Forum » Pomoč in nasveti » Toshiba L775-15T in hitrost
Toshiba L775-15T in hitrost
IvoC ::
Kupil sem prenosnik Toshiba Satellite L775-15T, i5, 2.4 G (3 G Turbo, ???), OS Windows 7, vendar nekatere malo bolj komplicirane procedure, zlasti v aplikacijah narejenih z Visual Fox Pro 9, tečejo komajda kaj hitreje kot na metuzalemu Amilo Pro z 1.5 in ~3-krat počasneje kot na stacionarcu s 3.5 G. Seveda sem razočaran, obenem pa nejevoljen, ker zadeve ne znam pohitriti. Ali se to sploh da (Eco imam OFF)?
Za vsak nasvet in morebitno strokovno pojasnilo bom hvaležen.
LP IvoC
Za vsak nasvet in morebitno strokovno pojasnilo bom hvaležen.
LP IvoC
hojnikb ::
ti laufa procesor na polni frekvenci, ko uporabljaš to programje ?
verjetno si preveč pričakoval od tega prenosnika + ta app je star že ~5 let in dvomim da je optimiziran za najnovejše procesorje..
verjetno si preveč pričakoval od tega prenosnika + ta app je star že ~5 let in dvomim da je optimiziran za najnovejše procesorje..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
ti laufa procesor na polni frekvenci, ko uporabljaš to programje ?
Hvala za trud!
1. Ne vem, na kateri frkvenci teče procesor, ko uporabljam Fox Pro 9 (ne znam/morem poiskati). Windows 7 mi kaže 2.4 GHz, ampak prenosniki imajo svoje varčevalne muhe.
2. Možno, da Fox res ni prilagojen na najnovejše procesorje, ne razumem pa, zakaj bi na novejšem procesorju ista stvar tekla počasneje kot na malo starejšem. Na 32-bitnem sistemu stvar teče "kot urica", skratka cca 3-krat hitreje! Je pa po vsej verjetnosti vzrok res v Fox-u, ker drugi programi tečejo po pričakovanju.
Kakorkoli, najlepša hvala in LP
IvoC
Še to:
Na Windows 7 64-bit prenosniku skompilirana aplikacija teče na XP 32-bit normalno. Zdi se, da FOX ni neposredno "kriv", ampak na 64-bit Windows 7 verjetno išče neke procedure, ki jih ni ali pa niso prilagojene.
Nekje sem prebral (žal se ne spomnim linka), da je imel nekdo podobne probleme, a mu je nek Fox-guru odstranil nekaj Windows datotek, potem je bilo pa vse v najlepšem redu.
LP IvoC
Na Windows 7 64-bit prenosniku skompilirana aplikacija teče na XP 32-bit normalno. Zdi se, da FOX ni neposredno "kriv", ampak na 64-bit Windows 7 verjetno išče neke procedure, ki jih ni ali pa niso prilagojene.
Nekje sem prebral (žal se ne spomnim linka), da je imel nekdo podobne probleme, a mu je nek Fox-guru odstranil nekaj Windows datotek, potem je bilo pa vse v najlepšem redu.
LP IvoC
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TeamViewer vdoriOddelek: Informacijska varnost | 8073 (2520) | mat xxl |
» | Bitdefender in Klik NLBOddelek: Loža | 3214 (2276) | predi |
» | Motenje Wi-Fi signalaOddelek: Pomoč in nasveti | 2831 (2514) | SaXsIm |
» | Java/C v FOXpro 9.0Oddelek: Pomoč in nasveti | 895 (757) | Randomness |
» | SUDOKU Brute ForceOddelek: Programska oprema | 2035 (1920) | IvoC |