» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
267 / 279
»»

Okapi ::

Jaz govorim za stanje po volitvah.

O.

Karaya 52 ::

Okapi je izjavil:

Kako točno lahko Jankoviču pri tem koristi razpad stranke, predčasne volitve, morebitna zmaga njegovih največjih nasprotnikov ... Koristilo bi mu kvečjemu, da bi se potuhil, delal čim manj zgage in v zameno pričakoval skrivno podporo vladajoče levice (v zameno, da ne dela zdrahe). Nekako podobno, kot je šel v "ilegalo" Jelinčič.

O.

Okapi je izjavil:

Analitiki v službi stricev iz ozadja sedaj samo še ugotavljajo, kako bodo izpeljali sestavljanje koalicije po volitvah, ker Jankoviča ostale leve stranke ne bodo hotele imeti uradno v koaliciji, možnosti, da bi brez njega imele 46 poslancev, so pa majhne.

O.

Evo, ti dve izjave sta diametralni, malo si se zaspinal. Enkrat praviš, da je dobro da bi se potuhnil, post kasneje, da brez njega ne bodo mogli sestaviti nove vlade. Njegova edina možnost je, da s parimi odločilnimi poslanskimi glasovi izsili kakšno zadevo na tožilstvu. Zato je pač moral vreči AB oz. vlado. "Ilegala" mu nebi pomagala, ker je za to že prepozno zato takšna zamera do Viranta. Če ta res usmerja zadeve, ne vem, ampak Jankovič misli, da jih.

Okapi je izjavil:

V resnici je dobila 44%, kar je veliko. Podpira jo tudi več kot pol poslancev PS.

O.

Podpirali so jo s stisnjenimi zobmi, ker brez nje, nimajo več službe oz. vlade. Na levici bo 10 strank, na desnici 3, good luck with that. Karkoli se bo že z JJ dogajalo, je desnica po svetu tradicionalno bolj složna in se ne cepi ob prvih problemih. Čeprav je res, da levica v vsakem mandatu uniči dve ali tri svoje stranke (s slabim delom) in potem morajo volilce nategovati z novimi. Zares zares zares nova politika press

P.S., na SLS lahko pozabiš. Jih je izučilo, da jim je sodelovanje v levih vladah samo škodovalo.

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Fritz je izjavil:

Pšenični je izjavil:

bluefish je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Tako pa si volil proti, nekaj brez veze. Samo da ni bil "princ teme", ali naduti klerofašist, ki te ponoči....
Čakaj. Neudeležba na volitvah je bad, udeležba in oddaja glasovnice za manjše zlo v množici glupih strank pa spet ni kul.

Kaj zdaj?

Tvoje "majnše zlo" za nekoga ki recimo ni iz JS pomeni "večje zlo". Lahko bi pomislil na to.

Z drugimi besedami, edina prava izbira je SDS. Mislim, a je bilo kaj drugega za pričakovati? 8-)

Ne, z drugimi besedami: obstajala je "bolj prava" možnost, samo folk ni volil zanjo, ker je bila obremenjena z "voliti proti SDS". Kar je nemogoče, voliti je mogoče le "ZA". Rezultat je potem nepresenetljiv.

Ne kratko: Če greš na volitve z mislijo na in le SDS, potem rezultata ne bo. Pika.

Matev je izjavil:

te zabave so kot cosplay eventi

Pod pogojem, da nosijo pravilne maske, a ne?

Glede dogodka v Stožicah:

Upor!

Proti čemu pa se upirajo? Samemu sebi?
(bom poskusil ne omenjati notranjega sovražnika... ;))
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Daedalus ::

Eni tudi kar nekaj napišete, ne da bi prej minuto pomislili, ali ima to sploh kakšen smisel.;(( Kako točno lahko Jankoviču pri tem koristi razpad stranke, predčasne volitve, morebitna zmaga njegovih največjih nasprotnikov ...

To ima čisto OK smisel, ob predpostavki, da je Jankovič računal na samoohranitveni nagon koalicijskih partnerjev. Še Janša je namignil na to s komentarjem o dnevih zarečenega kruha. Jankovičeva računica je pač bila - nekaj jadikovanja, Vlada ostane, ker nihče noče tvegati s predčasnimi volitvami, on pa kot veliki šefe PS lahko računa na neuradno protekcijo pred nadaljnim pregonom. Še sam je pred časom jadikoval, da je čist bad, ker ga nonstop nekaj preiskovalci lovijo naokoli. Pa verjetno mu ni lih všeč, da so Pingvinusa Kvadratnega odstrelili.

Mam občutek, da eni vidite sofisticirane načrte in razne zarote tam, kjer jih ni. Za stanje po volitvah pa... bomkr svoj tvit citiral:

IMHO smo izčrpali večino možnosti. Na predčasnih bo spet 50:50 in veliko mutenja že videnih mutantov

Če ti moje mnenje ni všeč, tudi prav. Če te to kaj tolaži, počakaj do predčasnih, pa pol zmagoslavno dokazuj, kako se motim. Whatever, res.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Enkrat praviš, da je dobro da bi se potuhnil, post kasneje, da brez njega ne bodo mogli sestaviti nove vlade.
Malo se potrudi pri branju, saj ni težko. Potuhniti bi se mu splačalo, če bi hotel kaj narediti v prid svojim težavam z organi pregona in sodišči. Ampak to ni motiv za njegovo dejanje.

Tudi ne pravim, da brez njega ne bodo mogli sestaviti vlade. V igri je kar nekaj možnosti, odvisno pač od konkretnega izida volitev (manjšinska vlada, mešana koalicija ...). Ki jih, v nasprotju s prepričanjem nekaterih, tudi murgelski überboss ne more napovedati do poslanca natančno.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

BigWhale je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Je to retorično vprašanje, ali je moj stavek dejansko tako nerazumljiv (morda beseda "vsaka" ni dovolj jasna, je dvoumna, je možnih več interpretacij?!?)?8-O

Ne, v bistvu je precej ljudi, ki ne marajo uniformiranosti in pionirjev, otroke pa posiljajo k skavtom. :)

To je njihova odločitev, pionirstvo pa je bila odločitev oblasti.

Ena "mala" razlika.
Motiti se je človeško.

on pa kot veliki šefe PS lahko računa na neuradno protekcijo pred nadaljnim pregonom.
Ne vem, od kje vlečete eni take bedarije. Kako točno mu lahko izpostavljenost na čelu stranke (in to take, ki je vsem trn v peti) koristi? To je v zdajšnjih razmerah zanj samo slabo, ker sodniki zaradi pritiska javnega mnenja raje obsodijo kakšnega več, kot da bi si nakopali na glavo obtožbe o "neuradni protekciji".

O.

Mr.B ::

Pozabljate, da se lahko zgodijo prve ZJ volitve.
Se še spomnite unih reklam desnjakov iz ne-verodostojnih in ne-državno financiranih sesek medijev: Najprej folk nagovarjati, da naj ne idu na Volitve, ker ni nobenega pametnega. Ergo vsi enako govno... Potem pa se populistično najdejo polapismeni s številko na roki, in obkrožijo to številko.
Uf se bodo nekateri požrli.
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

bluefish ::

En je pa spet Majerja potegnil iz rokava.

Še sam je pred časom jadikoval, da je čist bad, ker ga nonstop nekaj preiskovalci lovijo naokoli.
In kot predsednika PS ga bodo še z večjo zagnanostjo. A je to tako težko razumeti?

O.

arnecan1 ::

Okapi je izjavil:

Jaz govorim za stanje po volitvah.

O.

Ok, razumem. Samo iz pisanja sem razumel, kot da pišeš za sedanjost.

Čeprav je situacija danes nejasna, imam občutek, da se novo vodstvo SLS otepa levice. Vsaj tiste bolj leve levice v stilu Lukšiča. Pravzaprav se otepajo tudi Janše. Pri obeh so se opekli, že več kot enkrat.

Z Jankovićem pa ne vidim prihodnosti, mislim ne vidim, kdo bi šel z njim v koalicijo. Mogoče Kahl?:D

Na koncu dneva zna biti zmagovalec spopada na levici Šoltes. Okrepiti z kakšnimi prebežniki bi se znal morebiti tudi Virant.

Pšenični ::

Od Viranta bojo kvečjemu bežali. On je svoje povedal. Njegov max. domet je zdej pravna fakulteta in predavanje ZUP-a tistim revežem z zavoda za zaposlovanje.

Zgodovina sprememb…

bluefish,
torej enostavneje kot, no kako se reče, čakaj koliko pa je dobila PS na volitvah. Hočeš reči da so dobili toliko zgolj zaradi šarma, pa to. Pa ne zaradi ENO milijardnega programa.

Ne, pred volišči so pekli čevape za iće in nepismeni revčkom na roke pisali cifre. Saj veš, v Ljubljani sploh ne živimo Slovenci.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Matev ::

V resnici je dobila 44%, kar je veliko. Podpira jo tudi več kot pol poslancev PS. Ne bo zmagala na volitvah, v parlament pa pride zanesljivo (če ne bo naredila kakšne katastrofalne napake pri ustanavljanju nove stranke).

za šiviljo se je itak vedelo da je lutka-marioneta od kučana
tako kot je bil jankovič predno so ga skenslali in predno se je uprl

šivilja je zgodovina

Aston_11 ::

bluefish je izjavil:

in nepismeni revčkom na roke pisali cifre.
Verjetno se jim je splačalo in niso več revčki, tako da bodo na naslednjih volitvah spet volili istega, ki jih je osrečil, našel bogato plačane službe, dal denar in stanovanja.

Hudimana, vse jamranje okrog Grepa in neizplačanih plač delavcem je torej le predstava. V resnici so milijonarji - celi carji, ker je za bogastvo zadoščala le zapisana cifra na eni roki in čevap v drugi.

Zgodovina sprememb…

bluefish,
lažje čevapčiči, kot pa da je dobil praktično toliko kot SDS. PA oni niso pekli čevapov. Vem manj boli, kot pa se poglobiti vzroke. Pać rabiš očetovsko figuro. Se spomniš slike iz Prešerca. Kaj misliš da bo letos pri predčasnih tudi kdo plesal kolo.

Hja, če bi SDS pekla pl(j)eskavice, bi pa morda dosegli absolutno večino. Ni kaj, bo treba JJ predlagati spremembo taktike.

bluefish,
Grepa in neizplačanih plač delavcem

Bosanci so najboljši prijatelji Srbina.

bluefish,
večisnki sistem hm se še spomniš referenduma o tem. Da bil je izveden. Sedaj pa se vprašaj kdo te volje ljudstva ni upošteval. PA ja ne zbor, ki je na kocu pikiral v stranki PS. Jao jao jao, da ne bo spet JJ kriv.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Karaya 52 je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Hvala za razlago. Ni slaba teorija.

Počakajmo še par mescev, bomo videli, kako Okapijev spin (ne)drži in kako bebava je Zokijeva strategija. :)) Resno, Zokija primerjajo z Miloševičem, in to levi opinion makerji. S takšnim piarom lahko pridobi samo tiste državljane, ki so se v času balkanskega klanja za vikende z avtobusi(!) vozili na jug. Pa še to zgolj Dodikove fane. :))

http://www.pozareport.si/?Id=necenzurir...

"Čeprav se ni držala javno dane besede, da bo v primeru volilnega poraza na kongresu stranke nemudoma odstopila tudi kot predsednica vlade (odločitev naj bi odložila do torka)"

Zdaj se po radiju celo omenja možnost volitev komaj v jeseni.
Takrat pa bomo že vsi pozabili, da smo sploh govorili o novih volitvah...

Gremo dalje kot smo do sedaj!
Motiti se je človeško.

T-h-o-r ::

bluefish je izjavil:

saj veš, v Ljubljani sploh ne živimo Slovenci.

ko grem v ljubljano, ali pa ko prižgem dnevnik etc., slovenščino res bolj težko slišim
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Verjamem. Tudi jaz se v drugih predelih Slovenije počutim kot vesoljec. Tja v Prekmurje raje sploh ne grem.

Mr.B je izjavil:

Jao jao jao, da ne bo spet JJ kriv.
Pa saj veš, da je vedno kriv. Se kapnik v Postojnski jami odlomi in ga jamarji strašijo v Trenti.

Zgodovina sprememb…

bluefish je izjavil:

Verjamem. Tudi jaz se v drugih predelih Slovenije počutim kot vesoljec. .

v prekmurju vsaj znajo šolsko slovenščino, kadar je treba s "tujci" govorit :)

Okapi je izjavil:

Kako točno mu lahko izpostavljenost na čelu stranke (in to take, ki je vsem trn v peti) koristi?

O.

Zakaj se delaš političnega analfabeta? ;(( Kot župan mesta je na šahovnici kmet, ajde, tekač, kot ključni del vlade od katerega je vse odvisno, pa lahko nadzoruje celotno šahovnico.

na kak način pa je ključni del vlade?

Stric od strica iz ozadja.

Matako ::

Štrukelj in Hauser sta bila danes opažena na beneškem letališču.

Sicer so pusiji takoj umaknili info, da očitno Štrukelj leti v NY. Če ne gre samo za povezovalni let in gre ravno k Maduri na kofe... kaj če je lik CIA agent??? :O

http://www.finance.si/8801371/%28Opazil...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

T-h-o-r je izjavil:

S parimi poslanci lahko zagotavlja ali pa ne, večino vladi. Kot to dela Erjavec "since ever".

Karaya 52 je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

S parimi poslanci lahko zagotavlja ali pa ne, večino vladi. Kot to dela Erjavec "since ever".

in zakaj tega ne bi mogel početi že pred petkom?

Saj je. Štirje poslanci, ki so glasovali proti Virantu, kor primer. Zdaj lahko svoje poslance legitimno spelje na svojo stran. 1+1 fantje, 1+1. :D Izvaja Berlusconija. :))

Karaya 52 je izjavil:

Saj je. Štirje poslanci, ki so glasovali proti Virantu, kor primer. Zdaj lahko svoje poslance legitimno spelje na svojo stran. 1+1 fantje, 1+1. :D Izvaja Berlusconija. :))

ja, seveda, zato pa vseen kurac, če je predsednik stranke, ali ne, njegovi bodo njegovi

lol, ti si res nor :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

Fritz je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Ja lej, to je tako kot bi videl vesoljca na Rožniku, ti ga nebi slikal? Malo prej si pisal o dokončni upokojitvi Kučena... potem pa takole leti naokoli s sindikalnim bossom.

Saj ne, da je ta sindikalni boss Kučanov bivši zet in da se verjetno zelo dobro poznata...

vsisovsorodstvu.press ;)

Always been like that... :P
Motiti se je človeško.

Matako ::

Drugače pa Nostradamusi, olajšajte si delo - to je tako kot v naravi, opazujte znake in zvoke.

V našem primeru je to recimo Melitka Ž - metoda ni 100% a vendar punca ima nos in nagonsko izbere kandidata trenutka. Kamor bo šla lisica, tam so slastna jajčka.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

^^ Da, da. Ko smo na kongresu videli Romana Jakiča ob dragem Zoranu, smo vedeli, kdo bo zmagal. Kaj se bo zdaj z Janijem zgodilo... who knows, who knows...

Fritz ::

MrStein je izjavil:

Fritz je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Ja lej, to je tako kot bi videl vesoljca na Rožniku, ti ga nebi slikal? Malo prej si pisal o dokončni upokojitvi Kučena... potem pa takole leti naokoli s sindikalnim bossom.

Saj ne, da je ta sindikalni boss Kučanov bivši zet in da se verjetno zelo dobro poznata...

vsisovsorodstvu.press ;)

Always been like that... :P

Itaq. Ampak brez transkripta pogovorov na letalu ta informacija nima ravno neke vrednosti.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Sigurno sta dopolnjevala master plan, ki je pred kratkim naredil nepričakovan detour.

Mimogrede, Lenči ima čas do torka, da k sebi potegne še vedno zveste poslance PS, ustanovi frakcijo in koalicijskim partnerjem ponudi neke vrste tehnično Vlado. Ena od opcij, methinks.

Sicer pa, prav ji bodi. Lahko bi Jankovića potunkala v kriminalni drek, katerega si že dolgo sam meša, pa ni imela jajc za kaj takšnega. Upam, da bosta policija in sodstvo, kljub vsej počasnosti, zadevo le speljala do konca.
A. Einstein

BigWhale ::

Ko clovek takole bere komentarje in prispevke, se najprej vprasa kam je prisel. A se res ne morete vzdrzati zaljivk, vzdevkov in vulgarnosti? Mar ljudje, tako levi in desni, nimajo imen?

So mi pa blazno vsec vse teorije, ki ste jih do sedaj uspeli naplesti.

Mene pa v bistvu se najbolj skrbi to, da v resnici ne vem koga bom volil. Ne zdaj, ne malo kasneje. Stranke, ki se ne bi otepala nekih ocitkov in ne bi imela nekaj kljucnih ljudi v razlicnih sodnih postopkih, prakticno ni.

Na koncu bom se Erjavca volil ...

jype ::

BigWhale> Na koncu bom se Erjavca volil ...

Ne morš, on zna francosko.

jype je izjavil:

BigWhale> Na koncu bom se Erjavca volil ...

Ne morš, on zna francosko.

In nemško. Ampak samo to 8-)

BigWhale je izjavil:

Na koncu bom se Erjavca volil ...

Ker nobenih drugih strank ni, anede?
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fritz ()

Fritz je izjavil:

Desnica bi mi najraje prepovedala poroko z mojim fantom, pa za moje otroke bi najraj vidla, da imajo obvezno birmo. :> Pa se kak drug problem bi se nasel. Poleg vsega ostalega sranja.

Na levi strani je pa srednje do pretezno zmerna zalost v tem trenutku.

BigWhale> Desnica bi mi najraje prepovedala poroko z mojim fantom,

Da poroke z vsemi hišnimi pomočnicami sploh ne omenjaš!

BigWhale je izjavil:

Fritz je izjavil:

Desnica bi mi najraje prepovedala poroko z mojim fantom, pa za moje otroke bi najraj vidla, da imajo obvezno birmo. :> Pa se kak drug problem bi se nasel. Poleg vsega ostalega sranja.

Na levi strani je pa srednje do pretezno zmerna zalost v tem trenutku.

Ja, prave izbire ni. Torej, kot sem že napisal, lahko abstiniraš in upaš, da bo to storilo toliko ljudi, da volitve ne bodo imele prave legitimnosti. S tem pa tudi tvegaš, da bodo fanatiki določali sestavo parlamenta.

Druga možnost pa je, da se volitev udeležiš in voliš tisto, kar ni sedanja politika.

Mimogrede - dobro branje...
A. Einstein

Oslarija, oziroma spada v isto kategorijo kot JJ je otroke... Take stranke v Evropi DANES ni.. Če ne drugega, bi moral zaradi Multikulturnosti, narediti toliko izjem, da bi imeli pravi golaž. Aja pravi Slovenski zakon, ki bi si ga vsak tolmačil po svoje.

Mr.B> Oslarija, oziroma spada v isto kategorijo kot JJ je otroke...

A res?

WarpedGone ::

Desnica bi mi najraje prepovedala poroko z mojim fantom

Ko mi boš dovolil poroko z mojimi tremi hčerkami, ti bom dovolil poroko s tvojim fantom.
Deal?
Zbogom in hvala za vse ribe

WarpedOne> Ko mi boš dovolil poroko z mojimi tremi hčerkami, ti bom dovolil poroko s tvojim fantom.
WarpedOne> Deal?

Ko bodo hčerke polnoletne, komot.

WarpedGone je izjavil:

Desnica bi mi najraje prepovedala poroko z mojim fantom

Ko mi boš dovolil poroko z mojimi tremi hčerkami, ti bom dovolil poroko s tvojim fantom.
Deal?

Incest je prepovedan zaradi tega, da ti in tvoja hci ne bosta delala genetsko pokvarjenih otrok.

Jaz in moj fant jih zagotovo ne bova. :)

first_line ::

Jaz zahtevam da mi dovolijo poroko z mojo hruško! Ne vem zakaj so eni taki hruškofobi, ko pa sva oba čisto normalna in si želiva skupnega življenja. Zakaj mi ne dovolite moje ljubezni?
««
267 / 279
»»