Forum » Zvok in slika » Manjši problem glede priklučitve DVD na TV
Manjši problem glede priklučitve DVD na TV
kralj13 ::
zdravo!
Imam televizijo Philips PFL4007 (42 inč) in imam na njo priklučene 5.1 zvočnike Philips LX3900SA.
Imam povezane z SCART kablom.....sedaj pa je problem pri tem: ko gledam DVD je zvok uredu. Ko hočem poslušati TV-zvok, mi pa noče zvoka predvajati na hišnem kinu ampak ga predvaja na televiziji....znašel sem se tako, da sem priklučil DVD na TV z RCA kablom (Kabel je: RCA => 3.5 jack)...se pravi: 3.5 jack gre v televizijo (izhod za slušalke), RCA pa gre v DVD (AUX IN).....DVD ima možnost preklapljanja med kanali (DVD; TV ; TUNER ; AUX)....ko pritisnem TV kanal, bi se mi zvok od TV(SCART) moral predvajati na zvočnikih od hišnega kina. Ampak se mi ne. Zato imam začasno kar na kanalu AUX , ampak kvaliteta zvoka ni ista (je slabša).
Se mogoče kateremu svita kako bi to rešil?
Zelo hvala za pomoč že vnaprej.
Lp
Imam televizijo Philips PFL4007 (42 inč) in imam na njo priklučene 5.1 zvočnike Philips LX3900SA.
Imam povezane z SCART kablom.....sedaj pa je problem pri tem: ko gledam DVD je zvok uredu. Ko hočem poslušati TV-zvok, mi pa noče zvoka predvajati na hišnem kinu ampak ga predvaja na televiziji....znašel sem se tako, da sem priklučil DVD na TV z RCA kablom (Kabel je: RCA => 3.5 jack)...se pravi: 3.5 jack gre v televizijo (izhod za slušalke), RCA pa gre v DVD (AUX IN).....DVD ima možnost preklapljanja med kanali (DVD; TV ; TUNER ; AUX)....ko pritisnem TV kanal, bi se mi zvok od TV(SCART) moral predvajati na zvočnikih od hišnega kina. Ampak se mi ne. Zato imam začasno kar na kanalu AUX , ampak kvaliteta zvoka ni ista (je slabša).
Se mogoče kateremu svita kako bi to rešil?
Zelo hvala za pomoč že vnaprej.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop gramofona (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 10949 (4424) | Mrakw |
» | Hisni kinoOddelek: Zvok in slika | 1143 (919) | simone |
» | Zvok iz Tv na hišni kinoOddelek: Zvok in slika | 1422 (1343) | errhec |
» | Povezava zvokaOddelek: Zvok in slika | 1403 (1284) | Carpuzy |
» | povezava domači kino in pcOddelek: Zvok in slika | 4230 (4090) | St235 |