» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
45 / 54
»»

PrimozR ::

klinker je izjavil:

PIPI
Zal custom romi so za folk ki jim to disi oz. se jim da stalno drkat fon. Dejstvo je tudi da skoraj ni popolnoma stabilnega custom roma, sploh pa ne CM, kateri ima vedno nek bug. Tudi OTA na teh custom romih zna kaj zajebat in je clean install vedno boljsa opcija, kar pa vzame cas.
Pa tudi dokler najdes pravi rom v tej poplavi, vzame svoj cas, pa se tega zna developer pol zafurat s kakimi blesavimi bomboncki.
Custom romi so enako kot linux distribucije za home userja...ce se ti da se zajebavat z njimi so ok, ce pa hoces zadevo enostavno instalirat in uporabljat out of the box, to ni zate. Ze res da ko 1x zadevo zaobvladas je to enostavno, se pa ne da to lih vsakemu ker ga enostavno ne zanima.
Root je tudi danes se kako dobra stvar, saj se resis precej "nesnage" katera je prisotna tudi v AOSP...no ravno nesnaga v AOSP ni, je pa dosti zadev katere res niso potrebne za marsikoga, poleg tega da ti sarijo po tvojih podatkih, ipd. Pac, manj je taga na fonu, boljse je in ce ves kaj delas se da tudi AOSP se dodatno precistit nepotrebnega sranja.
Skratka, ljudje smo si razlicni in vsak od nas ima drugacne prioritete, zato enim odgovarja stock, drugim custom, tretjim samo root, cetrtim iOS, petim WP, itd itd

Meni je povsem jasno, za koga je custom ROM. In ker se mi ni dalo več ukvarjati s potencialnimi težavami in omenjenim iskanjem dobrega ROMa, sem raje na stock, tudi če izgubim par bonbončkov in je zadeva morda malce počasnejša (custom ROM lahko tudi bolj optimizirašna hitrost). Navsezadnje imam ravno zato Nexusa, da imam clean ROM.

OTA je meni deloval brez težav, je pa res, da sem bil ves čas na 4.4.x, kjer z upgrejdom ni bilo težav.

AOSP v bistvu nima nesnage, ker v AOSP ni praktično ničesar. Nexusi nimajo AOSP ROM-a, temveč je ta vseeno precej predelan (N5 in N6 imata Google Now Launcher in Google aplikacije pa še par stvari).

Pod črto, a je sploh še kak uporaben ROM, kot je bil CyanogenMod v času Gingerbreada in Froya? Kot si rekel, vsi nekaj tlačijo noter, da bi ja imeli čim več fičrjev. Še malo, pa bo vsak custom ROM imel svoj skin -_-

Assassub ::

Ma ravno zdaj sem si naložil CM12.1 na Nexusa in sem več kot zadovoljen kot pa z prejšnjim Stock ROM. Delam lahko vse kot prej, plus da sem si sam naložil točno vse kar sem rabil, pa še dober Themes app ima, kar je še dodaten plus zame ker se izgleda hitro naveličam in pogosto menjam temo, ozadje... Zame je Android, sem pa dovolj sprobal že oba (iOS in WP) ampak vseeno tale svoboda z Androidom je use kar rabim.
AMD Ryzen R7 3700X ~ B550 Aorus Elite ~ Corsair LPX 32GB 3600MHz CL18
Nvidia RTX 3060Ti Vision OC ~ Samsung 970 EVO Plus 500GB ~ Samsung 860 EVO 1TB
Seasonic Prime TX-650 Titanium ~ Phanteks P400A DRGB ~ Dell S3220DGF

klinker ::

Hmja no, je pac odvisno, ker ko pri custom romih posodobis prek OTA, je to v bistvu dirt install in vcasih ko developer kaj drasticno spremeni znajo bit tezave. Jst sem jih imel parX in zato samo clean install furam. Itak je s Titanium backup stvar dokaj hitra, samo vseeno vzame med pol urce-urco, da se vse sistem appse pocistim katere ne rabim, itd.
Ja to z AOSP imas prav, samo vseeno cim gappse fliknes gor imas ze pri pico dodatnih cca. 80 appsov, ceprav v app drawerju dobis mogoce ene 4-5. Servisi pac ipd zadeve.
Glede custom pa sem jst ze lep cajt na Slim. Stabilnejsega roma in s tolko bomboncki mislim da ga za Nexusa ni.
Drugace pa poskusi od rascarlota rom...
http://fitsnugly.euroskank.com/?rom=ras...
V casu ko sem uporabljal Nexus S je to bil top shit rom na xda za Nexuse. Nima sicer ful bombonckov, je pa bla zadeva always rock stable in najhitrejsi rom.
Sem z N4 pol saltal na Slim samo zato ker sem res pogresal dolocene zadeve, sicer bi ostal pri Rascarlotu. Sem se en cas, ko je opustil Nexus SS, kar sam buildal rom za Nexus S iz njegovega source-a za novejse Nexuse.
Ce noces prevec cherrypican rom bi znal bit to prava stvar zate.

Assassub je izjavil:

Ma ravno zdaj sem si naložil CM12.1 na Nexusa in sem več kot zadovoljen kot pa z prejšnjim Stock ROM. Delam lahko vse kot prej, plus da sem si sam naložil točno vse kar sem rabil, pa še dober Themes app ima, kar je še dodaten plus zame ker se izgleda hitro naveličam in pogosto menjam temo, ozadje... Zame je Android, sem pa dovolj sprobal že oba (iOS in WP) ampak vseeno tale svoboda z Androidom je use kar rabim.

Bos povedal cez nekaj casa, kako ok je CM.
Meni je bodisi zacel laggat, bodisi so sem mi kake aplikacije zacele sesuvat al pa random rebooti. Nikoli ni blo vse kot se sika.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

Jst ::

Zvezdica27:

Da, stock ROM za N5 in "Nexus Root Toolkit" ti inštalira custom recovery, BusyBox Free in SuperSu. (Root access torej.)

Če greš po njihovih navodilih, ne moreš faliti.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Goody ::

PrimozR je izjavil:

Pod črto, a je sploh še kak uporaben ROM, kot je bil CyanogenMod v času Gingerbreada in Froya? Kot si rekel, vsi nekaj tlačijo noter, da bi ja imeli čim več fičrjev. Še malo, pa bo vsak custom ROM imel svoj skin -_-

Cataclysm http://forum.xda-developers.com/google-... brez konkurence, pa sem probal Slim (na tem sem bil kar dolgo), CM, Euphoria, Terminus, Omni, Chroma pa še žnj enih ki se sploh imena več ne spomnem. Cataclysm ni AOSP ampak je stock google (ima vse od googla, tudi dialer, calendar itd, tudi ne flešaš posebej gappsov, lahko pa pri inštalaciji izbereš katere app bi imel katere pa ne...) z dodatnimi fčrji, ki jih pa spet ni zelo veliko, vsekakor ne preveč. Je pa closed source če koga moti...aja, pa rom z oznako beta je povsem enako stable kot tisti z oznako stable. (je tudi avtor povedal da teh oznak v prihodnje sploh ne bo več uporabljal.

Goody ::

Aja klinker, si Slim probal samo na N4 ali tudi na N5? Ker sam sem Slim uporabljal na Galaxy S in Galaxy S3 in je bil odličen, na N5 je imel pa vseskozi neke probleme...

Sami ::

Power tipka mi ponovno začela jeb***, že pol leta nazaj so se mi pojavljali dvojni kliki in restart telefona, potem pa je kar naenkrat prenehalo, po pol leta pa ponovno, gre kar na servis.

Rešitev s formatom cache particije mi ne pomaga.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

hojnikb ::

glih pravi čas, ko pride nov N5 ven >:D
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

glih pravi čas, ko pride nov N5 ven >:D

He he :D mi je pa čudno, da spet deluje.

Pred pol leta me je zafrkavalo kakšne 3 dni....potem pa spet vse normalno, zdele pa spet opažam da deluje....čudno :D

martincek1 ::

Kaj se dogaja? Ravnokar mi je meni iz horizontalnega spremenilo v vertikalnega, brez kakrsnegakoli updata. Zadnji update je bil vsaj teden nazaj, ce ne se precej vec.

This sucks.

Zgodovina sprememb…

Jerry000 ::

Men je pa ql tko :). Ampak ja, to bo Android M

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

Ok, se bomo navadili. Ampak menda nihče nima 500 aplikacij, da bi moral uporabljati app search - tam bi raje videl google widget. Pa frequently used apps - menda imamo vsi najbolj uporabljene aplikacije že na namizju. Čeprav to se očitno da tudi izklopiti.

Zakaj bi pa moral imeti update (sistema)? Poglej zadnji update Google Now launcherja, to je ključ.

EDIT: na voljo imam update za Google app, kjer v komentarjih uporabniki tarnajo nad spremembo drawerja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

martincek1 je izjavil:

Kaj se dogaja? Ravnokar mi je meni iz horizontalnega spremenilo v vertikalnega, brez kakrsnegakoli updata. Zadnji update je bil vsaj teden nazaj, ce ne se precej vec.

This sucks.

Vidim, da je pri meni isto, še popoldne je bil horizontalni.

Niti ni tako napačno...očitno se je to zgodilo po updateu Google appa.

martincek1 je izjavil:

Ok, se bomo navadili. Ampak menda nihče nima 500 aplikacij, da bi moral uporabljati app search - tam bi raje videl google widget. Pa frequently used apps - menda imamo vsi najbolj uporabljene aplikacije že na namizju. Čeprav to se očitno da tudi izklopiti.

Ne boš verjel kaj ma folk vse inštalirano gor:)

dr.Akula ::

En hint; če držite gumb za app drawer, se vam bo direktno odprla tipkovnica za iskanje po aplikacijah.
ni podatka

Pa očitno so najpogosteje uporabljane aplikacije na vrhu.

Sem ravno včeraj zvečer pobrisal en kup neuporabljanih appov in nekaterim drugim pobrisal app data, tretje (tovarniške) disejblal, s tem spucal mislim da kar ~1 GB prostora, Nexus 4 pa zdaj teče bistveno bolj gladko oz. teče gladko, prej pa pogosto ni.

Stipex ::

A je ze kdo nalozil official 6.0? Predvsem me zanima battery life in kvaliteta signala.

Obcasno se mi na lollipopu 5.1 dogaja da v dolocenih delih hise popolnoma izgubi signal, kjer iPhone 5 nima tezav...

Dejan99 ::

Jaz sem nadgradil na 6.0. Kvaliteta signala se mi zdi enaka kot na 5.1.1, prej pa tudi nisem imel večjih težav. Za baterijo pa je že malo zgodaj da bi naredil pošteno primerjavo, ker ga "normalno" uporabljam šele en dan. Zdi se mi podobno kot pri 5.1.1, standby time je kar dober (čez noč mi je padlo 2% baterije).

nwave ::

Ravnokar dobil obvestilo za OTA 6.0, naložim takoj ko se telefon napolne. #nexus5batterylifeproblems :))

weasel ::

Dejan99 je izjavil:

(čez noč mi je padlo 2% baterije).

To je kar precejšnja izboljšava.

SG_101 ::

2% drop čez noč imam jaz že od 4.0

noob96 ::

Mene anima samo battery life, baje da je iOS 9 en pach izboljšal zadevo kar za 1/3! Zakaj android tega ne zna?

Ker ni bilo buga, ki bi pomenil nepotrebno žretje baterije? :)

Kako da ne, če pa je moj nexusček skos prazn :D Mislim men se zdi komično da telefon filma 2x na dan, pa da ni nič narobe z njim :D Pač SOT je slabi 2h in tako imajo baje tudi drugi "powe userij"

SG_101 je izjavil:

2% drop čez noč imam jaz že od 4.0

Kool. Meni jo na Nexus 5 čez noč pobere krepko preko 10%(do20%). Je pa res, da imam vedno vse on razen BT, šele z 6.0 bo tudi za take kot sem jaz standby močno izboljšan. Menda.

@noob96: Pač se moraš sprijazniti, da je v Nexusu zanič baterija. Imam enake izkušnje kot ti, power user in SOT 2h, drugače pa mogoooče tam do 3h.

Zgodovina sprememb…

d0rK ::

Je kdo kje videl še kakšno novico glede dobave 6P v slo?

Kebo ::

Danes dal 6.0 na telefon. Zelo všečno, izgled isti kot 5.0 ima pa uporabnik bistveno večjo kontrolo kot v 5.0. Sam lahko naštimaš dovoljenja za aplikacije in kar se mi zelo dopade je, da lahko prerazporejaš in urejaš meni z nastavitvami, ki se potegne dol z obvestili. Kontrolo glasnosti so končno uštimal, da lahko glasnost alarmov, muzike in zvonenja upravljaš z gumboma v vseh aplikacijah. Je stabilna nisem odkril zaenkrat še nobenega hrošča. Koko je z baterijo je pa še prezgodaj govoriti, upam da zdrži kaj dlje kot na 5.0. Edino Now on tap mi ne dela, ne vem ali je zaenkrat na voljo samo za angleščino ali pa mam kake nastavitve narobe.
Poprava: Vidim da je na voljo samo za angleščino za enkrat, kakšna ideja kdaj bo na voljo tudi v slovenščini.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kebo ()

IL_DIAVOLO ::

Ma kakšen slovenski jezik...bodi srečen, da si sploh dobil posodobitev.

mihec87 ::

Sj to ni sxxx ipd.. ko rabiš srečo za več ko 2-3fw update...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

kumer ::

čudi me da še vedno ni nobenega testa za 5x zunaj
ali imajo spletne strani prepoved objave testov preden pride v prodajo oz res potrebujejo več tednov da naredijo test...?

LP

hojnikb ::

NDA
#brezpodpisa

weasel ::

1. meritev v Marshmallow: 6% drop baterije čez noč. (Wifi ON, mobilni podatki ON, vse drugo OFF/battery saving). Neke hude izboljšave v mojem primeru ni opaziti, čeprav sem se DOZE-a najbolj veselil.

Preden sem videl uradno predstavitev 5X-a, sem bil prepričan o menjavi, tako pa ostajam na tem in požrem slabo baterijo + kamero.

Phantomeye ::

Jaz še vedno nisem dobil updejta ... lani sem bil malo manj len, pa sem si naložil clean image. Letos se mi kinda ne da. Se pa spomnim, ko sem bil novembra na googlu, pa je mela neka praktikantka na svojem nexusu 5.0 lollipop. Pa sem jo vprašal kdaj zadeva pride (to je bilo 1 teden pred uradnim OTA). Pa je zanikala, da ima to na telefonu. I mean, c'mon. Če sem videl, da je imela na lockscreenu notificatione, ki so prišli šele z loli 5.0 :P

Zgodovina sprememb…

oa zakaj pa potem samo men nexus tak šteka? a to so te facebook appi al ka? Ker me prav velikokrat zamrzne za nevem 10 sekund, pa sem naredil factory reset pa vse naložil na novo pa je isto. +nimam na telefonu velik zadev sam pač te socialne zadeve pa par drugih appov. Prav šteka mi

Koliko imaš praznega prostora na flashu? Meni je na Nexus 4 BISTVENO pomagalo, da sem dol pometal za par GB aplikacij in iger in tako šel z 1 do 2 GB prostega flasha na nekih 5 GB (~25 %). Zdaj mi deluje praktično povsem gladko, prej se je pa poznalo, da je rad zaštekal.

kumer ::

kumer je izjavil:

čudi me da še vedno ni nobenega testa za 5x zunaj
ali imajo spletne strani prepoved objave testov preden pride v prodajo oz res potrebujejo več tednov da naredijo test...?

LP

se opravičujem za napačno temo, to sem hotel vprašat v nexus 2015 temi
LP

JerryP ::

noob96 je izjavil:

oa zakaj pa potem samo men nexus tak šteka? a to so te facebook appi al ka? Ker me prav velikokrat zamrzne za nevem 10 sekund, pa sem naredil factory reset pa vse naložil na novo pa je isto. +nimam na telefonu velik zadev sam pač te socialne zadeve pa par drugih appov. Prav šteka mi

Facebook appi so čedalje bolj hroščati, zavzamejo čedalje več prostora in so nasploh požrešni. Uporabljaj npr. klient thinfoil, če ti je vseeno za push obvestila. Če pa bi le te želel vseeno imeti si pa zraven namesti še opero mini, ki jih obogoča, če se v njen prijaviš v fb. Ali pa celo chrome zdaj, ko ponuja push obvestila. Če pa ne moreš brez modre f ikone na namizju, pa uporabljaj fb lite, ki omogoča push ter tudi chat. Odkar nimam več fb uradnih aplikacij na svojem nexusu ne opazim nikakršnih upočasnitev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JerryP ()

Evo, Marshmallow 6.0 OTA je prišel do mene na Nexus5. Sem že planiral, da ga ročno namestim ta teden :)

starboi ::

martincek1 je izjavil:

Evo, Marshmallow 6.0 OTA je prišel do mene na Nexus5. Sem že planiral, da ga ročno namestim ta teden :)

Kaj ni prišel že prejšnji teden ven Marshmallow ?

Kateri del od OTA ni razumljiv?

martincek1 je izjavil:

Kateri del od OTA ni razumljiv?

Čudno mi je, zakaj čakati, ko so bili fajli za "sideload" zunaj že od prejšnjega tedna. Lp

Enostavno preveč dela sploh te dni, + ker sem pričakoval, da bo update na telefon prišel hitreje.

Sicer pa že prvi dan navdušen: Prej mi je ponoči porabilo 10% baterije, zdaj samo 1%. Tako da upam, da so moje težave z baterijo končno rešene... Nexus5 spet postane topshit telefon (razen kamere). Pa končno razdružene nastavitve glasnosti.

IL_DIAVOLO ::

A je tak težko vklopiti aeroplane mode? Jaz to vedno naredim in ne gre niti za % baterije ;)

IL_DIAVOLO je izjavil:

A je tak težko vklopiti aeroplane mode? Jaz to vedno naredim in ne gre niti za % baterije ;)

Ja sam ni koristen :). Noben te ne more klicat, nimaš povezave itd...ampak wifi pa dela ne? Na aeroplane mode

IL_DIAVOLO je izjavil:

A ni bolje imeti tehnologijo, ki ti znia aktivnost telefona ob neuporabi, kot da se poslužuješ nekih funkcij, ki temu niso namenjene?

blackbfm ::

Prej mi je ponoči porabilo 10% baterije, zdaj samo 1%. Tako da upam, da so moje težave z baterijo končno rešene... Nexus5 spet postane topshit telefon (razen kamere).

Ja, namesto 2h SOT bos zdaj imel 2h 10min. Noro a:))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

WiFi je v aeroplane mode na off.

PrimozR je izjavil:

WiFi je v aeroplane mode na off.

Ampak, ko ga vklopiš je vklopljen.

blackbfm je izjavil:

Prej mi je ponoči porabilo 10% baterije, zdaj samo 1%. Tako da upam, da so moje težave z baterijo končno rešene... Nexus5 spet postane topshit telefon (razen kamere).

Ja, namesto 2h SOT bos zdaj imel 2h 10min. Noro a:))

Si probal biti zabaven. Ampak ni vse v SOT.
««
45 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013348685 (131535) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13748791 (40315) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

5023894 (20351) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

6530927 (23895) Assass1n

Več podobnih tem