» »

Kateri 120 mm vent. za stranico od ohišja?

Kateri 120 mm vent. za stranico od ohišja?

Flash ::

V bistvu me samo zanima, če moram biti na kaj posebej pozoren, ali pa se enostavno izvrta luknja, vgradi ventilator in to je to? Rad bi pa imel enga 120 mm... ali pa celo 2 :)

na shop.rudnix.com sem našel tole:
PCM3171 Venti. za ohišje TITAN 12025M12B,119mm 2.990,00

Bo vredu?

kuglvinkl ::

Za Titane ne vem. Ker sem se omejil na Sunon, ki so drugi (po precej testih prebranih) vent. v primerjavi dB/CFM, za Panaflom (v RS še nisem zasledil). Če te zanima zgolj CFM (očitno te, ker hočeš imeti dva...), potem poglej za 120 mm Delto. (+ na sidewinders.com imaš mp3 zapise glasnosti posameznih vent.). Mislim, da stane tak Sunon pri ICju ball bearing, okrog 4k SIT, Sleeve pa 2.5k SIT.

Priporočam ti, da nabaviš debelino 38 mm, če le imaš prostor v notranjosti kište (izmeri). Dotočiš samo 7V in stvar bo sprejemljiva.

Obvezno montiraj med vent. in pleh gumijaste podložke. Kupiš tesnila ali pa si jih (/me) izdelaš sam, denimo iz zračnice.
Your focus determines your reallity

TESKAn ::

Če te zanima samo pretok zraka in te hrup ne moti, si kupi v konradu 150 mm vent...zadeva naredi veeelik prepih, ma hrup pa tudi ni od muh...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Flash ::

Aja, šele zdaj kužim, zakaj 7V - ostalo je preglasno :)

Na Sunonovih straneh sem našel kar en všečen ventilator: 80x80x38mm, model SF11580A, s 35 dB.

Zanima pa me še, če je kakšen način (oz. kako se naredi), da reguliraš hitrost ventilaorja ali pa da ga lahko vsaj po potrebi vklopiš/izklopiš. To bi mi zelo prav prišlo, saj se mi sistem samo takrat malce preveč segreva, ko gledam kakšne DivXe. (CPU: 45 °C, sistem: 40 °C - nenavit C500, CD-ROM 52x - mimogrede, so te temperature v mejah normale?).

Ventilator bi rad namestil tako, da bi pihal direktno na CD-ROM in na CD-RW, ki je pod njim. (CD-ROM se nekam precej segreva) Ali je pa celo boljše, da odvaja zrak, namesto da piha v pogone? Ali pa se ga naj da kar na sredino stranice in tam dovaja/odvaja zrak?

Highlag ::

Če boš montiral kakršne koli dodatne ventilatorje ne pozabi tudi na dodatne vstopne reže!

(Če boš dodal samo ventilatorje ki pihajo zrak samo not ali ven) Reže morajo imeti vsaj toliko površine, kot imajo ventilatorji efektivne odprtine.

kuglvinkl ::

Na Sunonovih straneh sem našel kar en všečen ventilator: 80x80x38mm, model SF11580A, s 35 dB.

To ti je za orientacijo. Namreč pri HTE in IC imajo "Sunon 80×80×38" denimo in to je to. Ne vem, če sploh vedo, da obstaja recimo od te firme več takšnih vent., ki se razlikujejo samo po CFM.

Zanima pa me še, če je kakšen način (oz. kako se naredi), da reguliraš hitrost ventilaorja ali pa da ga lahko vsaj po potrebi vklopiš/izklopiš.

Na STju je članek ravno o tem. Namreč o stikalih. Nima smisla razlagt, preberi!

Ventilator bi rad namestil tako, da bi pihal direktno na CD-ROM in na CD-RW, ki je pod njim. (CD-ROM se nekam precej segreva)

Razmišljal sem, da bi na kletko od HDD, kateri bi naredil luknjo, montiral 60mm Sunona. Ampak!, pod kletko je že vent., ki vleče zrak v kišto. Ki pa na moje začudenje ZELO hladi tudi disk, tako da se mi ne splača. Haj hočem rečt? Če je kišta dobro prevetrena, se bo poznalo v vsej kišti, ne samo pri CPUju. Heh, še posebej, če kaniš montirat 120 mm ...

Ali je pa celo boljše, da odvaja zrak, namesto da piha v pogone? Ali pa se ga naj da kar na sredino stranice in tam dovaja/odvaja zrak?

Zlato pravilo je, da moraš toliko zraka, kot ga spraviš noter, spraviti tudi ven. Tudi o tem je na STju odličen članek. Če ima dva 120 vent z 2 × 70 CFM, ki vlečeta notri zrak, potem potrebuješ ravno toliko vent., ki bodo izčrpali teh 140 CFM.

+ obvezno glej, da ne bo ovir pred vent.!
Your focus determines your reallity

the_unborn ::

Eno vprasanje: s cim naj naredim luknjo za 80mm vent v pleh? moj oca ima doma samo 92mm krono za les, a se da kje kupit krone za zelezo in po kksni ceni?

kuglvinkl ::

Eno vprasanje: s cim naj naredim luknjo za 80mm vent v pleh? moj oca ima doma samo 92mm krono za les, a se da kje kupit krone za zelezo in po kksni ceni?

Po moje se da kupiti korne za železo.

Pri vrtanju je milijon variant, začenši z dremlom.

Ker ga nimam, sem stvar izvedel takole. Označiš krog, potem pa z navadno pormašino izvrtaš luknjico pri luknjici. S kladivom odtolčeš ven in z spilo spiliš. Glej tudi teh člankov je milijonl.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

the_unborn ::

Ja dremla mam, ampak v krogu pa res ne bom vrtal, se naravnost gre jabano po tem trdemu Chietecu.

Flash ::

kuglvinkl: Hvala za tako izčrpen odgovor! :) Sedaj se bom dosti lažje spravil k tej stvari.

kuglvinkl ::

Np, zato smo tukaj. :)

Za tehniko z Dremlom ne vem, vem pa, da skoraj na vseh straneh, ki se ukvarjajo z MODi, uporabljajo ravno ta način. In vse lepo poslikajo. Hej, Dremel (firma kot taka) je nedavno tega celo objavila oz razpisala nagrado za najboljši MOD narejen z njihovim orodjem (nagrada: še več njihovega orodja :))
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

CHAOS ::

Jaz sem delal luknje z vbodno žago... simple in učinkovito... pa še ne matraš se preveč... potem pa daj na vrtalnik lepo nastavek za brušenje in to je to... :D
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

texhex ::

ce bos delal z vbodno zago pod pleh prsraufi leseno dilco, da ti nebo zvijalo pleha. recimo 5mm.

se dobijo kje nastavki za brusejne za v vrtalnik recimo 80 in120mm odprtin ? moja 80mm lukna na vrh je ostra ko giletka.
To Infinity... ...And Beyond!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje - ventilatorji

Oddelek: Pomoč in nasveti
354288 (3691) korošc
»

Radeon Tweak

Oddelek: Navijanje
242181 (1746) freejack
»

80 mm vent - velika izbira na SLO trgu, vendar kaj kupiti

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111318 (1038) the_unborn
»

Shladiti OHIŠJE + info glede stabilnosti

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191320 (1139) OldSkul
»

Venti

Oddelek: Kaj kupiti
71500 (1416) Dami

Več podobnih tem