Forum » Loža » expedia, edreams in tripsta rezerv. letalske karte, izkušnje?
expedia, edreams in tripsta rezerv. letalske karte, izkušnje?
xsum1 ::
Včeraj sem rezervirala karto pri Edreamsu in sem šele kasneje videla, da je bila cena 170EUR, jaz pa sem na karti imela samo 137EUR, ker sem pač prebrala, da karte ne zaračunajo kakšen teden in bi potem 28. imela 170EUR gor.
Kakorkoli, rezerviram, dobim email da je rezervacija potrjena, 5 minut kasneje dobim email, da so mi karto zavrnili in da naj kličem.
Super, preverim svoj račun 26.22EUR so mi odtegnali, ZA KAJ? če je pisalo, da je karta zavrnjena (visa electron)?
Zdaj pa njihov telefon dela šele jutri. Je ta 0800 številka zastonj za klicat?
Res kaj se ti norca delajo al je to sam zagotovilo, da ja ne bom mogla karte drugje kupit in jo bom pri njih, kako si lahko to dovolijo? pozna kdo to stran/izkušnje?
mimogrede, pisala sem jim da preklicujem rezervacijo, tako da mi ne morejo več s karte še kaj odtegniti kasneje?(močno upam da ne)
in pa ima kdo izkušnje z Expedio/tripsto? je varno tam naročit? Pa kako je z zavarovanjem, ker piše ko karto hočeš rezervirat da maš cancellation insurance pa zdravstveno tudi samo piše samo za UK prebivalce, potem za mene velja samo tisto, da se da let preklicati? Cena tega je 18 britanskih funtov zdaj pa ne vem, če se mi splača to zavarovanje zraven vzet, če je samo za UK potem zdravstveno? Samo če ga ne vzamem potem tudi leta ne morem preklicat pa dobit povračila denarja za karto potem, ne? pomeni, da moram potem zavarovanje še vseeno si posebej vzet nekje pri naših ponudnikih?
pa moj priimek ima ö umlaut, na expediji pa piše, da je treba točno isto napisat tam ime potnika, bo sprejelo ö ali naj raje napišem oe? da ne bo potem kakšnih problemov na letališču. Pri imenu isto, ker imam šumnik, pač napišem Z namesto ž?
Kakorkoli, rezerviram, dobim email da je rezervacija potrjena, 5 minut kasneje dobim email, da so mi karto zavrnili in da naj kličem.
Super, preverim svoj račun 26.22EUR so mi odtegnali, ZA KAJ? če je pisalo, da je karta zavrnjena (visa electron)?
Zdaj pa njihov telefon dela šele jutri. Je ta 0800 številka zastonj za klicat?
Res kaj se ti norca delajo al je to sam zagotovilo, da ja ne bom mogla karte drugje kupit in jo bom pri njih, kako si lahko to dovolijo? pozna kdo to stran/izkušnje?
mimogrede, pisala sem jim da preklicujem rezervacijo, tako da mi ne morejo več s karte še kaj odtegniti kasneje?(močno upam da ne)
in pa ima kdo izkušnje z Expedio/tripsto? je varno tam naročit? Pa kako je z zavarovanjem, ker piše ko karto hočeš rezervirat da maš cancellation insurance pa zdravstveno tudi samo piše samo za UK prebivalce, potem za mene velja samo tisto, da se da let preklicati? Cena tega je 18 britanskih funtov zdaj pa ne vem, če se mi splača to zavarovanje zraven vzet, če je samo za UK potem zdravstveno? Samo če ga ne vzamem potem tudi leta ne morem preklicat pa dobit povračila denarja za karto potem, ne? pomeni, da moram potem zavarovanje še vseeno si posebej vzet nekje pri naših ponudnikih?
pa moj priimek ima ö umlaut, na expediji pa piše, da je treba točno isto napisat tam ime potnika, bo sprejelo ö ali naj raje napišem oe? da ne bo potem kakšnih problemov na letališču. Pri imenu isto, ker imam šumnik, pač napišem Z namesto ž?
- spremenilo: xsum1 ()
bzp ::
Splošen odgovor, ker direktno na Expedii še nisem kupoval kart: tudi če ti na kartici odtegnejo znesek šele po parih dnevih, pred tem preverijo stanje. In če ne ustreza, je transakcija zavrnjena v štartu. Tistih 26 EUR so ti pomojem zaračunali zaradi njihovih "transaction fees" ki so oderuški, ampak tako je tudi pri vseh nizkocenovcih. Vprašanje če jih boš dobila nazaj, sigurno se bodo sklicevali na člen X.y v small printu.
Kar se dodatnih zavarovanj tiče, je spet bolj tekmovanje v tem kdo zna manjši font prebrat. Ene osnovne pravice ti zagotavlja EU, tista doplačila pokrijejo še par primerov več, če bodo problemi te bodo pa itak probali čimbolj na suho ...
Umlauti in šumniki - odkar sem enkrat na severu Nemčije jim 10 min razlagal kaj je to šumnik in da jim povsod piše naj vnašam podatke tako kot so na dokumentih, potem pa moral na drug konec letališča spremenit ime na karti in sprintat novo (brez šumnikov, ker noben njihov čitalec ni prebral tiste kode), vedno vpisujem ime in priimek brez šumnikov :) No problems since.
Kar se dodatnih zavarovanj tiče, je spet bolj tekmovanje v tem kdo zna manjši font prebrat. Ene osnovne pravice ti zagotavlja EU, tista doplačila pokrijejo še par primerov več, če bodo problemi te bodo pa itak probali čimbolj na suho ...
Umlauti in šumniki - odkar sem enkrat na severu Nemčije jim 10 min razlagal kaj je to šumnik in da jim povsod piše naj vnašam podatke tako kot so na dokumentih, potem pa moral na drug konec letališča spremenit ime na karti in sprintat novo (brez šumnikov, ker noben njihov čitalec ni prebral tiste kode), vedno vpisujem ime in priimek brez šumnikov :) No problems since.
xsum1 ::
sem jih klicala 26eur je blo odtegljaja za zavarovanje. Mi je agentka rekla po tel. Da je transakcija in rezervacija preklicana in res, po 30min sem videla denar nazaj na karti in ta transakcija je izginila iz zgodovine transakcij. Potem pa preverim naslednji dan in je spet v zgodovini in denar pobran kot prej, je sploh mozno, da takole neavtorizirano poberejo se enkrat denar? Je bolje da preklicem svojo viso? Mi se lahko kaj takole pokradejo? In kdo ve kam naj se obrnem, da zahtevam ta denar nazaj? Ker zgleda da ga nimajo namena vrnit
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč Coinbase (strani: 1 2 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 12325 (1099) | tomaz- |
» | Najem avtomobila v tujini in kreditna karticaOddelek: Na cesti | 11094 (1920) | Tidule |
» | Obrali so me za 1000€ prek spleta !! pomoč/izkušnje!? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19360 (14840) | Daedalus |
» | Potovanje v New York ali San Francisco? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 38370 (35057) | Miha_T |
» | Vračilo denarja na račun..kako dolgo trajaOddelek: Loža | 2673 (2196) | xsum1 |