Forum » Znanost in tehnologija » Zakaj so solarne elektrarne prava stvar
Zakaj so solarne elektrarne prava stvar
Temo vidijo: vsi
kriptobog ::
Mene samo zanima ali vsi tisti ki računajho tudi preračunajo verjetnost toče na letnem nivoju in verjetnost uničenih panelov? :) In koliko to podaljša ROI če je recimo vsako tretje leto toča ki uniči vse panele.
A ti sploh veš kolk stane en panel? Ne kolk ti ga zaračunajo, kolk ga lahk sam kot fizična oseba z davkom kupiš.
Ne ve. Matejcka samo skrbi za nase panele. PA ko je bil sneg je bil tudi nekaj fovsljivo glasen.
mertseger ::
Mene samo zanima ali vsi tisti ki računajho tudi preračunajo verjetnost toče na letnem nivoju in verjetnost uničenih panelov? :) In koliko to podaljša ROI če je recimo vsako tretje leto toča ki uniči vse panele.
Nič se ti ne podaljša ker je zavarovano za pimer toče, zavarovalna premija pa vačunano v strošek elektrane.
feryz ::
Če meni toča stolče popolnoma vse panele, si nadejam okrog 7 jurjev v žepu, za par ur dela v soboto.
Bolj me v tem primeru skrbijo cegli na drugi strani. Upam da so tudi ti zavarovani in da še tam pospravim par jurjev.
Bi moral preveriti polico. Za panele sem ziher, za cegle ne.
Bolj me v tem primeru skrbijo cegli na drugi strani. Upam da so tudi ti zavarovani in da še tam pospravim par jurjev.
telexdell ::
Če meni toča stolče popolnoma vse panele, si nadejam okrog 7 jurjev v žepu, za par ur dela v soboto.
Ko pa poči cegu pa gre voda v izolacijo, strop mansarde...Dejasnko imaš manjšo škodo, če ti toča razbije panele namesto cigla na strehi. Bom moral razmisliti, če bi dal panele še na severno stran pa malce cincam- že 60+let na našem koncu ni bilo take toče, da bi mi počil le en strešnik, kaj šele na tri leta
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: telexdell ()
joez7 ::
Saj jo tudi pri nas ni bilo ravno toliko dolgo.
Ampak ...
Sam ne mi o toči. Bil deležen 13.7.24 15h, Bistrica. Iz sončnega na suho. Rezultat - škode na avtu 3k€.
Šipa 1.2k in 2k pleh (tudi barvanje strehe in havbe). Smo dobili 3 bombe v velikosti pesti. Še nisem videl kaj takega. Sreča, pokril kasko, sam na popravilo smo čakali 3m (šipa v 10dneh).
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
A to si sam plačal?
Po nepreverjenih podatkih, ker bi to praktično že rabil, je moja prva šajba 2,5k, prednja gornja 7,5k, zadnja gornja 1k in zadnja zadnja 2k.
Plus pleharija, če bo kdaj do tega prišlo.
Nekih 30 jurjev škode, čez prst. Ampak le če bo zmerna toča.
Aha, kasko, sem videl. Čez 3 jurje pride pri meni kamenček v prednjo šipo.
Po nepreverjenih podatkih, ker bi to praktično že rabil, je moja prva šajba 2,5k, prednja gornja 7,5k, zadnja gornja 1k in zadnja zadnja 2k.
Plus pleharija, če bo kdaj do tega prišlo.
Nekih 30 jurjev škode, čez prst. Ampak le če bo zmerna toča.
Aha, kasko, sem videl. Čez 3 jurje pride pri meni kamenček v prednjo šipo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
Smo bol socialci.....
Fumbo ::
Klical večkrat na telefon človeka ki skrbi za priklope na EP - ni bilo odziva. Klical na stacionrno številko EP - slišiš samo odzivnik....
Pisal na EP in jim pripel sliko položnice s podatki števca in še enkrat pisal pisno podatke in nič.
Pisal na ponudnika elektrike in so me nazaj usmerili na EP.....
Torej že pol leta + imam SE in še vedno ne morem uporabljat. Kako bi vi zadevo uredili....
Hvala in vse dobro
Pisal na EP in jim pripel sliko položnice s podatki števca in še enkrat pisal pisno podatke in nič.
Torej že pol leta + imam SE in še vedno ne morem uporabljat. Kako bi vi zadevo uredili....
Hvala in vse dobro
socialec ::
Pogledal bi še za druge kontaktne številke in poklical, sicer bi šel direktno tja med delovnim časom, da vsaj izvem, kaj naprej in pri kom, če že ne takoj na licu mesta.
IL_DIAVOLO ::
Saj jo tudi pri nas ni bilo ravno toliko dolgo.
Ampak ...
Sam ne mi o toči. Bil deležen 13.7.24 15h, Bistrica. Iz sončnega na suho. Rezultat - škode na avtu 3k€.
Šipa 1.2k in 2k pleh (tudi barvanje strehe in havbe). Smo dobili 3 bombe v velikosti pesti. Še nisem videl kaj takega. Sreča, pokril kasko, sam na popravilo smo čakali 3m (šipa v 10dneh).
V Slovenski Bistrici je bilo nazadnje kar hudo ja. Toca v velikosti tenis žogice.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
jabe ::
Klical večkrat na telefon človeka ki skrbi za priklope na EP - ni bilo odziva. Klical na stacionrno številko EP - slišiš samo odzivnik....
Hvala in vse dobro
Žal je pri nas tako, da bolj si siten, prej dosežeš (pri sicer meni ne, ker to me v kontro poslje, ampak naceloma velja), ker trenutno izbirajo med nic na tvoji strani in nic na njihovi, čim bo lazje in manj sitno tebe priklopit, se bo en pripokal, sam da bos mir dal. In nic ni hujsega, kot stik ena na ena. Na mail ni treba odgovorit, telefon lahko dol vrze, tebe iz pisarne pa malo tezje
Zgodovina sprememb…
- spremenila: jabe ()
Primorci ne jebejo žive sile.
Vse, kar je pod 4 mesece, je luksuz. Zakaj tako, glede na to, da jim "priklop" vzame 10 min čačkanja po števcu, ni nikomur jasno.
Jaz bi rekel, da je to načrtno jebanje folka v glavo. Da se ve, kdo je šef.
Rekord sem sicer imel pri enem znancu. V nedeljo zvečer ob 10-ih sem oddal papirje in vlogo za priklop, v ponedeljek zjutraj ob pol devetih, je zalaufala.
Vse, kar je pod 4 mesece, je luksuz. Zakaj tako, glede na to, da jim "priklop" vzame 10 min čačkanja po števcu, ni nikomur jasno.
Rekord sem sicer imel pri enem znancu. V nedeljo zvečer ob 10-ih sem oddal papirje in vlogo za priklop, v ponedeljek zjutraj ob pol devetih, je zalaufala.
IL_DIAVOLO ::
Kolko si dal zraven? Pol zafire ali celo?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Pfff, za priklop sončnice?
Maš pa domišljijo.
Lepo sem prosil. Ker lepa beseda, lepo mesto najde.
Maš pa domišljijo.
Lepo sem prosil. Ker lepa beseda, lepo mesto najde.
darkolord ::
Zakaj tako, glede na to, da jim "priklop" vzame 10 min čačkanja po števcu, ni nikomur jasno.Sem že napisal malo višje zakaj.
Vse vloge za priklop so šle v Novo Gorico, iz tam so tudi izdajali vse naloge za priklop. Tam so se pa samo nabirale, ker očitno mož ni shendlal več kot kakšnih 10 priklopov na teden (ko ni dopustov, seveda) + 200 klicev na dan (po njegovih besedah). So šele pred kakšnim mesecem dni ugotovili, da mogoče ni čisto nujno, da se vse priklope ureja samo iz matične izpostave in lahko priklope razporejajo tudi posamezne DE.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Hočeš reči, da so sposobni urediti 2 (dve) vlogi na dan!? Samo papirno, seveda, da ne bo kdo mislil, da gre za resno delo.
Superman, ni kaj.
Superman, ni kaj.
Fumbo ::
Pozdravljeni
imam težavo, da mi že pol leta niso priklopili sončno elektrarno na električno omrežje.
Kako pa je pri vas ali so vam takoj priklopili sončno elektrarno na električno omrežje.
Hvala in vse dobro
Meni je Elektro Ljubljana priklopil relativno hitro in sicer v roku 14 dni po plačilu položnice (stroški priklopa 145 €). Mi je izvajalec SE svetoval naj čimprej plačam položnico, da bo priklop čim hitrejši in temu je to bilo tudi res tako. Zelo prijazen delavec Elektro Ljubljana mi je zadevo uredil v dobre pol ure in istočasno zamenjal star števec s števcem za daljinsko odčitavanje.
Bom malo razmišljal na glas...
Dvojni prijatelji so z GEN-I postavli SE za mano in imajo že davno priklopjeno.
Si ne vem razlagat zakaj je to tako, mogoče ker mi je postavil konkurent iz drugega konca Slovenije....
In ne
GEN-I+ EP + C-olob = Gorica
Lobiji?
Lonsarg ::
Moje izkusnje pravijo da ponavadi kjer navidez zgleda da kaj nalasc delajo slabo, se izkaze da so zal zgolj nesposobni ;)
miko22 ::
Pozdravljeni,
s 1. januarjem 2025 bo na področju samooskrbe pri Petrolu stopilo v veljavo nekaj sprememb. Prispevale bodo k boljši preglednosti in razumevanju naših storitev.
Novo ime postavke, ista cena
Prva se nanaša na poimenovanje postavk na vašem računu. Mesečno postavko "Premija za odstopanja - samooskrba" bomo namreč preimenovali v "Mesečno nadomestilo - samooskrba". Sprememba odraža našo prizadevanje za jasnejše in bolj razumljive pogoje samooskrbe.
Pomembno je poudariti v Petrolu, da kljub spremembam v industriji, cena omenjene postavke ostaja nespremenjena. To odločitev smo sprejeli z namenom, da vas podpremo in še naprej ostanemo resen in dolgoročen energetski partner.
Sprememba cenika za presežno energijo
Za leto 2025 smo se potrudili, da bi ohranili stabilnost cen in minimizirali morebitne finančne vplive. Zato bodo cene manjkajoče električne energije v samooskrbi ostale nespremenjene.
Se pa spreminja cenik za presežno električno energijo v mesečni samooskrbi (t.i. "viški"). Nova cena presežne električne energije za gospodinjski in poslovni odjem bo po novem 0,02995 € na kWh brez DDV oz. 0,03654 € na kWh z DDV. Cena velja samo v primeru nove mesečne samooskrbe po ZSROVE.
Ukinitev bona za viške energije
Vsem, ki boste v 2024 izpolnjevali pogoje za prejem bona za viške energije v višini 40 €, bomo januarja še zadnjič nakazali dobroimetje. Hkrati vas želimo obvestiti, da aktivno raziskujemo različne možnosti za vpeljavo novih ugodnosti, ki bodo usmerjene v spodbujanje učinkovite rabe energije.
Aja pa novi pogoji Petrola
https://www.petrol.si/znanje-in-podpora...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miko22 ()
Tak, jaz sem pa porabil vso elektriko, ki sem jo pridelal čez leto. 17Kwh še imam v dobrem za december, ostalo plačam.
Jebi ga, poraba se povečala. Bo treba dodat celice spomladi.
Jebi ga, poraba se povečala. Bo treba dodat celice spomladi.
Jaz imam še 890 kWh viška, gusto bo.
Navkljub dobremu novembru, 1.110 kWh.
Ampak jim ne dam nič. Bom pa hibrida odstavil od vtičnice in toplovodni kamin gonil čez praznike.
Ampak jim ne dam nič. Bom pa hibrida odstavil od vtičnice in toplovodni kamin gonil čez praznike.
Jaz imam še 890 kWh viška, gusto bo.
Mam jaz tudi hibrida, pa se mi splača ga dat na vtičnico. Je ceneje kot gorivo vseeno. Do službe pa nazaj pridem na štrom :)
Daniel ::
Pri nas je še 1,4 MWh viška in če bo tudi decembra tako močno sonce, bomo zaključili okrog nule.
SambaShare ::
Robert ::
Od 15.11.2024 imam v uporabi SE (6,68 kw) in hranilnikom kapacitete 10 kwh (Huawei). Imam soglasje izdano po 01.01.2024 (brez net meteringa). Preko aplikacije ugotavljam, da se mi višek proizvedene elektrike (ko je hranilnik poln in poraba v hiši pokrita) vseeno odvaja v omrežje, kar sem opazil tudi na števcu porabe elektrike. Sem bolj nov na tem področju in se še 'učim'. Je to v redu ali ne ? Pa še to, par dni nazaj sem oddal preko neta na Borzen zahtevek za subvencijo pa me zanima v kolikem času dobiš nakazan znesek. Trenutno stanje je v statusu POTRJENO.
Od 15.11.2024 imam v uporabi SE (6,68 kw) in hranilnikom kapacitete 10 kwh (Huawei). Imam soglasje izdano po 01.01.2024 (brez net meteringa). Preko aplikacije ugotavljam, da se mi višek proizvedene elektrike (ko je hranilnik poln in poraba v hiši pokrita) vseeno odvaja v omrežje, kar sem opazil tudi na števcu porabe elektrike. Sem bolj nov na tem področju in se še 'učim'. Je to v redu ali ne ? Pa še to, par dni nazaj sem oddal preko neta na Borzen zahtevek za subvencijo pa me zanima v kolikem času dobiš nakazan znesek. Trenutno stanje je v statusu POTRJENO.
Seveda je v redu. To elekriko ti bodo plačali (glej po ceniku dobavitelja in ti jo ponovno zaračunali, ko jo bolš vlekel nazaj - da boš mel 0 rabiš 2.5 proti 1)
Men so nakazali v roku dveh tednov po Potrjeno.
Seveda je v redu. To elekriko ti bodo plačali (glej po ceniku dobavitelja in ti jo ponovno zaračunali, ko jo bolš vlekel nazaj - da boš mel 0 rabiš 2.5 proti 1)
Men so nakazali v roku dveh tednov po Potrjeno.
Se splača prodajat? Je računica?
Tle so nove pogodbe od 1.1.2024. Se jo splača prebrat. Ne gre za prodajo ampak za mesečni obračun. Viški mesečni se ti štejejo v dobropis za naslednji mesec. Haklc je v tem, da si tudi dnevni viški in primankljaji obračunavajo, iz tega naslove je skoraj obvezen hranilnik el. energije.
Kakšne pa so te nove pogodbe glede dnevnih viškov, se gleda res samo mesečna računica ali se tudi preveč proizvedene elektrike popoldne računajo kot višek (in poceni odkupijo) ter porabljeno zvečer ko ni sonca drago prodajo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
SambaShare ::
Zaenkrat je mesečni obračun. Ampak s ~3x faktorjem ni računice. Ne vem zakaj bi pa kdo kompliciral še z dnevnim obračunom, saj lahko pri mesečnim nastavijo tako, da se jim splača.
Kakšne pa so te nove pogodbe glede dnevnih viškov, se gleda res samo mesečna računica ali se tudi preveč proizvedene elektrike popoldne računajo kot višek (in poceni odkupijo) ter porabljeno zvečer ko ni sonca drago prodajo?
Zato pa maš baterijo.
SambaShare je izjavil:
Zaenkrat je mesečni obračun. Ampak s ~3x faktorjem ni računice. Ne vem zakaj bi pa kdo kompliciral še z dnevnim obračunom, saj lahko pri mesečnim nastavijo tako, da se jim splača.Odvisno koliko stane elektrika zvečer/ponoči poleti glede na podnevi. Ker poleti si načeloma 100% samooskrben vsaj nekaj mesecev in takrat trgovec dobi 0EUR od tebe in se mu mora računica izziti da lahko iz tvoje dnevne elektrike kupi večerno/nočno elektriko v kolikor nimaš baterij, če dela mesečni obračun. Ampak ja očitno se jim izzide če delajo mesečnega, dnevni račun bi res precej zakompliciral zadeve.
Če imaš baterijo seveda ni te dileme, ampak ta nov obračun je tudi za take brez baterije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
https://gen-i.si/podpora/elektricna-ene...
Ti majo še mesečni obračun. Z baterijo pa prišparaš na omrežnini za porabljeno energijo.
Problem so samo nov. - feb. (pač večje poraba od proizvodnje).
Ti majo še mesečni obračun. Z baterijo pa prišparaš na omrežnini za porabljeno energijo.
Problem so samo nov. - feb. (pač večje poraba od proizvodnje).
paliskic ::
Pozdravljeni,
prosil bi za vaše mnenje. Imamo dve pundbe.
1. GEN-I: 18.9 kw elektrarna in 15 kwh baterija
2. Tehnosol: 19,35 kw eletrarna in 2x17,3 kwh baterija = 34,6 kwh
Gre se za hišo s tremi stanovanji, vsak ima mesečno porabo do 350 kwh + toplotna ki v najbolj mrzlem vremenu porabi do 2000 kwh, novembra je recimo nekaj manj kot 1000 kwh.
Kaj mislite se bolj splača? Dražja varjanta in čim večja baterija ali zadošča manjša? Razlika v ceni je 10k.
Lp,
Matej
Gre se za hišo s tremi stanovanji, vsak ima mesečno porabo do 350 kwh + toplotna ki v najbolj mrzlem vremenu porabi do 2000 kwh, novembra je recimo nekaj manj kot 1000 kwh.
Kaj mislite se bolj splača? Dražja varjanta in čim večja baterija ali zadošča manjša? Razlika v ceni je 10k.
Lp,
Matej
Po moje cenejša. Baterija večja kot 10kWh je popolnoma dovolj za povershaving (rezanje konic) za dnevno ali tedensko porabo pa rabiš v rangu 100do 200kWh (čakamo, da cene padejo).
Glej samo, da ti dajo zraven inmeter.
Glej samo, da ti dajo zraven inmeter.
paliskic ::
GizmoX ::
3x 350 kWh na mesec = 1.000 kWh. / 30 / 24 = 1,5 kWh na uro porabe. Povprečna. Zimska pa 3.000 kWh / 30 / 24 = 4,2 kWh na uro porabe.
April - september bo elektrarna naredila 2.000 - 3.000 kWh na mesec - sploh ne bi rabil baterije, če imaš mesečni poračun.
Oktobra SE proizvede okoli 1.300 kWh. Hiša porabi 1.000 kWh.
8 ur se hiša napaja iz SE, 16 ur iz baterije. 16 ur x 1,5 kWh = 24 kWh rabiš iz baterije do naslednjega dneva / sončka.
Zaradi dni s slabim vremenom bi bolj prav prišla večja baterija.
Po drugi strani, na slabe dni niti manjše baterije ne napolniš do konca, kaj šele večje baterije.
Januarja SE proizvede okoli 500 kWh. Hiša porabi 3.000 kWh.
5 ur se hiša napaja iz SE, 19 ur iz baterije. 19 ur x 4,2 kWh = 80 kWh rabiš iz baterije.
Lep sončen dan pridela 50 kWh. Ampak hiša je že požrla 5x 4,2 kWh = 21 kWh, tako da lahko baterija shrani le 29 kWh. Na idealen dan. Ki jih je morda 30% januarja.
Po občutku sodeč bi rekel, da 15 kWh baterijo veliko bolj izkoristiš. 35 kWh baterija bo nekajkrat več kWh shranila, ampak da bi ti ta razlika prinesla nazaj 10.000€ v 10 letih, 1.000€ v 1 letu oz. v zimskih mesecih ... ne verjamem.
Sigurno obstajajo algoritmi, ki simulirajo take scenarije - vprašaj tehnosol za rezultate take analize. Če v analizi piše, da ti toliko večja baterija prihrani 10.000€ v x letih, potem še enkrat premisli. Sicer pa cenejša varianta.
InMeter - merilec porabe hiše iz omrežja. Da razsmernik ve, koliko porabi hiša, koliko proizvaja SE, koliko shraniti v baterije. In pri porabi, koliko baterija daje v hišo - da ne daje energije v omrežje (razen kadar je polna).
April - september bo elektrarna naredila 2.000 - 3.000 kWh na mesec - sploh ne bi rabil baterije, če imaš mesečni poračun.
Oktobra SE proizvede okoli 1.300 kWh. Hiša porabi 1.000 kWh.
8 ur se hiša napaja iz SE, 16 ur iz baterije. 16 ur x 1,5 kWh = 24 kWh rabiš iz baterije do naslednjega dneva / sončka.
Zaradi dni s slabim vremenom bi bolj prav prišla večja baterija.
Po drugi strani, na slabe dni niti manjše baterije ne napolniš do konca, kaj šele večje baterije.
Januarja SE proizvede okoli 500 kWh. Hiša porabi 3.000 kWh.
5 ur se hiša napaja iz SE, 19 ur iz baterije. 19 ur x 4,2 kWh = 80 kWh rabiš iz baterije.
Lep sončen dan pridela 50 kWh. Ampak hiša je že požrla 5x 4,2 kWh = 21 kWh, tako da lahko baterija shrani le 29 kWh. Na idealen dan. Ki jih je morda 30% januarja.
Po občutku sodeč bi rekel, da 15 kWh baterijo veliko bolj izkoristiš. 35 kWh baterija bo nekajkrat več kWh shranila, ampak da bi ti ta razlika prinesla nazaj 10.000€ v 10 letih, 1.000€ v 1 letu oz. v zimskih mesecih ... ne verjamem.
Sigurno obstajajo algoritmi, ki simulirajo take scenarije - vprašaj tehnosol za rezultate take analize. Če v analizi piše, da ti toliko večja baterija prihrani 10.000€ v x letih, potem še enkrat premisli. Sicer pa cenejša varianta.
InMeter - merilec porabe hiše iz omrežja. Da razsmernik ve, koliko porabi hiša, koliko proizvaja SE, koliko shraniti v baterije. In pri porabi, koliko baterija daje v hišo - da ne daje energije v omrežje (razen kadar je polna).
udirač => uni. dipl. inž. rač.
telexdell ::
Preveri za kakšno največjo baterijo dobiš subvencijo in pol nabaviš tako. Če se ti bo kasneje pokazala potreba po večji jo pa dokupiš- subvencije danes itak ne bi dobil, kaj bo pa takrat pa ne veš.
Je pa pri merjenju porabljene energija posebnost katera lahko povzroči, da kljub npr. proizvodnji SE 10 kW in porabi v hiši npr. 5 kW vlečeš energijo iz omrežja po eni fazi in jo po ostalih dveh oddajaš. Zato so teoretični izračuni kako in kaj le orientacijski, dejansko stanje pa lahko vsak posameznik vidi šele po izgradnji sistema.
Je pa pri merjenju porabljene energija posebnost katera lahko povzroči, da kljub npr. proizvodnji SE 10 kW in porabi v hiši npr. 5 kW vlečeš energijo iz omrežja po eni fazi in jo po ostalih dveh oddajaš. Zato so teoretični izračuni kako in kaj le orientacijski, dejansko stanje pa lahko vsak posameznik vidi šele po izgradnji sistema.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
mertseger ::
Pozdravljeni,
Lp,
Matej
Kaj pa moč oddajanja v omrežje, ker običajno ti na to omejijo s tako malimi baterijami pa tudi ne boš mogel precej višje nastavit. Edino če boš eden tistih ki potem tedensko jokajo po forumih kako jim ves čas bajto ven meče.
KTr1sk ::
Je že kdo dobil račun za elektriko, za mesec november je prišla položnica za plačilo 32,56€. Imamo pa 3x25A
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
NejcSSD ::
Ful je cenejša Energija ET,MT,VT po uredbi regulirana do 28.2.2025
Druga novost je pa ČB1 ki se 3,613240 množi z dogovorjeno močjo Kw in je to fiksen znesek v zimskih mesecih...
Pri meni je bilo 1300kwh 190€, pričakoval sem 250€+ ampak pozabil na novo v celoti regulirano ceno ET,MT,VT
Druga novost je pa ČB1 ki se 3,613240 množi z dogovorjeno močjo Kw in je to fiksen znesek v zimskih mesecih...
Pri meni je bilo 1300kwh 190€, pričakoval sem 250€+ ampak pozabil na novo v celoti regulirano ceno ET,MT,VT
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
thundercat ::
Je že kdo dobil račun za elektriko, za mesec november je prišla položnica za plačilo 32,56€. Imamo pa 3x25A
Dobil, skoraj identičen račun za 3X25, TČ in SE.
Thundercat
@thundercat: si tudi pri Energija Plus dobavitelju?
Kako se bolj splača kupit iz kitajske razmernik+baterijski zalogovnik 20kWh kot pri nas v SLO
€5,109.33
https://www.aliexpress.com/item/1005006...
€5,109.33
https://www.aliexpress.com/item/1005006...
Pri nas nihče ne kupi. Ker nima kaj kupiti, ker se nič od tega ne dela pri nas.
Tako da kar vsi kupijo na Kitajskem. Tako ali drugače.
Tako da kar vsi kupijo na Kitajskem. Tako ali drugače.