» »

problem zarad navijanja

problem zarad navijanja

monster-x ::

prenašam problem forumaša boštjana: navijal je in je dvignil fsb na 150, zdj mu pa noče več zagnati windowsov. rame in vse mu normalno zazna, resetiral je tud bios, pokaže pa blue screen in napiše tole:
STOP:c0000218(registry file failure): system root/system 32/config/default or it's log or alternate, corrupt, absent or not writable. Beginning dump of phisycal memory
dump complete

to se mu je zgodil ko je v biosu nastavil na 150/150. isto mu vedno izpiše ko resetira bios


aja ma athlona xp 1700+ (Tbred-A), 512 MB rama DDR, plata elite,...

je pa deloval tud na 2000+ s 146 Mhz fsb-jem

Dead_Eye ::

zgleda kot da je blo disku preveč - ponovna inštalacija winsov?
The one and only

monster-x ::

baje mu ponudi da loh popravi neki z win xp cd-jem sam je reku nej kle vprašam če je še kaka rašitev

monster-x ::

pa še to: ne more prit not niti v varnem načinu

Dead_Eye ::

ni mi še uspelo rešit XP ko se je tako(oz. podobno) sesul:P
The one and only

Fury ::

jap... disk oz. IDE controler (ne vem tocno) je zajebu in zasral podatke.. nej se psihicno pripravi da mu dost fajlov ne bo delal...

monster-x ::

je rekel, da je poskusil formatirat pa ko boot-a izbere svežo kopijo win xp pol pa začne iskat prejšnje verzije windowsov in se tm ustav in ne dela več...


šit a ne? bi blo pa fajn da je na simpl razložen ker mu morm to po telefonu razložit, ker ne morm do njega ker je vmes ker dost razdalje:D

PhotoBlaz ::

men se je tud ze to zgodil,...in to k sm delal Burn v Sisoft Sandri, pa sm ga ponesrec resetiral vmes :-)

Resu sm pa tko(cist po naklucju)
On kao prav, da da lohk un XP CD notr, pa kao repair funkcijo nardi.

Sam fora je samo v tem, da njemu neki cudnga manjka, kar pa dobi nazaj ze samo s tem, da pac boota iz XP Cd-ja in da mu nalozi tiste osnovne zadeve, potem pa ko prides do prvega menija izberes "R" (kao repair) in ko te butne tja v "DOS" mode pol sam se restartas racunalnik in normalno bootas.

Tko sm jst popravu ze 3x k mi je tako podobno zadevo izpisal na zacetku pri bootanju.

Upam,d a bo pomagal.
Cau
Model

boštjan ::

Evo mene na enem drugem compu.
model,sem stisno tisti R in pol nekaj moram pritisnit,ker če samo ENTER stisnem se repair funkcija ne izvede.finta pa je če stisnem cifre od 0-9,samo cifra 1 je prava,vse drugo napiše da je narobe.
Zanima me če je možno da sem kaki IDE kontroler zajebo,ker ko bootam uspešno iz disket,označim da hočem na novo XP naložit,vstavim XP CD in pol samo išče predhodno i verzijo winsov,nikamor drugam se več ne premakne.Je torej možno da sem recimo cd-rw yamaho zjebo ali pa disk.Naj še povem da lahko bootam iz CD,naloži tiste osnovne fajle,pol pa se ponovi isto kot pri bootanju iz disket.
Pa še to,ko sem v biosu mel na 147/147 je bla frekvenca CPU in ramov 100.Ko pa sem dal na 150/150,se je ta frekvenca spremenila na 133 za CPU in rame.Tisti ki mate k7s5a in cheepo bios ziher vete kaj mislim.
FURY,kaj si mislo s tem,da tudi če bom sistem na novo naložo,mi ne bo kaj delalo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

bodom ::

bostjan: pa sej bi se to dalo resit z repair windows opcijo. vsaj da prides v winse in pospravis kar noces izgubit in resis vse skup. pol pa itak da sledi cisti format in ponovna instalacija.
in kot ti je nekdo tule reku...vse ti bo delalo, ce bos seveda sformatiral na novo. ce bos pa sam z repair opcijo, pa ti nekatere stvari res ne bodo delale, vsaj optimalno ne.

sm mel jst dost takih izkusenj...prejsni teden 8x format winsov:D 8-)

LP

boštjan ::

problem je da niti formatirat ne morem.bootam z 6 disketami,dam not XP CD in se vse ustavi pri SEARCHING FOR PREVIOUS VERSIONS OF MS WINDOWS in to dela v nedogled.zdaj bom še disk na en drug sistem priključo in upam da bom lahko izbriso moje stvari.

boštjan ::

evo mene nazaj na svojem sistemu.hvala bogu nič skuro.pomagalo pa je da sem pri kolegu priklopo moj disk in formatiral C particijo,pol pa mi je šlo XP naložit.zdaj se bom malo glede navijanja umiro,ker me čakajo neki izpiti in rabim delujoč sistem.
Me pa res zanima zakaj nisem več mogel v winse ko sem dal na 150/150,ker na 147/147 je zadeva sekala,le grafa je štopala.
Me pa zanima zakaj napiše za CPU in RAME frekveno 133,če dam na 150/150,medtem ko sem mel pri 147/147 to frekveno na 100???

Spajky ::

LOL, sem vozu 147/h, pa je kr šlo, sicer na ovinkih je blo kolo na bankinah, ma kaj pol; pa sem stisnu na 150, pa je bankine zmanjkal in se je zid postavil predme...pa še prvezan nism bil.. :-) .. :P
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

boštjan ::

eh pa daj no,sicer pa na 147/147 ni blo kritično,ampak zelo stabilno,tak da tvoja primerjava ni na mestu,le na 150/150 je sistem zaštopalo.

Dead_Eye ::

pci clock?
The one and only

boštjan ::

če zračunaš je PCI clock bil na 37,5MHz,kar mislim da ni kaki hudi bav,bav


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

K7S5A navijanje?!

Oddelek: Navijanje
71161 (1021) Dead_Eye
»

Nujno rabim pomoc!! Racunalo ne prizge monitorja ce ga prevec navijem..

Oddelek: Navijanje
10853 (796) lepi joker
»

Navijanje - problemi

Oddelek: Navijanje
7826 (675) OwcA
»

navijanje 1700+ Tbred A na K7S5A

Oddelek: Navijanje
411987 (1514) Boky
»

navijanje..

Oddelek: Navijanje
211607 (1169) Sandi79

Več podobnih tem