» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
162 / 279
»»

Karaya 52 ::

Misliš, da gre za posebno dodelan piar? IMO ne. Na RTV so samo sporočili, kdaj vlakovna kompozicija predsednice vseh ministrov dospe v LJ, za posebne efekte pa so tukaj kitajske kroglice.

Zgodovina sprememb…

Fritz ::

Invictus je izjavil:

Ampak najprej bi morala zamenjati PR svetovalca. Mora biti pa res kreten če misli da glasove dobiš s tem ko se voziš z vlakom. Halooooo ...

Pahorju takšni in podobni debilizmi kar uspevajo. Verjetno zato, ker smo mi - volilno telo, poneumljeni do te mere, da to sprejemamo kot pravilno.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Mipe ::

Dajte no. Teden mobilnosti je. Mar naj se vozi s SUV-om?

Matako ::

Hm, kaj če bi teden mobilnosti ostala doma? Učinek bi lahko celo pozitivno presenetil!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

MilanP ::

pomoje nima interneta pa ne more telekomutat

thramos ::

Kakšen teden mobilnost?

Če je tok fajn/poceni/eko/hitro, potem naj traja celo leto. Ne pa: lej mene, predsednica, magistra, sem se peljala en dan z vlakom, dejte se raja skos, da bo cesta frej zame.

;((

MilanP je izjavil:

pomoje nima interneta pa ne more telekomutat

Ampak saj tiste klasične slike, kjer se politiki previdno s kazalcem približujejo tipkovnici, spodaj pa podnapis, da po novem opravlja posle preko "skajpa" ali kaj takega... pa to je vendar še boljši PR, kot vlak! Jaz bi izkoristil.

Pa še pršparawa bo!
/\/\.K.

moderator ::

thramos je izjavil:

Kakšen teden mobilnost?

Če je tok fajn/poceni/eko/hitro, potem naj traja celo leto. Ne pa: lej mene, predsednica, magistra, sem se peljala en dan z vlakom, dejte se raja skos, da bo cesta frej zame.

;((

Mal je nerodn z kolesom od postaje do tja k se loh kšn jype v njo zakanta pa je prehitr za bodyguardse.

IQ42 ::

OK, tle je eni pač žive ne morte in je čist vseen a se pripelje z vlakom ali s helikopterjem ali s podmornico po Ljubljanici, če ne druzga bo mela pa prekratko ali preveč rumeno kiklo. Itak je pa ourselves, šivilja in plagiatorka.

Ima pač eno slabo plat - ni doma z Grasupla, ni plešasta in ne ploza na proslavah pomožnih enot SS.

Požrite se!

Pa lep dan.
I have learned from my mistakes
and I am sure I can repeat them exactly.

Mr.B ::

IQ42, pa kljub temu, s polnimi usti socialne politike, itd., še vedno pada v pozabo. No sreča pa je ta, da imamjo pravilni socialno čuteči v ablasti medije, pa so začeli namesto JJ, govoriti Janševci. Kot da bo to pomagalo.
To da pa bo in se govori reze tudi v tiste socialno šibke sloje, pa noben ne protestira. Ko pa je JJ začel rezat v priviligirance" nam pripada" ste pa celo falango imeli. Pa ali veš koliko je razlike v ojrih ko se reže privilegirancem, in sedaj regrese.

Sicer pa IQ42, aktualno
Skupino Electa sestavljajo krovno podjetje Electa Holding ter hčerinski družbi Electa Inženiring in Electa Naložbe. Po podatkih poslovnjega imenika bizi.si je Electa Holding imela lani slabih deset tisoč evrov izgube in 11,5 milijona evrov dolga. Electa Inženiring je imela leta 2012 285.782 evrov izgube, dobrih 19 milijonov evrov dolgov ter dva milijona poslovnih terjatev, Electa Naložbe pa milijon evrov izgube ter 25,6 milijona evrov dolga.

+
5 milj€ ne plačanega davka. Če slučajno ni všteto

Torej rešitelj : 11,5 milijona evrov dolga + dobrih 19 milijonov evrov dolgov + 25,6 milijona evrov dolga
No sreča da so se tujci začeli usedati, naši "ker je naš" si kaj takega ne upajo. Ampak kot kaže vodu uspešno LJ, ker nobenega ne moti družinsko podjetje G.
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

Fritz ::

IQ42 je izjavil:

OK, tle je eni pač žive ne morte in je čist vseen a se pripelje z vlakom ali s helikopterjem ali s podmornico po Ljubljanici, če ne druzga bo mela pa prekratko ali preveč rumeno kiklo. Itak je pa ourselves, šivilja in plagiatorka.

Z vsem spoštovanjem, tisti prispevek je res osladen in neprimeren. Morda bolj odseva neprofesionalnost javne RTV kot pa same premierke in njenega PR-ja vendar imajo v vsakem primeru kritiki prav. V bistvenokrajšem prispevku bi lahko posneli premierko po prihodu, kjer bi povedala, da podpira teden mobilnosti tudi s svojim primerom in kritiki ne bi imeli lahkega dela...tako pa...

Sicer pa ta Vlada ne deluje bistveno bolje, le puklastega koruptivneža ni na vrhu in prihranjeni so nam njegovi idiotizmi. Če bo pa nemara Bratuškova v bližnjem obračunu pometla z ljubljanskim koruptivnežem in nakazala bolj resen boj proti kriminalu in korupciji, tudi s pregonom prej omenjenega Jankovića pa utegnem celo spremeniti mnenje.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Se s tabo strinjam, popolnoma.

BTW, tisti prispevek je bil pa res totalno glup in se bojim, da bo uboga punca ob službo... ok, nismo vsi za vse... mogoče je pa res bolje, da gre delat kaj drugega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IQ42 ()

Saj v resnici se norčujemo iz sluzavega prispevka in RTV. Ministrica, predsednica vseh ministrov, gospa predsednica vlade, magistra Alenka Ourselves je itak navadna maskota. Nekdo iz PR ji je svetoval vožnjo z vlakom in poskrbel za novinarje in rezano cvetje na peronu. Že dolgo pravim, da so slovenski politiki ob slovenskih novinarjih še kar fajn ljudje. Ni vsaka kritika te države napad na predsednico vseh ministrov. ;)

Zgodovina sprememb…

@B:
Ja sem zato, da se skensla privilegirance, sam to naj bo vskladu z zakonodajo in ne nekaj na horuk, kar v perspektivi pomeni še več ojrov v koš za smeti.

To je en tak lep klasičen spin. Ne rezom, ker bo to še dražje. Rešite Factor&Probanko, drugače bo še slabše. Pustite privilegije, drugače bomo še več plačevali. Vojna je mir in ljubezen je sovraštvo.

Ne vazelina, ker bo še bolj peklo!
/\/\.K.

Hayabusa ::

Lubrikant se reče, izpadeš starinsko.

LuiIII ::

Nekateri lubrikanti ne pečejo, vazelin pač.
Me zanima statistika okoli tega koliko podjetij je preselilo svoje sedeže na bližnjo Koroško v zdnjem letu. Avstrijsko se razume.

Na Svetu je govora o tem, da bi se (po nasvetu iz Beograda, pardon Bruslja) znižala minimalna plača.

Nazaj sdk, davčne blagajne, poenostaviti vse postopke (manj birokracije), lustracija politikov, zapreti vsa podjetja, ki 3 mesece niso izplačala plač, prodati državno premoženje, da politiki ne bodo več morali mešati dreka v njih.
Dlje kot se bo čakalo, bolj ostri bodo rezi na koncu.

Konec leta bo potrebno plačati nov obrok starega posojila, kje bo MF dobil ta denar ? Takrat je zelo mogoče, da ne do denarja za plače JU/JS.

Karaya 52 je izjavil:

To je en tak lep klasičen spin. Ne rezom, ker bo to še dražje. Rešite Factor&Probanko, drugače bo še slabše. Pustite privilegije, drugače bomo še več plačevali. Vojna je mir in ljubezen je sovraštvo.

OK, karaya, a pol je bolš z rezom. Čeprav veš, da bodo modeli šli na ustavno sodišče pavse do Straßburga, kjer ne morjo druzga kot dobit. Včasih je dobro kaj delat s pametjo.
In ne mi govort, da JJ ni tega vedel. Je šlo pač za čisto populistično potezo.

In nas je vse imel za bedake (in to po pravici).

Ni pa mi jasno, zakaj se eni delate bedake še da današnji - če se res samo delate.

Ja, una punca z RTV je deefinitivno zamočila.

Sem pa včeraj na TV videl enega SDS modela, ki je ministru za abrambo postavil vprašanje, ali je bivša juga dobavljala Asadu sarin. Čudno, da ga ni vprašal, če je to počela Albanija.

In to tipec, ki je poslanec, in ima plačo ene deskrat višjo od tiste zmedene frče z RTV in ga nobeden ne more suniti v ryt.

Idiotizem brez meja. Eni si pač lahko privoščijo vse.

IQ42,
OK, karaya, a pol je bolš z rezom

Da skladno z zakonom. spisek podjetji, ki jih rešujemo z miljardo pa je zelo zanimiv. Pa če ta populizem vržeš z ignoranco Ianševci spet propagirate, zakaj je ob najavi načina reševanje teh dveh bank, takoj naslednji dan tujina izjavila : Slovenija mora zaporositi za pomoč, pa 5 letne obresti so se dvignile na 6%, 10 letne, pa za 5%. No tega tudi ni nikjer v medijih...

Čeprav veš, da bodo modeli šli na ustavno sodišče pavse do Straßburga, kjer ne morjo druzga kot dobit.
, ne ne bodo šli, ker to ni šlo iz oziroma žakla za pokojninsko zavarovanje, in ostale socialne transferje. To so dobili naknadno, ker se je nekdo tako odločil. Tja tudi ne bodo šli, ker vejo, da po skoraj cca 70 letih po vojni ne more biti več partizanov kot leta 45. Prav tako me zanima če si upajo, tisti ki so pod JJ polni gobca, potem pa so ene par najboljglasnih postavili na svoje mesto, in pomen kaj se pomeni odrekati.
V končni fazi v isto skupino kot zgoraj spada regres. Me zanima zgodba za Straßburga.
No potem pa pride še ena lepša, brez kakršnega koli razloga, lahko vlada ukine potne stroške in malico. PA ti tudi Straßburga, ne bo pomagal.

Ni mi jasno, kaj bi s tem postom rad povedal. Malo se organiziraj, preden postaš. Tako bo lažje za vse.
BTW, moj prejšnji post si gladko spregledal. Domnevam, da vaas rako učijo na Trsrenjamovi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IQ42 ()

PaX_MaN ::

Hayabusa je izjavil:

zapreti vsa podjetja, ki 3 mesece niso izplačala plač

Fino, ti bi zatrl kar 40% slovenskega gospodarstva.

BALAST ::

Bullshit! Iz katere riti si potegnil to oceno?
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Od tukaj.

No temu se reče tudi odgovornost. Ker ko bi imel v štartu implementiran tak zakon, se o taki "uspešni" gospodarstvenikih nebi v Sloveniji nikoli govorilo in nikoli nebi v taki meri tudi obstajali.

Invictus ::

PaX_MaN je izjavil:

Hayabusa je izjavil:

Seveda.

Če podjetje ne more izplačevati plač, potem tako ali tako ni nič prida.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

plač, potem tako ali tako ni nič prida.

Da točno tako. Pa preden se boš Invictus, začel s socialnim čutom, ti bom dal namig dumping.

Socialni čut ravno odpove pri 40% podjetjih, ki 3 mesece ne izplačujejo plač.

Če se podjetje hitro zapre, gredo ljudje na borzo in so prisiljeni poiskati delo.

In če ne dobivajo plače, je tako ali tako za njih bolje da so doma. Kjer lahko kaj naredijo zase. Se česa naučijo. Ne da pa delajo za nekega glupega direktorja, ki sigurno ni 3 mesece brez plače. Za njega se vedno najde denar.

Ti malo poglej za svoj socialni čut ... Pa ne pridigaj meni. 2x sem bil v situaciji ko plače niso prišle. Drugič smo direktorju povedali da bomo podali kazensko ovadbo, če ne bo razglasil stečaja. In na koncu smo skoraj vse dobili povrnjeno.

V Avstriji se delavec smatra da je odpuščen, če socialni prispevki niso plačani. In se lahko prijavi na borzo dela. In mu ni treba prihajati več v službo.

Pri nas pa hodi folk ZASTONJ delat v službo, potem si pa direktor privošči nov službeni avto za 100K EUR.

Toliko o socialnem čutu.

Ne bi pa dajal za primer recimo Mure.

Invictus , torej odloči se. Ali zapreti 40% podjetji ki delajo dumping ostaim 60%.

PaX_MaN je izjavil:

Hayabusa je izjavil:

Od teh podjetij nima država ničesar, prispevki se ne plačujejo, plač ni, dobaviteljem se ne plačuje, zaposleni živijo oz zraka oz si delajo samo stroške ter izgubo časa, edino uradna statistika nezaposlenih je lepša.

PaX_MaN je izjavil:

Od tukaj.

Tu jaz nikjer ne vidim podatka, ki bi dokazoval tvojo trditev (da 40% gospodarstva ne plačuje plač za zadnje 3 mesece).
Razen, če si od nekod (od kod?) potegnil trditev, da kar 96% sp-jevcev ne plačujejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Saj s.p. je pravna entiteta. Kot d.o.o.

Statistika je pač malo preveč zmuzljiva in vedno lahko podatke predstaviš na svoj način .,..

Hayabusa je izjavil:

PaX_MaN je izjavil:

Od tukaj.

Tu jaz nikjer ne vidim podatka, ki bi dokazoval tvojo trditev (da 40% gospodarstva ne plačuje plač za zadnje 3 mesece).
Razen, če si od nekod (od kod?) potegnil trditev, da kar 96% sp-jevcev ne plačujejo.

100% s.p.-jevcem se ne izplačuje plač. Ampak dobiček.

Ampak v dobiček s.p.-ja se je štelo tudi plačilo v pokojninsko blagajno, zdravstveno blagajno, torej vsi prispevki za državo.

Okapi ::

Espejev dobiček je njegova bruto bruto plača.

O.

Ja, potem pa protestniki jamrajo, zakaj si s.p. jevci plačujejo minimalca, pa se vozijo s 100k€ vrednim vatom. Realno je S.p.-jevcu ceneje plačevati dodatno dodatno zdravstveno zavarovanje + tri pokojninske stebre, kot pa dati državi. In to ne glede ali izda za vsako storitev račun.

Buggy ::

fuckme...a je tale B spet zakajen al sem pa jaz danes premal kofetov spil?

drugace pa:

Nazaj sdk, davčne blagajne, poenostaviti vse postopke (manj birokracije), lustracija politikov, zapreti vsa podjetja, ki 3 mesece niso izplačala plač, prodati državno premoženje, da politiki ne bodo več morali mešati dreka v njih.
Dlje kot se bo čakalo, bolj ostri bodo rezi na koncu.

...kje podpisem tole?! Verjamem, da pri naslednjih volitvah nihce ne bo ponujal tega v svojem programu, ceprav vsi vemo da je to edina pametna resitev kakor cudno se ze slisi, ce pac ne zelimo bruseljcanom ploskat pri vsakemu prdcu, ki ga sproducirajo. Mamico jim...
In ja... nasa Alenka me ni popolnoma nic navdusila se manj prepricala, da bo kdaj kej naredila!

...v bistvu ce dobro pomislim, bi kaksno podobno populisticno ctivo pred volitvam lahko izslo v obliki rumene 100+10+1, seveda ce bi bila takrat v zraku primerna vibra za farbanje owac >:D

Mufasa ::

Hauc je dec pa pou. Ko spuca NKBM , bi moral postati še predsednica vseh ministrov. To bi šiba pela!
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Davčne blagajne še porihtamo, potem pa ni vrag, da se ne katapultiramo med top 5, kot je nekoč Jankovič napovedal.

Buggy , ti si zakajen. Če hočem kot S.P. jev imeti pokojnino tako kot nekdo z 1500| neto plače v J.S. Okvirni izračun koliko je to € je tu : http://www.racunovodja.com/izracuni/pla... Na kar mi na koncu na to še država gori obesi davek na dobiček.

kaj pol...bos, taksne izkoriscevalske in parazitske espejevce (in tudi druge gospodarske subjekte), ki so anomalija v sistemu spodbujal oz. mirno opazoval se naprej v tem kar delajo ali jim bos na prste stopil pri njihovih davcnih utajah, izkoriscanju delavcev, neplacevanju upnikom in kanaliziranju denarja iz drzave zato, da lahko oni furajo svoj standard se naprej?

Seveda je dosti krivde na strani drzave, samo taksna so trenutna pravila igre in ni izgovora, ki bi opraviceval, da se ENI ne drzijo pravil igre. Isto kot v prometu. Ce bo nekdo ignoriral pravila igre in sel cez rdeco bo pac nasankal nekdo nedolzen...zato pa so pravila, da ves pri cem si in se ne gibas v neki nedefinirani coni, ker potem zal postane kaos. Kdo je kriv za njega pa ti meni povej, ce ne ravno taksni pezdeti.

Nocem posplosevati ali delati komu krivice, samo ker si ravno omenil tvoj 100K avto primer sem dobil preblisk bliznjega "espe reveza" pred oci, ki mu obcina subvencionira placevanje vrtca, sosed ki pa je dejansko problem srednjega sloja in se odreka vsemu, gradi hiso ze 5 let placuje pa se enkrat vec.

Da ne govorim o tem kako se ta 100K mojster v ostariji, ko popije kaksen pir al dva se pohvali kako je vse po spisku zajebal...in zalostno vecina ga ima kot vzornika (sicer pri nas na kmetih >:D)

Mr.B je izjavil:

Buggy , ti si zakajen. Če hočem kot S.P. jev imeti pokojnino tako kot nekdo z 1500| neto plače v J.S. Okvirni izračun koliko je to € je tu : http://www.racunovodja.com/izracuni/pla... Na kar mi na koncu na to še država gori obesi davek na dobiček.

Davka na dobiček pri s.p. ni.

Plačaš samo dohodnino.

Plačaš samo dohodnino, da na to kar sem dal državi!

kot espe prikazujes minimalno prometa, si izplacujes minimalno placo, prav tako pa dajes strogi minimum za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje...ob vsem tem pa hinavsko podtikas zgodbo o tem kako bos imel majhno penzijo...res si bogi!
Dej mal bolj konkretiziraj kaj sploh zelis povedat, ker tole tvoje lapanje mi ni popolnoma nic jasno...sicer pa res ne vem, kaj sem se sploh spustil sprovocirati enemu zmedencu ;((

Buggy je izjavil:

kot espe prikazujes minimalno prometa, si izplacujes minimalno placo, prav tako pa dajes strogi minimum za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje...;((

In kaj je s tem narobe?

In kaj je s tem narobe?

kaj pa je sploh narobe z naso drzavo? Saj se v carobnem krogu, kjer ni nikoli nic narobe vrtimo ze zadnjih 22 let.

pegasus ::

Ne vprašaj se, kaj lahko stori država zate, ampak kaj ti lahko storiš za državo!

blackpirat ::

Karaya 52 je izjavil:

Buggy je izjavil:

kot espe prikazujes minimalno prometa, si izplacujes minimalno placo, prav tako pa dajes strogi minimum za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje...;((

In kaj je s tem narobe?

Dej si prikazuj realno plačo in plačaj vse potrebne prispevke! Zakaj tega ne delajo? KER LAHKO IN JIH NIHČE NE KAZNUJE!
Za to pa je kriva drvaža in mentaliteta ljudi.

Drugače a ni, da v Sloveniji ni nič narobe? ;((
"I do not argue with people, I correct them"

trololo2 ::

V državi kakršno imamo, kjer se kradejo miljoni, je praktično rekordna obdavčitev dela, storitve JS pa so zanič, ni za pričakovati da bojo ljudje dobrodušno plačevali davke. Čudno bi bilo če bi jih, saj država je tu zaradi njih in ne obratno.
««
162 / 279
»»