Forum » Strojna oprema » Istočasno mi ne zazna dveh usb3 enakih diskov
Istočasno mi ne zazna dveh usb3 enakih diskov
Redorange ::
kloko ::
Poskusi še kakšno drugo kombinacijo USB priključkov (spredaj-zadaj). Če ima disk dodatno napajanje ali dvojni USB kabel, ga nujno priključi z obema.
Jaz imam podoben problem na dveh sprednjih USB priključkih. Če priključim karkoli na en ali drugi port, dela v redu. Če priključim dve napravi, na vsak port eno, dela samo prva. Pri meni je očitno težava v priključku na plošči, ki ne zagotavlja dovolj napajanja za oba priključka naenkrat.
L.p., Kloko
Jaz imam podoben problem na dveh sprednjih USB priključkih. Če priključim karkoli na en ali drugi port, dela v redu. Če priključim dve napravi, na vsak port eno, dela samo prva. Pri meni je očitno težava v priključku na plošči, ki ne zagotavlja dovolj napajanja za oba priključka naenkrat.
L.p., Kloko
Hayabusa ::
Tam točno imaš priklopljena diska ?
Hub/switch ? Kako dolg kabel ?
Katera os. plošča ?
Usb zmore max. 0.5A po portu, lahko da je to iz nekega razloga premalo v tvojem primeru.
Hub/switch ? Kako dolg kabel ?
Katera os. plošča ?
Usb zmore max. 0.5A po portu, lahko da je to iz nekega razloga premalo v tvojem primeru.
To da sem priklopil drugam sem naredil takoj na začetku.
Zdaj sem priklopil še usb ključ in mi ga tudi ni hotelo zaznat, pol sem probal še druzga in isto nič.
Sem resetirat rač.
Zdaj ključe mi je zaznalo, potem pa ko sem spet priklopil oba diska spet ista pesem z diski(ključi delajo).
Priklapljam zadaj direktno na plato in spredaj na ohišje.
Asus P5P43TD PRO, Win7
Zdaj sem priklopil še usb ključ in mi ga tudi ni hotelo zaznat, pol sem probal še druzga in isto nič.
Sem resetirat rač.
Zdaj ključe mi je zaznalo, potem pa ko sem spet priklopil oba diska spet ista pesem z diski(ključi delajo).
Priklapljam zadaj direktno na plato in spredaj na ohišje.
Asus P5P43TD PRO, Win7
Namestil sem tole kartico
http://www.mimovrste.com/artikel/245001...
dodatno napajanje sem tudi povezal na kartici. Že prej sem tudi naložil win7 na novo.
Težava ostaja enaka, ne glede na to kako jih priklopim.
Še kdo kako idejo?
Verjetno je z bios-om je vse v redu glede na to da mi po enega prepozna.
http://www.mimovrste.com/artikel/245001...
dodatno napajanje sem tudi povezal na kartici. Že prej sem tudi naložil win7 na novo.
Težava ostaja enaka, ne glede na to kako jih priklopim.
Še kdo kako idejo?
Verjetno je z bios-om je vse v redu glede na to da mi po enega prepozna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Redorange ()
Mavrik ::
Viri na internetu pravijo da moraš z desno klikniti na disk v tem pogledu in izbrati "Online". Ne smeš dodeliti črke. Probaj.
Problem nastane ker imata oba diska isti ID na USB vodilu.
Problem nastane ker imata oba diska isti ID na USB vodilu.
The truth is rarely pure and never simple.
Od hudiča ja
Sem dal desni klik na tisti kvadratek kjer piše diks3 in je ponudilo "lasnosti, priključeno, pomoč",
pa sem pritisnil priključeno in zdaj se je pojavil
@Mavrik, rešeno ja , hvala..
Sem dal desni klik na tisti kvadratek kjer piše diks3 in je ponudilo "lasnosti, priključeno, pomoč",
pa sem pritisnil priključeno in zdaj se je pojavil
@Mavrik, rešeno ja , hvala..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Redorange ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Počasen SSD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 22234 (9501) | nsa_ag3nt |
» | Vgradnja SSD + prenos Win 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12187 (10086) | Machete |
» | SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 20042 (2280) | Mare2 |
» | USB problemOddelek: Pomoč in nasveti | 3146 (2958) | Xserces |
» | Kaže mi da je kapaciteta HDD-ja 500MB, v resnici je pa 750GB. Format ne pomaga.Oddelek: Programska oprema | 3481 (2556) | franci0 |