Forum » Problemi človeštva » Vlada 2013
Vlada 2013
Temo vidijo: vsi

Mr.B ::
blackpirat , in zakaj mi država potem te prispevke jaz zate ti zate, smatra ob letnem proračunu kot dobiček, nad katerim moram plačati davek. A se ti zavedaš koliko % prebivalstva v sloveniji plačuje državi, ok delodajalci plačujejo državi, kot strošek delavca nad 1500€.
Ej meni je bolj plačati dodatno dodatno rivatno zavarovanje, pa dva do tri pokojninske stebre , pa bom na kocu imel nekaj od tega.
Ej meni je bolj plačati dodatno dodatno rivatno zavarovanje, pa dva do tri pokojninske stebre , pa bom na kocu imel nekaj od tega.
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

Karaya 52 ::
blackpirat je izjavil:
kot espe prikazujes minimalno prometa, si izplacujes minimalno placo, prav tako pa dajes strogi minimum za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje...![]()
In kaj je s tem narobe?
Dej si prikazuj realno plačo in plačaj vse potrebne prispevke! Zakaj tega ne delajo? KER LAHKO IN JIH NIHČE NE KAZNUJE!
Za to pa je kriva drvaža in mentaliteta ljudi.
Drugače a ni, da v Sloveniji ni nič narobe?![]()
Jih ne more kaznovati, ker niso v prekršu. So samo pametnejši od Države.

Buggy ::
Jih ne more kaznovati, ker niso v prekršu. So samo pametnejši od Države. ;)
nekako bi tvoj zakljucek misli vzporedil analogiji v prometu:
...ko je nesreca ali pa zastoj na obvoznici, eni pacienti tudi mislijo, da so pametnejsi od vse nas "drugih", ki stojimo v koloni ali pa, ce je potreba se razvrscamo levo in desno. Imas pa seveda pametnejse mozganske truste, ki prehitevajo vse nas po odstavnem pasu...ker so pac taki kot ti in ker se pac da...brezobrazni ignorantje, ki so najbolj glasni takrat, ko se njim zaradi "takega" sistema godi krivica!...Ne zelim ti, da bo moral kdaj resilec resevat tvojega otroka na taki obvoznici, ko bos ti in tvoji kompanjoni "PAC PAMETNEJSI od DRZAVE"...Govno!
nisi epicenter vesolja, ce ti tega niso starsi znal razlozit! Ti in taksno razmislanje so nas problem, ki verjemi, ga bomo iztrebili...nic bat!

igor0203 ::
Tisti, ki lapate, da naj s.p.-jevci plačajo vse po regelcih... Lepo vas prosim, dajte odpret s.p. in se čez kako leto ali dve javite.
Dejstvo je, da se delodajalci preobremenjeni s prispevki. Ko in če bojo plače manj obremenjene, bo verjetno tudi manj goljufanja. Tako pa, da mora delodajalec za 1500eur neto plače državi dati skoraj 3000eur in obenem še nekaj zaslužiti, se mi zdi absurd. Od teh dodatnih cca 1500eur nima koristi noben, ne delodajalec, še manj pa delavec.
Dejstvo je, da se delodajalci preobremenjeni s prispevki. Ko in če bojo plače manj obremenjene, bo verjetno tudi manj goljufanja. Tako pa, da mora delodajalec za 1500eur neto plače državi dati skoraj 3000eur in obenem še nekaj zaslužiti, se mi zdi absurd. Od teh dodatnih cca 1500eur nima koristi noben, ne delodajalec, še manj pa delavec.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: igor0203 ()

Malajlo ::
Ja, tistih 1500 v peč zmečejo, da si rit grejejo.
Cesta, po kateri svojo rit na šiht pripelješ ni blaten kolovoz zaradi tistih jurja pa pol. Pa še kaj se najde.
Cesta, po kateri svojo rit na šiht pripelješ ni blaten kolovoz zaradi tistih jurja pa pol. Pa še kaj se najde.

dmok ::
Dejstvo je, da se delodajalci preobremenjeni s prispevki.Manj od EU povprečja, manj od npr. Avstrije, manj od novih članic EU, tako je rekel ata Mencinger in torej drži:
A razmerje med bruto in neto plačo posameznika (brez družine) v EU je 1.54, v Sloveniji 1.51, v Avstriji 1.63, v novih članicah EU pa 1.58.Citat je iz članka "Neuporabnost Kisika za gospodarstvo", kjer sesuje predloge iz omenjenega dokumenta enega za drugim. Mimogrede, to je v tej (14.9.2013) sobotni prilogi dela tudi eden od mislim da treh člankov, ki obravnavajo trenutno gospodarsko situacijo v državi. Ostali se ukvarjajo z za Slovenijo veliko bolj pomembnimi temami - novim predsednikom MOK, Turčijo v EU, Sirijo, volitvami v Nemčiji, ...
d.

ZaphodBB ::
Ja, tistih 1500 v peč zmečejo, da si rit grejejo.
Seveda, ker imamo na izbiro točno in samo dve možnosti.
Somalija ali bananistan v katerem za vsako matico plačamo še deset lokalnemu mafijkemu šefu. Druge ni!
Živeli komunisti!

dmok, vzemi link http://www.racunovodja.com/izracuni/pla... in računaj.
Seveda brez prevoza in Malice, ki se v uni statistiki ne obravnava, prav tako se ne obravnava dodatek na delovno dobo.
1617,27 (B2)- 940€(N)= 677,27 €
2556,41 (B2)- 1400€(N)= 1156,41 €
5285,59 (B2) - 2500(N) = 2785,59 €
Sedaj pa dmok dubi Sloveniji 1.51.
Tvoj fetiš je enak Semoličevemu, kjer prilima stroške dela, in kaže glej so najmanjši. Da sicer res, ko gledeš samo to, ko pa delodajalec pokaže Bruto 2, to pa je potem fetiš. PA pustimo da zraven nisem dodal še prevoza in malice.
Seveda brez prevoza in Malice, ki se v uni statistiki ne obravnava, prav tako se ne obravnava dodatek na delovno dobo.
1617,27 (B2)- 940€(N)= 677,27 €
2556,41 (B2)- 1400€(N)= 1156,41 €
5285,59 (B2) - 2500(N) = 2785,59 €
Sedaj pa dmok dubi Sloveniji 1.51.
Tvoj fetiš je enak Semoličevemu, kjer prilima stroške dela, in kaže glej so najmanjši. Da sicer res, ko gledeš samo to, ko pa delodajalec pokaže Bruto 2, to pa je potem fetiš. PA pustimo da zraven nisem dodal še prevoza in malice.

Jih ne more kaznovati, ker niso v prekršu. So samo pametnejši od Države. ;)
nekako bi tvoj zakljucek misli vzporedil analogiji v prometu:
...ko je nesreca ali pa zastoj na obvoznici, eni pacienti tudi mislijo, da so pametnejsi od vse nas "drugih", ki stojimo v koloni ali pa, ce je potreba se razvrscamo levo in desno. Imas pa seveda pametnejse mozganske truste, ki prehitevajo vse nas po odstavnem pasu...ker so pac taki kot ti in ker se pac da...brezobrazni ignorantje, ki so najbolj glasni takrat, ko se njim zaradi "takega" sistema godi krivica!...Ne zelim ti, da bo moral kdaj resilec resevat tvojega otroka na taki obvoznici, ko bos ti in tvoji kompanjoni "PAC PAMETNEJSI od DRZAVE"...Govno!
nisi epicenter vesolja, ce ti tega niso starsi znal razlozit! Ti in taksno razmislanje so nas problem, ki verjemi, ga bomo iztrebili...nic bat!
Slaba analogija. Prehitevanje po odstavnem pasu je prekršek, to kar s.p.ji delajo, pa je kvečjemu kreativno računovodstvo. Dokler je po zakonu, se nimaš kaj vsajati. Si drugače danes že kupil vinjeto? Ziher imaš kakšno šipo v bajti/stanovanju, na katero bi lahko nalepil letno vinjeto. Pomagaj DARS! Tudi Malajlovo pomoč potrebujejo! Če s.p.jevci nočejo prispevati več kot je ptorebno, potem vsaj vidva dobro voljo pokažita. #za_lepe_ceste

dmok ::

blackpirat ::
Slaba analogija. Prehitevanje po odstavnem pasu je prekršek, to kar s.p.ji delajo, pa je kvečjemu kreativno računovodstvo. Dokler je po zakonu, se nimaš kaj vsajati. Si drugače danes že kupil vinjeto? Ziher imaš kakšno šipo v bajti/stanovanju, na katero bi lahko nalepil letno vinjeto. Pomagaj DARS! Tudi Malajlovo pomoč potrebujejo! Če s.p.jevci nočejo prispevati več kot je ptorebno, potem vsaj vidva dobro voljo pokažita. #za_lepe_ceste
Kreativno računovodstvo?!

Boli me K****, če morajo ostali zaposleni v gospodartvu plačevati prispevke, jih morajo tudi s.p.-ji. Državni denar in pravice, pa lahko črpajo enako kot drugi, pardon s tem so upravičeni do več pravic.
Bogi revež je zalužil samo za minimalca, vozi pa se z audijem, otroci pa lahko po srednjih šolah in fakultetah vlečejo državne štipendije, ker stari ne zasluži več kot minimalca.
Šus v čelo. Takoj.
"I do not argue with people, I correct them"

dmok, nekako tako kot moj podpis.
blackpirat, a nebi bilo fajn da ti plačaš davek od razlike tvoje neto plače do stroška Bruto2. Kar poglej si plačilno listo. Me zanima kako boš potem to interpretiral. Počasi boš moral tudi ti stopiti na relana tla, da inkasanstvo žal ni rešitev. To se kaže tudi s trenutno politiko socialno čuteče vlade.
blackpirat, a nebi bilo fajn da ti plačaš davek od razlike tvoje neto plače do stroška Bruto2. Kar poglej si plačilno listo. Me zanima kako boš potem to interpretiral. Počasi boš moral tudi ti stopiti na relana tla, da inkasanstvo žal ni rešitev. To se kaže tudi s trenutno politiko socialno čuteče vlade.

blackpirat je izjavil:
Državni denar in pravice, pa lahko črpajo enako kot drugi, pardon s tem so upravičeni do več pravic.
Bogi revež je zalužil samo za minimalca, vozi pa se z audijem, otroci pa lahko po srednjih šolah in fakultetah vlečejo državne štipendije, ker stari ne zasluži več kot minimalca.
Ni vsako kreativno računovodstvo že proti pravilom, poglej Apple, ki je izdajal obveznice, da je plačal manj davkov. In js to samo podpiram in se smejim nergačem, ki jezno cepetajo, ko nekdo dobi več iz socialnega stroja, ki ga sami zagovarjajo. Izdajanje računov itak uničuje pragozd in pande.

Ne, jaz svoje davke in prispevke, ki jih moram plačati tudi plačam. Naj tudi delodajalec svoje.
Ni vsako kreativno računovodstvo že proti pravilom, poglej Apple, ki je izdajal obveznice, da je plačal manj davkov. In js to samo podpiram in se smejim nergačem, ki jezno cepetajo, ko nekdo dobi več iz socialnega stroja, ki ga sami zagovarjajo. Izdajanje računov itak uničuje pragozd in pande. >:D
V primeru o katerem se pogovarjava je. Apple je klasa zase. Baje, da se pripravlja tudi zakonodaja, ki bo korporacijam kot so Apple in druščina naložila plačevanje davkov v vsaki državi posamezno, ne glede na sedež korporacije. Ne bodo smeli več prenakazovati dobička v države z nižjimi davki in prispevki. In prav je tako.
Torej ti podpiraš to, da nekdo, ki se izogiba plačevanju davkov in prispevkov, ki so oz. naj bi bili namenjeni za dobrobit vseh državljanov?! Dej mi povej logiko in poštenost!

Seveda pizdim, ker ni pošteno. Oni se smejejo socialni državi, sami pa imajo največ od nje. Pijavke, nič drugega.
Glede na tvoje trditve lahko sklepam, da si ti eden izmed takih.

Ne, jaz svoje davke in prispevke, ki jih moram plačati tudi plačam. Naj tudi delodajalec svoje.Ne plačaš tist, ki jih delodajalec ni, poleg dodatnih socialno čutečnih izjem, ergo prilivov. _Zakaj jih delodajalec ni ? Vrjetno zato , da si ti dobil nekaj € višjo neto plačo.

blackpirat je izjavil:
Seveda pizdim, ker ni pošteno. Oni se smejejo socialni državi, sami pa imajo največ od nje. Pijavke, nič drugega.
Glede na tvoje trditve lahko sklepam, da si ti eden izmed takih.![]()
To je problem fetišizma na socialno državo oz. lastnikov teh fetišev. Ne moreš pričakovati, da bodo vsi častili Državni stroj prerazdeljevanja njihovega denarja. Meni se zdi ta kafkovski zato ga okoli prenašam (ko in če se da), zato so mi tu na forumu že grozili z inšpekcijo.

Fritz ::
blackpirat je izjavil:
To je problem fetišizma na socialno državo oz. lastnikov teh fetišev. Ne moreš pričakovati, da bodo vsi častili Državni stroj prerazdeljevanja njihovega denarja. Meni se zdi ta kafkovski zato ga okoli prenašam (ko in če se da), zato so mi tu na forumu že grozili z inšpekcijo.Vernikov v Državni stroj namreč nič bolj ne raz***di, kot misel, da se ne podrejajo vsi njihovi religiji in da jo nekateri celo izkoriščajo. Pa veselo financiranje Rigelnika še naprej!
![]()
Tvoj problem pa je nerazumevanje dejstva, da sta z Rigelnikom čisto enaka po miselnosti.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein

Kaj več od enovrstičnice ne bo? Vidim, da je malo refleksije na vlogo države, davke in moralo že brain killer. Pa veselo financiranje Romane Pajenk še naprej.

Jp, tudi z Romano

A. Einstein
A. Einstein

BALAST ::
Ve kdo s kakšnim pooblastilom finančno ministrstvo daje bančne garancije tako na oceni, da bi bankrot 4% deleža slovenskih bank pomenil domino efekt?
To so debili, ki nas ropajo, in so prav tako kriminalci kot tisti bančniki, ki so dali tajkunska posojila. Po možnosti še finančno ministrstvo skriva več podatkov zaradi "prikrivanja lastnih interesov vseh v ministrstvu"!
So kot gamblerji, pohlepni in brez ozira na prihodnost... razen njihovo.
To so debili, ki nas ropajo, in so prav tako kriminalci kot tisti bančniki, ki so dali tajkunska posojila. Po možnosti še finančno ministrstvo skriva več podatkov zaradi "prikrivanja lastnih interesov vseh v ministrstvu"!
So kot gamblerji, pohlepni in brez ozira na prihodnost... razen njihovo.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Invictus ::
To je problem fetišizma na socialno državo oz. lastnikov teh fetišev. Ne moreš pričakovati, da bodo vsi častili Državni stroj prerazdeljevanja njihovega denarja. Meni se zdi ta kafkovski zato ga okoli prenašam (ko in če se da), zato so mi tu na forumu že grozili z inšpekcijo.Vernikov v Državni stroj namreč nič bolj ne raz***di, kot misel, da se ne podrejajo vsi njihovi religiji in da jo nekateri celo izkoriščajo. Pa veselo financiranje Rigelnika še naprej!
![]()
Tukaj se pa strinjam.
Ta Državni stroj za prerazdeejevanje denarja ni več učinkovit. Postal je preprosto nekaj čemur se reče vreča brez dna. Vsakdo pričakuje nekaj iz tega. Kot da je to že nek UTD, kjer mora vsak nekaj dobiti.,
Seveda tukaj ne bi o nesposobnosti CSD, ki ne uspejo avtomatizirati izračuna bonitete, kdo je upravičen do prilivov iz tega stroja. O tem ne bi ...
Ampak ljudje imajo pač premoženje. In mislijo da to premoženje ni vredno nič. Hiša, ki joimajo, avto ali dva, prihranki na banmki, to se sploh ne šteje. Ker Slovenci samo kupčkamo. In to nam ne predstavlja denarne vrednosti (ker je za nas denar še vedno neka imaginarna zadeva, s katero čisto točno ne vemo kaj bi počeli), ampak nam bolj predstavlja neko metafizično vrednost (imeti boljšo fasado na hiši od soseda).
Seveda je problem da enako ljudje sedijo oz. so sedeli tudi v službah kjer pišejo zakone. Zato je pač lahko nekdo vozil otroka v vrtec z Mercedesom in imel zastonj vrtec. Ker premoženje ni imelo nobene vrednosti ...
No, ta kriza je prižgala vsak kako lučko v možganih vlade in so začeli gledati celotno premoženje. Odkritja so zanimiva. Nekdo je dobival socialno podporo, na računu je imel pa 16 milijonov evrov. Ekstrem ja, ampak najbrž ni bil edini.
Zakoni so kakršni so. Z luknjami. Kdor se bolj znajde noter, lahko več profitira.
Še vedno se spomnim svakinje mojega bivšega sodelavca. Ona si je izračunala, če ima 5 otrok, dobi toliko podpore da je čisto vseeno če hodi v službo ali ne. In ima lepo 5 otrok in je doma. Mož pa dobi olajšave pri dohodnini za 5 otrok, in še njo.
Sicer se pa to počne po celi Evropi. Zato so zadnja leta skandinavske države in države Beneluksa kar precej zaostrile zakone o socialni pomoči. Se to ne dogaja samo pri nas ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x

Mipe ::
Te hiše, ti avti itd. imajo svoje stroške, ne pozabi tega. Dodatne dajatve so dobrodošle kot tur na riti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()

Država te ne sili v to da si zgradiš preveliko hišo ali kupiš predrag avto ki ga ne moreš vzdrževat.

In če si zgradil hišo takrat, ko so bile poceni? Človeka ima, da bi se zjokal. Tudi če hišo proda, si lahko privošči le stanovanje, v katerem bi se udobno počutila samo miška. Še kaj, pametnjakovič?

thramos ::
Naj se hitro preseli v stanovanje, ki si ga lahko privošči. Zakaj bi mu ostali (ki se stiskajo v stanovanjih) omogočali luksus, ki si ga ne more sam?

trololo2 ::

Ima družino, nekoliko večjo nad povprečjem. Zanjo je zgradil hišo, v kateri imajo vsi vsak svojo sobo in še ekstra, garažo, vrt, itd. Preselili naj bi se v stanovanje, v katerem bodo natlačeni kot sardine, za parkirni prostor pa naj se bodejo s sosedi? Dovolj je, da sami vzdržujejo hišo, zdaj pa mora še plačevati te banalne davke za lastno hišo, ki jo je zgradil sam. Ne rečem, če gre za sekundarne nepremičnine, vendar gre tu za družinsko hišo, v kateri biva več generacij. In ni poceni, glede na to, da takrat, ko so jo gradili, niso vedeli kaj dosti o toplotni izolaciji, imeli so lesena okna, ki so sčasoma začela puščati, ter salonitke, ki so takrat bile najcenejše, zdaj pa veselo azbestirajo folk, ki biva pod to streho, ker si zaradi teh dajatev ne morejo privoščiti zamenjave kritine. Država namreč ne subvencionira več zamenjave azbestne kritine.
Zdaj pa naj plača še ta davek?
Zdaj pa naj plača še ta davek?

Ne, jaz svoje davke in prispevke, ki jih moram plačati tudi plačam. Naj tudi delodajalec svoje.Ne plačaš tist, ki jih delodajalec ni, poleg dodatnih socialno čutečnih izjem, ergo prilivov. _Zakaj jih delodajalec ni ? Vrjetno zato , da si ti dobil nekaj EUR višjo neto plačo.
Seveda ne plačava istih. Delodajalec jih ni plačal zato, ker je razliko pobasal sebi v žep.
blackpirat je izjavil:
![]()
Ironija, kot sem že napisal izkoriščati ja, prispevati pa ne?!
Sej ni čudno da smo v K****.
I`m out. Če je drugačna mentaliteta, debata ni več smiselna. Nekaj takšnega, kot da bi se SD in SDS strinjala o nečem. Prej odkrijem nafto na domačem vrtu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: blackpirat ()

In če si zgradil hišo takrat, ko so bile poceni? Človeka ima, da bi se zjokal. Tudi če hišo proda, si lahko privošči le stanovanje, v katerem bi se udobno počutila samo miška. Še kaj, pametnjakovič?
Jebi ga ...
Stare bajte niso vredne več kot zemlja kjer stojijo ...
Zakaj bi mu država plačevala karkoli?

blackpirat je izjavil:
Ironija, kot sem že napisal izkoriščati ja, prispevati pa ne?!
Sej ni čudno da smo v K****.
I`m out. Če je drugačna mentaliteta, debata ni več smiselna. Nekaj takšnega, kot da bi se SD in SDS strinjala o nečem. Prej odkrijem nafto na domačem vrtu.
Ti bi želel, da vsi istamo razmišljamo, kar je nemogoče in ta predpostavka dela Državni Stroj totalitaren. Če želiš, da ljudje ne izkoriščajo Državnega Stroja potem jih ne sili, da ga financirajo. Tako pa jim ni dana izbira zato jih v kreativnosti podpiram.

@K52
Tebi se niti približno ne sanja kaj je totalitarna država.
Tebi se niti približno ne sanja kaj je totalitarna država.
A. Einstein
A. Einstein

Nič še davke ukinemo, pa bomo postali liberalni in svobodni, očitno smo totalitarni, saj država pobira davke in nam ne daje proste izbire.
Kaj pa če jaz ne plačam davkov, pa saj s tem ni nič narobe kajne? Totalitarnost na višku!
Kaj pa če jaz ne plačam davkov, pa saj s tem ni nič narobe kajne? Totalitarnost na višku!

Bo šlo kaj več od ad hominem enovrstičnice? Se mi je zdelo...
Brez veze je pujsom bisere metat, ker v kakšni resni razpravi hitro ponikneš. V kratkih provokacijah ti ne sežem niti do kolen vendar kaže, da ti lasten recept ne ugaja preveč.
Hint
Dejstvo, da država pobira davke ne pomeni, da gre za totalitarnost. Razen morda v kakšnem neolib tripu...
A. Einstein
A. Einstein

V podtikanju slamnatih mož si boljši. Sem kaj pisal na splošno o davkih? Če želiš imeti javno šolstvo, si ga sam financiraj. Hočeš imeti javno televizijo? Povej kam ti pošljem RTV položnico. Hočeš imeti ogromen javni sektor, plačaj ga. O tem pišem. Dokler pa izbire ni, spodbujam vse računovodske kreativnosti. Js si svoje fetiše sam plačam in od neke stare mame v Prekmurju, ki prodaja skuto in piščance brez računa, ničesar ne pričakujem.

Jp, hočem imeti javno šolstvo (seveda ne ravno takšno kot je sedaj), javno RTV (niti približno takšno kot je sedaj) in učinkovit ter transparenten javni sektor (naš JS ni ogromen, je predvsem neučinkovit in poln korupcije). Tako kot je to običaj v Evropi. Kje najdeš dežele brez davkov pa ti je že bilo povedano.
A. Einstein
A. Einstein

blackpirat
Hm, morda ker je to kaznivo, no ne plačevanje prispevkov, pa kot kaže ni in še nekaj časa ne bo.
blackpirat
Hm, ja kaj in o čem pa bodo trenutno popularni socialno čuteči pridigali. Aja sedaj bodo morali delati, da bodo lahko pridigali.
Pobiranje davkov, je osnova za kakršnokoli socialno državo. Seveda dokler se ljudje obnašati odgovorno. No v to skupino PA NE spadajo Slovenske Ofce.
Seveda ne plačava istih. Delodajalec jih ni plačal zato, ker je razliko pobasal sebi v žep.
Hm, morda ker je to kaznivo, no ne plačevanje prispevkov, pa kot kaže ni in še nekaj časa ne bo.
blackpirat
Nič še davke ukinemo, pa bomo postali liberalni in svobodni, očitno smo totalitarni, saj država pobira davke in nam ne daje proste izbire.
Hm, ja kaj in o čem pa bodo trenutno popularni socialno čuteči pridigali. Aja sedaj bodo morali delati, da bodo lahko pridigali.
Pobiranje davkov, je osnova za kakršnokoli socialno državo. Seveda dokler se ljudje obnašati odgovorno. No v to skupino PA NE spadajo Slovenske Ofce.

Malajlo ::
Karaja, kaj ko bi ti državo zamenjal? Slovenija ni zate. Da ti je omogočila dostop do znanja, da zdaj serješ in si kreativen pri neplačevanju davkov, obenem pa v polni meri koristiš prav VSE, ni fora. Kufr nafili pa spoki. Al pa začni plačevati prispevke/davke primerno svojim zmožnostim.
To, da lahko nategnem pijano punco, ni kreativnost. štekaš prispodobo?
To, da lahko nategnem pijano punco, ni kreativnost. štekaš prispodobo?

Zaslužek od košarke bi bil dovolj če bi bilo evropsko prvenstvo vsak mesec nadaljne 10 let ...

V podtikanju slamnatih mož si boljši. Sem kaj pisal na splošno o davkih? Če želiš imeti javno šolstvo, si ga sam financiraj. Hočeš imeti javno televizijo? Povej kam ti pošljem RTV položnico. Hočeš imeti ogromen javni sektor, plačaj ga. O tem pišem. Dokler pa izbire ni, spodbujam vse računovodske kreativnosti. Js si svoje fetiše sam plačam in od neke stare mame v Prekmurju, ki prodaja skuto in piščance brez računa, ničesar ne pričakujem.
Ja, ja, ja. Položnica je naslovljena na vse državljane. Tako državo imamo, za njo smo se odločili, pošteno je da jo tudi plačujemo. Tebi je pa to španska vas. Nekako mi deluješ balkanac varianta: "Neču ja to platit!, Ne trebam ja to!" no taki ponavadi največ rabijo. ;)
Tudi meni mojih fetišov ne plača noben razen občasno dekle

Hint
Dejstvo, da država pobira davke ne pomeni, da gre za totalitarnost. Razen morda v kakšnem neolib tripu...
Sarkazem dude!

Zgodovina sprememb…
- spremenil: blackpirat ()

Wir werden tanzen, wie sie die Flöte gespielt :
Angela Merkel has urged her party to celebrate "a super result" after exit polls suggested she was set to win a third term as German chancellor. Her conservatives took about 42% of the vote, the polls said. TV projections said that might almost be enough for a historic absolute majority.

blackpirat je izjavil:
Hint
Sarkazem dude!![]()
Saj ni bilo namenjeno tebi, c'mon

A. Einstein
A. Einstein

Tilen ::
Zaslužek od košarke bi bil dovolj če bi bilo evropsko prvenstvo vsak mesec nadaljne 10 let ...
Zunanji dolg Slovenije presega 40 milijard eur...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Dajte no, le malce sarkazma je bilo v luči člankov, polnih hvale organizacije EuroBasketa in optimističnih napovedi glede zaslužkov. Bojda bomo imeli pozitivno nulo. Pot iz krize je jasna!

Bilo bi se zasmiliti nad našimi najboljšimi, ustreznimi kadri trenutne garniture....Fructal pod Srbi cveti: dobiček povečal za trikrat in ima še trimilijonsko naložbo

Okapi ::
Čisto tako, kot zanimivost - po novem v nemškem parlamentu vodijo levi s 319:311. Vladali bodo pa še naprej desni, ker se levi ne morejo zmenit za koalicijo.
O.
O.

Hayabusa ::

Okapi ::
Eni so malo žalostni, ker ni vse skupaj propadlo (kot so napovedovali pred par leti, ko smo kandidirali za prvenstvo).
O.

O.