» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
266 / 279
»»

Gregor P ::

jype je izjavil:

Gregor P> Kaj misliš, da je bila zaprisega pri Hitlerjugend, da obljubljam da si bom pokoril svet, ujel in zaplinil vse Žide ipd.?!?

Ja, v resnici je bila! Prisegel si svoje življenje Adolfu Hitlerju.
Ja saj, "v resnici" je tudi pionirska prisega bila vse kaj drugega kot zgolj izrečene besede na režimski proslavi (v sami prisegi Hitlerjeve mladine nikjer niso rekli, da mu prisegajo svoje življenje ipd.).

Fritz je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Že samo vsaka uniformiranost otrok me moti, kaj šele vse ostalo:|

Včasih so uniforme lahko pozitivna reč, ker izničijo razlike zaradi katerih bi nekdo lahko bil v podrejenem položaju.
Sam se npr. tudi s šolskimi uniformami ne strinjam, ker ne verjamem, da takšna "maškara", ki služi zgolj kot "umeten pobeg pred realnostjo", kaj dobrega doprinese otrokom (ki so sicer dosti pametnejši od tega prozornega posega), ampak ok, to je le moje mnenje.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Okapi ::

ali pa ko sem pri okoli 12-ih letih videl v predsobi pediatrinje ter psihologinje odprto protipožarno omaro z našimi kartotekami ter prebral svojo, kjer je med drugim pisalo, kakšno je politično prepričanje staršev (režimsko ali protirežimsko), ali so me vzgajali v režimskem duhu ipd. je bila potem sicer cela afera na šoli, ko so še ostali starši izvedeli, da to obstaja (sam pa nisem dobil hujše kazni - s katero so mi sicer zagrozili -, ker je bil vpleten še nek drug otrok, katerega starši pa so bili prorežimsko usmerjeni - je pisalo v kartoteki) ... in vse to na OŠ, kako je šele moralo biti drugje
Jaz recimo tej zgodbici ne verjamem.

O.

jype ::

s6c-gEL> Če se ne motim so tablo domobrancem ta mesec postavili, ko je že 1 leto vladala leva vlada (PS, SD, DL, Desus).

Vsakdo ima pravico postavljati table, če pridobi ustrezno dokumentacijo za takšno početje. Domobranci nimajo zaradi svojega sodelovanja z okupatorjem prav nič manjših pravic glede postavljanja tabel kot kdorkoli drug.

Gregor P> v sami prisegi Hitlerjeve mladine nikjer niso rekli, da mu prisegajo svoje življenje ipd.

Ja, so (zelo dobesedno). Tisti, ki niso, so bili pripadniki drugih mladinskih organizacij, ki so se "reformirale", ko so se nacisti konsolidirali.

Gregor P> Sam se npr. tudi s šolskimi uniformami ne strinjam, ker ne verjamem, da takšna "maškara", ki služi zgolj kot "umeten pobeg pred realnostjo", kaj dobrega doprinese otrokom (ki so sicer dosti pametnejši od tega prozornega posega), ampak ok, to je le moje mnenje.

Gregor P> Ja saj, "v resnici" je tudi pionirska prisega bila vse kaj drugega kot zgolj izrečene besede na režimski proslavi

A res? Ker si jo ti tako razumel, ker so te indoktrinirali v sovraštvu do bratstva in enotnosti in te prepričali, da so "busanci" vredni precej manj kot ti, al kako?

Okapi> Jaz recimo tej zgodbici ne verjamem.

Jaz sicer po dekretu partije o tem ne smem razlagati, ampak lahko potrdim, da so nekateri ljudje te reči resno jemali, da pa je bil sistem veliko manj hermetičen, kot bi kdo sklepal na podlagi pričevanja Gregorja P. Večina učiteljev je ob takih absurdih zgolj zavila z očmi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Vendar kljub mahanju z jugoslovanskimi zastavami dandanes (ki so kakor se pač že žalostno sliši tudi del teme), gremo malo bolj nazaj na temo ...

... dr. Miha Kovač je včeraj v izrednih Odmevih (37:55) Jankovičevo iracionalno dejanje praktično primerjal z Miloševićevo iracionalno politiko>:D

Gregor P> ... dr. Miha Kovač je včeraj v izrednih Odmevih (37:55) Jankovičevo iracionalno dejanje praktično primerjal z Miloševićevo iracionalno politiko>:D

Ne vem, če se je dosti motil, ampak jankovićev politični pogreb se nas v resnici ne tiče toliko kot tisto, kar pride za njim.

s6c-gEL ::

Vsakdo ima pravico postavljati table, če pridobi ustrezno dokumentacijo za takšno početje. Domobranci nimajo zaradi svojega sodelovanja z okupatorjem prav nič manjših pravic glede postavljanja tabel kot kdorkoli drug.

Pojdi na Norveško vprašati, koliko spomenikov so postavili domačim kvizlingom.

Prisegam pri vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje Velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in proti komunizmu, kakor tudi njegovim zaveznikom, svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj!

3 rajh je skupaj zavezniki (IT, HU, RO) napadel Jugo brez vojne napovedi.
Dobra stvar je bila to, da so zaradi tega morali preložiti napad na SZ za 5 tednov, ki se se kasneje izkazali za kritične, da Nemci niso dosegli Moskve, ker jih je prehitel najboljši ruski general - zima.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

s6c-gEL> Pojdi na Norveško vprašati, koliko spomenikov so postavili domačim kvizlingom.

Tam pač nimajo toliko ljudi, ki bi radi iz sebe naredili budale, tako da tudi spomenikov kvizlingom ni veliko. Neumnost ni protizakonita.

Matako ::

Fritz je izjavil:

Včasih so uniforme lahko pozitivna reč, ker izničijo razlike zaradi katerih bi nekdo lahko bil v podrejenem položaju.

Nič več.

Danes, če poleg uniform ne daš vsem še istega modela Galaxyja nisi naredil nič.

Obleka ni več statusni simbol že zelo dolgo časa - bolj oseben izrazni stil (ker.. koliko stanejo na poseben način ponošene kavbojke ali recimo.. superge brez vezalk, če dajem samo zgodovinske primere)

In _to_ je tisto na kar so v resnici vedno ciljaje šolske uniforme. Ne gre za dobrohotno zmanjševanje razlik ampak ovčejerejo - v resnici z uniformiranjem _vse_ učence nekako spraviš "v podrejen položaj". Medtem ko jim govoriš, da je to dobro. Oni so le še člani, brez lastne izrazne moči, ti si poveljnik. No saj to je bila ideja. JE pa res, da je marsikje (npr Indija) to res del tradicije in je potem domače kot goveja župca (pri nas seveda, ne v Indiji).
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

BigWhale ::

Gregor P je izjavil:

Te organizacija katoliskih skavtov tudi moti? Oni sicer nimajo svoje prisege ampak imajo svojo molitev, so pa ravno tako uniformirani. :)

Okapi je izjavil:

ali pa ko sem pri okoli 12-ih letih videl v predsobi pediatrinje ter psihologinje odprto protipožarno omaro z našimi kartotekami ter prebral svojo, kjer je med drugim pisalo, kakšno je politično prepričanje staršev (režimsko ali protirežimsko), ali so me vzgajali v režimskem duhu ipd. je bila potem sicer cela afera na šoli, ko so še ostali starši izvedeli, da to obstaja (sam pa nisem dobil hujše kazni - s katero so mi sicer zagrozili -, ker je bil vpleten še nek drug otrok, katerega starši pa so bili prorežimsko usmerjeni - je pisalo v kartoteki) ... in vse to na OŠ, kako je šele moralo biti drugje
Jaz recimo tej zgodbici ne verjamem.

Okapi, to samo pomeni, da je bila indoktrinacija pri tebi zelo uspesna! ;> V moji zdravstveni kartoteki ni bilo nic napisano, pa sem celo osnovno solo hodil k verouku in fotr je bil sfaliran zupnik. :D

BigWhale je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Te organizacija katoliskih skavtov tudi moti? Oni sicer nimajo svoje prisege ampak imajo svojo molitev, so pa ravno tako uniformirani. :)

Je to retorično vprašanje, ali je moj stavek dejansko tako nerazumljiv (morda beseda "vsaka" ni dovolj jasna, je dvoumna, je možnih več interpretacij?!?)?8-O

Zgodovina sprememb…

sensei ::

OŠ je obvezna.

Uniforme ne rešujejo "problema" socialnih razlik med otroci. Ogromno stvari je po katerih se ve kdo je reven in kdo ne. Ne da se skrit tega.

Daedalus ::

Situacija je resna ko se ponovno prebudijo liki kot so Daedalus.

LOL. Ta moj lik je imel v zadnjem letu čisto preveč dela v službi in na privat projektih. Ko se pa enkrat situacija malo umiri (zdaj si lahko celo privoščim aktivno ubadanje s Kiberpipo) in se malo pokomentiram fail Janukoviča in PS... pa mi desni paranoiki hitro pripišejo nek status lika iz ozadja.

Pol pa se še čudijo, zakaj je slovenska politična takole bebava. Bebo bebota podpira inu voli. Valentino, karkoli te dela trdega... uživaj. Moja "PR mašina" je pa čisto točno napovedala, da gre Jankovič all in. In je popušil, kar je bilo jasno vsem, razen njegovim harcore vernikom. Z naslednjim tednom gre PS poslanska skupina na pol, v torek pa AB poda odstop pri Pahorju.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Okapi, to samo pomeni, da je bila indoktrinacija pri tebi zelo uspesna!
Ja, ampak ena druga;) Saganova, ki pravi, da moraš imeti vedno pri roki komplet za prepoznavanje traparij in ga tudi uporabljati.
http://users.tpg.com.au/users/tps-seti/...

V tem konkretnem primeru recimo ne verjamem med drugim tudi zaradi tega, ker je vir premalo verodostojen glede na (ne)verjetnost trditve. Manj škode je, če zaradi pomanjkanja dokazov ne verjameš resnični trditvi, kot če lahkoverno verjameš izmišljeni.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Tvoja pravica:)

Me sicer malo čudi, da se ti zdi to nekaj tako neverjetnega ob dosedaj vsem znanem o prejšnjem totalitarnem režimu, kakor je tudi velika verjetnost, da jaz ne morem biti edini tak primer (no, saj nisem; že najmanj sošolec, ki je bil poleg je že drugi primer) ... ampak svet se vrti naprej, ni panike ...

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Gregor P je izjavil:

Je to retorično vprašanje, ali je moj stavek dejansko tako nerazumljiv (morda beseda "vsaka" ni dovolj jasna, je dvoumna, je možnih več interpretacij?!?)?8-O

Ne, v bistvu je precej ljudi, ki ne marajo uniformiranosti in pionirjev, otroke pa posiljajo k skavtom. :)

Gregor P> ob dosedaj vsem znanem o prejšnjem totalitarnem režimu

Da nisi zamešal s kakšnim drugim totalitarnim režimom?

Ne, nisem:)

Medtem nazaj na trenutno politično sceno, prvi člani že zapuščajo PS:
Izstopna izjava iz stranke Pozitivna Slovenija je na poti.
8-)

Me sicer malo čudi, da se ti zdi to nekaj tako neverjetnega ob dosedaj vsem znanem o prejšnjem totalitarnem režimu,
Med drugim tudi zato, ker vem bolje kot ti, kako "totalitaren" je bil ta režim v zadnjih 10-15 letih svojega obstoja, ti si pa o tem bral v Demokraciji in Reporterju.

O.

Aha veš bolje, dobro, odlično zate:)

Gregor P> Medtem nazaj na trenutno politično sceno, prvi člani že zapuščajo PS:

Torej ima Okapi dejansko prav.

Ne razumem, ampak važno, da se vidva z Okapijem razumeta.:)

Gregor P> Ne razumem,

Okapijeva teorija je, da bo Janković postal ena stranka, Bratuškova pa druga, da levim volilcem ne bo treba glasovat za konkurenco.

Hvala za razlago. Ni slaba teorija.

Ker sicer je druga možnost zelo banalna (tista ki jo je povedal Erjavec v Odmevih) in bi pomenila, da sledi Jankovičevo maščevanje po "B članih" stranke.

Zgodovina sprememb…

vostok_1 ::

Slovenija is so going down the drain.

Daedalus ::

Okapijeva teorija je, da bo Janković postal ena stranka, Bratuškova pa druga, da levim volilcem ne bo treba glasovat za konkurenco.

Nah, gre se za čisto kazanje mišič in merjenje kurcev znotraj PS. Jankoviča so pač s preiskavami konkretno stisnili v kot in si hoče s položajem predsednika stranke nekako zavarovat hrbet. Da odrezanje Kvadratnega sploh ne omenjam, je tesen zaveznik Jankoviča.

IMHO je stvar banalna, gre se za preživetje. Sej je skoz (naivno) razlagal, da je AB lahko še naprej premierka, on pa bo skrbel za ideološko pravilnosti delovanje stranke in vlade. In pri tem računal na to, da si bojo ostali vpleteni v zgodbo isto naračunali - boljše požret kilo zarečenega, kot pa ogrozit easy money za poslanski/ministrski stolček. Pa se je zaračunal. IMHO ni kaj bolj sofisticiranega zadaj. Ego, pa strah pred učinkovitim delom policije, tožilstva in pogojno kakega sodišča. Tu sta si z Janšo popolnoma ista, samo barva je malo drugačna...

p.s. mogoče je čas za Zares Pozitivno Slovenijo>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

vostok_1 je izjavil:

Slovenija is so going down the drain.

Sam nisem tako črnogled ker država smo le ljudje in ti držijo gor državo tudi sedaj. Vlado bomo pa že dobili, prej ali slej.

Karaya 52 ::

Gregor P je izjavil:

Počakajmo še par mescev, bomo videli, kako Okapijev spin (ne)drži in kako bebava je Zokijeva strategija. :)) Resno, Zokija primerjajo z Miloševičem, in to levi opinion makerji. S takšnim piarom lahko pridobi samo tiste državljane, ki so se v času balkanskega klanja za vikende z avtobusi(!) vozili na jug. Pa še to zgolj Dodikove fane. :))

http://www.pozareport.si/?Id=necenzurir...

Karaya 52> Počakajmo še par mescev, bomo videli, kako Okapijev spin (ne)drži in kako bebava je Zokijeva strategija.

Hm? Nenadoma ni več zadaj kučanovega master plana?

I must have missed the memo.

xxxul ::

Hmmm, ne vem ce se je ravno Zoki ustrelu v koleno, boljs pol stranke kot nobena stranka (in zapor).

+ ce gresta 2 polovici PS na volitve, bo Zoki skor zihr dubu vecjo podporo (in skoz razlagu da on ni bil v tej katastrofalni vladi, da sploh ni njegova krivda da so ga zamrznl...)

Kdo bo pa šiviljo volu, če bo sploh kandidirala je pa tud vprasanje...

jype je izjavil:

I must have missed the memo.

Očitno ne samo enega, hehe...

Tajnice, ki niti lastne stranke ne prepriča, ne bo nihče volil, procesov na tožilstvu pa tudi Zoki ne more več ustaviti, čeprav je očitno, da je zato šel na kongres. Konec koncev je sam rekel, da se ne vidi v državni politiki in da ni za parlament, alora?

Zgodovina sprememb…

s6c-gEL ::

Statusa "zamrznjeni" v statutu PS jaz nisem našel.
http://www.pozitivnaslovenija.si/upload...

bluefish ::

Kučan je torej dokončno v pokoju in ga je na mestu glavnega strica iz ozadja nasledil Janković. Good to know.

Imamo na terenu ljudi, ki vedo kaj je državljanska doložnost, pa tu in tam kakšno zanimivo fotko naredijo. Kučen in Štrukelj skupaj letita v NY. :))

P.S.: notranja partijska klanja me zabavajo.

Sem bil pod vtisom, da se tem ljudem reče stalkerji. Lady jih ima menda polno - sami zavedni državljani, ki zasledujejo folk 24/7.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Ja lej, to je tako kot bi videl vesoljca na Rožniku, ti ga nebi slikal? Malo prej si pisal o dokončni upokojitvi Kučena... potem pa takole leti naokoli s sindikalnim bossom.

xxxul ::

Karaya 52 je izjavil:

Tajnice, ki niti lastne stranke ne prepriča, ne bo nihče volil, procesov na tožilstvu pa tudi Zoki ne more več ustaviti, čeprav je očitno, da je zato šel na kongres. Konec koncev je sam rekel, da se ne vidi v državni politiki in da ni za parlament, alora?

Ustavit procesov ne more, je pa vsekakor se lažje branit (pa tud vplivat) kot predsednik parlamentarne stranke, kot pa član stranke ki se mu je stranka odpovedala.

Karaya 52 je izjavil:

Ja lej, to je tako kot bi videl vesoljca na Rožniku, ti ga nebi slikal? Malo prej si pisal o dokončni upokojitvi Kučena... potem pa takole leti naokoli s sindikalnim bossom.
Jah, zdaj menda Janković vleče niti, ki so v nasprotju s Kučanovim master planom. Glede na to, kake teorije so se na forumu pojavljale o slednjem, sem sklepal, da je über stric iz ozadja končno našel čas za pleskanje hiše.

vostok_1 ::

SLS + NSI + SDS + DL(ali druga)+ Janša v zaporu ... work or not work?

bluefish je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Jah, zdaj menda Janković vleče niti, ki so v nasprotju s Kučanovim master planom. Glede na to, kake teorije so se na forumu pojavljale o slednjem, sem sklepal, da je über stric iz ozadja končno našel čas za pleskanje hiše.

Vprašaj me čez nekaj časa, ko se prah poleže. Prah zaradi povečane aktivnosti na levici, bolje, panike. Še Stožice niso več tisto, kar so bile. :8)

Karaya 52 je izjavil:

Še Stožice niso več tisto, kar so bile.
Ja, zdaj so jih okrasili nestrpni desničarji.

Ego, pa strah pred učinkovitim delom policije, tožilstva in pogojno kakega sodišča.
Eni tudi kar nekaj napišete, ne da bi prej minuto pomislili, ali ima to sploh kakšen smisel.;(( Kako točno lahko Jankoviču pri tem koristi razpad stranke, predčasne volitve, morebitna zmaga njegovih največjih nasprotnikov ... Koristilo bi mu kvečjemu, da bi se potuhil, delal čim manj zgage in v zameno pričakoval skrivno podporo vladajoče levice (v zameno, da ne dela zdrahe). Nekako podobno, kot je šel v "ilegalo" Jelinčič.

O.

Matev ::

jankoviču sewveda koristi

vlada bi tako ali tako padla - ker delajo same neumnosti

sedaj bo pa jankovič lahko vsaj tistih 10-15% ičev imel pod sabo
in bo varen pred vsemi

Zokija primerjajo z Miloševičem, in to levi opinion makerji.
A si ti res pričakoval, da ga bodo hvalili? Levica je zelo raznolika in zmerjanje Jankoviča ima dvojni učinek. Njegovi nasprotniki so potolaženi in bodo z mirno vestjo volili eno od levih strank, njegove zagovornike pa to mobilizira in bodo volili PS.

Analitiki v službi stricev iz ozadja sedaj samo še ugotavljajo, kako bodo izpeljali sestavljanje koalicije po volitvah, ker Jankoviča ostale leve stranke ne bodo hotele imeti uradno v koaliciji, možnosti, da bi brez njega imele 46 poslancev, so pa majhne. Ena možnost je manjšinska vlada, ki jo bo PS podprla. Druga možnost je mešana koalicija (levica + SLS). Vpliv novih levih strank na izid volitev je v resnici še precej negotov, nihče nima kristalne krogle, niti murgelski überboss.

O.

Tajnice, ki niti lastne stranke ne prepriča, ne bo nihče volil,
Hebiga, Karaya, to ni tako kot pri vas, ko dobi predsednik stranke 103% (in naroči zvestemu pribočniku, naj ugotovi, kdo je glasoval proti).>:D

V resnici je dobila 44%, kar je veliko. Podpira jo tudi več kot pol poslancev PS. Ne bo zmagala na volitvah, v parlament pa pride zanesljivo (če ne bo naredila kakšne katastrofalne napake pri ustanavljanju nove stranke).

O.

Fritz ::

Karaya 52 je izjavil:

Saj ne, da je ta sindikalni boss Kučanov bivši zet in da se verjetno zelo dobro poznata...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Ja lej, to je tako kot bi videl vesoljca na Rožniku,
Je rekel nekdo, ki očitno prav veliko ne potuje. Vsakokrat, ko si na Brniku, lahko vidiš par znanih (političnih) fac v čakalnici.

O.

Pšenični ::

Okapi je izjavil:

Tajnice, ki niti lastne stranke ne prepriča, ne bo nihče volil,
Hebiga, Karaya, to ni tako kot pri vas, ko dobi predsednik stranke 103% (in naroči zvestemu pribočniku, naj ugotovi, kdo je glasoval proti).>:D

V resnici je dobila 44%, kar je veliko. Podpira jo tudi več kot pol poslancev PS. Ne bo zmagala na volitvah, v parlament pa pride zanesljivo (če ne bo naredila kakšne katastrofalne napake pri ustanavljanju nove stranke).

O.

Ne verjamem da pride v parlament, ma lepe noge, sam to je premalo. Imajo levičarji dosti boljše kandidate. Tud Zoky je problem prve kategorije. Pahor pa je patron zase. On zbuja sočutje in igra reveža, ki ne more preživeti z 3200 evri na mesec. Pol se ljude vprašajo, kako bo sploh živel, če mu še to vzamejo in ga hitro volijo za presednika.

arnecan1 ::

Karaya 52 je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Počakajmo še par mescev, bomo videli, kako Okapijev spin (ne)drži in kako bebava je Zokijeva strategija. :)) Resno, Zokija primerjajo z Miloševičem, in to levi opinion makerji. S takšnim piarom lahko pridobi samo tiste državljane, ki so se v času balkanskega klanja za vikende z avtobusi(!) vozili na jug. Pa še to zgolj Dodikove fane. :))

http://www.pozareport.si/?Id=necenzurir...

Zmagovalni citat: ponovno "pojačani" z "izgubljeno hčerko" Vesno Dolenc Janković. Res pa je, da se je Vesna tokrat pripeljala ločeno, s svojim avtom. :))

bluefish je izjavil:

Sem bil pod vtisom, da se tem ljudem reče stalkerji. Lady jih ima menda polno - sami zavedni državljani, ki zasledujejo folk 24/7.

Seveda. Tako kot tisti, ki je posnel Rodneya Kinga.

Sicer pa zanimiv (čeprav malo dolg intervju), predvsem kar se tiče podkupovanja.:D

http://nov.vecer.com/clanek.aspx?id=201...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()

Mr.B ::

arnecan1,
morda si msili reči da zavedeni nimajo jajca odpreti nove teme o padcu lastno izbrane in voljene vlade. Res da šele po enem letu po volitvah ampak le.
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

arnecan1 ::

Okapi je izjavil:

Druga možnost je mešana koalicija (levica + SLS).

O.

SLS pozabi. Oni računajo na volitve, trenutno ne gredo v vlado ne z levico in ne z Janšo. Torej, volitve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()
««
266 / 279
»»