» »

24ur včeraj zvečer - razpoznavanje razpoloženja

24ur včeraj zvečer - razpoznavanje razpoloženja

Karlos ::

Zanima me, če bi se kdo spomnil katero podjetje je razvilo aplikacijo za rapoznavanje razpoloženja za pametne telefone, ki je bila v prispevku na poročilih.

Zapomnil sem se samo, da se začne na C....

Lp
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."

kalko ::

Misliš tole?
Slovensko podjetje Comland je izdalo prvo knjižnico za prepoznavo obraznih gest na mobilnih platformah ter s tem odprlo vrata novemu načinu komuniciranja uporabnikov z mobilnimi napravami. Trenutno Comlandova knjižnica mobilnih gest vključuje prepoznavo petih obraznih gest.

Prepoznava obraznih gest se iz Comlandove knjižnice lahko vključi v vsako aplikacijo za mobilni telefon ali tablico. Trenutno vsebuje prepoznavo nasmeha, zehanja, kazanja jezika ter prikimavanje in odkimavanje, Comlandova razvojna ekipa pa že razvija prepoznavo drugih gest, med drugim pomežika.

Od izdaje prve mobilne aplikacije s prepoznavo obraznih gest se je tovrstna komunikacija skokovito razširila med uporabnike ter prejela zelo pozitiven odziv. Tomaž Pogačnik, ustanovitelj in lastnik Comlanda, komentira izdajo knjižnice: "Z vstopom na mobilne platforme, smo knjižnici za prepoznavo obraznih gest dali možnost za hiter prodor v svet mobilnih aplikacij ter s tem podprli trend tako imenovanih empatičnih naprav, k uporabnikom usmerjenih tehnologij (ang. human centered tech), pametnih naprav, naprav z odnosom (ang. objects with attitude) in podobno. Comlandova knjižnica lahko tako naredi velik preskok v načinu komuniciranja ljudi z mobilnimi aplikacijami."

Več informacij:
http://www.mobile-gestures.com/

Karlos ::

To, ja.

Hvala.
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pixel 4 bo prepoznaval gibe in obraze

Oddelek: Novice / Android
66336 (5301) Vazelin
»

cross platform development

Oddelek: Programiranje
367130 (6116) slodreamer
»

Samsung Galaxy Nexus (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7228277 (23673) Keyser Soze
»

joojoo tablet sedaj na voljo tudi v Evropi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6215876 (13514) MasterBlaster

Več podobnih tem