto držali v roki in zahtevali 300$ za btc....
ne morem verjet. pa tako predvidljivo je po eni strani; raja se zažene in takoj zapaničari. in vse naložbe se zgrnejo v prah, namesto da bi jih trmasto držali v roki in zahtevali 300$ za btc....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
lucif
April 10, 2013, 07:35:41 AM
In da middle...
Stick or twist
The choice is yours
Hit or miss
What's mine is yours
Stick or twist
The choice is yours
Hit or miss
What's mine is yours
sicer se še učim, ampak men se zdi da bomo dosegli tistih 33$. Če gre pod, gre pa lahko celo do nule.
Kaj?
Lastnik računa: Bitstamp LIMITED
Naslov: 5 Jupiter House, Calleva Park, Aldermaston
Kraj: Reading, Berkshire RG7 8NN
Država: United Kingdom
je to res za razliko izpred parih dni???
+ tega še različen trr?
Naslov: 5 Jupiter House, Calleva Park, Aldermaston
Kraj: Reading, Berkshire RG7 8NN
Država: United Kingdom
je to res za razliko izpred parih dni???
+ tega še različen trr?
Zgodovina sprememb…
Lonsarg ::
če je drugo podjetje nekak logično, da je tudi drugi TRR ane. Je pa lastnik isti, pač je v Angliji odpru podjetje, bolši davki?:) Je pa še vedno pri Unikredit račun, kar pomeni zelo hitri pologi za Slovence;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Ja, je kar DEcentralizirana in NEregulirana tale valuta. Zaupanje vlagateljev se pa seveda veča, saj je mtgox res zakon.
Še jest nimam tko čednega smisla za humor, da bi mi blo tole smešno.
Še jest nimam tko čednega smisla za humor, da bi mi blo tole smešno.
Kaj?
SunCell ::
bitstamp pri 71, mtgox pa pri 100. se spet kej čudnega dogaja? btc-e je nekje vmes pri 82..
M.B. ::
Včeraj kupo po 65 Dans med spanjem se je prodalo po 102.
Pa zamimivo da je število transakcij tak malo. Nevem al še spijo vsi.
Pa zamimivo da je število transakcij tak malo. Nevem al še spijo vsi.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M.B. ()
če je drugo podjetje nekak logično, da je tudi drugi TRR ane. Je pa lastnik isti, pač je v Angliji odpru podjetje, bolši davki?:) Je pa še vedno pri Unikredit račun, kar pomeni zelo hitri pologi za Slovence;)
vse ok, ampak da greš te zadeve delat med največjim krešem borze pa mi je vseeno sumljivo, da ne gre za prevaro s strani tretje osebe. sem za vsak slučaj dol pobral sredstva (tudi iz mtgoxa); jasno, btc, ker sem itq zamudil zopet vso paniko...
ja, kdor je imel srečo je lahko v 2 dneh početveril premoženje... ki ga je poprej seveda podeseteril
Zgodovina sprememb…
donfilipo ::
Tkole je. V času Tita in Kardelja smo take borznike pred zid in popof
Ampak nekaj me pa vseeno zanima. Če se slučajno pokaže da narudarim nekaj teh kovancev. Začel sem junački In tudi že napisal virus, ki instalira nevidni miner, ki potem polje rezultate na moj wallet
Koliko časa traja, da prodaš kriptoanarhično čudo tehnike in ponos kavbojskega kapitalizma (iz leta 1899, preden so krave šle v kontejnerje in je bila moralna uravnilovka kolt:)...torej koliko časa traja da prodaš, če se zgodi popoln crash kot zadnje dni?
Ali se vse sesuje ali dejansko kaj dela?
Ampak nekaj me pa vseeno zanima. Če se slučajno pokaže da narudarim nekaj teh kovancev. Začel sem junački In tudi že napisal virus, ki instalira nevidni miner, ki potem polje rezultate na moj wallet
Koliko časa traja, da prodaš kriptoanarhično čudo tehnike in ponos kavbojskega kapitalizma (iz leta 1899, preden so krave šle v kontejnerje in je bila moralna uravnilovka kolt:)...torej koliko časa traja da prodaš, če se zgodi popoln crash kot zadnje dni?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
A. Smith ::
In tudi že napisal virus, ki instalira nevidni miner, ki potem polje rezultate na moj walletSi pa pozen. Taki trojanci so v obstoju že eno leto.
torej koliko časa traja da prodaš, če se zgodi popoln crash kot zadnje dni?
Gox je šteknil, recimo. Bitstamp (naše gore list) je pa deloval solidno. Se pa ni dalo razveljavljat ukazov, se pravi - takneš, makneš. Ampak na Bitstampu se je dalo zadevo izvesti v nekaj minutah. Vseeno prodajam preostanek na Goxu, ker so trenutno tam višje cene. Mimogrede, Gox je bil 12ur izklopljen, ker so nadgrajevali opremo, da bo lahko prenesla povečano trgovanje.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
- General James Mattis
lexios ::
Tale stavek vse pove, če si predstavljaš da ima MtGox, kolk?, ene 70-80% trga:
Najbolj smo ga na*e*ali tisti k mamo kej na mtgox...all frozen...
Ko je blo na 50$ si z "naše gore listom" ni dal dost pomagat, je od sile začasno dol padu... Zaslužu je včer malokdo, ampak ogromno! Bo še prilika!
M.B. ::
Zdaj se pač dela sell when it's high buy when it's low.
Sem dobil že 24 USD tak. Če bi bil malo bolj pameten, bi lahko še kaj. Pač malo po malo.
Večino pa držim pri miru.
Sem dobil že 24 USD tak. Če bi bil malo bolj pameten, bi lahko še kaj. Pač malo po malo.
Večino pa držim pri miru.
Everyone started out as a newbie.
Midnas ::
donfilipo ::
Jap in ker je vse skupaj ne samo šola nekega kripto larifarija, ampak šolska vaja za namišljeno vrednost in s tem balon..se vaja lahko ponovi, ne tako neverjetno še celo bolj sunkovito!
Problem je kaj se zgodi tistim nesrečnikom, ki obvisijo ko ne morejo ne kupovati ne prodati, ko se ob špicah sistem usuje
Problem je kaj se zgodi tistim nesrečnikom, ki obvisijo ko ne morejo ne kupovati ne prodati, ko se ob špicah sistem usuje
In times of Universal Deceit, telling the truth
A je kdo porajtal mesečni graf na mtgoxu? Trenutno je neverjetno podoben zgornji sliki :)
Utegne bit kj na tem, še en vrh nad 150$ pričakujem definitivno, je pa vse odvisno od borz in špekulantov, ki so kupovali od 40 do 100! Koliko zaupanja je v valuto? Zaenkrat se drži... Utegne pa logika "sell when it's high buy when it's low" z mal propagande in še mal ddos v naslednjih tednih počit balonček do konca... Borze in trg enostavno še niso na nivoju btc-ja in marsikak "sucker", ki je kupoval pri 250$ tko hitro iste napake ne bo ponovu... Traja nekaj časa, da kolektivna zavest mal pozabi... Je pa zaloge "suckerjev" še dovolj, marsikdo v zadnjih tednih gleda kako bi prodal fiat in kupil konja!
JC Denton ::
Povejte mi za en LTC exchange, kjer si lahko nakažem sredstva z master card. Kolk sem do sedaj gledal so neke Ruske strani , pa prenosi iz drugih borz, itd, za master card še nisem našel kaj.
hja, če je folku ostalo kaj denarja utegne zelo hitro tečaj nazaj zlesti. ker kupovati po 50$ zna marsikoga prepričati da je to luxuz. ob predpostavki da se ve da ima potencial zleteti visoko.
je pa seveda vse odvisno od ljudi, koliko niso razočarani in prestrašeni do konca...
jst računam da bi jih znova nekaj nakupil.
je pa seveda vse odvisno od ljudi, koliko niso razočarani in prestrašeni do konca...
jst računam da bi jih znova nekaj nakupil.
Definitivno, ni to "the end"! Proda kdo po 50?
Vprašanje je le ali bo zdj šlo tkole (opazite "podobnost" v grafu?), pomojem precej verjetno:
...in na dolgi rok (kar zavisi od ogromnega št. faktorjev) ali smo trenutno nekje okoli l.74:
Vprašanje je le ali bo zdj šlo tkole (opazite "podobnost" v grafu?), pomojem precej verjetno:
...in na dolgi rok (kar zavisi od ogromnega št. faktorjev) ali smo trenutno nekje okoli l.74:
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: gzibret ()
Hm BTC 24 bug, jaz sem dobil 1000EUR iz "ničesar" no po ene 15minutah so admini ugotovili in so stvar zaprli, upam da dobro razrešijo situacijo, magar sami kaj pokrijejo, če je kdo uspel "ukradeno" ven transferat.
Edit: tut slo-tech ma bug,..:)
Edit: tut slo-tech ma bug,..:)
Zgodovina sprememb…
StarMafijec ::
Noro, še kar pada. Dva dni nazaj bi moral vse prodat in tako bi lahko kupil čez tri dni, ko bo BTC vreden po 1 usd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: StarMafijec ()
Za vikend bo šlo še dol, namest tistga komada "Hooooooooold" bi blo zdj smiselno zavtet "Waiiiiiiiiiiiit"...
lambda ::
StarMafijec > Noro, še kar pada. Dva dni nazaj bi moral vse prodat in tako bi lahko kupil čez tri dni, ko bo BTC vreden po 1 usd.
Pa nisi. po bitki ...
Pa nisi. po bitki ...
sash69 ::
Brez API-jev bi sedaj BTC (še vedno) lepo lagano dobival na vrednosti (kakor pred 10-20 dni nazaj). Tako pa se je (so se) nekdo (nekateri) odločil(i) da bodo zjebali cel sistem...
So, Eclipse and Xdebug walk into a bar, and then my Apache server dies.
Eh, vsak z 5kBTC lahko spremeni tečaj za 50% takoj. Pa jih ni tako malo takih ljudi. APIji gor ali dol, brez njih bi ble razlike še večje, ker bi blo treba ročno vse razlike in spreade pokrivat.
Tale padec zdele je pa posledica velikih tehničnih problemov BTC24. So imeli napisano da pridejo nazaj 14:40 pa so umaknili to obvestilo.
Tale padec zdele je pa posledica velikih tehničnih problemov BTC24. So imeli napisano da pridejo nazaj 14:40 pa so umaknili to obvestilo.
Zgodovina sprememb…
Cel kup ljudi je precej zgubil in prodaja dokler sploh lahko, ta crash je najbrž odgnal marsikaterega večjega investitorja, vseveč bo propagande in primerjav z "dot com" in dokler borze niso vsaj približno bulletproof so povsem na mestu in btc ne bo niti blizu 1000$! Potencial je ogromen, največji problem pa so borze, ki obvisijo in popadajo dol ena za drugo...
Cel kup ljudi je precej zgubil in prodaja dokler sploh lahko, ta crash je najbrž odgnal marsikaterega večjega investitorja, vseveč bo propagande in primerjav z "dot com" in dokler borze niso vsaj približno bulletproof so povsem na mestu in btc ne bo niti blizu 1000$! Potencial je ogromen, največji problem pa so borze, ki obvisijo in popadajo dol ena za drugo...
Kaj pa vem. Če pride do resnega borznega zloma, misliš da kakšna večja borza ne bi zaštekala? Kolikor se spomnim, je v določenih obdobjih tudi gbd krahirala zaradi povečanega prometa.
Sicer pa, dokler ne bo btc res široko uporabljan, baloni pač bodo. In to je bil eden. Ena kao zelo stara napoved je bila en balon na ~2 leti.
In kdaj bo (če sploh) imel btc osnovo, da je vreden $1000 ? Ko ga bodo sprejemali na ebayu, amazonu, wallmartu, mcdonaldsu, itd. Lahko, da bo imel tudi prej tako ceno, ampak bo šlo po vsej verjetnosti za balon.
Vseeno pa ima po mojem mnenju btc lastnosti, ki ga delajo vrednega absolutno več kot nič: varnost pred ponarejanjem, prenosljivost kamorkoli in z majhnimi stroški, delna anonimnost. In pa seveda upanje, da bomo lahko nekoč v njem shranjevali denar za penzije.
- General James Mattis
- General James Mattis
sash69 ::
Ja pa ja de... sigurno ne bi bilo takih nihanj. Četudi bi nekdo 5k BTC-jev prodal - ja, pokupili bi se, verjetno bi zadeva malo padla ampak brez večjega dropa kakor smo mu priča v zadnjih dveh dneh.
Tako da boti preko API-jev umetno močno in hitro znižujejo ceno BTC-jev. V kolikor sem mislil da se bo zadeva hitro pobrala, pa se sedaj sigurno ne bo. (vsaj ne hitro)
Tako da boti preko API-jev umetno močno in hitro znižujejo ceno BTC-jev. V kolikor sem mislil da se bo zadeva hitro pobrala, pa se sedaj sigurno ne bo. (vsaj ne hitro)
So, Eclipse and Xdebug walk into a bar, and then my Apache server dies.
Ja pa ja de... sigurno ne bi bilo takih nihanj.
Če borze ne bi štekale, bi balon trajal nekoliko dalje, to je vse. Naivno pričakovati, da balon nikoli ne bo počil, je pa - naivno!
- General James Mattis
- General James Mattis
huh, upam da ne bo prepozno da šele naslednji teden dobim nakazilo na bitstamp ker za tele 50$ priložnosti se bo nekaterim še ZELO kolcalo...
high: tako gre. ni potrebe po komplikacijah. pa vseeno premisli o kupovanju zdaj.
Zgodovina sprememb…
kkk7 ::
tina-n-robi ::
Kaj pa vem. Če pride do resnega borznega zloma, misliš da kakšna večja borza ne bi zaštekala?
Se strinjam, primerjava s fiat valutami sploh ni potrebna...
Sicer pa, dokler ne bo btc res široko uporabljan, baloni pač bodo. In to je bil eden.
S takšnimi nihanji bi se počasi lahko doseglo natanko to, razpršitev in več stabilnosti. Je pa največji problem BTC-ja pomanjkanje zaupanja v "infrastrukturo" in panika "komitentov" ob najmanjši propagandi... Osnova za 1000$ in krepko več vsekakor je. Imaš pa na eni strani decentralizirano in dokaj buletproof valuto, na drugi pa centralizirane borze in potrebo po fiat valutah, ki mislim, da ne bo izginila še dolgo, vse dokler se davkov in položnic ne bo dalo plačat v satoshi-jih! Do takrat bodo balončki pokali, marsikdo pa precej izgubu ali zaslužil, v končni fazi gre za konkurenco v "vojni valut" in dokler se monetarni sistem do konca ne sesuje imajo fiat valute eno manjšo prednost na katero se pri masah pozablja - tako opevano garancijo - se vsaj lepo sliši, čeprav v kriznih časih nihče ničesar zares ne garantira...
huh, upam da ne bo prepozno da šele naslednji teden dobim nakazilo na bitstamp:D ker za tele 50$ priložnosti se bo nekaterim še ZELO kolcalo...
Mogoče pade pod 50, upam, kupim 2x več!
Kaj ni sepa na bitstamp v istem dnevu?
XIIT ::
Sem feburarja in marca prodal skoraj 2,5 BTC za 43€... Potem sem videl da še kar raste in sem kupil 0,78 BTC, za kar bi v sredo dobil okrog 155€ pri ceni 198€/BTC .. Potem sem včeraj zjutraj na slo-techu bral o tem zlomu, in bi lahko prodal za 115€..
Ko sem prišel domov iz šole sem videl da je šlo še na slabše in sem ujel zadnji vlak ter prodal za 92€, malo zatem pa je Mt.Gox zamrznil vse transakcije.
Edina stvar ki jo obžalujem je da sem tista 2,5 bitcoina prodal po tako nizki ceni, saj bi v sredo za to dobil skoraj 500€...
Bom vedel za naslednjič :)
Ko sem prišel domov iz šole sem videl da je šlo še na slabše in sem ujel zadnji vlak ter prodal za 92€, malo zatem pa je Mt.Gox zamrznil vse transakcije.
Edina stvar ki jo obžalujem je da sem tista 2,5 bitcoina prodal po tako nizki ceni, saj bi v sredo za to dobil skoraj 500€...
Bom vedel za naslednjič :)
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.
S takšnimi nihanji bi se počasi lahko doseglo natanko to, razpršitev in več stabilnosti. Je pa največji problem BTC-ja pomanjkanje zaupanja v "infrastrukturo" in panika "komitentov" ob najmanjši propagandi...
Glede tega se mogoče krepko motim!? Če predpostaviš, da je bil crash načrtno vsiljen, na kar kažejo ddos napadi, lahko predpostaviš tudi, da je bil vrh umetno napumpan in so veliki igralci po nižji ceni pokupili nazaj že prodano! Nobene razpršitve btc-jev torej, le še več nestabilnosti in zaigranih vzponov in padcev v prihajajočih tednih. Z mal več propagande to lahko pomeni konec al pa bo efekt ravno nasproten!?
Kakorkoli, mislim da je bila zamrznitev MtGox-a "to cool off" napača!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slovenski NiceHash izgubil za 56 milijonov evrov bitcoinov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 118655 (86999) | dexterboy |
» | Prihodnost ekonomije s kriptovalutamiOddelek: Kriptovalute in blockchain | 7003 (6175) | Lenivec D |
» | Za bitcoinom buren teden (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 34172 (27421) | psickolog |
» | Milijonske kraje bitcoinovOddelek: Novice / Kriptovalute | 22640 (19247) | micka15 |
» | Še ena (manjša) kraja v Bitcoin ekosistemuOddelek: Novice / Kriptovalute | 5868 (4751) | disposable2 |