» »

FE praksa-davki

FE praksa-davki

Rok Woot ::

Morm opravljat prakso, pa me zanima, koliko lahko maximalno dobi, ne da bi za to potreboval plačati davek...

Hayabusa ::

Na praksi dobiš plačan prevoz& malico, tako da ne boš šel preko meje (3000).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Preberi še enkrat.

Torej meja je 3k? vir, torej 1k na mesec?

Če pa si ti na praksi dobival samo prevoz in malico, še ne pomeni, da je povsod tako.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rok Woot ()

mcgeek ::

DURS vsako leto objavi davčno lestvico za plačilo dohodnine.
http://www.durs.gov.si/si/davki_predpis...

Če presegaš določeno mejo, plačaš določen odstotek davka.

Kaj pa tole:
Za vsak dohodek, ki je višji od 400 €, študentski servis davčni upravi odvede akontacijo dohodnine po 25% stopnji. Akontacija dohodnine se ne izračuna in ne plača, če posamezen dohodek ne presega 400 €. 25 % akontacija dohodnine (ne glede na višino nakazila na napotnico) se Davčni upravi RS odvaja tudi v primeru, ko je član študentskega servisa nerezident, starejši od 26 let (če je od vpisa študija minilo več kot 6 let na dodiplomski stopnji ali več kot 4 leta na podiplomski stopnji). Ker se akontacija dohodnine računa od davčne osnove, ki znaša 90 %, v praksi to pomeni, da bo študentovo nakazilo zmanjšano za 22,5 %.

iz strani za študentski servis, ma to kako vezo pri praksi ali ne?

mcgeek ::

Če bo podjetje ali študentski servis davčni plačeval akontacijo, ti pa na koncu leta še vedno ne boš presegel meje za plačilo dohodnine, boš vso akontacijo pri obračunu dohodnine dobil nazaj.

Ok, hvala. Malica in prevoz šeteje v dohodnino ali lahko to odšetejem?

Splošna olajšava za leto 2013 znaša 3.302,70 EUR Torej se zmenim, za 1100€ na mesec(+malica?). Potem mi ni treba skrbeti za davke?

Pardon, samo rad bi bil siguren...

Hayabusa ::

Čaki mal, kar ti pišeš ni nobena praksa, temveč delo preko napotnice ŠS.
Avtorska pogodba ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Smurf ::

Ce te starsi nimajo pod vzdrzevanim druzinskim clanom, je meja 6.373,24 €.

...:TOMI:... ::

1100 sigurno ne boš dobil za prakso. Zagotovo dobiš okoli 1€/h plus malica plus prevoz.

Kar je več od tega, je dobra volja delodajalca, oziroma veze in poznanstva.
Tomi

Jah pač sem že delal na tej firmi in bom dobil. Ker pač pridem ke in delam. Že vse znam...

Gre se za prakso, torej ne prek napotnice. Samo sem mislil da so omejitve enake.

Hvala smurf, to je super. A kdo ve, a lahko kam pokličem, da to preverim. Pač rad bi bil siguren.

Gladi ::

Rok Woot je izjavil:

Gre se za prakso, torej ne prek napotnice. Samo sem mislil da so omejitve enake.

Za dijake in študente je neobdavčen znesek mesečna nagrada do 172 EUR. Izplačila nad temi zneski so obdavčena. Za vsako izplačilo je potrebno obračunati in plačati tudi prispevek za poškodbe pri delu in poklicno bolezen v višini 4,34 EUR, na DURS pa v elektronski obliki poslati REK-2 obrazec.

Očitno ne bo šlo vse tako simpl.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gladi ()

by00 ::

Rok Woot je izjavil:

Jah pač sem že delal na tej firmi in bom dobil. Ker pač pridem ke in delam. Že vse znam...

Hvala smurf, to je super. A kdo ve, a lahko kam pokličem, da to preverim. Pač rad bi bil siguren.

Kako pa so ti doslej plačevali?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtorske in ostale pogodbe

Oddelek: Loža
325986 (4529) Zion10
»

Študentsko delo vs. avtorska pogodba vs. s.p.

196724 (6089) Jerry000
»

Študentsko delo - potni stroški

318492 (5623) St235
»

Konec absolventskega staža

Oddelek: Šola
72905 (2673) Blinder
»

Študentsko delo obdavčeno v amen ? (strani: 1 2 3 4 5 )

20016203 (11926) gGiF

Več podobnih tem