Forum » Loža » Barilla
Barilla
Temo vidijo: vsi
kuglvinkl ::
tole sem dobil na mail. Sam od nekdaj kupujem samo to. Zdej, je kaj na tem al ne. In če je na tem, katere so alternative, kaj od naših živilcev?
mail:
Barilla ni več italijansko ampak ameriško podjetje, ki za svoje proizvode uporablja pšenico z visokimi stopnjami mikotoksinov (plesni),
kar je posledica dolgega skladiščenja po najnižji možni ceni.
EU je v letu 2006 povečala nivo dovoljenih mikotoksinov, ki so prisotne v pšenici tako,
da bo veliko držav sposobnih proizvajati pšenico durum v podnebjih, ki so za pridelavo neprimerne.
Tako se bo lahko proizvajalo velike količine, brez ozira na kvaliteto in to bo povzročilo uničenje malih kmetij iz južne Italije.
Njihova žita ne vsebujejo mikotoksinov, to pa vodi do uničenja vseh mlinov v Sredozemlju.
Za izvoz testenin v ZDA / Kanada mora imeti pšenica manjše stopnje mikotoksinov, kar je približno polovica tega, kar se je EU
dogovorila za uvoz pšenice iz ZDA in za trgovanje med EU in tako se zgodi, da: - Mednarodna cena pšenice pada
- italijanski trgovci in monopolisti kupijo pšenico na mednarodnem, trgu po najnižji ceni, ki je za kmete nemogoča saj potrebujejo denar za plačilo dolgov.
To isto pšenico kopičijo v svojih skladiščih tako, da se na pšenici nabira plesen, najboljšo pšenico izvozijo, s pšenico,
ki plesni v skladiščih in je že radioaktivna, neprimerna za izvoz, pa zastrupljajo kruh in testenine v Italiji in Evropi.
Zato je pametno bojkotirati znamko Barilla, kupovati moramo samo testenine iz durum pšenice pridelane v Italiji, ki je pridelana biološkom, brez mikrotoksinov, brez pesticidov in GSO.
Barilla je lastnica naslednjih blagovnih znamk: Motta, Essere, Gran Pavesi, Tre Marie, le Spighe, Mulino Bianco, Pavesini, Voiello, Panem..
mail:
Barilla ni več italijansko ampak ameriško podjetje, ki za svoje proizvode uporablja pšenico z visokimi stopnjami mikotoksinov (plesni),
kar je posledica dolgega skladiščenja po najnižji možni ceni.
EU je v letu 2006 povečala nivo dovoljenih mikotoksinov, ki so prisotne v pšenici tako,
da bo veliko držav sposobnih proizvajati pšenico durum v podnebjih, ki so za pridelavo neprimerne.
Tako se bo lahko proizvajalo velike količine, brez ozira na kvaliteto in to bo povzročilo uničenje malih kmetij iz južne Italije.
Njihova žita ne vsebujejo mikotoksinov, to pa vodi do uničenja vseh mlinov v Sredozemlju.
Za izvoz testenin v ZDA / Kanada mora imeti pšenica manjše stopnje mikotoksinov, kar je približno polovica tega, kar se je EU
dogovorila za uvoz pšenice iz ZDA in za trgovanje med EU in tako se zgodi, da: - Mednarodna cena pšenice pada
- italijanski trgovci in monopolisti kupijo pšenico na mednarodnem, trgu po najnižji ceni, ki je za kmete nemogoča saj potrebujejo denar za plačilo dolgov.
To isto pšenico kopičijo v svojih skladiščih tako, da se na pšenici nabira plesen, najboljšo pšenico izvozijo, s pšenico,
ki plesni v skladiščih in je že radioaktivna, neprimerna za izvoz, pa zastrupljajo kruh in testenine v Italiji in Evropi.
Zato je pametno bojkotirati znamko Barilla, kupovati moramo samo testenine iz durum pšenice pridelane v Italiji, ki je pridelana biološkom, brez mikrotoksinov, brez pesticidov in GSO.
Barilla je lastnica naslednjih blagovnih znamk: Motta, Essere, Gran Pavesi, Tre Marie, le Spighe, Mulino Bianco, Pavesini, Voiello, Panem..
jype ::
kuglvinkl> Zdej, je kaj na tem al ne.
Nekdo na tem forumu, se mi zdi da antonija ali nekdo podoben, je rekel, da dela v laboratoriju, kjer te reči redno testirajo.
Nekdo na tem forumu, se mi zdi da antonija ali nekdo podoben, je rekel, da dela v laboratoriju, kjer te reči redno testirajo.
Magic1 ::
Pa alpsko mleko tudi ne pit, je strup. Vsaj tako pravijo. Je treba eko, bio iz planin pit.
Sarkazem
Pozab da si kaj slišal, če ma barilla tak nivo, nimajo drugi nič drugače. Edino če boš nehu jest vse povrsti. Kao tri tedne lahko zdržiš.
Sarkazem
Pozab da si kaj slišal, če ma barilla tak nivo, nimajo drugi nič drugače. Edino če boš nehu jest vse povrsti. Kao tri tedne lahko zdržiš.
Magic
innerspace ::
Barilla pravi tako:
Barilla pasta fully complies with the standards in force and is produced with top quality and safe wheat. Barilla does not use genetically modified raw materials and the levels of contaminants or mycotoxins are always well below the limits set by Food Safety standards, which are already extremely protective for human health.
+
To supply its Italian production sites, more than 70% of the semolina used by Barilla is made from Italian wheat. In Italy, there are about 30,000 farmers who grow wheat for Barilla. For the remaining 30% we source mainly from North America. The foreign wheat purchased is carefully selected based on excellent quality features and full guarantees of food safety.
Iskreno se mi zdi zgornji mail enako brezpredmeten kot maili o uvedbi codex alimentarius-a vsakega prvega januarja.
Edino test bo pokazal dejansko stanje nekega vzorca paste.
Barilla pasta fully complies with the standards in force and is produced with top quality and safe wheat. Barilla does not use genetically modified raw materials and the levels of contaminants or mycotoxins are always well below the limits set by Food Safety standards, which are already extremely protective for human health.
+
To supply its Italian production sites, more than 70% of the semolina used by Barilla is made from Italian wheat. In Italy, there are about 30,000 farmers who grow wheat for Barilla. For the remaining 30% we source mainly from North America. The foreign wheat purchased is carefully selected based on excellent quality features and full guarantees of food safety.
Iskreno se mi zdi zgornji mail enako brezpredmeten kot maili o uvedbi codex alimentarius-a vsakega prvega januarja.
Edino test bo pokazal dejansko stanje nekega vzorca paste.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
ABX ::
Če mail ne vsebuje linke do kake priznane raziskave ni vreden ogleda.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
kuglvinkl ::
Da so skladni s predpisi ne gre dvomiti. Kolkr je iz maila za razbrat, je EU dvignila dovoljene koliične mikrotoksinov.
To je zelo pomemben faktor, se strinjam.
Če mail ne vsebuje linke do kake priznane raziskave ni vreden ogleda.
To je zelo pomemben faktor, se strinjam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
innerspace ::
Če mail ne vsebuje linke do kake priznane raziskave ni vreden ogleda.
Res je, praviloma noben mail te sorte nima navedenih virov*.
Tezava je, da se prejemniki in forwarderji po tem sploh ne sprasujejo. Kar pise ze mora drzati.
*ok, vcasih gre za naturalnews ali kak podobno blesav portal.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
PaX_MaN ::
Kolkr je iz maila za razbrat, je EU dvignila dovoljene koliične mikrotoksinov.
Uredba iz leta 2001 (in vse spremembe do 2005) in uredba iz leta 2006 (in vse spremembe do 2010). Za oreščke definitivno so neki povišal, za žita pa ne zgleda - razen mogoče to, da majo zdej omejitve trije novi toksini, ki jih prej ni blo; sam temu bi jaz rekel da so znižal, ker pred omejitvijo je bilo pač lahk Infinity delcev njih v hrani, ane.
jype ::
Hvala, PaX_MaN, za čas.
Ker nobenega povišanja ni bilo, lahko varno sklenemo, da gre za popoln bullshit.
Ker nobenega povišanja ni bilo, lahko varno sklenemo, da gre za popoln bullshit.
Pithlit ::
Za tehnikalije sicer ne vem... od Barille pa kupujem le capelline (n.1) in bavette n.13 . V italiji seveda. Kjer so... cheap (0.77€/500g).
To pa zato ker bolj debelih špagetov ne prenašam... pa nikogar drugega nisem našla ki bi imel 'enko' v ponudbi. Je pa barilla kar poceni roba. Važno da so testenine brez jajc!
To pa zato ker bolj debelih špagetov ne prenašam... pa nikogar drugega nisem našla ki bi imel 'enko' v ponudbi. Je pa barilla kar poceni roba. Važno da so testenine brez jajc!
Life is as complicated as we make it...
Avenger ::
Prvi post (mail) je popolnoma tipičen hoax, popularen izdelek v prodaji, nekaj šokantnega v zvezi z njim. Tko da že iz tega naslova lahko sklepam, da tu ni neke resnice.
Je pa nekaj drugega, Italjanom tipično ni za zaupat, ne pri avtih, še manj pa pri hrani. Nimam ravno neke študije kot podlage za to, ampak jim bolj instinktivno ne zaupam.
Je pa nekaj drugega, Italjanom tipično ni za zaupat, ne pri avtih, še manj pa pri hrani. Nimam ravno neke študije kot podlage za to, ampak jim bolj instinktivno ne zaupam.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
RejZoR ::
Tud v Top Gearu so se večkrat šalil na to temo. Recimo ko se je šlo za emisije pri avtomobilih in so se zafrkaval, da se bojo Italjani pač kar zlagal, da nimajo nobenih emisij sploh. Tko da očitno to ni neka lokalna fora...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
zee ::
Tak email sem dobil pred nekaj leti in je totalen BS.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Unknown_001 ::
Neki ti na hitro odgovorim. Od špagetov ni še nobeden umrl, razen če si gledal film se7en ampak tam je res šlo za pretiravanje.
D3m ::
Seveda, da lahko "umreš". Si že gledal Spaghetti Western z Clint Eastwood.
|HP EliteBook|R5 6650U|
šernk ::
Glede na navedbe v mailu, predvidevam, da je ta mail eden prvih poslanih mailov na svetu sploh in ga ne bi jemal s takšno lahkoto, kot ga nekateri jemljete tu.
Namreč edini znani prevzem Barille se je zgodil leta 1971 resnično iz strani ameriške firme. In nekako datumsko se zadeva poklopi s prvim poslanim emailom na zemlji. Sedaj je pa podjetje Barilla nazaj v privat lasti družine Barilla že več kot 30 let.
torej zgodovinsko gledano, lahko da gre za enega prvih, če ne celo prvi verižni e-mail, to je pa tudi vse kar je v emailu očitno posebnega
Namreč edini znani prevzem Barille se je zgodil leta 1971 resnično iz strani ameriške firme. In nekako datumsko se zadeva poklopi s prvim poslanim emailom na zemlji. Sedaj je pa podjetje Barilla nazaj v privat lasti družine Barilla že več kot 30 let.
torej zgodovinsko gledano, lahko da gre za enega prvih, če ne celo prvi verižni e-mail, to je pa tudi vse kar je v emailu očitno posebnega
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Primoz78 ::
Lokalni kmetje prodajajo žito v ITA...se pravi kmetje, ki pridelujejo žito v ITA si tako "povečajo" proizvodnjo...ker je pri nas cenejše in pri velikih količinah se verjetno to pozna. Tako da je verjetno tudi kaj SLO žita v Barilla testeninah
Lp
Lp
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
fosil ::
Če je EU res dvignila dovoljen delež svinjarije v hrani, potem to velja za vse proizvajalce.
Lastništvo tukaj nima veze, ker je treba upoštevat lokalne standarde.
Lastništvo tukaj nima veze, ker je treba upoštevat lokalne standarde.
Tako je!
phys ::
To isto pšenico kopičijo v svojih skladiščih tako, da se na pšenici nabira plesen, najboljšo pšenico izvozijo, s pšenico,
ki plesni v skladiščih in je že radioaktivna, neprimerna za izvoz, pa zastrupljajo kruh in testenine v Italiji in Evropi.
Hm, a pol me zaradi te radioaktivnosti po slabih špagetih bolj napenja?
Alexius Heristalski ::
Ne, se pa drek v temi sveti.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | debata o testeninah (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22940 (17968) | Baja |
» | S-budgetOddelek: Loža | 2506 (1809) | gruntfürmich |
» | Kaj kupiti v trgovini za jest?Oddelek: Loža | 4281 (3208) | freserovski |
» | Kolk poprecno porabite v trgovini? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12619 (9509) | kalko |
» | Mercator - zaračunavanje za nazajOddelek: Loža | 4049 (2818) | BigWhale |