» »

Obnovitev varnostne kopije - problem z datotekami z omejenim dostopom

Obnovitev varnostne kopije - problem z datotekami z omejenim dostopom

DoberDan ::

Torej pred časom sem znotraj W7 ustvaril varnostno kopijo diska, med drugim tudi na mapi z dokumenti, katera pa je imela omejen dostop. Imel sem naštimano, da lahko vidim datoteke (oz. dostopam do mape) samo jaz (ki sem bil administrator).

No potem sem formatiral diske in naložil W8 in po nesreči zbrisal tisto mapo z dokumenti. Zato sem se spomnil na varnostno kopijo (huh!). AMPAK, ko obnovim varnostno kopijo, se mi vse obnovi, tisto mapo z dokumenti, ki je imela omejen dostop, pa tudi obnovi, ampak je prazna. Med obnavljanjem napiše da dostop ni možen in mi preostane le, da preskočim "datoteke s to napako".


Torej, v varnostni kopiji mapa z vsebimo očitno je, ampak W8 ne more dostopati do nje, ker ni tisti uporabnik "JANEZ", ki je imel edini pravico dostopati do mape. Pač, nisem imel naštimano, da lahko dostopa le "Administrators", ampak "JANEZ". Ko sistem obnavlja varnostno kopijo in pride do tiste mape, zazzna napako in jo želi preskočiti. Če pa tik pred začetko m obnavljanja kliknem Varnostna kopija/Obnovi datoteke/Iskanje datotek/Varnostna kopija D/MAPA Z DOKUMENTI/Primer.docx, pa wordovo datoteko vidim in jo lahko obnovim. Ko pa hočem dostopati do nje, moram seveda spremeniti privilegije in je spet moja. Seveda pa na tak način eno po eno ne morem obnoviti več GB word datotek.

Kaj pa sedaj? Notri sem imel večinoma word datoteke.


Hvala za pomoč!

Hayabusa ::

ntfs security moraš urediti:
http://answers.microsoft.com/en-us/wind...

DoberDan ::

sem pregledal navodila, ampak to ni to kar rabim.
Znotraj tiste obnovitvene datoteke je problem. Sedaj pri W8 imam vse lepo poštimano glede privilegijev, problem pa je pri funkciji Obnovitev sistema, ker pri obnavljanju zazna, da nisem isti priviligirani uporabnik kot tisti, ki je takrat naredil varnostno kopijo (jaz).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Backup, sinhronizacija map, datotek na zunanjem disku

Oddelek: Programska oprema
142107 (1708) Manu
»

Problem z zunanjim diskom - POMOČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6111855 (10825) Jerry000
»

Izginjanje slik oz. onemogočen dostop za odpiranje

Oddelek: Programska oprema
6636 (528) Duhec
»

Trdi disk je fuč, kako do podatkov...?

Oddelek: Pomoč in nasveti
162078 (1763) energetik
»

računalniki v mreži

Oddelek: Programska oprema
131142 (874) tanika1749

Več podobnih tem